ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

اسامی عجیب

جنون فناوری؛ وقتی کودکان لایک، گوگل یا ویستا نامیده می‌شوند

همکلاسی‌های الکسا فقط به این خاطر که اسمش با دستیار صوتی آمازون یکی است او را مسخره می کنند، تا جایی که مادرش ناچار به نوشتن نامه به مدیرعامل آمازون شده است. پسری به نام ...

یونس مرادی
نوشته شده توسط یونس مرادی | ۱۰ دی ۱۳۹۷ | ۲۲:۰۰

همکلاسی‌های الکسا فقط به این خاطر که اسمش با دستیار صوتی آمازون یکی است او را مسخره می کنند، تا جایی که مادرش ناچار به نوشتن نامه به مدیرعامل آمازون شده است. پسری به نام گوگل نیز از اینکه دیگران انتظار دارند او مثل گوگل همه جواب‌ها را بداند کلافه شده است.

داستان عاشقانه و اغلب یک طرفه بین کاربران و شرکت ها تا جایی پیش رفته که برخی نوزاد دلبندشان را لایک، ویستا یا گوگل نامیده‌اند اما این اسامی عجیب در بزرگسالی معمولا بچه ها را با مشکل روبرو کرده است.

دلایل پشت پرده این نامگذاری ها علاقه به کمپانی، دریافت پول، امید به آینده موفق و غیره بوده است. از سوی دیگر برخی شرکت ها از ترس اینکه کودک در آینده به فردی خلافکار یا جانی تبدیل شود به استفاده از نامشان تمایلی ندارند. در این مطلب به بررسی چند مورد از این اسامی عجیب پرداخته ایم.

گوگل کای اسامی عجیب

در ۱۲ سپتامبر ۲۰۰۵ کودکی در سوئد به دنیا آمد که در مدتی کوتاه به سر خط خبرها تبدیل شد. این کودک گوگل نام داشت و دقیقا به همین خاطر توجه بسیاری از سایت های فناوری را در سراسر جهان به خود جلب کرد تا جایی که خود گوگل هم با انتشار پستی تولد او را تبریک گفت:

برای او آرزوی سلامتی و طول عمر داریم و امیدواریم همکلاسی‌هایش به این خاطر زیاد به او سخت نگیرند.

«ولید الیاس کای»، پدر این کودک سوئدی آن زمان در بخش بازاریابی موتور جستجو کار می کرد و تحت تاثیر موفقیت گوگل قرار گرفته بود. علاوه بر این عظمت رقم «گوگول» که برابر  ۱۰۱۰۰ یا عدد ۱ با یکصد صفر جلوی آن است، هم در این نامگذاری بی تاثیر نبود.

گوگل کای ۱۳ ساله موهای قهوه ای و چهره ای صمیمی دارد اما به نظر می رسد از همنام بودن با یکی از غول های فناوری چندان راضی نیست:

بعضی وقت ها از این اسم خجالت می کشم. مردم از من می پرسند چرا چنین اسمی داری و من هم باید دلیلش را به آنها توضیح بدهم.

از آنجا که گوگل اسم میانی او است دیگران چندان از آن برای اذیت کردن کای استفاده نمی کنند. اما گاهی با صدا کردن این نام سر به سر او می گذارند:

بعضی اوقات هم دیگران مرا باهوش صدا می کنند و انتظار دارند مثل گوگل همه چیز را بدانم.

الیاس مدعی است که پسرش شخصیت خاصی دارد و واقعا باهوش است اما به نظر اگر به عقب برمی گشت این اسم را انتخاب نمی کرد:

نمی خواهم پسرم فکر کند من این کار را به خاطر تبلیغ انجام دادم، قصد من واقعا چیز دیگری بود.

هرچند این نامگذاری تا حد زیادی تحت تاثیر آوازه کمپانی گوگل صورت گرفت اما یک داستان قدیمی انگلیسی و عدد گوگول هم در این بین بی تاثیر نبود. این داستان راجع به موجود افسانه ای به نام گوگل است که در باغی زیبا زندگی کرده و تنها شب ها سر و کله اش پیدا می شود. عدد گوگول هم همانطور که گفتیم رقم بسیار بزرگی است و آنها امیدوار بودند که فرزندشان در آینده همین تعداد دوست پیدا کند.

الیاس تاکید می کند که این اسم از نظر آنها خاص، منحصر به فرد و هیجان انگیز بود. او تا چند سال وبلاگی را برقراری ارتباط با طرفداران کای ایجاد کرده بود. علی رغم کمبودهای گوگل در زمینه حریم شخصی کای هنوز هم عاشق این شرکت است

«کارن ویکر»، کارمند سابق گوگل که پست تبریک را برای کای نوشته بود، هنوز هم به یاد دارد که چقدر از شنیدن خبر نامگذاری متعجب شده بود:

این مساله نمایانگر شهرت و محبوبیتی بود که گوگل آن زمان بدست می آورد. هرچند این نامگذاری چندان ما را مغرور نکرد؛ به هرحال مردم شوخ‌طبع هستند.

لایک الدر

در سال ۲۰۱۱ نام یکی از ویژگی های مهم فیس‌بوک که امروز به اپ های بسیاری راه یافته برای یک کودک انتخاب شد.

«واردیت الدر» که یک مهندس الگوریتم است به خاطر علاقه به فیس‌بوک اسم لایک را برای دخترش انتخاب کرد. او و همسرش معتقدند که این نام به معنی «القای احساس خوب به دیگران» است و بار مثبتی هم دارد:

دیگران ابتدا از شنیدن آن متعجب می شوند اما پس از آشنایی با لایک و خانواده ما این نام را می پذیرند.

