ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

کسب و کار

۳ نشانه اینکه متحمل فشار کاری بیش از حد هستید

حتی تا قبل از دوران کرونا هم برخی از ما ساعت‌های طولانی را مشغول کار بودیم اما پس از شروع بحران دورکاری با کمرنگ کردن مرز بین کار و زندگی شرایط را بدتر کرده است. ...

یونس مرادی
نوشته شده توسط یونس مرادی | ۱ مهر ۱۳۹۹ | ۱۸:۰۰

حتی تا قبل از دوران کرونا هم برخی از ما ساعت‌های طولانی را مشغول کار بودیم اما پس از شروع بحران دورکاری با کمرنگ کردن مرز بین کار و زندگی شرایط را بدتر کرده است. شاید تصور کنید با کار کردن بیشتر و بیشتر می‌توانید بازدهی را افزایش دهید اما عدم استراحت کافی نه تنها به افزایش کارایی منجر نمی‌شود بلکه با خسته و فرسوده کردن فرد بازدهی او را از حالت عادی هم پایین‌تر خواهد آورد. در این مطلب به بررسی نشانه‌هایی پرداخته‌ایم که از لزوم کنار گذاشتن کنار و استراحت حکایت دارند.

۱. نمی‌توانید مسائل کاری را حل کنید

برخی از مشاغل حرفه‌ای مثل برنامه‌نویسی، مدیریت داده‌ها و حتی غیر حرفه‌ای با حل کردن مسائل و چالش‌ها سر و کار دارند. عبور از سد این چالش‌ها نیاز به تمرکز و قوای ذهنی دارد که در صورت خستگی بیش از حد کاهش پیدا خواهند کرد.

از اینرو اگر به مشکل یا مساله‌ای برخورد کردید که به راه‌حل‌های شما جواب نداد یا نتوانستید آنرا حل کنید، بهتر است به جای سماجت و پافشاری بر تکرار یک راه حل مشخص کمی دست از کار کشیده و به خودتان استراحت دهید. معمولا پس از این استراحت مغز اطلاعات دریافتی را منظم کرده و با بازیابی قوای ذهنی این امکان را به شما می‌دهد که از دریچه‌ای جدید به مساله نگریسته و آنرا به سادگی حل کنید.

۲. آستانه تحمل شما کم شده است

آیا وقت تغییر شغل تان رسیده است؟

در اغلب مشاغل خبری از تایید دائمی نیست و ممکن است دو قدم رو به جلو و یک قدم به عقب بر‌دارید اما باید آستانه تحمل به حدی باشد که این عقبگردهای مختصر شما را از ادامه راه باز ندارد. کاهش آستانه تحمل بر اثر کار بیش از حد خود را به چند شکل نشان می‌دهد.

حالت اول این است پس از ارسال نتیجه پروژه برای کارفرما یا مدیر از شما درخواست می‌شود بخشی یا حتی کل آنرا از نو انجام دهید. اگر تاب‌آوری شما کم شده باشد ممکن است در این شرایط خود را باخته و انگیزه‌‌تان را کاملا از دست بدید یا حتی با پرخاش با طرف مقابل برخورد کنید.

شکل دیگر ماجرا هم این است که در مقابل برخی رفتارهای ناخوشایند همکاران مثل پرسش های مکرر، خرابکاری در کارهایی که به آنها سپرده‌اید یا حتی برخوردی نابجا از کوره درمی‌روید. این درحالی است که در روزهای عادی با لبخند و روی خوش به آنها کمک کرده‌اید.

عواقب کاهش آستانه حمل بر اثر کار بیش از حد می‌تواند بسیار مخرب بوده و آینده شغلی شما را در خطر قرار دهد. بنابراین در صورتی که این اواخر فشار کاری زیادی را متحمل شده‌اید این نشانه را جدی بگیرید.

۳. بیش از حد کار کاذب انجام می‌دهید

قرار گرفتن پشت میز یا لپتاپ لزوما به این معنی نیست که مشغول کار شده‌اید و ممکن است کارهای کاذبی مثل وبگردی، گشت و گذار در شبکه‌های اجتماعی و سایت‌های مورد علاقه شما را به خود مشغول کنند. کمی کار کاذب شاید بد نباشد اما تردید نکنید هرچه ساعت کاری بالاتر رود، به همان میزان بیشتر در کار کاذب غرق خواهید شد.

مشکل کار کاذب این است که در همان فضا و با استفاده از همان ابزارهای کار واقعی انجام می‌شود در نتیجه این حس را به شما می‌دهد که کل وقت را مشغول کار بوده‌اید و ذره‌ای به استراحت و آرامش ذهنی کمک نخواهد کرد. علاوه بر این وقتی پس از گذشت چندین ساعت به خود آمده و متوجه می‌شود که هیچ‌کاری نکرده‌اید سطح استرس و اضطراب هم دو چندان خواهد شد.

در نهایت به یاد داشته باشید که صرف کار کردن در ساعت‌های طولانی به معنی افزایش بازدهی نیست و شما را در خطر فرسودگی، افزایش استرس، آسیب‌های بدنی و کاهش آستانه تحمل قرار خواهد که هر کدام از آنها نیز تبعات جدی را به دنبال خواهند داشت. بنابراین با مشاهده هر یک از این نشانه‌ها برای ساعاتی از کامپیوتر فاصله گرفته و نفسی تازه کنید.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی