ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

مک‌بوک پرو
تکنولوژی

بعد از چند سال پر فراز و نشیب، آینده برای مک روشن‌تر از همیشه است

طی روزهای اخیر، مجموعه‌ای از شایعات و گزارش‌های مختلف منتشر شدند که تصویری بسیار واضح از آن‌چه باید از مک‌بوک پرو سال ۲۰۲۱ انتظار داشته باشیم ترسیم کردند: یک بازطراحی کوچک، پورت‌های بیشتر، پایان کار ...

شایان ضیایی
نوشته شده توسط شایان ضیایی | ۶ بهمن ۱۳۹۹ | ۲۲:۰۰

طی روزهای اخیر، مجموعه‌ای از شایعات و گزارش‌های مختلف منتشر شدند که تصویری بسیار واضح از آن‌چه باید از مک‌بوک پرو سال ۲۰۲۱ انتظار داشته باشیم ترسیم کردند: یک بازطراحی کوچک، پورت‌های بیشتر، پایان کار برای تاچ بار و بازگشت MagSafe. اساسا اپل در حال کنار گذاشتن تغییراتی است که در خانواده مک‌بوک پرو سال ۲۰۱۶ به وجود آورد و به دلایل مختلف، جنجالی ظاهر شده بودند.

با گذار به سمت چیپست اپل سیلیکون و اخبار مربوط به تمام مدل‌های لاین‌آپ مک این کمپانی، به نظر می‌رسد اکنون بهترین زمان ممکن برای طرفداران کامپیوترهای مک است. از سوی دیگر، بهتر است یک قدم به عقب برداریم و ببینیم که اصلا چه شد که به این نقطه رسیدیم.

شایعات مک‌بوک پرو سال ۲۰۲۱

برای آن دسته از افرادی که شایعات چند وقت اخیر را دنبال نکرده‌اند باید گفت که مدل جدید مک‌بوک پرو قرار است همراه با چنین قابلیت‌هایی از راه برسد:

  • ابعاد ۱۴ و ۱۶ اینچی نمایشگر
  • استفاده از لبه‌های گرد در طراحی، درست مانند آنچه در آیپد پرو و آیفون ۱۲ دیده‌ایم
  • بازگشت MagSafe (البته نه آن ورژنی که در آیفون ۱۲ دیدیم،‌ بلکه همان MagSafe اورجینال)
  • پورت‌های بیشتر روی بدنه و بازگشت درگاه کارت‌های اس‌دی
  • حدف تاچ بار و افزودن دکمه‌های فیزیکی
  • استفاده از چیپست اپل سیلیکون

و برای آن‌ها که اخبار را دنبال کرده‌اند باید گفت که مک‌بوک سال ۲۰۱۵ شامل تاچ بار نبود، یک درگاه برای کارت حافظه اس‌دی (همراه با دیگر پورت‌ها) داشت و از MagSafe برای شارژ دستگاه بهره می‌برد.

یک بازنگری بر رونمایی «سنت‌شکنانه» مک‌بوک پرو ۲۰۱۶

مک‌بوک پرو

متن خبری که اپل برای رونمایی از مک‌بوک پرو سال ۲۰۱۶ به دست خبرگزاری‌ها رساند امروز اندکی عجیب به نظر می‌رسد. خبر اپل با اعلام این نکته آغاز شد که مک‌بوک پرو جدید «باریک‌ترین و سبک‌وزن‌ترین مک‌بوک تاریخ» است و به شکلی «سنت‌شکنانه» به تاچ بار و کیبوردی پاسخگوتر مجهز شده است.

