ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

نیم ساعت استفاده روزانه از اینستاگرام یا فیسبوک افسردگی می‌آورد

دانشمندان در پروژه‌ی تحقیقاتی جدید خود اثبات کردند که استفاده از شبکه های اجتماعی، افسردگی و حس تنهایی برای افراد به وجود می آورد. آنها پس از بررسی عادت‌های عده‌ای دانش آموز  متوجه شده‌اند که ...

امین قیاسی
نوشته شده توسط امین قیاسی | ۲۰ آبان ۱۳۹۷ | ۱۴:۳۰

دانشمندان در پروژه‌ی تحقیقاتی جدید خود اثبات کردند که استفاده از شبکه های اجتماعی، افسردگی و حس تنهایی برای افراد به وجود می آورد. آنها پس از بررسی عادت‌های عده‌ای دانش آموز  متوجه شده‌اند که میان مدت زمان آنلاین بودن در شبکه‌هایی نظیر فیسبوک، اینستاگرام یا هر شبکه اجتماعی دیگر و سلامت ذهنی رابطه عکس وجود دارد.

البته چند وقتی است که پژوهشگران به اثر مخرب این شبکه های اجتماعی پی برده‌اند اما تا به حال دلیل یا مدرک معتبری برای این موضوع ارائه نشده است. حال یافته‌های دقیق پروژه تحقیقاتی دانشگاه پنسیلوانیا نشان می‌دهد استفاده زیاد از شبکه های اجتماعی موجب می‌شود که کاربر تندرستی و سلامت ذهنی خود را از دست بدهد.

برای این پروژه ۱۴۳ داوطلب کنار هم جمع شدند و در ابتدا حالات شخصیتی و سلامت ذهنی آها سنجیده و ثبت شد. سپس آنها اسکرین شات‌هایی از صفحه باتری آیفون‌هایشان گرفتند تا سطح میانگین استفاده‌ی هر کاربر از شبکه اجتماعی برای هر هفته بدست آید.

پس از ثبت تمامی اطلاعات موردنیاز، این ۱۴۳ داوطلب برای سه هفته به دو گروه مختلف تقسیم شدند؛ یک گروه در روند استفاده از شبکه اجتماعی تغییری ایجاد نکردند و مثل گذشته سراغشان رفتند. با این وجود، استفاده از شبکه های اجتماعی مختلف نظیر فیسبوک، اسنپ چت و اینستاگرام برای گروه دوم محدود می‌شد. بدین صورت که آنها می‌توانستند از هر پلتفرم تنها ده دقیقه استفاده کنند.

هر دوی این گروه ها مجبور بودند هر هفته اسکرین شاتی از صفحه باتری آیفون خود تهیه کنند و برای محققان بفرستند تا آنها دیتای لازم برای بررسی را بدست آورند.

پس از این دوره‌ی سه هفته‌ای، بار دیگر سلامت روانی این ۱۴۳ نفر بررسی شد تا پژوهشگران ببیند داوطلبان در چه سطحی از تندرستی ذهنی به سر می‌برند. نتیجه این تحقیقات نشان داد که گروه اول نسبت به گروه دوم وضعیت روحی بدتری دارند و گروه دوم در ۷ معیار رفتاری مختلف اوضاع مطلوبتری را تجربه می‌کنند. علاوه بر این در رفتار گروه اول نشانه‌‌های پدیده‌هایی نظیر ترس از تنها رها شدن یا FOMO،  استرس، افسردگی و تنهایی یافت می‌شود.

بدین ترتیب پژوهشگران دانشگاه پنسیلوانیا پیشنهاد می‌دهند که کاربران استفاده از شبکه های اجتماعی را کاهش دهند و آن را به حداکثر روزی ۳۰ دقیقه برسانند. آنها باور دارند کاربران با مشاهده‌ی عکس دوستان، آشنایان و دنبال کنندگان خود به مقایسه می‌پردازند و این مسئله موجب می‌شود که تاثیرات منفی زیادی  بر سلامت ذهنی افراد گذاشته شود.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (5 مورد)
  • Alireza Zare
    Alireza Zare | ۲۶ آبان ۱۳۹۷

    دقیقا همینطوره. مخصوصا اینستا. یعنی طرف بره تو چمن سر خیابونشون هم بشینه و از خودش عکس بندازه و بزار تو اینستاش شما فکر میکنی که واااااای چقدر این بشر خوش به حالشه. ذهن آدم ناخودآگاه مقایسه میکنه و دست خودش نیس.

  • Yoda
    Yoda | ۲۰ آبان ۱۳۹۷

    فیلتر میشه ایشالا دیگه ادمای مسخره نمیبینیم

  • enrix
    enrix | ۲۰ آبان ۱۳۹۷

    وقتی ز کوچیک تا بزرگ زندگی رو با چرت و پرت قاطی میکنی و خزولات میشه کپشن پستت و هی زرت و زرت پست میزاری ! بایدم همش تو زندگیت سردرگمی داشته باشی! خوش به حال اونایی که انواع رسانه ها و سایت های تکنولوژی و .... با سرعت بالا تو کشورشون فعاله ولی قدرشو نمیدونن.......

  • OLD
    OLD | ۲۰ آبان ۱۳۹۷

    نیم ساعت تماشای تلوزیون جمهوری اسلامی نیز خطر افسردگی و خودکشی در مردم را باعث میشود...

    • morteza kalantari
      morteza kalantari | ۲۰ آبان ۱۳۹۷

      کاملا موافقم

مطالب پیشنهادی