ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

دلالی آنلاین اعضاء بدن
تکنولوژی

برخورد پلیس فتا با دلالی آنلاین اعضای بدن

فروش اعضاء بدن و نه اهداء آن، مدت‌هاست که از مرز کاغذ نوشته‌های روی دیوار‌ها گذشته و شکل جدیدتری به خود گرفته؛ حالا افرادی که می‌خواهند اعضاء بدن خود را بفروشند، در فضای مجازی کبد، ...

پگاه طوسی
نوشته شده توسط پگاه طوسی | ۲۲ مرداد ۱۳۹۷ | ۱۴:۱۵

فروش اعضاء بدن و نه اهداء آن، مدت‌هاست که از مرز کاغذ نوشته‌های روی دیوار‌ها گذشته و شکل جدیدتری به خود گرفته؛ حالا افرادی که می‌خواهند اعضاء بدن خود را بفروشند، در فضای مجازی کبد، کلیه و سایر اعضاء بدن خود را آگهی می‌کنند. از سوی دیگر دلالی آنلاین اعضاء بدن بستری مناسب را برای کلاهبرداری از افراد نیازمند به پیوند اعضاء فراهم کرده است.

اما اکنون رئیس پلیس فتای تهران بزرگ از برخورد با هرگونه فعالیت در زمینه خرید، فروش و دلالی آنلاین اعضاء بدن در فضای مجازی با دستور قضایی خبر داد.

برای اینکه ببینیم روند درج آگهی و نحوه کار سایت‌های دلالی اعضاء بدن چگونه است، نگاهی می‌اندازیم به بخش «درباره ما» یکی از این سایت‌ها که در آن نوشته شده است:

«جهت درج آگهی در کانال، تعرفه آن را که ۵ هزار تومان تعیین شده واریز نمایید و بعد از آن، شماره و گروه خونی‌ خود را همین‌جا برای من ارسال کنید تا آگهی‌تان درج شود.»

بعد از این متن، شماره کارت و نام صاحب حساب نیز نوشته شده است؛ این یعنی تمام اطلاعات مورد نیاز برای شناسایی صاحب سایت، بدون نگرانی از برخورد نهادهای نظارتی در دسترس قرار دارد. این سایت در تلگرام، سروش و اینستاگرام نیز به فعالیت خود را ادامه می‌دهد. از آگهی دهندگان نیز تنها یک شماره تلفن، نام کوچک، گروه خونی و مبلغ درخواستی برای فروش کلیه درخواست می‌شود.

دلالی آنلاین اعضاء بدن

سرهنگ «تورج کاظمی» در گفتگو با ایسنا درباره برخی آگهی‌ها که اخیرا در فضای مجازی در مورد خرید و فروش اعضای بدن منتشر شده است، گفت:

«تیم‌های رصد پلیس فتا این موارد را رصد کرده و علاوه بر آن به شکایات و گزارش‌های شهروندان نیز به فوریت رسیدگی می‌شود، در این موارد کارآگاهان پلیس فتا، اطلاعات و مستندات را جمع آوری کرده و پس از تکمیل آن، پرونده را به مقام قضایی ارائه می‌دهند که در صورت تائید مقام قضایی نسبت به برخورد با این موارد اقدام خواهد شد.»

موضوع دیگری که توسط پلیس فتا مورد بررسی قرار خواهد گرفت این است که آیا فرد شخصا آگهی داده یا افراد سودجو به عنوان دلال و واسطه دست به چنین اقدامی زده‌اند.

به گفته سرهنگ کاظمی در برخی از این موارد ممکن است حتی اقدامات مجرمانه و کلاهبرداری نیز صورت بگیرد که پلیس فتا با دستور قضایی با آن برخورد خواهد کرد.

مواردی از این دست با دستورقضایی در پلیس فتای تهران در حال پیگیری است و با توجه به اینکه اخیرا چنین مواردی در حال رویت در فضای مجازی است پلیس فتا نیز برحسب دستور نسبت به شناسایی و رصد این سایت‌ها، شبکه‌ها و حساب‌های کاربری مربوط به آن اقدام خواهد کرد.

دلالی آنلاین اعضاء بدن

انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی ایران نیز تاکید کرد که با دستور دادسرای جرایم رایانه‌ای و فن آوری اطلاعات به پلیس فتا، سایت‌های فعال در خرید و فروش کلیه و دیگر اعضاء بدن توقیف و کلیه اعضای فعال در آن به دادسرا معرفی خواهند شد.

در این راستا بازپرس ناحیه 31 تهران ( ویژه مبارزه با جرایم رایانه ای و فن آوری اطلاعات) با صدور دستور قضایی، پلیس فتا را موظف کرد جهت جلوگیری از اشاعه دلالی آنلاین اعضاء بدن، شبکه‌های قاچاق، خرید و فروش اعضای بدن، خارج از مقررات وزارت بهداشت و متولیان امر، نرم افزارهای فضای مجازی با نام تلگرام، واتساپ و نظایر آن و سایت‌ها را مورد بررسی قرار دهد و در صورت مشاهده فعالیت‌هایی در زمینه خرید و فروش اعضای بدن به ویژه کلیه، گزارش این فعالیت‌ها را به دادسرا اعلام و نسبت به انسداد سایت یا شبکه‌های مجازی اقدام کند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی