ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

نگاهی به 9 ربات که ممکن است بزودی جایگزین انسان ها شوند

ربات ها برای دهه های متمادی نقشی اساسی در خانه هایمان ایفا کرده اند؛ اما مدتی کوتاه است که می توان گفت آن ها تقریبا قادر به انجام کارهای عملی اند. البته مشخصا هنوز باید ...

شایان ضیایی
نوشته شده توسط شایان ضیایی | ۱۳ آذر ۱۳۹۴ | ۲۱:۰۰

ربات ها برای دهه های متمادی نقشی اساسی در خانه هایمان ایفا کرده اند؛ اما مدتی کوتاه است که می توان گفت آن ها تقریبا قادر به انجام کارهای عملی اند. البته مشخصا هنوز باید آن ها را مورد آزمایش و بررسی قرار داد و هم چنان از پس انجام بسیاری از کارهای روزمره بشر بر نمی آیند. با این حال، می توان آن ها را به اشکال گوناگون در اماکن مختلف مشاهده کرد؛ از آشپزخانه ها گرفته تا صنایع بیمارستانی و غیره.

اما آیا این روبات ها از پس اعمال خود به خوبی بر می آیند؟ برای پاسخ به این سوال کمی زود است اما بعد از آشنایی با روبات های این مقاله، می توانید خودتان به نتیجه گیری برسید. در ادامه با دیجیاتو همراه باشید.

Chef Cui

o.aolcdn.com
کوئه رون کوان، آشپز و مخترع چینی، بعد از ساعت ها کار «گرم و طاقت فرسا» از قبیل پختن غذای نودل، به ایده ای ناب دست یافت. وی تا سال 2012، رباتی جایگزین برای خود ساخت و مدعی است که توانسته تا به امروز، حدود 3000 واحد از آن را به فروش برساند. این ربات می تواند در هر دقیقه، 130 نودل را خرد کند. با این حال، این ربات کارایی دیگری ندارد و انسان ها باید وظایف دیگر را بر عهده بگیرند.

Otonaroid و Kodomoroid

Otonaroid
سال گذشته، دو اندروید شبیه به انسان در موزه علوم و تحقیقات ملی توکیو مورد استفاده قرار گرفتند. این دو ربات، Kodomoroid و Otonaroid نام دارند که معنی آن ها به ترتیب می شود اندروید کودک و اندروید بزرگسال. این دو اندروید می توانند به کمک یک انسا از طریق کنترلر، به حرکت در موزه بپردازند و ضمن خوش و بش با مردم، آن ها را راهنمایی کنند. البته این دو ربات صرفا و فقط قابلیت صحبت کردن ندارند و می توانند به صورت محدود، دست های خود را نیز حرکت داده و از آن بهره گیرند.

I Fairy

I Fairy
ربات مورد نظر، I-Fairy نام دارد و تیم Kokoro مسئولیت توسعه آن را بر عهده داشته است. I-Fairy در ابتدا قرار بود به سرگرم کردن مخاطبان خود بپردازد اما بعدا سازندگان متوجه شدند که این دستگاه، سر رشته هایی در مباحث عشق و عاشقی نیز دارد! در سال 2010، یک زوج فعال در حوزه رباتیک، از I-Fairy بهره بردند تا به عنوان کشیش ازدواج آن ها را رسمی کند. این ربات به زبان ژاپنی صحبت می کند و فعلا زبان دیگری برای آن در نظر نگرفته شده است. باید خاطر نشان هم کرد که ازدواج این دو تن، بیش تر جنبه جلب توجه داشته است و بعید است که استفاده از I-Fairy به عنوان کشیش، به امری مرسوم تبدیل شود. با این حال هیچکس از آینده خبر ندارد و شاید کشیش ها هم بتوانند به زودی نفس راحتی بکشند.

Actroid

hennap7150079mat1200-1-1
همان طور که می توان انتظار داشت، ژاپن سعی دارد تا اولین گام های بشریت در ساخت ربات های راهنما را بردارد و آن ها را جایگزین انسان ها کند. هتل هِن-نا کشور ژاپن، دو ربات پذیرشگر بهره می برد. یکی از آن ها، شباهت زیادی به یک انسان مونث دارد و با نام Actroid شناخته می شود و ساخت آن باز هم توسط Kokoro انجام شده. دومین ربات، کمی غیرکاربردی به نظر می آید و چندان قادر به ادای کلمات نیست اما حداقل کمی چاشنی ژوراسیک پارک را می توان در آن مشاهده کرد. در همین حال، چند ربات دیگر برای کارهایی نظیر انتقال اطلاعات و سرویس های اتاق در این هتل وجود دارند.

