ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

گلکسی نوت ۲۰
نقد و بررسی‌

بررسی دیجیاتو: سامسونگ گلکسی نوت 10 پلاس [به همراه بررسی ویدیویی]

وقتی سامسونگ برای اولین بار ایده استفاده از قلم استایلوس روی گوشی موبایل را مطرح کرد، خیلی جدی گرفته نشد. به قول استیو جابز تا وقتی که می توان از انگشت برای لمس صفحه استفاده ...

حمید مقدسی
نوشته شده توسط حمید مقدسی | ۳۰ مرداد ۱۳۹۸ | ۲۲:۰۰

وقتی سامسونگ برای اولین بار ایده استفاده از قلم استایلوس روی گوشی موبایل را مطرح کرد، خیلی جدی گرفته نشد. به قول استیو جابز تا وقتی که می توان از انگشت برای لمس صفحه استفاده کرد، چه نیازی به قلم داریم؟ اما داستان خانواده نوت ادامه پیدا کرد و حالا بعد از 8 سال شاهد رونمایی از سری گلکسی نوت 10 هستیم.

خانواده نوت همیشه قوی ترین و کامل ترین پرچمداران سامسونگ بوده اند. این موضوع برای گلکسی نوت 10 پلاس هم صدق می کند و با بزرگ ترین، قدرتمند ترین و گران قیمت ترین نوت شرکت کره ای روبرو هستیم. شکی نیست که این گوشی برای حرفه ای ها ساخته شده، یعنی افرادی که تمام کارهایشان را با تلفن همراه انجام می دهند. مشخصات این دستگاه هم به خوبی این موضوع را نشان می دهد:

  • بدنه شیشه ای و فریم آلومینیومی
  • نمایشگر 6.8 اینچی دینامیک امولد با رزولوشن +QHD
  • چیپست 7 نانومتری اگزینوس 9825
  • 12 گیگابایت حافظه رم
  • 256 گیگابایت حافظه داخلی
  • دوربین اصلی سه گانه (16+12+12 مگاپیکسلی)
  • دوربین سلفی 10 مگاپیکسلی
  • باتری 4300 میلی آمپر ساعتی
  • وزن 196 گرم
  • قیمت 1100 دلار

سؤال اصلی این است که آیا ویژگی های گلکسی نوت 10 پلاس، قیمت 1100 دلاری آن را توجیه می کند؟ بررسی کامل آخرین پرچمدار سامسونگ می تواند به این سؤال پاسخ دهد. با دیجیاتو همراه باشید.

بررسی ویدیویی

طراحی و کیفیت ساخت

اگر گلکسی نوت 9 و گلکسی اس 10 پلاس را به طریقی با هم ترکیب کنید، حاصل کار همین گلکسی نوت 10 پلاس خواهد بود؛ البته در این فرایند یک سری قطعات هم گم شده اند که بعداً به آنها می پردازیم. برای افرادی که با دنیای موبایل آشنا هستند، شناختن گلکسی نوت 10 پلاس کار سختی نیست. حفره دوربین سلفی وسط نمایشگر، انحنای ناچیز لبه های گوشی در مقایسه با دیگر محصولات شرکت کره ای و ماژول دوربین سه گانه عمودی پشت بدنه به اندازه کافی تمایز ایجاد کرده اند. راه ساده تر این است که سعی کنید گوشی را با اطمینان در دست بگیرید یا به راحتی داخل جیبتان قرار دهید. وقتی این تلاش ها با شکست مواجه شد، می توانید مطمئن باشید که با پرچمدار جدید سامسونگ طرف هستید.

گلکسی نوت 10 پلاس گوشی واقعاً بزرگیست، یعنی به شکل محسوسی بزرگ تر از گلکسی اس 10 پلاس و اندکی بزرگ تر از گلکسی نوت 9. با این حال سامسونگ موفق شده حاشیه های اطراف صفحه را باز هم کاهش دهد و حالا شاهد یک نمایشگر بیکران واقعی هستیم. برای مقایسه، گلکسی نوت 9 نمایشگر 6.4 اینچی با نسبت نمایشگر به بدنه 83.4 درصدی داشت، اما این ارقام در گلکسی نوت 10 پلاس به 6.8 اینچ و 91 درصد رسیده، که پیشرفت فوق العاده ای را نشان می دهد. حفره دوربین سلفی داخل صفحه هم چیزی از ارزش های این گوشی کم نمی کند.

حاشیه بالای صفحه گلکسی نوت 10 پلاس به اندازه ای کم شده که شاید تصور کنید سامسونگ اسپیکر مکالمه را به زیر صفحه منتقل کرده، اما با دقت زیاد می توانید بریدگی بسیار باریک این اسپیکر را روی لبه بالایی ببینید. سنسور نور و مجاورت هم در همین فضا جای گرفته اند و مثل سری گلکسی اس 10 دیگر خبری از چراغ نوتیفیکیشن نیست. نوت جدید برخلاف نسل قبل از اسکنر عنبیه بی بهره است، اما باز کردن قفل صفحه با حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر کار شما را ساده تر می کند.

حسگر اثر انگشت گلکسی نوت 10 پلاس هم از نوع اولتراسونیک است و امنیت بیشتری نسبت به حسگرهای اپتیکال دارد. تجربه ما نشان داد این حسگر در شرایط عادی سرعت بیشتری نسبت به نسل قبل دارد، اما برخلاف انتظار با دست خیس کار نمی کند. همچنین استفاده از گلس های متفرقه هم می تواند آن را از کار بیندازد.

از نظر کیفیت ساخت، سامسونگ سنگ تمام گذاشته است. گلکسی نوت 10 پلاس با فریم آلومینیومی براق و بدنه شیشه ای یکی از خوش ساخت ترین گوشی های بازار محسوب می شود و پیدا کردن نقص ساختاری در آن عملاً ناممکن است. البته فریم استیل می توانست کمی به مقاومت آن اضافه کند، ولی وزن گوشی را هم افزایش می داد.

سامسونگ این بار تصمیم گرفته دکمه های پاور و ولوم را روی لبه سمت چپ بدنه قرار دهد و کمی طول می کشد تا به آن عادت کنید. موقعیت دکمه پاور در مقایسه با گلکسی اس 10 پلاس بسیار بهتر است و انگشت اشاره به راحتی به آن می رسد. دکمه بیکسبی هم حذف شده و دکمه پاور نقش آن را بر عهده گرفته است، یعنی زمانی که دکمه پاور را نگه دارید، بیکسبی اجرا می شود. برای خاموش کردن گوشی یا باید دکمه پاور مجازی روی نوار تنظیمات سریع را به کار بگیرید، یا اینکه از منوی تنظیمات، دکمه پاور را به حالت عادی برگردانید.

پشت دستگاه هم شاهد ماژول دوربین سه گانه عمودی، فلاش و دوربین عمق سنج یا به قول سامسونگ DepthVision هستیم که همگی در قسمت بالا و سمت چپ قرار گرفته اند. بیرون زدگی ماژول دوربین خیلی کم است و تعادل گوشی را روی سطح صاف به هم نمی زند. لوگوی سامسونگ وسط پنل پشتی خودنمایی می کند و یک سری نوشته های بی اهمیت هم پایین تر از آن دیده می شوند. سنسور ضربان قلب یکی دیگر از کمبودهای نوت جدید محسوب می شود.

شاید تمام این تفاوت ها خیلی به چشم نیایند، اما کمبود جک 3.5 میلیمتری هدفون به خوبی احساس می شود. سامسونگ برای اولین بار این درگاه محبوب را از پرچمدارانش حذف کرده، در حالی که پیش از این بارها رقبایش را به خاطر چنین تصمیمی به باد تمسخر گرفته بود. بهانه سامسونگ برای حذف جک هدفون، کمبود فضا در بدنه دستگاه عنوان شده اما احتمالاً تلاش برای افزایش تعداد مشتریان هدفون های بیسیم گلکسی بادز هم در این تصمیم بی تأثیر نبوده است.

نمایشگر

سامسونگ به عنوان بزرگ ترین تولید کننده نمایشگرهای اولد موبایل در جهان، همیشه بهترین دستاوردش را در کهکشانی های پرچمدار استفاده می کند. نمایشگر 6.8 اینچی گلکسی نوت 10 پلاس با پنل داینامیک امولد، رزولوشن +QHD یعنی 3040×1440 پیکسل و تراکم 498 پیکسل در هر اینچ، بزرگ ترین و بهترین نمایشگری است که تا به امروز در سری نوت به کار رفته است. سایت تخصصی دیسپلی میت هم این موضوع را تأیید می کند.

نمایشگر گلکسی نوت 10 پلاس چند ویژگی شاخص دارد. نسبت کنتراست بی نهایت، حداکثر روشنایی 1200 نیت، حداکثر روشنایی پایدار 800 نیت، بالاترین دقت رنگ بین نمایشگرهای دنیای موبایل، و البته پشتیبانی از استاندارد +HDR10. بدین ترتیب شما در تمام شرایط نوری، حتی زیر تابش مستقیم نور خورشید هم به راحتی می توانید از گوشی استفاده کنید. تماشای فصل آخر گیم آو ترونز هم بالاخره با گلکسی نوت 10 پلاس ممکن می شود.

سامسونگ مثل همیشه رزولوشن پیش فرض این گوشی را روی +FHD تنظیم کرده که برای استفاده روزمره کفایت می کند و شارژدهی را هم بیشتر می کند. برای نمایش تصاویر هم دو حالت طبیعی (Natural) و زنده (Vivid) را در اختیار دارید که اولی طبیعی تر است و دومی با افزایش غنای رنگ، همه چیز را جذاب تر نشان می دهد.

حفره داخل نمایشگر در مقایسه با قبل اندکی کوچک تر شده و حالا به وسط صفحه منتقل شده. سامسونگ به این طراحی متقارن می بالد و آن را نشانه خلاقیت مهندسانش می داند، خلاقیتی که ظاهراً در فرایند طراحی سری گلکسی اس 10 خشکیده بود. خوشبختانه در گلکسی نوت 10 پلاس خبری از دوربین سلفی ثانویه و حفره کپسول مانند آن نیست.

نمایشگر همیشه روشن (AOD) هم پای ثابت پرچمداران سامسونگ است و همان قابلیت های همیشگی را دارد. از منوی تنظیمات می توانید انتخاب کنید که AOD همیشه به نمایش درآید یا با لمس صفحه فعال شود. تم های مختلفی هم برای نمایش ساعت و اعلان ها وجود دارد. همچنین می توانید با بیرون آوردن قلم و بدون باز کردن قفل گوشی به راحتی یادداشت برداری کنید.

نرم افزار و رابط کاربری

گلکسی نوت 10 پلاس با اندروید 9 و رابط کاربری One UI 1.5 به دست شما می رسد. رابط کاربری اختصاصی سامسونگ را روی تمام گوشی های جدید این شرکت می بینیم و به خوبی با آن آشنا هستیم. اینکه طرفدار این سبک طراحی باشید یا نه، به سلیقه شما بر می گردد ولی آنچه اهمیت بیشتری دارد، کارکرد بسیار روان و بی نقص آن است. در تصویر زیر شمای کلی رابط کاربری One UI را در این گوشی می بینید.

استفاده از رابط کاربری One UI بسیار ساده است و نیاز به تبحر خاصی ندارد. طراحی منوی تنظیمات کاملاً ساده شده و به راحتی به گزینه های مورد نظر دست پیدا می کنید و گزینه های مرتبط هم به شما نشان داده می شوند. حالت تاریک یا Night Mode هم یکی دیگر از ویژگی های این رابط کاربری است که در اکثر اپلیکیشن های سیستمی پیاده شده و برای استفاده در ساعات پایانی روز گزینه بهتری محسوب می شود.

image

یکی از ویژگی های جدید نرم افزاری گلکسی نوت 10 ویرایشگر حرفه ای ویدیو است. با استفاده از این ابزار به راحتی می توانید ویدیوها را با افکت های مختلف کنار یکدیگر بچینید، به آنها کپشن اضافه کنید، سرعت آنها را تغییر دهید و نهایتاً با رزولوشن موردنظر ذخیره کنید. قدرت پردازش بالای این گوشی برای ویرایش سریع به کمک شما می آید.

با قابلیت AI Game Booster می توانید کارآیی گوشی در زمان اجرای بازی های مختلف را به دلخواه تنظیم کنید. هنگام اجرای بازی هم اطلاعاتی در مورد وضعیت حافظه رم، دمای پردازنده و شارژدهی باتری به شما نشان داده می شود. اسکرین شات گرفتن از بازی هم با این برنامه ساده تر می شود. سامسونگ برای بهینه سازی اجرای بازی ها با سازندگان آنها همکاری می کند تا تجربه بهتری را برای شما به ارمغان بیاورد.

سامسونگ DeX حالا به تکامل رسیده و کاربردی تر شده است. اپلیکیشن جدید DeX برای هر دو سیستم عامل ویندوز و مک طراحی شده و امکان استفاده کامل از گوشی را تنها با یک کابل USB برای شما فراهم می کند. بنابراین می توانید به شکل همزمان هم کامپیوتر دسکتاپ خود را در اختیار داشته باشید و هم گوشی را کنترل کنید. تجربه ما نشان داد حتی اجرای بازی در حالت تمام صفحه هم به راحتی و بدون تأخیر با DeX ممکن است. در این حالت می توانید فایل ها را نیز بین کامپیوتر و گوشی منتقل کنید. اپلیکیشن DeX هنوز به شکل عمومی منتشر نشده اما از این لینک قابل دانلود است.

قلم اس پن

قلم اس پن (S Pen) همیشه ویژگی شاخص سری نوت بوده و حالا در گلکسی نوت 10 پلاس شاهد دو قابلیت جدید هستیم. اول اینکه یادداشت های شما به شکل لحظه ای به متن قابل ویرایش تبدیل می شوند و می توانید متن موردنظر را به سرعت جستجو کنید. دقت تشخیص نوشته (OCR) بسیار بالا رفته و بدخط ترین نوشته ها را نیز به راحتی شناسایی می کند.

نوشتن با قلم S Pen روی صفحه گلکسی نوت 10 پلاس، حتی با وجود برچسب محافظ هم کار لذت بخشی است، اما کمی طول می کشد که به نوشتن روی سطح لغزنده و بدون تکیه گاه عادت کنید.

ویژگی دیگری که به قلم S Pen اضافه شده Air action نام دارد. این قابلیت به لطف تعبیه ژیروسکوپ و شتاب سنج درون بدنه قلم محقق شده و با استفاده از آن می توانید از S Pen به شکل یک قلم جادویی کمک بگیرید. مثلاً عکس ها را در گالری جابجا کنید، ولوم را در برنامه های مالتی مدیا کم و زیاد کنید، یا دوربین را به طول کامل تحت کنترل بگیرید. البته این کاربردها آنقدرها هم منطقی نیستند و احتمالاً در آینده شاهد کاربردهای بهتری از این ویژگی باشیم.

سخت افزار و کارآیی

گلکسی نوت 10 پلاس بالاترین ترکیب سخت افزاری ممکن را در اختیار دارد تا کاربران حرفه ای را راضی کند. این گوشی با چیپست اگزینوس 9825 وارد کشورمان می شود که حدود ده روز قبل معرفی شد و اولین چیپست 7 نانومتری سامسونگ محسوب می شود. در این چیپست شاهد افزایش ناچیز فرکانس دو هسته میانی (2.31 به 2.4 گیگاهرتز) و افزایش فرکانس پردازشگر گرافیکی هستیم. مشخصات سخت افزاری گلکسی نوت 10پلاس را در ادامه می بینید:

  • چیپست 7 نانومتری اگزینوس 9825
    • دو هسته قدرتمند M4 با فرکانس 2.73 گیگاهرتز
    • دو هسته قدرتمند A75 با فرکانس 2.4 گیگاهرتز
    • چهار هسته کم مصرف A55 با فرکانس 1.95 گیگاهرتز
    • پردازشگر گرافیکی Mali G76 MP12
  • 12 گیگابایت حافظه رم
  • 256 گیگابایت حافظه داخلی

حتی حرفه ای ترین کاربران هم به این ترکیب سخت افزاری نیازی ندارند، ولی به هر حال گلکسی نوت 10 پلاس باید قوی ترین گوشی بازار باشد. برای ارزیابی توان سخت افزاری این گوشی ابتدا به سراغ اپ های بنچمارک معتبر رفتیم. در ادامه نتایج به دست آمده توسط گلکسی نوت 10 پلاس و گلکسی اس 10 پلاس را می بینید.

نتایج بنچمارک گلکسی نوت 10 پلاس
نتایج بنچمارک گلکسی اس 10 پلاس

با توجه به نتایج فوق می بینیم اگزینوس 9825 از نظر توان پردازش کلی تفاوت چندانی با اگزینوس 9820 ندارد اما در بخش کارآیی گرافیکی به مراتب بهتر عمل کرده است. گلکسی نوت 10 پلاس و گلکسی اس 10 پلاس در تست های آنتوتو و گیکبنچ تفاوتی با یکدیگر ندارند. تست پی سی مارک اختلاف حدود 30 درصدی را نشان می دهد که احتمالاً به حافظه رَم بیشتر و سرعت بسیار بالای حافظه داخلی بر می گردد. در تست های گرافیکی هم شاهد اختلاف حدود 15 درصدی بین این دو گوشی هستیم.

البته باید به این نکته هم اشاره کنیم که اگزینوس 9825 هنوز به پای اسنپدراگون 855 نمی رسد، چه برسد به اسنپدراگون 855 پلاس که به تدریج راه خود را به گوشی های پرچمدار و گیمنگ باز کرده است. به عنوان مثال شیائومی می 9 (بررسی دیجیاتو) در تست های آنتوتو و تری دی مارک (اسلینگ شات اکستریم) به ترتیب امتیاز 370 هزار و 5700 را کسب کرده است.

سامسونگ در گلکسی نوت 10 پلاس از فناوری خنک سازی محفظه بخار استفاده کرده است. البته این فناوری را قبلاً در محصولاتی نظیر گوشی گیمینگ ریزر فون 2 نیز دیده بودیم، اما سامسونگ مدعیست که باریک ترین سیستم خنک سازی محفظه بخار را در این گوشی جای داده است. بدین ترتیب می توانید ساعت ها بدون نگرانی از داغ شدن یا افت کارآیی گوشی، بازی کنید یا برنامه های سنگین را اجرا نمایید. ما به مدت یک ساعت بنچمارک آنتوتو را روی این گوشی اجرا کردیم و امتیاز نهایی در پایان این مدت فقط حدود 3 درصد (از 351 هزار تا 341 هزار) تغییر کرد.

حافظه داخلی گلکسی نوت 10 پلاس از نوع UFS 3.0 در حال حاضر بالاترین سرعت را بین گوشی های اندرویدی دارد. سرعت خواندن و نوشتن ترتیبی در حافظه داخلی به ترتیب به 1411 و 384 مگابایت بر ثانیه، و در حافظه خارجی به ترتیب به 1296 و 390 مگابایت بر ثانیه می رسد که رکورد جدیدی در دنیای موبایل محسوب می شود. این ویژگی تأثیر محسوسی روی سرعت اجرای برنامه ها و انتقال فایل خواهد داشت.

