ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

این راکت می تواند انرژی اش را از طریق باتری تامین کند

Rocket Lab، استارتاپی است که توسط لاکهید مارتین بنیان گذاشته شده و هدف اش رساندن ماهواره های کوچک به فضا با هزینه ای اندک است، اما آن ها می خواهد به گونه ای کاملا متفاوت ...

محسن وفانژاد
نوشته شده توسط محسن وفانژاد | ۲۷ فروردین ۱۳۹۴ | ۱۴:۰۰

Rocket Lab، استارتاپی است که توسط لاکهید مارتین بنیان گذاشته شده و هدف اش رساندن ماهواره های کوچک به فضا با هزینه ای اندک است، اما آن ها می خواهد به گونه ای کاملا متفاوت از تکنولوژی استفاده کنند.

این کمپانی اخیرا اعلام کرد که موتورشان «رادرفورد» نام دارد. موتور رادرفورد عمدتا توسط پرینتر 3 بعدی ساخته شده و به جای سوخت مایع، از باتری استفاده می کند! رادرفورد از سیستم لانچ الکترون شرکت راکت لب هم بهره می برد و با اقدام این دو، اولین راکت باتری خور تاریخ ساخته شده.

در ادامه با دیجیاتو همراه باشید.

با استفاده از باتری های لیتیوم پلیمری برای انرژی رساندن به راکت، سازندگان می توانند از شر لوله ها و سیستم های پمپی موجود در بدنه موتور خلاص شده و آن را به مقادیر بسیاری کوچک تر تولید کنند.

اضافه بر این، برای ساخت دستگاه تنها 3 روز زمان لازم بود. در واقع تمام قطعات دستگاه که از تیتانیوم و دیگر آلیاز ها ساخته شده اند، طی 3 روز توسط پرینتر سه بعدی مخصوصی، پرینت شدند. اگر قرار بود مواد مورد نظر توسط پرینترهای عادی ساخته شود، شاید بیش از یک ماه این فرآیند به طول می انجامید.

مجموع گفته ها بدین معناست که راکت های راکت لب، بسیار سبک تر از دیگر راکت هاست و علاوه بر اینکه سریع تر ساخته می شوند، هزینه کمتری هم در بر خواهند داشت. در حقیقت، آنقدر کم که Rocket Lab معتقد است با هزینه ای 4.9 میلیون دلاری، می تواند سفینه ای با 20 متر طول و یک متر عرض را با وزن 100 کیلوگرم به فضا بفرستد.

قرار است اولین آزمایش ها در سال 2016 انجام شود و راکت ها یکی پس از دیگری راهی فضا شوند.

راکت لب ادعا می کند رادرفورد اولین راکتی است که از انرژی الکتریکی جهت تامین انرژی خود استفاده می کند اما در حقیقت پیش از این ناسا روی چنین پروژه ای کار کرده و همچنان هم کار می کند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (8 مورد)
  • سیامک ساداتی
    سیامک ساداتی | ۲۸ فروردین ۱۳۹۴

    اگه سیستمش مثل اونی باشه که ناسا روش کار میکرد قدرت کمی داره
    در حقیقت ناسا از اون برای حرکت دادن ماهواره های در مدار میخواد استفاده کنه چون قدرت خروجی و بازده خیلی کمه
    اینکه بشه عکس العمل نیروی پرتاب الکترون رو در حدی زیاد مهار کرد که راکت پرواز کنه خیلی جالبه
    ولی هنوز شک دارم باتری های فعلی توان مناسبی در برابر وزن موجود داشته باشن

نمایش سایر نظرات و دیدگاه‌ها
مطالب پیشنهادی