ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

با پلتفرم های ایرانی ارسال پوش نوتیفیکیشن آشنا شوید

وان سیگنال که یکی از محبوب ترین سرویس ها برای ارسال اعلان به شکل پوش نوتیفیکیشن (Push Notification) روی پلتفرم های مختلف اعم از اندروید، iOS و وب به شمار می رود، چند وقتیست که ...

حمید مقدسی
نوشته شده توسط حمید مقدسی | ۲۳ مرداد ۱۳۹۷ | ۱۸:۰۰

وان سیگنال که یکی از محبوب ترین سرویس ها برای ارسال اعلان به شکل پوش نوتیفیکیشن (Push Notification) روی پلتفرم های مختلف اعم از اندروید، iOS و وب به شمار می رود، چند وقتیست که سایت خود را به روی ایرانی ها بسته است. در حال حاضر اگر با آدرس آی پی ایران به وب سایت وان سیگنال مراجعه کنید با این پیام روبرو می شوید:

البته ظاهراً کاربرانی که قبلاً در سیستم ثبت شده اند همچنان می توانند اعلان ها را دریافت کنند و فقط امکان افزودن کاربر جدید به سرویس پوش نوتیفیکیشن وجود ندارد. با این حال توسعه دهندگان باید به فکر راهکار جایگزین برای این سرویس پر طرفدار و کاربردی باشند. در ادامه با دیجیاتو همراه باشید.

وان سیگنال چه می کند؟

شما به عنوان یک توسعه دهنده حتماً نیاز دارید که در مواقع ضروری به شکل مستقیم با کاربران خود در ارتباط باشید و برای این کار، باید از پلتفرم پوش نوتیفیکیشن استفاده کنید. اگر خودتان بخواهید این سیستم را از طریق رابط های برنامه نویسی عادی پیاده نمایید، عملات وقتگیر، پر هزینه و نه چندان بهینه ای را پیش رو خواهید داشت و معمولاً کسی چنین کاری نمی کند.

اکوسیستم های شناخته شده معمولاً رابط هایی را در اختیار توسعه دهندگان می گذارند تا بتوان به واسطه آنها، اعلان ها را به دست کاربران نهایی رساند. گوگل رابط GCM/FCM و اپل رابط APNS را بدین منظور تهیه کرده است. با این حال استفاده مستقیم از این رابط های پیشرفته هم هزینه های نسبتاً زیادی دارد و دانش فنی گسترده ای را می طلبد. به همین دلیل اکثر توسعه دهندگان با حذف هزینه ها و پیچیدگی های نگهداری سرور و مدیریت بک اند، به سراغ سرویس های واسط می روند و وان سیگنال یکی از بهترین نمونه هاست.

از جمله مزایای وان سیگنال می توان به استفاده رایگان بدون محدودیت در تعداد دستگاه و اعلان، پشتیبانی یکپارچه از پلتفرم های موبایل و وب، پشتیبانی کامل از پلتفرم های توسعه مختلف (یونیتی، ادوبی ایر، اندروید استودیو، ویژوال استودیو، زامارین و ...) و همچنین سرعت و کیفیت بالای سرویس هایش اشاره کرد.

حالا که وان سیگنال برای کاربران ایرانی مسدود شده، باید به دنبال جایگزین مناسبی برایش باشیم و از آنجا که استفاده مستقیم از GCM/FCM و APNS توصیه نمی شود، در ادامه چند سرویس مشابه را برایتان معرفی می کنیم.

پوشه

پوشه یکی از سرویس های ایرانی ارسال اعلان (پوش نوتیفیکیشن) برای کاربران موبایل و همچنین تحت وب است که نیاز به سرور مجزا برای ارسال اعلان را از بین می برد، ضمن اینکه استفاده از آن به دانش برنامه نویسی خاصی هم نیاز ندارد و فقط با قرار دادن یک کتابخانه (SDK) می توانید از این سرویس استفاده کنید. ارائه آمار متنوع (آنالیتیکس) مانند میزان و روند نصب، نوع دستگاه های نهایی، نسخه سیستم عامل و موارد دیگر می تواند جذابیت سرویس پوشه را افزایش دهد. امکان ارسال تست به گوشی خاص برای پیش نمایش اعلان هم وجود دارد.

سرویس پوشه حدود چهار سال است که در این حوزه فعالیت می کند و طبق آماری که از آنها گرفتیم، بیش از 5 هزار توسعه دهنده با بیش از 60 هزار اپلیکیشن را پوشش می دهد.این سرویس توانسته رکورد ارسال 11.5 میلیارد پیام در ماه را به دست آورد و کتابخانه این پلتفرم روی بیش از 550 میلیون بار روی گوشی های کاربران ایرانی نصب شده است.

پوشه علاوه بر قابلیت های وان سیگنال، چندین ویژگی جالب دیگر هم دارد، مثلاً ارائه آمار روزانه حذف اپلیکیشن، باز کردن صفحه ی اپ در مارکت های ایرانی، امکان ارسال پوش وب ویو، ارسال بر اساس استان و امکان باز ارسال (فوروارد). سرویس پوشه در دو پلن رایگان و حرفه ای عرضه می شود. پلن رایگان تمامی امکانات را برای کمتر از 500 هزار کاربر در هر اپلیکیشن پوشش می دهد که نیاز اکثر کاربران را برآورده می کند، اما اگر بیشتر از 500 هزار کاربر در هر اپ دارید، باید از پلن حرفه ای استفاده کنید و ماهیانه 4 ریال بابت هر کاربر اضافه بپردازید.

نجوا

نجوا یکی دیگر از پلتفرم های ارسال اعلان است که خودش را پرطرفدار ترین سرویس ارسال پوش نوتیفیکیشن رایگان می داند. طبق اطلاعات موجود در این سایت، بیش از 1400 رسانه فعال در حوزه های مختلف با نجوا کار می کنند تا از امکانات مختلف و متنوع آن استفاده نمایند.

سرویس پوش نجوا در حال حاضر از ارسال اعلان روی کروم (برای وب و اندروید) و فایرفاکس (برای وب) پشتیبانی می کند. از جمله قابلیت های دیگر نجوا می توان به ارسال فوری یا زمان بندی اعلان، ارسال پوش بر اساس رفتار کاربر، ارسال پیشنهادهای شخصی سازی شده با اسکریپت های اختصاصی، گروه بندی مشترکین و گزارش گیری لحظه ای اشاره کرد.

نجوا همچنین قیمت گذاری پلن پایه خود را غیر قابل رقابت می داند، چون شما می توانید بی نهایت اعلان را با تمام امکاناتی که ذکر کردیم، به شکل 100% رایگان از طریق این پلتفرم ارسال کنید.

بفرست

بفرست خودش را نخستین سرویس پوش ایرانی می نامد که برای رفع محدودیت ها و مشکلات متعدد در استفاده از سرویس دهندگانی مانند وان سیگنال، پوشی و گوگل GCM راه اندازی شده است. پشتیبانی 24 ساعته در هفت روز هفته، ارسال آنی اعلان ها، مقیاس پذیری و پنل کاربری کامل را می توان از جمله امکانات بفرست دانست.

شیوه قیمت گذاری بفرست با پوشه متفاوت است و همان طور که در جدول فوق می بینید، در هر ماه به شما اجازه ارسال یک میلیون پوش رایگان را می دهد. برای 10 میلیون ارسال بعدی باید 2 ریال به ازای هر پوش بپردازید. گفتنیست بفرست هر سه سرویس پوش تحت اندروید، iOS و تحت وب را ارائه می کند.

چشمک

چشمک امکان فرستادن پوش به چند اپلیکیشن، اشتراک گذاری لینک گزارش API، پوش های پیش ساخته، زمان بندی ارسال اعلان و بسیاری از امکانات دیگر را برایتان فراهم می کند و رابط کاربری نسبتاً آسانی دارد. به روز رسانی آنی، مقیاس پذیری و سازگاری با فریمورک های مختلف توسعه هم در فهرست مزایای چشمک قرار می گیرد.

نکته جالب دیگر در مورد چشمک این است که می توانید از تمام امکانات این پنل به طور رایگان استفاده کنید و امیدوار باشید که این سرویس همچنان رایگان بماند.

چابک

چابک یکی از سرویس های پیشرفته ارتباط و پیام رسانی در کشور محسوب می شود. از ویژگی های برتر چابک می توان به دریافت آنی و لحظه ای حتی در شبکه 2G، ضمانت تحویل پیام ها، ارسال از طریق دیتاسنترهای داخلی و امن و زمان بندی ارسال بر اساس رفتار کاربر اشاره کرد، ضمن اینکه از پلتفرم های مختلف هم پشتیبانی می کند.

البته قیمت گذاری چابک در مقایسه با رقبا کمی بالاتر است. به عنوان مثال شما فقط تا سقف 1000 کاربر فعال در روز و 10 هزار پیام روزانه از سرویس رایگان برخوردار می شوید و برای استفاده از حجم بالاتر خدمات، باید هزینه پرداخت کنید.

طبیعتاً سرویس دهنده های بیشتری در کشورمان در زمینه خدمات ارسال پوش نوتیفیکیشن فعال هستند که فرصت پرداختن به همه آنها نیست. با این حال می توان مطمئن بود که پس از مسدود شدن وان سیگنال با کمی جستجو به راحتی و با کمترین هزینه ممکن، حتی به رایگان می توانید سرویس جایگزین داخلی را برای نیاز خود پیدا کنید.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (15 مورد)
  • Moalla
    Moalla | ۵ بهمن ۱۳۹۸

    قبلا از پوشه استفاده میکردم و الان از چشمک.
    نجوا رو هم از روی این مقاله دیدم اما نتونستم داکیومنت نصبش رو پیدا کنم و فعلا باید تست کنم.
    سال قبل پوش بازار خیلی خوبی داشت و بعد با وارد شدن ارزش افزوده و بخصوص وارد شدن پوشه به این حیطه، کلا بازار پوش خراب شد! پوشه شروع خیلی خوبی داشت و بسرعت برنامه نویس ها رو جذب کرد و پول خیلی خوبی هم به جیب زد اما متاسفانه در ادامه باعث بی اعتمادی برنامه نویس ها به کل سرویس های ایرانی شد! ?

  • yaka
    yaka | ۲۸ مرداد ۱۳۹۷

    سرویس های ایرانی یا به درد نمی خورن یا اگر هم به درد بخورن اولش هزینه هاشون منطقیه بعدش که جا بیفتن و تو بهشون وابسته بشی هزینه ها به شدت غیر منطقی و سر گردنه ای برخورد می کنن( دقیقا مثل دکه های پلاژهای شنا در شمال)
    یک داستان واقعی از این سرویس ها بگم : چند وقت پیش من وقت گذاشتم یک سیستمی با استفاده از بکتوری ساختم چون هزینه هاش به نظر منطقی می اومد اما همین چند وقت پیش با من تماس گرفتن وگفتن نحوه قیمت گذاریشون عوض شده و حداقل ماهی 5 میلیون تومن شده!!!! یا این هزینه بدید یا از سرویستون قطع می شه!
    خوب اگر من این موضوع از همون اول می دونستم که از این سرویس استفاده نمی کردم.
    حالا که استفاده کردم دستم مونده توی پوست گردو و جایگزینی این سرویس برای ما هم هزینه بر هم ززمان بر و حتما تعدادی از کاربرانمون از دست می دیم.

    حالا فکر کنید پوشه چند وقت دیگه کلا قیمت گذاریش عوض می کنه ! اونم همین می گه اخرشم می گه می خوای بخوا نمی خوای نخوا!!!!( پوشه مثال زدم چون این جا حضور داره و داره پاسخ می ده مگه بقیه ام همین طورین) اما کار منطقی چیه ؟ این که سرویس پوشه بیاد هزینه هاش کاهش بده یا که توی این شرایط از مهاجرت برنامه نویسا استفاده کنه و البته هزینه هاش ثابت نگهدار و سودش از راه های جایگزین بدست بیاره اما کافیه یک سال دیگه سرویس پوشه ببینید هزینه ها زیاد تر شده و سرویس رایگان به کلی حذف خواهد شد دقیقا مشابه سرویس بکتوری .
    توصیه نهایی من این کهئ از سرویس های خارجی مشابه استفاده کنید شاید به دلار هزینه بدیم اما می ارزه هم سرویس خوب می گیرید وخیالتون راحت ( فقط دلار که زیاد نوسان دره اونم با خرید دلار و یا شارژ بلند مدت میتونید برای زمان زیادی هزینه ها ثابت نگه دارید و به کارهای مهمتر برسید)

    یک نکته دیگه خطاب به پوشه: نمی دونم چرا انیت ویروس اویرا با sdk شما مشکل داره.
    توصیه دوم : خواهشا هزینه هاتون منطقی تر کنید و استفاده رایگان تون بهبود بدید خیلی از اپ ها واقعا درامد ندارن سعی کنید دنبال راه حل جایگزین برای درامد زایی بگردید مثل وان سیگنال

  • OLD
    OLD | ۲۶ مرداد ۱۳۹۷

    یه مشت بی سرو پا از خودشون ریختن تو دیجاتو به کامنت های من و شما منفی میدن به کامنت های خودشون مثبت .... باشه بابا شما پوشه ای ها کارتون درسته :)))))))))))

  • mohammadreza nazemi
    mohammadreza nazemi | ۲۴ مرداد ۱۳۹۷

    سلام و خسته نباشید
    یک سری آمارهایی که پخش میشه متاسفانه اصلن با عقل جور در نمیاد. تعداد کل اپلیکیشن‌های کافه بازار حدود ۱۰۰هزارتاست و یا وانسیگنال کلن ۲۰۰هزار مشتری در یک بازار جهانی داره و با هیچ منطقی نمیشه گفت که ۶۰هزار اپلیکیشن ایرانی الان پوش نوتیفیکیشن فعال کرده اند، چه برسه سهمی از یک سرویس دهنده خاص باشن.

