ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

کسب و کار

کدال: آشنایی با سامانه انتشار گزارشات مالی شرکت‌های بورسی

کدال یا سامانه جامع اطلاع رسانی ناشران بورس، یکی از مهم‌ترین درگاه‌هایی است که روزانه صدها هزار سهامدار در بازار سرمایه کشور به آن مراجعه کرده و فایل PDF یا اکسل صورت های مالی یا ...

علی زمانی
نوشته شده توسط علی زمانی | ۲۰ مرداد ۱۳۹۹ | ۲۰:۳۰

کدال یا سامانه جامع اطلاع رسانی ناشران بورس، یکی از مهم‌ترین درگاه‌هایی است که روزانه صدها هزار سهامدار در بازار سرمایه کشور به آن مراجعه کرده و فایل PDF یا اکسل صورت های مالی یا گزارش‌های مجامع شرکت‌های پذیرفته شده یا در شرف پذیرفته شدن در بورس و فرابورس ایران را دانلود و مطالعه می کنند.

هر شرکتی که در بازار سرمایه ایران فعالیت دارد، باید اطلاعات صورت‌های مالی خود را در سامانه جامع اطلاع رسانی ناشران، به اشتراک گذاشته و دسترسی به این سایت و مشاهده اطلاعات منتشر شده در آن برای عموم مردم چه سهامدار باشند چه نباشند، رایگان و آزاد است. کدال، کلکسیونی از صدها هزار فایل PDF مربوط به صدها شرکت سهامی عام پذیرفته شده یا در شرف پذیرش در بورس، فرابورس، بورس کالا و بورس انرژی ایران است که از آن می‌توان به عنوان مرجعی برای اطلاع از وضعیت سود و زیان ۷۵۰ نماد بازار سرمایه در سال ۹۹ استفاده کرد.

هر شخص حقیقی یا حقوقی ایران که کد سهامداری دارد، می‌تواند نسبت به خرید و فروش سهام در بازار سرمایه کشور که شامل ۴ بورس است، اقدام کند. یکی از مهم‌ترین منابع برای دسترسی به اطلاعات شرکت های پذیرفته شده در بورس یا در شرف پذیرفته شدن در بورس، سایت کدال است که به شما امکان می‌دهد تا گزارشات حسابرسی شده یا حسابرسی نشده و صورت‌های مالی میان دوره ای ۱ ماهه و ۳ ماهه و ۶ ماهه شرکت ها را مطالعه کنید.

هر نمادی در بورس، دارای یک صفحه اختصاصی در کدال به منظور بارگذاری صورت‌های مالی، گزارش‌های مالی و اطلاعات افشای با اهمیت گروه الف و ب و غیره است.

اهداف کدال

اهداف اصلی طراحی و به کارگیری این سامانه عبارتند از:

  • تسریع در ارائه اطلاعات ناشران اوراق بهادار و افشای عمومی آن
  • ایجاد ساز و کاری جهت تسهیل فرایند تهیه و افشای اطلاعات
  • ایجاد ساز و کارهای بهینه و مناسب گزارش گیری و گزارش‌گری مبتنی بر اصول جهانی جهت فعالان بازار
  • سرمایه
  • فراهم آوردن امکان دسترسی آسان استفاده کنندگان (سهامداران و عموم مردم) به اطلاعیه های منتشر شده در سامانه از طریق ناشران (شرکت های بازار سرمایه)
  • فراهم آوردن امکان نظارت مؤثرتر بر نحوه ارائه و افشای اطلاعات
  • افزایش شفافیت اطلاعاتی از طریق کاهش دورۀ زمانی تهیه تا انتشار اطلاعات و افزایش دقت در محاسبات و کنترل ها
  • افزایش هماهنگی واحدهای درون سازمانی و برون سازمانی و ارتقای سطح اطلاع رسانی

برای این‌که در بورس،‌ نسبت به خرید یک سهم اقدام کنیم، بایستی درک درستی از گذشته و حال و چشم انداز شرکت در آینده داشته باشیم. از طریق تحلیل تکنیکال، صرفا آینده قیمتی یک سهم و روند آن در گذشته و حال و آینده مشخص می شود و هیچ اطلاعاتی درباره ماموریت شرکت و برنامه‌های آینده و حال آن ارائه نمی شود.

