ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

رییس سازمان فضایی روسیه: پروژه آرتمیس بیش‌ از حد آمریکایی محور است

رییس سازمان فضایی روسیه برنامه ناسا برای ارسال فضانوردان به ماه را «بسیار آمریکایی محور» خواند و گفت روسیه در آن شرکت نمی‌کند. او در گذشته یکی از منتقدین این برنامه بوده و حالا می‌گوید ...

پیمان حسنی
نوشته شده توسط پیمان حسنی | ۲۲ مهر ۱۳۹۹ | ۱۲:۰۰

رییس سازمان فضایی روسیه برنامه ناسا برای ارسال فضانوردان به ماه را «بسیار آمریکایی محور» خواند و گفت روسیه در آن شرکت نمی‌کند. او در گذشته یکی از منتقدین این برنامه بوده و حالا می‌گوید روسیه تنها در صورتی در برنامه‌های ناسا برای بازگشت به ماه مشارکت می‌کند که همکاری بین المللی در آن بیشتر شود.

«دیمیتری روگوزین» (Dmitry Rogozin)، دبیرکل سازمان فضایی فدرال روسیه موسوم به «روسکوسموس» می‌گوید: «مهم‌ترین چیز این است که این برنامه [آرتمیس] بر مبنای قواعد همکاری بین المللی باشد که در گذشته برای سفر به ایستگاه فضایی بین المللی از آن‌ها استفاده کردیم. اگر این قواعد در نظر گرفته شدند، شاید روسکوسموس به مشارکت فکر کند.»

دیمیتری روگوزین (راست) در کنار جیم برایدنستاین رییس ناسا

روگوزین می‌گوید که طرفدار برنامه بازگشت به ماه ناسا موسوم به «آرتمیس» نیست. ناسا می‌خواهد از طریق این برنامه اولین زن را به سطح ماه رسانده و یک ایستگاه فضایی در مدار ماه به نام «دروازه ماه» (Lunar Gateway) بسازد تا فضانوردان پیش از رفتن به سطح ماه در آن استراحت کنند.

ناسا برای به ثمر رساندن آرتمیس تاکنون از آژانس‌های فضایی بین المللی کمک گرفته که از جمله آن‌ها می‌توان به آژانس فضایی کانادا و اروپا اشاره کرد. ناسا مدیریت تقریباً تمام عناصر اصلی این برنامه مثل ساخت راکت‌ها، کپسول‌ها، ماه نشین‌ها و ماژول‌ها را بر عهده گرفته و همین مساله سبب انتقاد روگوزین از رویکرد آمریکایی شده است.

روگوزین تابستان امسال در مصاحبه با یکی از روزنامه‌های روسیه گفت که آرتمیس به یک پروژه سیاسی برای ایالات متحده تبدیل شده است و مدعی شد آمریکا با این پروژه به همکاری دوجانبه با روسیه که در سفر به ایستگاه فضایی بین المللی شاهد آن بودیم خاتمه داده است. وی مدعی شد آرتمیس یک برنامه بین المللی نیست و آمریکا محور آن است و بقیه کشورها وادار به کمک کردن و پول دادن هستند.

روگوزین حالا ضمن «آمریکایی محور» خواندن پروژه آرتمیس می‌گوید روسیه احتمالاً از مشارکت گسترده در آن خودداری خواهد کرد. البته او ابراز امیدواری کرد که Gateway حداقل یک قسمت مخصوص برای پهلو گرفتن کپسول‌های روسی داشته باشد.

ناسا تقریباً به مدت یک دهه از فضاپیمای «سایوز» روسیه برای ارسال فضانوردان آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی استفاده می کرد. این همکاری بسیار گران قیمت با روی کار آمدن اسپیس اکس و کپسول «دراگون» به آخر خط رسیده است.

«جیم برایدنستاین» رییس ناسا پس از سخنان روگوزین اعلام کرد که آرتمیس از همان چارچوب قانونی که برای ایستگاه فضایی بین المللی توسعه داده شده برای اداره کردن Gateway استفاده می‌کند. وی افزود ساخت ایستگاه فضایی بین المللی به این سازمان کمک کرد تا همکاری مؤثر با کشورها و فرهنگ‌های مختلف را یاد بگیرد.

