ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

استراتژی رشد

کلید غلبه بر استرس و افزایش فروش می تواند به سادگی یک لبخند باشد

نت کینگ کول در سال ۱۹۵۴ آهنگ معروفی داشت به نام «لبخند بزن». او در ابتدای این آهنگ اینطور می گفت: «با اینکه قلبت به درد آمده لبخند بزن، حتی اگر قلبت شکسته باز لبخند بزن. ...

پیام ادیب
نوشته شده توسط پیام ادیب | ۱۲ فروردین ۱۳۹۵ | ۱۲:۳۰

نت کینگ کول در سال ۱۹۵۴ آهنگ معروفی داشت به نام «لبخند بزن». او در ابتدای این آهنگ اینطور می گفت: «با اینکه قلبت به درد آمده لبخند بزن، حتی اگر قلبت شکسته باز لبخند بزن. وقتی آسمان ابری شده، اگر در غم ها و ترس ها لبخند بزنی به سلامت خواهی بود. لبخند بزن تا شاید فردا خورشید را ببینی که بیرون آمده و به رویت می تابد».

این شعر شاید خیلی احساسی به نظر برسد اما مجله ی کسب و کار هاروارد از پژوهش بزرگی یاد کرده است که می تواند بر احساس این آهنگ صحه بگذارد. مجله ی کسب و کار هاروارد اخیراً مطلب کوتاه و جالبی منتشر کرده است که به جمع بندی مقاله ای به قلم تارا کرافت فیل و سارا پرسمن از دانشگاه کانزاس اختصاص دارد. مقاله ی یاد شده به بررسی تأثیر حالات مختلف چهره بر واکنش به استرس می پردازد.

فیل در این مقاله اظهار کرده است: «ضرب المثل های قدیمی مثل grin and bear it به معنای لبخند بزن و تحمل کن، لبخند زدن را نه تنها یکی از شاخص های غیر کلامی خوشحالی معرفی می کنند، بلکه آن را به عنوان دوای تمام استرس ها و رویداد های پر تنش زندگی به همه پیشنهاد می دهند».

این جمله شاید کمی اغراق آمیز باشد. با این حال، فیل و پرسمن بدون آنکه وارد جزئیات پژوهش خود شوند می گویند لبخند زدن در دوران تنش و اضطراب می تواند شدت واکنش بدن به استرس را واقعاً کاهش دهد؛ چه فرد مورد نظر احساس خوشحالی داشته باشد و چه نه. پرسمن در این باره می گوید: «دفعه ی بعد که در ترافیک گیر افتادید یا نوع دیگری از استرس را تجربه کردید، سعی کنید چند لحظه صورت خود را به حالت لبخند نگه دارید. این کار نه تنها کمک می کند آن موقعیت را بهتر تحمل کنید، بلکه ممکن است برای سلامت قلب شما نیز مفید باشد».

بد نیست نظرات دکتر ایمی کادی از دانشگاه هاروارد را نیز در این زمینه مد نظر داشته باشیم. کادی می گوید تغییراتی جزئی در حالت فیزیکی ما می تواند به تغییرات بزرگی در زندگی و رهبری مان بیانجامد. او اعتقاد دارد حالات فیزیکی ما نحوه ی تفکر ما نسبت به خودمان و دنیای بزرگ تر اطرافمان را تا حد زیادی تعیین می کنند. برای مثال، می توانید خودکار را به گونه ای در دهان خود نگه دارید که حالت دهان و لب های شما را به یک لبخند نزدیک کند. با آنکه عجیب به نظر می رسد، اما فرم دادن صورت به حالت خوشحالی و لبخند، واقعاً باعث خوشحالی شما می شود.

البته معنای این حرف آن نیست که همه ی ما باید با نقابی مصنوعی از طرح لبخند این طرف و آن طرف برویم و به یکدیگر نگاه کنیم. اما شواهد روزافزون علمی حاکی از آن هستند که می توانیم احساسات و خلق و خوی خود را کنترل و دستکاری کنیم. این یعنی احساسات ما لزوماً تابع شرایط محیطی یا ژنتیکی مان نخواهند بود.

جالب اینجاست که دیگران نیز به لبخند ما واکنش نشان خواهند داد. کارول لیندزی، متخصص زبان بدن، می گوید تحقیقات نشان داده اند قضات دادگاه، برای کسانی که لبخند می زنند مجازات های سبک تری در نظر می گیرند.

اما این داده ها چه کمکی به فروشنده ها می کند؟

مشاغلی که بنا به ماهیت حرفه ای شان در طول روز شما را با پاسخ های منفی متعددی روبرو می کنند می توانند مشاغل استرس زایی باشند. با این حال، حتی در مواردی که پشت تلفن با مشتریان بالقوه ی خود صحبت می کنید، حفظ حالت لبخند یا هر حالت دیگری که حاکی از رضایت و خوشحالی باشد می تواند روحیه ی شما را حفظ و احساستان را بهتر کند. برای مثال اگر هفته ی نه چندان موفقی را می گذرانید کافی است فقط برای دل خودتان هم که شده، حتی شده یک روز، بهترین لباس خود یا خوشرنگ ترین آنها را بپوشید. همین تغییرات به ظاهر مصنوعی می توانند روز بهتری برایتان رقم بزنند.

فروش ذاتاً استرس زاست چرا که پاسخ منفی در آن زیاد شنیده می شود. هر دارنده ی کسب و کاری نیز، چه فعالیتش با عمل حقیقی فروش سر و کار داشته باشد چه نه، عملاً به صورت مداوم در حال فروشندگی است. مالک یک کسب و کار، تجسم شرکت خود است. به همین دلیل است که باید به هر شیوه ی ممکن روحیه ی خود را بالا و شاداب نگه دارد.

توماس پین می گوید: «من عاشق کسانی هستم که در مشکلات می توانند لبخند بزنند، در سختی ها عزم خود را جزم، و با تأمل شجاعتشان را تقویت کنند. کوچک شدن کار ذهن های کوچک است. کسانی که قلبی آکنده از پایداری دارند، و وجدانشان بر اعمالشان صحه می گذارد، تا آخرین لحظه ی زندگی آرمان هایشان را دنبال خواهند کرد».

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی