ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

مرحله ی بعدی برای آیپد چیست، نگریستن به جاده تکامل سرفس پرو؟

چیزی به تولد پنج سالگی آیپد نمانده؛ محصولی که در زمان تولدش، نقش یک دسته بندی هوشندانه را در میان آیفون و مک بازی کرد. از همان زمان به بعد بود که تمرکز ویژه ی اپل بر روی ...

امیر مستکین
نوشته شده توسط امیر مستکین | ۱۵ بهمن ۱۳۹۳ | ۲۳:۳۰

چیزی به تولد پنج سالگی آیپد نمانده؛ محصولی که در زمان تولدش، نقش یک دسته بندی هوشندانه را در میان آیفون و مک بازی کرد. از همان زمان به بعد بود که تمرکز ویژه ی اپل بر روی آیفون قرار گرفت. به آمار فروش فصل گذشته ی این شرکت نگاه کنید، این محصول نقش بسزایی در درآمدهای اخیر اپل داشته است. هرچند میزان فروش مک و آیپد ها هم هنوز در سطحی هستند که هر کمپانی دیگری در صورت داشتن این میزان فروش، جشن می گیرد اما برای اپل در سطوح قبلی نیستند. در اصل، فروش آیپد کم کم رو به کاهش هم می رود.

در سال ۲۰۱۵ البته خبر های جالبی از هر دو خط تولید در راه است: شایعه ی آیپد بزرگ تر در کنار شایعه ی مک بوک ایر کوچک تر و باریک تر. نقطه تلاقی کجاست؟ هر دوی این محصولات نمایشگری ۱۲.۵ اینچی خواهند داشت.

در صورت به تحقق پیوستن این شایعات، این دو محصول هم سایز در صفحه نمایش چگونه شانه به شانه ی یکدیگر همزیستی مسالمت آمیزی را تجربه خواهند نمود؟ آیا هر کدام برای طیف خاصی از مشتریان طراحی گشته اند؟ آیا بهتر نبود یک محصولِ واحد با این ابعاد تولید شود؟ شاید بهتر بود مانند مایکروسافت، اپل نیز تبلتی نازک و سبک با کیبوردی جدا شونده طراحی نموده و در آن از پلتفرمی تازه بهره گیرد که Mac OS X و iOS را ادغام می کند؟

همواره خواسته ایم تا آیپد ها بیشتر به قابلیت های کامپیوتری نزدیک شوند تا موبایلی. چیزی شبیه به سرفس. بسیاری نیز بر این باورند که این محصولات در حال حاضر نیز امکانات متعددی داشته و در کنار اپ های اختصاصی، از لوازم جانبی گوناگونی نیز بهره مندند که این قابلیت ها را در آن ها زنده می کند. اما چرا هنوز باید میان OS X و iOS شکافی بزرگ وجود داشته باشد؟ به ویندوز ۱۰ بنگرید. مایکروسافت پس از سال ها جهالت و بی نظمی های مکررش در زمینه پلتفرم ها، در نهایت به استانداردی جامع و کامل دست یافته است.

آیا محصولات بعدی کوپرتینوای ها، تولیداتی «اپلیزه» شده از دست آوردهای مایکروسافت در زمینه ویندوز ۱۰ و تبلتش، سرفس پرو خواهند بود؟ شاید برای طرفداران اپل، این جملات در نقش توهین به آرمان ها باشد اما حقیقت ماجرا اینجاست که آیپد، نیازمند یک تغییر است. نیازمند نوآوری تازه ای است تا شعله های علاقه را دوباره به سویش بتاباند. این محصول نیازمند ایده هایی جدید است. در ادامه همراه دیجیاتو باشید تا به راهکار های احتمالی اپل برای جان دادن دوباره به آیپد بپردازیم.

مایکروسافت چه دستاوردهایی داشته است: یک جهان؛ دستگاه های متعدد

ویندوز ۸ اولین قدم ها را در زمینه یکپارچه سازی گجت های ریز و درشتی که از این سیستم عامل استفاده می کردند برداشت و سعی نمود خود را به شکلی یکسان بر روی اسمارت فون ها، تبلت ها و کامپیوترهای شخصی اجرا نماید و شکست خورد. تجربه ی کاربری برای بسیاری از استفاده کنندگان جالب نبود اما نتیجه ای که مایکروسافت گرفت این بود که ویندوز ۸، در دستگاه های هیبریدی بازخوردی بهتر از سوی کاربران گرفته است.

ویندوز ۱۰ به شکلی طراحی گشته تا بر روی تمام دستگاه ها به شکلی مناسب اجرا گردد، تجربه کاربری یکپارچه ی این ویندوز، استفاده کنندگان را به یاد سرویس های مجتمع گوگل می اندازد. اپلیکیشن های فراگیر، نمونه ای از همین شباهت هستند؛ اپ هایی که بر روی اسمارت فون ها، تبلت ها، کامپیوترهای شخصی و حتی اکس باکس نیز اجرا می گردند. امکاناتی که یاد شد بر روی کاغذ بی نظیرند اما در عمل باید ببینیم تا چه حد مطلوب پیاده سازی خواهند شد.

اپ های گوگل مانند یوتوب، جی میل، درایو و داکز اتصال بین اپلیکیشن ها را در مرحله ای فرا استاندارد دارا هستند و به کاربر امکان می دهند تا به سادگی بر روی تمام گجت های خود از آنها استفاده کرده و دنباله کار را بر روی دیوایس دیگری انجام دهد. اپ های مایکروسافت هم، بخصوص OneDrive، راهکاری مشابه را در پی گرفتند.

Apple Unveils New iPad Models

به کوپرتینو بازگردیم. اپل هنوز با سیستم یکپارچه سازی خود در مرکز توجه کاربران قرار نگرفته است. اگرچه OS X و iOS بسیار به هم نزدیک شده اند و این شرکت در خصوص اپلیکیشن های کلیدی اش نیز همین راهکار را در پیش گرفته است. iWork، iLife، iCloud Drive و قابلیت همسان سازی تقویم،‌ آدرس ها، فیس تایم، iMessages، notes و تصاویر در کنار بسیاری دیگر زمان زیادیست که در دسترسند. آن ها مانند اپکلیشن های فراگیر مایکروسافتند اما در دنیای اپل.

مک ها هنوز اندکی از دنیای آیفون و آیپد ها دور ایستاده اند. هر چقدر هم که سخت تلاش کنیم نمی توانیم کارهای جدی که با مک بوک انجام می دهیم را با آیپد نیز به سرانجام برسانیم. از سوی دیگر، اپ استور اپل اپکلیکیشن های مفید بسیاری دارد که بر روی آیفون و آیپد قابل اجرا هستند اما هیچ کدام را نمی توان بر روی مک داشت و یا بر عکس.

تفاوت ها را می توان در هسته اصلی اپیکیشن ها جستجو کرد. حقیقت اینجاست که iOS به اندازه ی OS X انعطاف پذیر نیست. نمی توان تغییر خاصی در محیط کاربری ایجاد کرد، نمی توان فضای محیط کاربری را با کنار زدن اپلیکیشن ها بیشتر کرد.

مک ها در آینده می توانند صفحه نمایش لمسی به همراه داشته باشند که کاربر را قادر سازد تا از اپ های iOS در آنها بهره گیرد.

Continuum که در ویندوز ۱۰ معرفی گشت راهکار دیگری دارد: این نرم افزار به سادگی و به شکلی یکپارچه با تبلت هایی که قابلیت اضافه شدن کیبورد را دارند هماهنگ می شود و تشخیص می دهد که کیبورد به دستگاه اضافه شده است. این نرم افزار به شکلی هوشمندانه و در زمانی که لازم باشد محیط کاربری دستگاه شما را به شکل یک تبلت درآورده و یا آن را مانند یک کامپیوتر دسکتاپ چیدمان می کند.

اپل پیش از مایکروسافت قابلیتی به نام Continuity داشته است که بر روی یکپارچه سازی دستگاه های iOS با مک ها تلاش دارد. آیپدی که در آینده معرفی می گردد باید قادر باشد تا ایده مشابهی را برای استفاده از کیبورد پیاده سازی نماید؛ از سوی دیگر مک ها در آینده می توانند صفحه نمایش لمسی به همراه داشته باشند که کاربر را قادر سازد تا از اپ های iOS در آنها بهره گیرد.

زمانش رسیده تا آیپد انعطاف نشان داده و به سراغ امتحان ایده های جدید رود

ipad air plus

کامپیوتر های فعلی اپل سال هاست که یک طراحی دلنشین اما تکراری را دنبال می کنند: لپ تاپ ها (مک بوک ایر سال هاست که تغییر نکرده)، آی مک (طراحی تغییر کرد اما پس از سال ۲۰۰۶ دست خوش تغییر بنیادی نشد). مک بوک پرو البته، یکی از محصولات اصلی اپل هم جدیدا تا به حدی تخصصی گشته که جز برجسته ای از کلکسیون محصولات فعلی این شرکت را برای کاربران عادی تشکیل نمی دهد. می توان گفت در مجموع ظاهر بیرونی مک ها از سال ۲۰۱۰ تغییر بخصوصی نکرده است.

در بی نظیر و برتر بودن آیپد در میان تبلت ها شکی نیست اما وقتش رسیده تا تبلت ها تغییر کنند.

آیپد ها محصولی پایدار بوده اند. باتری آیپد های قدیمی دوام بسیاری داشت و دلیل چندان واضحی نیز برای به روز رسانی به مدل ها بالاتر پیدا نمی شد. از همین رو تغییراتی که نسل به نسل در این محصولات پدید می آمد کم بودند و کاربران نیز گاها اقدام به خرید محصول جدید نمی کردند. هنوز هم کاربران آیپد ۲ می توانند از آخرین نسخه پلتفرم iOS بهره گیرند، هرچند که شاید برخی اپ و بازی ها بر روی آن اجرا نگردد.

راهکار محافظه کارانه ی اپل در خصوص آیپد باعث شد تا حوصله ی کاربران تا حدی از این محصول سر رود. در بی نظیر و برتر بودن آیپد در میان تبلت ها شکی نیست اما وقت تغییر برای تبلت ها رسیده است. بسیاری می خواهند آیپدی با کیبرد داشته باشند و بتوانند با آن مانند یک کامپیوتر شخصی حرفه ای برخورد کنند اما اپل این خواسته را هنوز برآورده نکرده و کاربران زیادی هم ترجیح می دهند تا از لپ تاپ هایشان برای امور حرفه ای تر بهره گیرند.

با مک بوک ها می توان به شکل جدی تری کار کرد. آنها دارای کیبرد و ترکپدی هستند که به کاربردشان سالهاست که عادت کرده ایم. به راحتی فایل هایمان را از اینترنت دانلود و بر روی آنها ذخیره سازی می کنیم. می توانیم با انعطاف زیاد فایل هایمان را ویرایش کنیم. هیچکدام از این قابلیت ها بر روی اسمارت فون و تبلت ها به راحتی محقق نمی شود اما اپل قادر است تا با استفاده از راهکار نرم افزاری درست و لوازم جانبی مناسب تمام این مشکلات را برای دستگاه های همراهش حل نماید.

موبایل همیشه و تبلت در بسیاری اوقات به همراه کاربران بوده و تبدیل این دستگاه ها به کامپیوترهایی پر توان حال بیش از هر زمان دیگری قابل انجام است. تصور کنید اگر آیفون را به یک تلویزیون متصل کرده و سپس با یک کیبورد بی سیم مشغول نوشتن شویم،‌ با این کار در اصل تلفن همراهمان تبدیل به یک کامپیوتر شخصی شده و بسیاری از نیازها را برطرف می سازد.

نظریه ی بالا را در خصوص تبلت ها در نظر بگیرید. کیبرد، ترکپد، استایلوس های فوق دقیق، همه باعث خواهند شد تجربه کاربری بهتری از لپ تاپ ها به دست آوریم.

در جستجوی راهی برای بقا

differ-ipad

به نظر نمی رسد iOS و OS X هیچگاه به شکل کامل با یکدیگر ادغام شوند اما حقیقت اینجاست که پلتفرم های یاد شده به این در هم تنیدگی نیاز دارند.

زمان انقلاب برای آیپد همین حالاست. رابط کاربری جدید، نرم افزار ارتقا یافته، لوازم جانبی جدید مانند کیبردی یکپارچه و همچنین پشتیبانی از قلم هوشمند. به نظر می رسد در خصوص سرفس صحبت می کنیم، دلیل این موضوع نیز اینجاست که سرفس دستگاه هیبریدی بی نظیری است.

مایکروسافت در تلاش بوده تا با ویندوز ۱۰ راه های جدیدی برای یکپارچگی تقریبا همه چیز بیابد. همین ایده باعث گشته تا محصولاتی عالی به وجود آیند. اهالی ردموند ثابت کرده اند تبلت ها می توانند قدم در جهان کامپیوترها بگذارند و در نهایت هم شاهد نتیجه ی شگفت آور این ایده باشیم.

به نظر نمی رسد iOS و OS X هیچگاه به شکل کامل با یکدیگر ادغام شوند اما حقیقت اینجاست که پلتفرم های یاد شده به این در هم تنیدگی نیاز دارند. زمان آن رسیده تا ایده های جدیدی در محصولاتی نظیر آیپد اعمال شوند. ما عاشق بنیاد با ثبات محصولات اپل هستیم اما همانگونه که ذکر شد، آیپد به محصولی خسته کننده تبدیل شده و این موضوع نیازمند تغییری بزرگ است.

فرم ها را -هر چقدر که خوب باشند- نمی توان تا ابد یکسان نگه داشت. بزرگ ترین مثال همین مسئله هم موفقیت های اخیر آیفون ها است. آپید، حال عنوان محافظه کار ترین محصول اپل را در کاتالوگ تولیدات این کمپانی به نام خود ثبت کرده است و این در حالیست که مایکروسافت ایده های نوآورانه ای را به زیبایی در خصوص تبلت ها اجرا کرد. حال زمانش رسیده تا اپل به این ایده ها عکس العمل نشان دهد و تصمیم بگیرد؛ آنها را پذیرفته و در محصول بعدی اعمال نماید و یا ایده های جالب تری به این محصول اضافه کند. در غیر این صورت آیپد و یا بهتر است بگوییم تبلت ها، در نهایت محکومینی به نابودی هستند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (46 مورد)
  • TROOL
    TROOL | ۴ اسفند ۱۳۹۳

    عالی بود مثه همیشه مرسی

  • reza_zarchi
    reza_zarchi | ۱۶ بهمن ۱۳۹۳

    به نظرم اگه اپل یه آیپد اندکی بزرگتر بسازه و بعدش یه داک کیبورد طراحی کنه که داخل داکش یه پردازنده اینتل و رم و هارد و خلاصه تمام سیستم یک مک کامل داخلش باشه و با اتصال آیپد به اون تبدیل به مک بوک بشه، خیلی طرح عالی ای میشه و خلا نبودن یک دستگاه هیبریدی رو برای اپل پر میکنه. حدس میزنم که طرفداران زیادی هم پیدا کنه.

  • حامد
    حامد | ۱۶ بهمن ۱۳۹۳

    من كاملا با يكپارچه سازي به صورت مايكروسافت براي اپل مخالفم . فقط ios بايد يه ذره پيشرفته تر شه همين نه اينكه بياد osx رو بزاره رو آيپد . چيزي كه مسئولين اپل هم به طور رسمي اعلام كردن ما osx رو براي صفحات لمسي بهينه نكرديم و نخواهيم كرد . پس نتيجه ميگيريم اپل دنبال يه چيز ديگست و اون پيشرفته تر كردن ios در حد و اندازه ي osx هست ، و مطمئن باشيد اگه ادغامي صورت بگيره از سمت ios هست نه mac osx .

نمایش سایر نظرات و دیدگاه‌ها
مطالب پیشنهادی