امکانات ارتباطی گلکسی نوت 10 پلاس در مقایسه با نوت 9 پیشرفت قابل توجهی داشته اما تقریباً مشابه سری گلکسی اس 10 است. حداکثر سرعت دانلود این گوشی در شبکه LTE به رقم باورنکردنی 2048 مگابیت بر ثانیه می رسد و از وای فای 6 و بلوتوث 5 هم پشتیبانی می کند. مدل ویژه ای از این محصول با پشتیبانی از نسل پنجم شبکه های موبایل یعنی 5G نیز وجود دارد که البته فقط توسط بعضی اپراتورهای خاص در برخی نقاط جهان عرضه می شود و به این زودی ها در کشور ما کاربردی نخواهد داشت.

کیفیت صدا

گلکسی نوت 10 همانند سری گلکسی اس 10 از خروجی صدای های رزولوشن 32 بیتی 384 کیلوهرتزی پشتیبانی می کند و استاندارد صدای فراگیر دالبی اتموس را هم دریافت کرده است. این گوشی با استفاده از اسپیکر اصلی روی لبه پایینی و اسپیکر مکالمه، می تواند صدا را به شکل استریو پخش کند اما به خاطر قدرت بیشتر اسپیکر اصلی، خروجی صدا چندان متوازن نیست. همچنین صدا کمی تیز است و در ولوم های بالای 60 درصد کمی آزاردهنده می شود.

همان طور که گفتیم سامسونگ برای اولین بار جک هدفون را از پرچمدارانش حذف کرده و گلکسی نوت 10 را با هدفون USB-C عرضه می کند. هدفون داخل جعبه با برند AKG کیفیت فوق العاده ای دارد، البته تا زمانی که درست کار کند. اولین بار که این هدفون را به گوشی متصل کردیم، با پیام «اپدیت فرمور» مواجه شدیم. پس از آن فقط به مدت چند دقیقه از موزیک با کیفیت لذت بردیم تا اینکه هدفون از کار افتاد و در حال حاضر فقط صدای نویز متناوبی را پخش می کند. احتمالاً این مشکل فقط به دستگاهی مربوط می شود که در اختیار ما قرار دارد ولی به هر حال، مشکل عجیبی به نظر می رسد.

دوربین

گلکسی نوت 10 پلاس همانند سری گلکسی اس 10 از دوربین اصلی سه گانه (استاندارد، فوق عریض، تله فوتو) بهره می برد و یک دوربین عمق سنج یا به قول سامسونگ DepthVision هم کنار آنها قرار گرفته است. دوربین عمق سنج به شما اجازه می دهد تصاویر پرتره بهتری بگیرید یا حالت لایو فوکوس را در ویدیوها هم استفاده کنید. مشخصات دوربین های اصلی این گوشی را در ادامه می بینید:

  • دوربین اصلی 12 مگاپیکسلی، ضریب اف متغیر 1.5 و 2.4، اندازه پیکسل 1.4 میکرون، فوکوس خودکار دوال پیکسل، لرزشگیر اپتیکال
  • دوربین 16 مگاپیکسلی، ضریب اف 2.2، اندازه پیکسل 1 میکرون، لنز فوق عریض 123 درجه
  • دوربین 12 مگاپیکسلی، ضریب اف 2.1، اندازه پیکسل 1 میکرون، لنز تله فوتو 45 درجه با زوم دو برابری، لرزشگیر اپتیکال
  • دوربین سلفی 10 مگاپیکسلی، ضریب اف 2.2، اندازه پیکسل 1.22 میکرون، فوکوس خودکار دوال پیکسل

در مقایسه با گلکسی اس 10 پلاس، در این گوشی شاهد کاهش جزئی ضریب اف دوربین تله فوتو (از 2.2 به 2.1)، افزایش محسوس ضریب اف دوربین سلفی (از 1.9 به 2.2)، حذف دوربین سلفی ثانویه و اضافه شدن سنسور ToF هستیم، که در مجموع تغییرات قابل توجهی نسبت به پرچمدار قبلی این شرکت محسوب نمی شوند، اما توانسته اند سامسونگ را به صدر جدول DxOMark برسانند.