Relay

Relay
در همین حال، هتل های آمریکایی تا به این حد حاضر از استفاده از ربات ها نیستند و از آن ها در کمترین حد ممکن بهره می برند. یک کمپانی تحت عنوان Savioke به تولید رباتی مهمان نواز می پردازد که می تواند محصولات مختلف را در هتل ها، برای مهمانان ببرد. این ربات، Relay نام دارد اما هتل کراون پلازا ترجیح می دهد که آن را Dash بنامد. در هر صورت، این ربات ها کارکرد دیگری ندارند و احتمالا دیگر لازم نیست که هنگام باز کردن درب اتاقتان، نگران لباس هایی که پوشیده اید، باشید!

In Situ Fabricator

In Situ Fabricator
دانشجویان NCCR واقع در سوییس، به تازگی روی توسعه رباتی کار می کنند که با ترکیب طراحی دیجیتالی و محاسبه فیزیک، به چیدن آجر می پردازد. اگرچه این ربات توانایی زیادی در چیدن آجر دارد اما هنوز در روند تشخیص حرکت به سمت مجموعه آجرهای بعدی، به مشکل بر می خورد.

Baxter

baxter-robot-rethink_427b
شاید ربات Chef Cui را بتوان دستگاهی محدود با تنها یک مهارت نامید، اما ربات Baxter گروه Rethink Robotics می تواند به عنوان یک ربات کارگر قابل قبول مورد استفاده قرار گیرد. این ربات جایگزین انسان، می تواند به جا به جایی وسایل سبک و کارهایی از این دست بپردازد. اگرچه هنوز لازم است که روی فعالیت Baxter نظارت شود، اما ربات مورد بحث از همین حالا در خطوط تولید سراسر جهان مشغول به کار شده است. با این حال، هنوز نمی توان گفت که این ربات برای جایگزینی کامل با نیروی انسانی آماده است.

The RIDC-01

ridc 01
ربات The RIDC-01 توسط گروه TMSUK ژاپنی و در سال 2005 معرفی شد. ربات مورد بحث می تواند به عنوان یک جارو برقی و نیز یک پروژکتور عمل کند. در حالی که این دو قابلیت ظاهرا بسیار متفاوت با یک دیگر به نظر می رسند، RIDC-01 در بیمارستان آیزو-چو ژاپن و از سال 2006 مورد استفاده قرار گرفته است.

Miim

miim-robot
مدل بودن، شغل چندان ساده ای نیست و نیازمند تلاشی بسیار سخت تر از آن چه تصور می شود است. با توجه به همین، در هفته مد توکیوی سال 2009، از رباتی به نام Miim استفاده شد و یومی کاتسروای طراح، لباس عروس جدید خود را بر تن آن کرد.
دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (6 مورد)
  • pouya.dadashi
    pouya.dadashi | ۱۴ آذر ۱۳۹۴

    اگر چه 9 ربات هستن اما 5 تاش متعلق به ژاپنه این یعنی؛ Best = Japan

  • کامران
    کامران | ۱۴ آذر ۱۳۹۴

    من یه ربات مدل میخرم هوشم رو کپی میکنم روش وتا ابد هم زنده خواهم بود

  • s.s.b
    s.s.b | ۱۳ آذر ۱۳۹۴

    I-Fairy ایا وکیلم؟

  • علی آقا
    علی آقا | ۱۳ آذر ۱۳۹۴

    دوست دارم آرشیو زیر رو بای علاقه مندان به تکنولوژی معرفی کنم:
    http://jadijadi.github.io/radiogeek/
    یه نگاه به آن بیندازید. ضرر ندارد.

    • shirin
      shirin | ۱۳ آذر ۱۳۹۴

      واقعا مرسی

    • سوتابایت
      سوتابایت | ۱۳ آذر ۱۳۹۴

      عالیه!

مطالب پیشنهادی