تکنیکال بدون در نظر گرفتن تحلیل بنیادی، موفقیتی ندارد و بنیادی نیز بدون توجه به اطلاعات تکنیکالیست‌ها، نمی‌تواند سرمایه‌گذاری موفق پر سودی را نصیب سرمایه گذار کند.

پس تحلیل بنیادی و تحلیل تکنیکال، ۲ ابزار مهم تحلیل‌گران برای سرمایه‌گذاری روی یک شرکت سهامی عام است. در سامانه کدال، ابزار بنیادی خوبی در اختیار تحلیل‌گران قرار گرفته تا بتوانند به اطلاعات شرکت‌ها در بستری رسمی و راستی آزمایی شده دسترسی داشته باشند. اطلاعات منتشره در کدال، با وجود همه انتقاداتی که در حوزه شفاف سازی شرکت‌ها وارد است، قابل اعتنا بوده و مرجع تصمیم گیری سهامداران فعلی و سرمایه گذاران آینده قرار میگیرد.

گاها سهامداران تازه وارد یا کد اولی‌ها و سرمایه گذارانی که هیجانات آن‌ها بر تحلیل‌های آن‌ها پیشی می‌‌گیرد، بدون توجه به اطلاعاتی که یک شرکت روانه کدال می کند، نسبت به ورود به سهم یا خروج از سهم در زمان نادرست و قیمت نادرست اقدام می‌کنند و نه تنها زیان نصیب آن‌ها می‌شود، بلکه خود را از سودهای شیرین در میان مدت و بلند مدت از همان سهم، محروم می‌کنند.

بعضی از سهامداران همواره از مراجعه به صفحه کدال شرکت‌ها، اجتناب می‌کنند. دلیل آن‌ها نیز این است که سواد مالی کافی برای تحلیل صورت‌های مالی شرکت‌ها را نداریم. حرف آن‌ها درست است. اما یک گزارش است که شرکت هر سال منتشر می کند و مطالعه آن نیاز به سواد مالی خاصی ندارد و کلیات وضعیت شرکت و برنامه‌های حال و آینده را در آن اطلاع رسانی می‌کند و مشاهده آن، برای سهامداران شرکت، الزامی است.

این گزارش که توصیه می‌شود همیشه مطالعه کنید، گزارش فعالیت ۱۲ ماهه هیات مدیره مربوط به عملکرد سال مالی فلان منتهی به تاریخ X نام دارد. برای مثال گزارش فعالیت ۱۲ ماهه هیات مدیره شرکت X مربوط به عملکرد سال مالی ۱۳۹۸ منتهی به ۲۹ اسفند ۱۳۹۸. پس سعی کنید با کدال و اطلاعاتش آشتی کنید و با گسترش دانش مالی خود در بورس و افزایش تجربه و استفاده از مشاوران حرفه‌ای، سودهای بیش‌تر با صبر افزون تر، شکار کنید.

در بورس، مهم‌تر از پول شما، تحلیل و صبر شما است که نقش ژرف و شگرف در سودآوری پرتفو شما در بلند مدت ایفا می‌کند.

معرفی بخش‌های مهم کدال

کدال
تصویر ایندکس سایت کدال

همان‌طور که در عکس بالا مشاهده می‌کنید، لینک‌های اصلی سایت کدال: ناشران، نهادهای مالی، سامانه سنم، سامانه تدان، سامانه صورتحساب، اخبار و ارتباط با ما است. اگر در دانلود اطلاعات یک سهم با مشکل مواجه شدید، از طریق بخش ارتباط با ما، با کارشناسان کدال در ارتباط باشید. توجه کنید که شکایت از یک سهم یا نماد یا ناظر سهام، ربطی به کدال ندارد و باید به بخش حقوقی سازمان بورس در نشانی seo.ir مراجعه کنید.

