ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

نقد و بررسی‌

بررسی دیجیاتو؛ لرزشگیر دوربین موبایل در برابر گیمبال حرفه ای

تا همین چند سال قبل هرچقدر هم که دستان ثابت و کم نوسانی داشتید، باز هم به اندازه کافی بی حرکت نبودید تا در هر شرایطی عکس های واضح و شفاف بگیرید. یا نور کم ...

حمید مقدسی
نوشته شده توسط حمید مقدسی | ۱۶ دی ۱۳۹۷ | ۲۰:۳۰

تا همین چند سال قبل هرچقدر هم که دستان ثابت و کم نوسانی داشتید، باز هم به اندازه کافی بی حرکت نبودید تا در هر شرایطی عکس های واضح و شفاف بگیرید. یا نور کم بود، یا عجله داشتید که سوژه از دست نرود، یا به هر طریقی دست یا بدنتان تکان می خورد و نهایتاً عکس به طور کامل غیر قابل استفاده میشد. تازه این سناریو برای زمانی بود که سر جای خودتان ثابت می ایستادید؛ اگر قصد عکاسی یا فیلمبرداری در حین حرکت را داشتید که اوضاع وخیم تر بود.

لرزشگیر دوربین موبایل

خوشبختانه شرکت های سازنده دوربین و لنز از مدت ها قبل در این باره اندیشیده و فناوری هایی را به منظور رفع این مشکل ابداع کرده اند. این فناوری را اکنون با نام لرزشگیر تصویر (Image Stabilization) یا به اختصار IS می شناسیم. لرزشگیر تصویر در دوربین های مدرن به دو روش پیاده می شود: اپتیکال (OIS) یا الکترونیکی (EIS). در این مطلب می خواهیم با این فناوری بیشتر آشنا شویم، همچنین ببینیم فناوری IS در دنیای موبایل تا چه اندازه پیشرفت کرده است و آیا می تواند با گیمبال های حرفه ای رقابت کند یا خیر. با دیجیاتو همراه باشید.

لرزشگیر الکترونیکی چطور عمل می کند؟

همانند اکثر مشکلات دنیای تکنولوژی، برای حل مشکل لرزش هم دو راه پیش رو داریم؛ سخت افزاری یا نرم افزاری. لرزشگیر الکترونیکی (EIS) همان طور که از نامش پیداست، یک روش نرم افزاری است. در این روش، پردازشگر تصویر به طور مداوم نمای کنونی را با بعدی مقایسه کرده و جابجایی های ناشی از حرکت یا لرزش را تشخیص می دهد. سپس با انجام محاسبات سنگین و جابجایی فریم ها، عکس یا ویدیوی نهایی را بدون لرزش در می آورد.

کارآیی لرزشگیر الکترونیکی تا حد زیادی به پیاده سازی الگوریتم های هوشمند تشخیص لرزش و توان محاسباتی پردازنده تصویر وابسته است. در این روش از حدود 90 درصد سطح سنسور برای ثبت محتوا استفاده می شود، ضمن اینکه تا حدودی با کاهش کیفیت تصویر هم مواجه هستیم. گاهی اوقات هم دوربین تفاوت بین لرزش اتفاقی و جابجایی عمدی را متوجه نمی شود و در مقابل خواسته شما مقاومت می کند.

لرزشگیر اپتیکال چطور عمل می کند؟

لرزشگیر اپتیکال از رویکرد سخت افزاری برای تثبیت عکس ها و ویدیوها استفاده می کند. در این روش، اجزای لنز قابلیت تحرک دارند و با جابجایی، تکان های دوربین را جبران می کنند. مقدار و جهت جابجایی لنز از طریق مجموعه ای از حسگرهای شتاب سنج، چیپ کنترلی و موتورها تعیین می شود.

لرزشگیر اپتیکال انتخاب بهتری نسبت به لرزشگیر الکترونیکی محسوب می شود، چون لرزش ها را بهتر و دقیق تر خنثی می کند، افت کیفیت خاصی را به وجود نمی آورد، و در شرایط نوری ضعیف هم جواب می دهد. البته لرزشگیر اپتیکال باعث افزایش وزن ماژول دوربین می شود، فضای بیشتری را اشغال می کند و نسبت به EIS کمی کندتر است.

لرزشگیر الکترونیکی راه درازی را پیموده و با بهره گیری از هوش مصنوعی و یادگیری ماشین، عملکرد فوق العاده ای در گوشی های جدید دارد. از طرفی OIS همیشه خوب است و به خاطر حفظ کیفیت تصویر، گزینه بهتری محسوب می شود. با افزایش رزولوشن دوربین های موبایل، تفاوت بین EIS و OIS روز به روز کمتر می شود. به نظر می رسد پیاده سازی همزمان و ترکیبی این دو روش در دنیای موبایل بتواند نتیجه بسیار خوبی را رقم بزند.

گیمبال ها چطور کار می کنند؟

لرزشگیر دوربین موبایل

گیمبال های موبایل یا تک پایه های لرزشگیر به یکی از مهم ترین لوازم جانبی علاقه مندان به فیلمبرداری با موبایل تبدیل شده اند. این ابزار در واقع یک لرزشگیر سه محوره مکانیکی است که با تشخیص تکان های گوشی از طریق واحد سنجش اینرسی (IMU)، آنها را با استفاده از سه موتور براشلس خنثی می کند و جلوه ای سینمایی به ویدیوهای شما می دهد.

شرکت DJI را می توان یکی از معروف ترین سازنده های گیمبال دانست که دو نسل از Osmo Mobile را به بازار عرضه کرده است. ما از نسل اول Osmo Mobile برای این تست استفاده کردیم که هنوز هم در میان بهترین گزینه های موجود در بازار قرار دارد.

تست لرزشگیر دوربین موبایل

برای تست لرزشگیر دوربین گلکسی اس 9 در مقایسه با گیمبال DJI Osmo Mobile به پارک طالقانی رفتیم و چند حالت مختلف را بررسی کردیم که نتیجه را در ویدیوی زیر می بینید:

سامسونگ از ترکیب لرزشگیر اپتیکال (OIS) و لرزشگیر الکترونیکی (EIS) در گلکسی اس 9 (پلاس) استفاده کرده است. برای اینکه با کارآیی این سیستم آشنا شویم، ابتدا بهتر است از منوی تنظیمات گزینه Video Stabilization را خاموش کنیم. با این کار می بینیم که لرزش ها و ضربات هنگام حرکت به طور کامل به ویدیو منتقل می شود و حتی به خاطر تکان خوردن لنز، این ضربات تشدید می شود. این حالت را در ویدیوی فوق با عبارت «بدون استبیلایزر» مشاهده می کنید.

لرزشگیر دوربین موبایل

فعال کردن لرزشگیر الکترونیکی در گلکسی اس 9 پلاس از طریق گزینه Video Stabilization در منوی تنظیمات دوربین صورت می گیرد. البته توجه داشته باشید که تقریباً در تمام گوشی های پرچمدار، قابلیت لرزشگیر در حالت فیلمبرداری 4K با نرخ 60 فریم بر ثانیه یا همراه با برخی ویژگی های خاص نظیر Tracking AF کار نمی کند.

پس از فعال کردن این قابلیت وضعیت ویدیوها به طور کامل متحول می شود و دوربین گلکسی اس 9 پلاس به خوبی می تواند لرزش های تصویر را حذف کند. در واقع ترکیب این دو فناوری لرزشگیر تا حدی کارآمد است که در بسیاری از شرایط نمی توانید تفاوت ویدیوهای عادی دوربین را با ویدیوی ضبط شده روی گیمبال ازمو موبایل تشخیص دهید. البته همان طور که قبلاً هم گفتیم اندکی افت کیفیت به خاطر پردازش نرم افزاری به وجود می آید. به همین خاطر بهتر است در صورت استفاده از گیمبال، استبیلایزر گوشی را غیرفعال کنید تا تداخلی بین کارکرد آنها پیش نیاید.

جمع بندی

افزایش کیفیت و قابلیت های فیلمبرداری دوربین های موبایل، تولید و عرضه محتوای ویدیویی را وارد فاز تازه ای کرده و حتی کاربران عادی هم به حوزه خلق محتوا روی آورده اند. اکثر گوشی های پرچمدار توانایی ضبط ویدیوهای 4K با نرخ 60 فریم بر ثانیه را دارند و به فناوری های مختلف مجهزند، به ویژه لرزشگیر تصویر که یکی از ضروریات فیلمبرداری محسوب می شود.

ترکیب لرزشگیر اپتیکال (OIS) در ساختار ماژول دوربین و سیستم لرزشگیر الکترونیکی (EIS) در گلکسی اس 9 پلاس عملکرد فوق العاده ای دارد که فقط با غیرفعال کردن آن می توان به ارزشش پی برد. مقایسه این قابلیت با گیمبال های حرفه ای مخصوص موبایل مانند DJI Osmo Mobile نشان داد که این فناوری طی سال های اخیر پیشرفت قابل توجهی داشته و می توان روی آن حساب کرد.

برای تدوین حرفه ای، هیچ چیزی جای گیمبال های مکانیکی را نمی گیرد و حتی فیلمبرداران مجرب هم از چنین تجهیزاتی استفاده می کنند. Osmo Mobile جلوه ای سینمایی به ویدیوهای شما می دهد، گویی روی ابرها راه می روید. با این حال به نظر می رسد در آینده نزدیک، کارآیی سیستم های لرزشگیر هوشمند موبایل بتواند نیاز به لوازم جانبی را به طور کامل از بین ببرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (3 مورد)
  • Seyyedhojjatallah Hoseyni
    Seyyedhojjatallah Hoseyni | ۱۷ دی ۱۳۹۷

    خوب بود

  • min
    min | ۱۷ دی ۱۳۹۷

    چه کاریه
    یه آیفون 8 به بعدرو بگیرید دیگه لازم نیست این اسباب بازی هارو بخرید

  • Ali۰۱.
    Ali۰۱. | ۱۶ دی ۱۳۹۷

    اون 2.700.000بدید فیلم بردار به صرفه تره

مطالب پیشنهادی