برایدنستاین می‌گوید کشورهای مشارکت کننده در پروژه آرتمیس برای اداره کردن Gateway از طریق یک سری قراردادهای بدون الزام به نام «یادداشت تفاهم» (Memorandums of Understanding) با این سازمان توافق کرده‌اند. وی افزود ناسا پیش نویس این قرارداد را سال گذشته میلادی برای روسکوسموس فرستاده ولی تاکنون پاسخ روشنی دریافت نکرده است.

رییس ناسا به صحبت‌های روگوزین در مورد ساخت قسمت مخصوص برای پهلو گرفتن کپسول‌های روسی نیز واکنش نشان داد و گفت هدف نهایی پروژه آرتمیس ایجاد استانداردهای مشترک است. وی افزود همکاری کشورها با ناسا در پروژه آرتمیس تنها به امکان پهلو گرفتن کپسل ختم نخواهد شد و مواردی همچون انتقال داده، ارتباطات، ناوبری و بسیاری از سیستم‌ها و عملیات‌های مهم را شامل خواهد شد.

برایدنستاین تابستان امسال در مصاحبه‌ای با رویترز ابراز امیدواری کرد همکاری‌های ناسا با روسکوسموس همچنان ادامه پیدا کند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (8 مورد)
  • Hosi
    Hosi | ۲۲ مهر ۱۳۹۹

    https://www.google.com/amp/s/www.forbes.com/sites/jamiecartereurope/2020/10/12/sorry-spacex-watch-this-week-as-nasa-pays-90-million-to-launch-us-astronaut-on-a-russian-rocket/amp/

  • Hosi
    Hosi | ۲۲ مهر ۱۳۹۹

    همین دیروز ناسا اعلام کرد نود میلیون دلار به روس ها داده تا فضانورد آمریکایی به ایستگاه فضایی برسونن تو گوگل انگلیش بزنین آخرین لانچ ناسا توسط راکت روسی میاد? دو مرداد هم روسیه سه تن غذا، سوخت و لوازم فرستاد ایستگاه بین‌المللی ?دوستان عزیز توجه کنن همین روس ها که مسخره شون میکنید اولین و بزرگترین سازه فضایی برای زندگی بشر تو فضارو ساختن تا همین بیس سال پیش رکورد ش دست روسیه بود. بله منظورم ایستگاه فضایی میر هستش که آمریکایی ها هم حتی ازش استفاده میکردن . چون میر موفق بود آمریکا به روس ها پیشنهاد کرد باالهام از اون یه ایستگاه جدید بسازن نتيجه همکاریشون شد ایستگاه فعلی بین المللی. دلیل نمیشه چون از پوتین حالمون بهم میخوره و ور حقه ما ظلم کرده دستاورد های کشورشو منکر بشیم به دور از اخلاقه? دیگه لازم نیس بگم اولین ماهواره بشر و اولین انسان در فضا هم توسط روسیه اتفاق افتاد. بیست ساله روسیه و آمریکا همکاری تنگاتنگی در فضا دارن ?

  • jim kabir
    jim kabir | ۲۲ مهر ۱۳۹۹

    یکی از مقامات ناسا که نخواسته نامش فاش بشه در پاسخ گفته سیک بابا اووووسکول

  • آریا
    آریا | ۲۲ مهر ۱۳۹۹

    خوشا باغی که شغالش کند قهر.
    به درک که مشارکت نمی کنید.
    50 سال پیش امریکا به تنهایی رفت به ماه . چرا فکر کردید الان به شما نیاز داره؟

    • saladin
      saladin | ۲۲ مهر ۱۳۹۹

      جدیدا امریکا واسه سگاش استخوان کم اورده عجیبه تو هنوز به مشکل برنخوردی

      • Patrick
        Patrick | ۲۲ مهر ۱۳۹۹

        حالا این یه حرفی زد اما تو دیگه چرا عقب افتاده بودنتو به نمایش میزاری

      • آریا
        آریا | ۲۳ مهر ۱۳۹۹

        یکم سرت رو از تو زباله دانی حکومت در بیار اطرافت رو نگاه کن. همه مثل تو وعده غذایی شون غذای سگ نیست که

    • M.Hexa.M
      M.Hexa.M | ۲۲ مهر ۱۳۹۹

      موافقم ... ولی با لحن ملایمتر ... توهم قدرت توی جامعه ی کمونیستی هم رسوخ کرده!!!

مطالب پیشنهادی