منظور از ناشران، شرکت های بورسی یا فرابورسی است که طبق قانون بازار بورس و اوراق بهادار، موظف به انتشار اطلاعات خود به عموم هستند. چه شرکتی که سهامی عام شده و هنوز در بورس پذیرفته نشده، چه شرکتی که دیروز عرضه اولیه داشت و چه شرکتی که بیش از ۴۰ سال است در بورس ایران فعالیت دارد.

کدال
منوهای مربوط به جست و جوی اطلاعات در سایت کدال

همان‌طور که در عکس فوق مشاهده می‌کنید، اطلاعات صورت‌های مالی منتشر شده در سایت کدال، بر اساس تاریخ و ساعت انتشار، طبقه بندی می‌شود و هر بار که شما ایندکس سایت کدال را اصطلاحا refresh‌ کنید، آخرین صورت‌های مالی منتشر شده در آن برای شما به نمایش می‌آید. کدال بر خلاف tsetmc.com، ساعت کاری مشخصی ندارد و هر لحظه باید منتظر انتشار گزارشات شرکت ها در آن باشیم.

در ایندکس کدال، نام نماد، نام شرکت انتشار دهنده گزارش، عنوان اطلاعیه یا گزارش، زمان ارسال و زمان انتشار ارائه می شود. بسیاری از شرکت‌ها، گزارشات خود را در قالب فایل PDF و اکسل منتشر می‌کنند.

اگر دنبال اطلاعیه یک نماد به خصوص هستید، به بخش جست‌وجوی اطلاعیه که لینک آن در بالای ایندکس کدال ارائه شده، مراجعه کنید. صفحه ای که تصویر آن در بالا مشاهده می‌کنید،‌ به نمایش در می آید. کافی است، نام نماد را جستجو کنید و فهرست کاملی از کلیه اطلاعیه‌هایی که شرکت منتشر کرده، بر اساس تاریخ انتشار، به نمایش درآید.

شما می توانید، گروه اطلاعیه، نوع شرکت و نوع اطلاعیه را برای محدودتر کردن جست‌وجو و تخصصی‌تر کردن آن و دستیابی سریع تر به اطلاعیه خاص، مشخص کنید.

کدال
صفحه رانفور در کدال

در عکس بالا مشاهده می‌کنید که نماد رانفور که مربوط به شرکت خدمات انفورماتیک ایران است را وارد کرده و فهرستی از اطلاعیه‌های منتشر شده توسط رانفور بر حسب زمان انتشار، به نمایش در می‌آید. حال با کلیک روی هر اطلاعیه، PDF آن باز می‌شود.

عکس بالا را نگاه کنید. روی هر منو از وضعیت ناشر و گروه اطلاعیه و نوع اطلاعیه که کلیک کنید، پنجره‌ای حاوی عناوین مختلف مربوط به آن منو به نمایش در می آید که شما بر حسب داده‌هایی که نیاز دارید، باید یکی از آن‌ها را انتخاب کنید.

منظور از وضعیت ناشر، شرکت های پذیرفته شده در بورس تهران، پذیرفته شده در فرابورس ایران، شرکت‌های ثبت شده اما پذیرفته نشده در بورس، شرکت‌های ثبت نشده نزد سازمان بورس، شرکت‌های پذیرفته شده در بورس کالای ایران و شرکت های پذیرفته شده در بورس انرژی ایران است.

منظور از گروه اطلاعیه، اطلاعات و صورت مالی سالانه، افشای اطلاعات با اهمیت و شفاف سازی، گزارش عملکرد ماهانه، اساسنامه، اطلاعات هیات مدیره و کمیته حسابرسی، آگهی دعوت به مجامع و تصمیمات، افزایش سرمایه، شفاف سازی مربوط به بورس و فرابورس، اوراق بدهی و سایر اطلاعات است.

منظور از نوع اطلاعیه، مواردی چون: زمانبندی پرداخت سود یک سهم، گزارش فعالیت هیات مدیره یک سهم، گزارش کنترل های داخلی یک سهم، گزارش هیات مدیره به مجمع، گزارش خالص ارزش هر واحد سرمایه گذاری به بهای تمام شده است.

همان طور که می دانید، در ایران، ۴ بورس به نام های: شرکت بورس تهران (با نماد بورس)، شرکت فرابورس ایران ( با نماد فرابورس)، شرکت بورس کالای ایران ( با نماد کالا) و شرکت بورس انرژی ایران (با نماد انرژی) فعالیت دارد. پنجمین بورس ایران با سرمایه ۵۰۰۰ میلیارد تومان به نام بورس املاک، مستغلات و امتیازات، بزودی رونمایی می‌شود.

کدال
تصویر ایندکس سایت تدان

یکی  از سایت های زیر مجموعه سامانه کدال، سایت تدان است که در نشانی TEDAN.IR قرار دارد. هر زمان نماد یک سهم بخاطر افرایش ۵۰ درصد قیمت، متوقف و ممنوع المعامله می شود، سهامداران می توانند با مراجعه به سایت تدان، نظرات خود را از شرکت سوال کرده و شرکت نیز موظف به پاسخگویی به سوالات است. باز شدن نماد سهم، منوط به پاسخ‌گویی شرکت به کلیه سوالات طرح شده در تدان است.

لینک‌های مهم کدال

  • فهرست نهادهای مالی در سامانه کدال در نشانی: CFI.codal.ir‌ در دسترس است.
  • فهرست ناشران در سامانه کدال نیز در آدرس: codal.ir/companylist.aspx ارائه شده که شما را با فهرست کامل و جدید ناشران (شرکت های سهامی عام موظف به انتشار اطلاعیه ها) آشنا می کند.
  • کدال ۳۶۰ نیز در نشانی codal360.ir در دسترس سهامداران بوده تا به اطلاعات کدال به صورت دسته بندی شده و حرفه ای، دسترسی داشته باشند که جزییات را در عکس مشاهده می‌کنید.

سرویس گوش به زنگ جهت ارسال آخرین اطلاعیه‌های ناشران، برای کاربران کدال ۳۶۰ مورد استفاده قرار می‌گیرد. ارسال پیام به دلخواه کاربر می‌تواند از طریق پیامک یا ایمیل انجام گیرد. لازم به ذکر است که ارسال پیام از طریق ایمیل برای کاربران رایگان بوده و در ارسال از طریق پیامک، تعداد ۳ پیامک ابتدا رایگان و مابقی مستلزم پرداخت هزینه از سمت کاربر خواهد بود. جهت استفاده از این سرویس باید ابتدا با نام کاربری خود وارد سامانه شوید. ابتدا از طریق لینک‌های زیر نوع دریافت پیام را تعیین نمایید.

کدال
تصویر ایندکس سایت کدال ۳۶۰ را مشاهده می کنید

برای ورود به نشانی: CODAL360.IR/FA/USER/LOGIN مراجعه کنید. «کدال ۳۶۰» توسط شرکت دانش بنیان رایان بورس طراحی شده است.

همواره از کدال برای مشاهده صورت‌های مالی شرکت های پذیرفته شده یا در شرف پذیرفته شدن در بورس انرژی، فرابورس و بورس کالا و بورس تهران استفاده کنید که درک و اشراف اطلاعاتی خوبی به شما برای خرید یک سهم و سرمایه گذاری میان مدت و بلند مدت می دهد. بورس ایران طبق فاند، محکوم  به صعود است و بیش از  ۶۰ میلیون نفر، کد سهامداری دارند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (2 مورد)
  • amir
    amir | ۲۱ مرداد ۱۳۹۹

    سپاس از توضیح قشنگتون?

  • g
    g | ۲۱ مرداد ۱۳۹۹

    درود????

مطالب پیشنهادی