ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

ساخت نوعی «ماهی» میکروسکوپی که می تواند سم خون را از بین ببرد

چندی است که دانشمندان تلاش دارند ربات های کوچکی را تولید کرده و آنها را برای انجام فعالیت های درمانی به داخل بدن انسان بفرستند. پژوهشگران دانشگاه سندیگو نیز با ایده ای جدید به جمع ...

محسن وفانژاد
نوشته شده توسط محسن وفانژاد | ۸ شهریور ۱۳۹۴ | ۰۱:۰۰

چندی است که دانشمندان تلاش دارند ربات های کوچکی را تولید کرده و آنها را برای انجام فعالیت های درمانی به داخل بدن انسان بفرستند. پژوهشگران دانشگاه سندیگو نیز با ایده ای جدید به جمع این گروه از دانشمندان پیوسته اند و دستاوردهای خوبی را پیدا کرده اند.

آنها موفق شده اند یک ربات میکرو فیش (یا با شکل و شمایل ماهی های کوچک) بسازند که روزی قادر خواهد بود در داخل خون انسان شنا کند و مواد سمی را از داخل بدن پاکسازی نماید.

در ادامه این مطلب با دیجیاتو همراه باشید.

این تیم برای ساخت نانو ماهی ها از نوعی روش پرینت سه بعدی استفاده کرده که پرینت اپتیکال پیوسته در مقیاس کوچک خوانده می شود و به آنها امکان می دهد تا صدها ربات کوچک را با ضخامت کمتر از یک تار مو و ظرف تنها چند ثانیه تولید نمایند.

این پرینتر قادر است اشکال مختلفی را بسازد و با افزودن نانو ذرات، کارکردهای مختلفی را به آنها اضافه نماید و این نیز به لطف آینه های بسیار کوچکی صورت می پذیرد که می توانند نور فرابنفش را به مواد حساس به نور بتابانند.

برای نمونه نانوذرات پلاتینیوم در دم این ماهی ها با پراکسید هیدروژن وارد واکنش شیمیایی می شوند و انرژی مورد نیاز ماهی برای حرکت را به آن می بخشند. پس از آنکه ربات ها در جایگاه مطلوب قرار گرفتند آنگاه می توان تزریق دارو یا شیوه درمانی لازم روی آن ناحیه را آغاز نمایند.

تیم سازندگان این ماهی ها برای اثبات عملیاتی بودن روش یاد شده، نوعی ترکیب نانو ذره را به آنها اضافه کرده اند که زهر بدن را از بین می برد. چون این واکنش باعث درخشش ماده ترکیبی موجود در ماهی ها می شود، این پژوهشگران همچنین موفق شدند که اثرگذاری ماده را با اندازه گیری شدت نور مورد پایش قرار دهند.

سیستم طراحی شده همچنین قادر است که داروهای موجود در بدن را نیز هدف قرار دهد که این ویژگی هدف اصلی تقریبا تمامی نانو ربات هایی است که تاکنون تولید شده اند.

این تیم امید دارد که عاقبت میکرو ربات های جراحی را با عملکرد ایمن تر و دقت بالاتر بسازد هرچند که تا به امروز چنین ربات هایی صرفا در موش ها کار گذاشته شده اند.

در هر صورت تکنولوژی کاربرد ریز آینه ها که پژوهشگران نیز تاکنون موفق به ساخت آنها شده اند نوید بخش آینده ای روشن است و می توان از آن برای ساخت طیف گسترده ای از دستگاه های بسیار کوچک و البته مفید استفاده نمود.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (2 مورد)
  • Metal
    Metal | ۸ شهریور ۱۳۹۴

    همه خوابند ولي من بيدار!
    خوب محصوليه فقط
    هكش نكنند ...
    براي نابودي خود به خودي استفاده نشود ...يا در موارد نظامي
    و در آخر فقط براي پولدارها نباشه...

  • reza
    reza | ۸ شهریور ۱۳۹۴

    من اینو دیدم تو تی وی ، خیلی جالب بود.
    لایک سازنده

مطالب پیشنهادی