رابط کاربری دوربین نوت 10 پلاس را در اکثر گوشی های اخیر این شرکت دیده ایم. حالت های مختلف عکاسی روی نوار پایین و تنظیمات مربوط به آنها روی نوار بالا قرار گرفته اند. از آنجا که به خوبی با این اپلیکیشن آشنا هستید، مستقیماً به سراغ کیفیت تصاویر می رویم.

کیفیت تصاویر گلکسی نوت 10 پلاس در نور کافی فوق العاده است و تمام صحنه ها را به خوبی ثبت می کند. فقط کافیست کادر مناسب را ببندید و دکمه شاتر را فشار دهید. به خاطر رنگ های جذاب، فوکوس سریع، کنتراست مناسب و قابلیت HDR خودکار، تقریباً هیچگاه نمی توانید بد عکس بگیرید. در ادامه گالری تصاویر ثبت شده با دوربین های گلکسی نوت 10 پلاس در شرایط نوری مناسب را می بینید:

برای اینکه با کارآیی و تفاوت های سه دوربین گلکسی نوت 10 پلاس در شرایط مختلف بیشتر آشنا شوید، می توانید تصاویر زیر را مشاهده کنید. همان طور که می بینید هر سه دوربین در اکثر شرایط عکس های خوبی ثبت می کنند، ولی در محیط های تاریک چنگی به دل نمی زنند. عکس های دوربین فوق عریض در محیط تاریک اصلاً قابل استفاده نیست.

طبق تجربه ما، گلکسی نوت 10 پلاس در زمینه عکاسی شبانه به رقبایی همچون پی 30 پرو نمی رسد. بهترین تصاویری که با پرچمدار جدید سامسونگ در محیط های نسبتاً تاریک ثبت شده را در ادامه می بینید:

سامسونگ حالت ویژه عکاسی شبانه یعنی نایت مود را در گلکسی نوت 10 پلاس قرار داده که استفاده از آن کمی اوضاع را بهبود می دهد ولی باز هم نتیجه کار آنچنان رضایت بخش نیست. همچنین در این حالت باید چند ثانیه گوشی را ثابت نگه دارید که احتمال تار شدن عکس را افزایش می دهد.

image
image

حالت لایو فوکوس حتی با وجود دوربین عمق سنج یا ToF هم گاهی اوقات خوب عمل نمی کند و نمی تواند سوژه را به درستی تشخیص دهد. در واقع دوربین جلو به تنهایی و بدون ToF هم می تواند به خوبی دوربین اصلی پرتره بگیرد. چند نمونه تصویر با عمق میدان مصنوعی توسط دوربین اصلی و دوربین سلفی گلکسی نوت 10 پلاس را در ادامه می بینید.

دوربین گلکسی نوت 10 پلاس را در بهترین حالت می توان رقیب دیگر پرچمداران دانست و برتری محسوسی نسبت به آنها ندارد، به خصوص در محیط های تاریک که به نظر می رسد تنها راه چاره، استفاده از حسگرهای بزرگ تر باشد. یعنی همان کاری که هواوی در پرچمداران اخیرش انجام داده است.

باتری

سامسونگ گلکسی نوت 10 پلاس باتری 4300 میلی آمپر ساعتی دارد، یعنی به ترتیب 200 و 300 میلی آمپر ساعت بیشتر از اس 10 پلاس و نوت 9. این مقدار ظرفیت اضافه در بهترین حالت به تأمین انرژی نمایشگر بزرگ تر و سخت افزار قوی تر اختصاص می یابد و نباید انتظار شارژدهی فوق العاده ای از این گوشی داشته باشیم. نتیجه تست باتری پی سی مارک نشان می دهد پرچمدار جدید سامسونگ با نمایشگر و وای فای روشن و زیر فشار سنگین، حدود 10 ساعت دوام می آورد. با این حساب می توان برای یک روز کاری سنگین یا یک و نیم روز کار معمولی روی این گوشی حساب کرد.

