ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

خودرو

گزارش FIA از کاربرد یک قطعه ایمنی؛ هیلو چطور یک راننده را از ضربه مغزی نجات داد [تماشا کنید]

از فصل 2018 تمامی تیم های حاضر در رقابت های فرمول 1، ملزم به استفاده از قطعه ای به نام هیلو (Halo) در خودروهای خود شده اند. این قطعه با اتصال به سه نقطه از ...

سعید علیپور
نوشته شده توسط سعید علیپور | ۱۹ آذر ۱۳۹۷ | ۱۶:۳۰

از فصل 2018 تمامی تیم های حاضر در رقابت های فرمول 1، ملزم به استفاده از قطعه ای به نام هیلو (Halo) در خودروهای خود شده اند. این قطعه با اتصال به سه نقطه از بدنه خودرو، بر روی سر راننده قرار گرفته و نقش یک محافظ را ایفا می کند.

اگر چه فدراسیون جهانی اتومبیلرانی (FIA) هیلو را یک قطعه کارآمد می داند، اما بسیاری از رانندگان، تیم ها و حتی طرفداران رقابت های فرمول 1 به خاطر دلایلی مثل محدود شدن دید و فرم نه چندان زیبا مخالف آن هستند.

Halo F1

حال با انتشار گزارش نهایی FIA از تصادف چارلز لکلرک و فرناندو آلونسو که در طول گرند پری بلژیک رخ داد، مشخص شده هیلو تا چه حد می تواند در حفظ جان رانندگان موثر باشد.

با مشاهده ویدیوهای مربوط به این سانحه، واضح بود که هیلو مسلما در جلوگیری از وارد شدن صدمات جدی به لکلرک نقش داشته است، اما گزارش FIA موشکافانه تر بوده و در آن بیشتر به نقش این قطعه تیتانیومی پرداخته شده است. آنطور که این گزارش حکایت دارد، در صورت نبود هیلو، لبه جلویی خودروی آلونسو دقیقا به شیشه هلمت (کلاه محافظ) لکلرک برخورد می کرد.

5a32d782-f1-halo-saved-leclerc-from-visor-strike-5

طبق گزارش فدراسیون جهانی اتومبیلرانی، هیلو نه تنها توانسته زیر اثر 58 کیلو نیوتنی چرخ سمت راست اتومبیل متعلق به فرناندو آلونسو دوام بیاورد، بلکه موفق شده آن را به سمتی دیگر منحرف کند. در ویدیوی زیر می توانید صحنه تصادف دو خودرو را از چند زاویه مشاهده فرمایید.

آقای آدام بیکر (Adam Baker) مدیر بخش ایمنی FIA در این باره گفته:

با توجه به ویدیوها و داده های موجود، ما مطمئنیم که چرخ خودرو به هلمت لکلرک برخورد نمی کرد. اما با بررسی جهت چرخش اتومبیل آلونسو نسبت به اتومبیل لکلرک، معتقد هستیم که باله جلویی خودروی آلونسو با شیشه هلمت لکلرک تماس پیدا می کرد. بسیار سخت است که بتوان شدت این تماس را به طور دقیق محاسبه نمود.

284f4c92-f1-halo-saved-leclerc-from-visor-strike-1

با تحلیل داده ها، سرعت نسبی بین دو خودرو برابر با 30 کیلومتر و زاویه برخورد 90 درجه برآورد شده است. بد نیست اشاره کنیم در اثر شدت برخورد، سیستم تعلیق خودروی آلونسو دچار شکستگی شده، حال آنکه هیلوی خودروی لکلرک علی رغم برخی آسیب های ظاهری فرم اولیه خود را حفظ کرده است.

هیلو

محاسبات انجام شده نشان می دهند که چنانچه کل جرم خودروی مکلارن با هیلوی خودروی سائوبر برخورد می کرد، میزان انرژی برابر با چیزی در حدود 30 kJ می شد. بدیهی است که اگر این برخورد به جای هیلو با هلمت راننده صورت می گرفت، نتایج اسفناکی به بار می آورد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی