ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

بیل گیتس
کسب و کار

۹ شگفتی سال ۲۰۱۸ از زبان بیل گیتس و همسرش

بیل گیتس و همسرش هر سال نامه ای منتشر می کنند و در آن به موضوعات مختلفی می پردازند که گریبانگیر بشر شده. نامه سال ۲۰۱۹ آنها روز گذشته منتشر شد و باید بگوییم که ...

Maryam Mousavi
نوشته شده توسط Maryam Mousavi | ۲۴ بهمن ۱۳۹۷ | ۱۴:۰۰

بیل گیتس و همسرش هر سال نامه ای منتشر می کنند و در آن به موضوعات مختلفی می پردازند که گریبانگیر بشر شده. نامه سال ۲۰۱۹ آنها روز گذشته منتشر شد و باید بگوییم که سراسر شگفتی است.

شما سال ۲۰۱۸ را چطور ارزیابی می کنید؟ آیا همانطور که دلتان خواسته بوده؟ احتمالا می گویید خیر. از بلایای طبیعی ویرانگری که در سراسر دنیا جان مردم را گرفت تا تعداد بیسابقه زنانی که برای به دست آوردن جایگاه خود در محیط های کاری مبارزه کردند، می توان گفت که ۲۰۱۸ سالی مملو از شگفتی بود.

این متن آغازگر نامه سالانه بیل گیتس و همسرش ملیندا بود که به مناسبت آغاز سال ۲۰۱۹ منتشر کردند. آنها در ادامه آورده اند که گرچه برخی اتفاقات خوشایند هم در این سال رخ دادند اما اتفاقات ناراحت کننده کم نبودند. در ادامه این مطلب به ۹ مورد از اتفاقات شگفتی ساز سال ۲۰۱۸ از زبان این دو خیر بزرگ اشاره میکنیم.

۱- آفریقا جوان ترین قاره دنیا با متوسط سنی ۱۸ سال است

شگفتی های سال ۲۰۱۸

بیل گیتس در نامه مشترک خود با همسرش خاطرنشان کرده که در هر نقطه دیگری از دنیا متوسط سنی مردم مرتبا در حال بالا رفتن است. مردم میان سال و سالخورده هم میتوانند دارایی های یک ملت باشند و هم منشاء بی ثباتی. من و ملیندا باور داریم که با سرمایه گذاری درست میتوانیم پتانسیل های بالای قاره آفریقا را به فعلیت برسانیم و جوانان آفریقایی هم میتوانند آینده کشور خود و هم دیگر نقاط دنیا را رقم بزنند.

۲- کیت های تست DNA خانگی هم می توانند به دستگیری قاتلین سریالی منجر شوند و هم از تولدهای زودرس جلوگیری کنند

بیل گیتس در این مورد خاص به پروند دستگیری قاتل سریالی آمریکا ۳۳ سال بعد از جرائمش اشاره کرده. این قابل بعد از آن دستگیر شد که یکی از اقوام دورش اطلاعات DNA خود را روی وبسایت اشتراک گذاری DNA با نام GEDmatch آپلود کرد.

۳- تا سال ۲۰۱۶ هرماه یک نیویورک جدید ساخته می شود

گیتس در بخشی از نامه اش پیرامون تغییرات اقلیمی که مصرف برق، عادات مصرفی نادرست و کشاورزی آن را تشدید کرده هشدار داده است.

اینکه تصور کنیم مردم به راحتی استفاده از آفت کش ها، انتقال محموله های دریایی، ساخت و ساز و پرواز هواپیما ها را متوقف می کنند ابدا واقع گرایانه نیست. از طرفی این هم منصفانه نیست که از کشورهای در حال توسعه بخواهیم به خاطر بقیه، رشد خود را متوقف نمایند.

یکی از راهکارها برای توقف گرمایش زمین می تواند سرمایه گذاری در نوآوری در حوزه های مختلف باشد تا دیگر آسیبی به اقلیم وارد نکنیم. بنابراین ما نیازمند نوآوری های چشمگیر در هر کدام از چالش های بزرگ هستیم.

۴- اطلاعات می توانند جنسیت گرا شوند

شگفتی های سال ۲۰۱۸

زوج گیتس در نامه خود نسبت به حذف اطلاعات مربوط به زنان خصوصا در کشورهای در حال توسعه ابراز نگرانی کرده اند. آنها خاطرنشان کرده اند که فقدان اطلاعات در مورد زنان و حتی نحوه گردآوری اطلاعات در رابطه با آنها می تواند نابرابری ها علیه این قشر زیاد کند

آنها در ادامه اظهار داشته اند:

ما دوست داریم که دیتا را به صورت بی طرفانه در نظر بگیریم اما پاسخ هایی که دریافت می کنیم غالبا توسط پرسش هایی که می پرسیم شکل داده شده اند. وقتی خود سوال ها همراه با تعصب و جهت گیری باشند، دیتای دریافتی یا پاسخ هایشان نیز همینطور خواهند بود.

۵- با بررسی خشم پسرهای نوجوان درس های زیادی میتوان آموخت

بیل و ملیندا همچنین بخش قابل توجهی از نامه خود را به ملاقاتی اختصاص دادند که پیشتر با پسران دبیرستانی داشتند و در جریان آن دیدار از پسرها در مورد نحوه مدیریت خشم سوال کردند. بیل گیتس معتقد است که این دیدار درس های زیادی را در رابطه با مدیریت خشم به او آموخته.

۶- ملی گرایی مانع جهانی سازی شده

در بخش سیاسی نامه هم این دو نفر اشاره کرده اند که ملی گرایی لزوما نباید مانع همکاری های بین المللی شود.

اینکه صرفا کشور خود را در اولویت قرار دهید و به باقی بخش های دنیا پشت کنید معنا و مفهومی ندارد و چه بسا درست تر این باشد که برعکس این کار را انجام دهید.

بیل گیتس نیز مشخصا به همکاری های بین المللی برای درمان بیماری ها اشاره کرده است.

۷- توالت ها در یک قرن کاملا متحول شدند

گیتس در نامه اش به نمایشگاه توالتی اشاره کرد که سال گذشته در پکن برگزار شد و در آن مدلی به نمایش گذاشته شد که به آب نیازی نداشت.

به گفته او طرح های ارائه شده توسط چندین شرکت برای ساخت این توالت ها آماده تولید انبوه هستند و نوآوری های ارائه شده توسط آنها آنطور که گیتس گفته تمام استانداردهای لازم را کسب می کند. توالت های ابداعی این شرکت ها میتوانند پاتوژن ها را از بین ببرند و نیازهای مردم در مناطق در حال رشد شهری را هم برطرف کنند و مهم تر ازهمه اینکه به شبکه فاضلاب، منابع آب خارجی یا جریان دائم برق نیازی ندارند.

به گفته وی تنها مانع برای تولید انبوه این توالت ها مقرون به صرفگی شان است که برای رفع این مانع بنیاد بیل و ملیندا گیتس سرمایه گذاری هنگفتی را در بخش توسعه و تحقیق این شرکت ها انجام داده است.

۸- کتاب های درسی در حال حذف شدن هستند

بیل گیتس مدعیست چیزی که باعث نابودی کتاب های درسی می شود همان عامل خوشبختی اش بوده: نرم افزار.

او ادامه می دهد:

درنامه های قبلی ام که به نرم افزارهای درسی اشاره کردم حرف هایم صرفا در حد پیش بینی بود. حالا اما میتوانم ادعا کنم که این ابزارها در هزاران کلاس درس آمریکا (از مهد کودک تا دبیرستان) استفاده می شوند.

۹- تلفن های همراه قدرتمندترین ابزارها در دست زنان فقیر هستند

تلفن های همراه شاید تاثیری در زندگی گذشته زنان فقیر دنیا نداشته باشند اما میتوانند زندگی کاملا جدیدی برای آنها بسازند. ملیندا گیتس ضمن نوشتن این بخش از نامه به تبعیض های جنسیتی در مالکیت موبایل در کشورهای فقیر اشاره کرده است.

بیل و ملیندا این نامه را به پل آلن هم-بنیانگذار فقید مایکروسافت تقدیم کردند که در اکتبر سال ۲۰۱۸ در سن ۶۵ سالگی درگذشت.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • molavy
    molavy | ۲۴ بهمن ۱۳۹۷

    کتاب های درسی در حال حذف شدن هستن. این بهترینش بود

مطالب پیشنهادی