علی رغم انتشار خبر مربوط به این نامگذاری در رسانه های پرمخاطبی نظیر Mashable  و Gizmodo فیس‌بوک هرگز واکنشی به آن نشان نداد. آنها هنوز هم از این شبکه اجتماعی استفاده می کند اما نسبت به سیاست های حریم شخصی فیس‌بوک انتقاد دارند. دختران این زوج نیز اینستاگرام را ترجیح می دهد.

ویستا سیمسراسامی عجیب

چهار سال قبل از اینکه لایک چشم به جهان بگشاید، دختر بچه دیگری به خاطر سیستم عامل جدید مایکروسافت ویستا نام گذاشته شد.

«بیل سیمسر»، پدر ویستا که توسعه دهنده نرم افزار است و همسرش قرار گذاشته بودند اگر پسردار شدند اسمش را «دِو»، مخفف دولوپر یا توسعه دهنده بگذارند. بدین ترتیب با توجه به اسم های کوچک، میانی و خانوادگی مخفف اسم پسرشان DOS می شد که نام سیستم عامل متن محور مایکروسافت است. آنها اما صاحب دختر شده و اسمش را ویستا گذاشتند.

نکته جالب اینجاست که حین نامگذاری نوزاد هنوز سیستم عامل ویستا معرفی نشده بود و بعدها هم چندان مورد استقبال کاربران قرار نگرفت. البته آنها به دلایل دیگری نظیر آهنگین بودن این اسم و معنی آن در زبان ایتالیایی (بینش) نیز اشاره می کنند. گفتنی است ویستا در ایران نیز نامی دخترانه و به معنی «برخوردار» است.

فروش نام به شرکت های فناوری

داستان به همین جا ختم نمی شود برخی دیگر در ازای دریافت مبلغ نه چندان زیادی نام فرزندانشان را به کمپانی های دیگر می فروشند. این در حالی است که تعدادی از طرفداران فوتبال حتی از فروش نام استادیوم در ازای مبالغ هنگفت از برندهای بزرگ ناراضی هستند.اسامی عجیب

در پایان دوران حباب دات کام زوجی آمریکایی در ازای دریافت ۵ هزار دلار از «آرشیو موسیقی زیرزمینی اینترنت» پسرشان را Iuma نام گذاشتند. پدر این کودک که «تراویس ثورنهیل» نام دارد، در مصاحبه ای دلیل عجیبی را برای این نامگذاری عجیب عنوان کرد:

مادربزرگ Iuma معتقد بود که این بچه با خودش سعادت می آورد و ما هم نامگذاری را به فال نیک گرفتیم. علاوه بر این وقتی او بزرگ شود داستان جالبی برای گفتن خواهد داشت.

این کودک هم ظاهرا از اینکه اسمش را فروخته اند راضی نیست و در شبکه های اجتماعی خودش را «دیلان» معرفی می کند.

به گفته یکی از متخصصان حوزه انتخاب اسم و برند به نام «لورل ساتون»، نام های انتخاب شده به خاطر تبلیغ یا جایزه به ندرت مورد پذیرش واقع می شوند و برندها معمولا بدون حمایت یا اسپانسرینگ رسمی تمایلی به استفاده از نامشان برای کودکان ندارند:

انتخاب اسم افراد از روی یک شرکت برای آنها شهرت به همراه می رود اما از طرف دیگر اگر کودک یک قاتل سریالی شود چه بر سر برند می آید؟ به همین خاطر شرکت ها زمانی به استفاده از برندشان تمایل دارند که کنترل از دستشان خارج نشود.

معضلات دیگر

مشکل همنام بودن افراد و برندها جنبه دیگری نیز دارد که در آن والدین نقشی نداشته اند. برای مثال یک مادر با ارسال نامه ای به جف بزوس، مدیرعامل آمازون از مشکلات هم نام بودن دخترش و دستیار صوتی این شرکت گلایه کرده است:

 بچه ها به او دستور می دهند که تلویزیون را روشن کن یا وضعیت آب و هوا را بگو. آنها دخترم را مسخره کرده و با او مثل یک خدمتکار رفتار می کنند. این مساله برای وی مشکلی دائمی شده و هرجا می رود اوضاع بر همین منوال است.

مسائلی از قبیل نارضایتی بچه ها از اسم هایشان و رفتار نامناسب دیگران با آنها باعث شده در کشورهایی نظیر مکزیک انتخاب اسمی مثل فیس‌بوک برای نوزادان ممنوع شود. افزایش شفافیت در مورد سیاست های پشت پرده برندهای معروف نظیر عدم پایبندی فیس‌بوک به حریم خصوصی، شرایط کاری دشوار در آمازون یا مشارکت گوگل در سیاست های جنگی باعث شده عاشقان فناوری دیگر به انتخاب اسامی عجیب برای فرزندانشان علاقه چندانی نداشته باشند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (2 مورد)
  • m rb
    m rb | ۱۱ دی ۱۳۹۷

    مثلا یکی اسم بچه شو بزاره سایپا

  • vahid kamali
    vahid kamali | ۱۰ دی ۱۳۹۷

    پدر مادر ها اگر خیلی به تکنولوژی علامندن می تونن اسم خودشونو عوض کنن.

مطالب پیشنهادی