برتری گلکسی نوت 10 پلاس نسبت به نسل های قبلی، پشتیبانی از فناوری شارژ سریع 25 واتی است. پرچمداران قبلی سامسونگ از شارژ سریع 15 واتی بهره مند بودند. طبق تست های ما این گوشی با شارژر همراهش طی 10 دقیقه تا 21 درصد و طی نیم ساعت تا 57 درصد شارژ می شود. شارژ کامل باتری این گوشی هم فقط به 66 دقیقه زمان نیاز دارد که رقم بسیار خوبی محسوب می شود.

جمع بندی

گلکسی نوت 10 پلاس تمام نیازهای کاربران حرفه ای دنیای موبایل، و حتی بیشتر از آن را برآورده می کند. این گوشی با طراحی زیبا و چشم نواز، نمایشگر بزرگ و بی رقیب، سخت افزار فوق العاده قدرتمند، باتری پرظرفیت و دوربین های حرفه ای، به شایستگی عنوان قوی ترین پرچمدار سامسونگ تا به امروز را از آن خود می کند. قلم اس پن هم با قابلیت های جدیدش می تواند طرفداران سری نوت را خوشحال کند.

با این حال از ابعاد بسیار بزرگ این گوشی نمی توان به راحتی گذشت. استفاده از گلکسی نوت 10 پلاس با یک دست عملاً ناممکن است و در صورت استفاده از قاب محافظ، اوضاع بدتر هم می شود. حسگر اثر انگشت اولتراسونیک زیر نمایشگر هم هنوز به تکامل نرسیده و گاهی اوقات استفاده از آن آزارتان می دهد. دوربین های این گوشی با اینکه صدرنشین جدول DxOMark هستند، ولی طبق تجربه ما نسبت به رقیب اصلی یعنی پی 30 پرو برتری خاصی ندارند. نهایتاً قیمت بالای این گوشی می تواند یکی از موانع اصلی سر راه خرید آن باشد. با تمام این تفاسیر، شاید گلکسی نوت 10 با ابعاد مناسب، قیمت کمتر و تقریباً همین سطح از کارآیی، گزینه بهتری نسبت به مدل پلاس باشد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (9 مورد)
  • امیرحسین
    امیرحسین | ۲۱ شهریور ۱۳۹۸

    سلام آقای مقدسی،بررسی تون واقعا تخصصی و عالی بود.از نظر من این گوشی نباید با هواوی پی ۳۰ پرو مقایسه بشود،در واقع باید با هواوی میت ۳۰ پرو مقایسه شود چون میت ۳۰ هم مثل نوت ۱۰ پلاس از پردازنده جدید تر و قدرتمند تر استفاده می کند،و قیمتش هم در رده نوت ۱۰ پلاس است.احتمالا خانواده میت ۳۰ در ماه اکتبر معرفی می شود. ممنون از توجه شما

  • جواد سعادت
    جواد سعادت | ۹ شهریور ۱۳۹۸

    چرا نظر من پاک میشه؟؟؟؟؟؟؟

  • جواد سعادت
    جواد سعادت | ۹ شهریور ۱۳۹۸

    دگزومارک با پارامترها و استانداردهای تخصصی در مجموع به دوربین نوت 10 بالاترین امتیازو داده ، درحالیکه شما فرمودین به رقبا نمیرسه ...? ? خب اگه شما پارامترهای تخصصی تر و بهتری دارین توضیح بدین تا ما هم متوجه بشیم ... بررسی خوبی بود اما بنظرم نقدهای شما بیشتر به دلیل همسو نبودن با تجربه کاربری و سلیقه ای شما بود ...

نمایش سایر نظرات و دیدگاه‌ها
مطالب پیشنهادی