    همینطور با فرض ۴۰ میلیون اسمارت فون فعال در جامعه ایران به طور روزانه اگر برای هر گوشی یک نوتیف هم بفرستیم، میشه ماهی حدود یک و نیم میلیارد. برای چه جامعه‌ای چقدر نوتیف در روز می فرستید؟

    جامعه برنامه نویس و آی‌تی رو نمیشه احمق فرض کرد

    • پوشه، پنل پوش نوتیفیکیشن
      پوشه، پنل پوش نوتیفیکیشن | ۲۴ مرداد ۱۳۹۷

      سلام دوست عزیز
      از اینکه به عدد و امار حساس هستید خوشحالیم. آماری که در این مقاله آمده صحیح است. البته حق میدیم به جامعه ایرانی با توجه به نشر آمارهای اشتباه از سمت ارگانهای مختلف نسبت به عدد و آمار بدبین باشند.
      در مورد تعداد برنامه های ایرانی، اگر امسال نمایشگاه الکامپ رفته باشید، در گزارش منتشر شده کافه بازار بیان شده که بیش از 151 هزار برنامه و بازی در کافه بازار ثبت هستند. در ضمن این تصور که همه برنامه های ایرانی در کافه بازار هستند نیز صحیح نیست. تعداد زیادی از برنامه های منتشر شده که پوشه را دارند، در گوگل پلی، مایکت و ... قرار دارند که در بازار هم نیستند. بعلاوه بخشی از برنامه ها هم از غیر از مارکت نصب می گیرند. مثل برنامه هایی که در تلگرام پخش می شوند و تعداد آنها هم کم نیست.
      در همان گزارش کافه بازار بیان شده که 23 هزار توسعه دهنده در بازار فعالیت دارند پس اینکه 5 هزار توسعه دهنده از پوشه استفاده می کنند دور از ذهن نیست (تعداد افرادی که در پوشه ثبت نام کرده اند بیش از 20 هزار نفر است و 5 هزار نفر اعلام شده، افرادی هستند که برنامه ایجاد کرده اند و اون برنامه رو منتشر کردن).
      همچنین آمار شما از اسمارت فون های موجود در ایران صحیح نیست. با یه سرچ ساده به حدود آمار می توانید برسید. آقای جهرمی وزیر فعلی وزارت ارتباطات در سال 95 اعلام کردند که بیش از 100 میلیون گوشی هوشمند در سال 95 در ایران بوده و بعد از گذشت دو سال این عدد حتما به مراتب بالاتر است.
      همچنین توجه داشته باشید که پوشه چون هم در اندروید و هم در ios و هم در وب خدمت رسانی می کند، آمار بیان شده مجموع کاربران هر سه بخش است.
      در مورد تعداد ارسال پیام هم، بخشی از پیامهایی که برای دستگاه های هوشمند از سمت توسعه دهندگان ارسال می شود، نوتیفیکیشن متداول که شما در بالای گوشی می بینید نیست. و نوتیفیکیشن در قالب جیسون و برای انتقال داده به گوشی کاربر ارسال میشود. روزانه چندین بار این اتفاق روی یک گوشی کاربر می افتد بدون اینکه کاربر متوجه آن بشود.
      باز هم از اینکه نسبت به این آمار حساسیت دارید از شما تشکر می کنیم و امیدواریم بتوانیم در فضایی سالم برای رشد جامعه ی برنامه نویسی ایران قدمی برداریم.

      • پوشه، پنل پوش نوتیفیکیشن
        پوشه، پنل پوش نوتیفیکیشن | ۲۴ مرداد ۱۳۹۷

        لینک صحبت آقای وزیر:

        • پوشه، پنل پوش نوتیفیکیشن
          پوشه، پنل پوش نوتیفیکیشن | ۲۴ مرداد ۱۳۹۷

          https://goo.gl/VCNPKa

نمایش سایر نظرات و دیدگاه‌ها
مطالب پیشنهادی