اپل امروز از باریک‌ترین و سبک‌وزن‌ترین مک‌بوک پرو جهان رونمایی کرد، همراه با یک رابط کاربری کاملا جدید به نام تاچ بار که جایگزین دکمه‌های فانکشن می‌شود و از یک نمایشگر رتینا با قابلیت پشتیبانی از چندین نقطه لمس بهره می‌برد. جدیدترین مک‌بوک پرو به روشن‌ترین و خوش‌رنگ‌ولعاب‌ترین نمایشگر رتینای اپل تا امروز مجهز شده، از امنیت و سهولت استفاده از Touch ID بهره می‌برد، کیبوردی پاسخگوتر دارد، با ترک‌پد Force Touch بزرگ‌تر از راه می‌رسد و سیستم صوتی‌اش هم دامنه داینامیک را دو برابر می‌کند.

اپل می‌گفت که تاچ بار «درست زیر انگشتان کاربر کنترل می‌شود» و در واقع راهی نوآورانه برای کنترل کردن مک است.

فیل شیلر، نایب رییس ارشد وقت واحد بازاریابی جهانی اپل در این‌باره گفت:

«این هفته ۲۵مین سالگرد عرضه نخستین نوت‌بوک اپل است. در این سال‌ها، در هر نسل از قابلیت‌ها و نوآورایی‌هایی تازه رونمایی کرده‌ایم و به نظرمات این نسل از مک‌بوک پرو بزرگ‌ترین جهش به سمت جلو را برداشته است. با تاچ بار جدید و سنت‌شکن، سهولت استفاده از Touch ID، بهترین نمایشگری که تاکنون در مک تعبیه شده، پرفورمنس قدرتمند، کیفیت صدای بهبودیافته، حافظه‌ی فوق سریع و اتصالات تاندربولت در باریک‌ترین و سبک‌وزن‌ترین نوت‌بوکی که تا به امروز ساخته‌ایم، مک‌بوک پرو اساسا پیشرفته‌ترین نوت‌بوکی است که جهان تا به امروز به خود دیده است.»

البته نمی‌گوییم که مک‌بوک پرو ۲۰۱۶ تغییراتی واقعا کارآمد به وجود نیاورد: ترک‌پد دستگاه ابعادی بزرگ‌تر یافته بود، Touch ID بالاخره راهش را به مک بز کرد و سیستم اسپیکر هم بهبودهایی چشمگیر را پشت سر گذاشته بود. گذار از USB-C به تاندربولت ۳ در ابتدا آنقدرها تصمیم درستی به نظر نمی‌رسید، اما در نهایت به خوبی پیاده‌سازی شد.

اما هنوز خبری از دو ویژگی کلیدی نبود

یکی از مسائلی که تا همین اواخر متوجه‌اش نشدیم اینست که چطور قدم‌های اشتباهی که اپل با مک‌بوک پرو سال ۲۰۱۶ برداشت در حال نشان دادن برنامه‌های دیگر این کمپانی برای مک بودند.

برای مثال بلومبرگ اخیرا گزارش کرد که اپل فونداسیون لازم برای افزودن اتصالات مخابراتی و Face ID به مک را بنا کرده است. اما انتظار نمی‌رود که هیچ‌کدام از این دو قابلیت راهشان را به آی‌مک یا مک‌بوک‌ پروهای جدید امسال باز کنند. برای سالیان متمادی، پشتیبانی از اتصالات مخابراتی و Face ID در صدر لیست خواسته‌های طرفداران از اپل و خانواده مک بوده است.

اگر اپل مجبور نمی‌شد زمانی فراوان را صرف بازگردانی تغییرات به وجود آمده در مک‌بوک پرو سال ۲۰۱۶ به حالت قبلی کند، آیا این قابلیت‌ها برای نسخه‌های جدید مک در سال ۲۰۲۱ میلادی (و حتی مدل‌های پیشین) آماده می‌شدند؟ هیچوقت به طور یقین نخواهیم دانست.

چه چیزی تغییر استراتژی اپل را رقم زد؟

فکر کردن به این موضوع جالب است که چه چیزی باعث شد اپل به شکلی اینقدر دراماتیک به تجدیدنظر در چشم‌انداز خود راجه به اینکه مک‌بوک پرو باید اساسا چه دیوایسی باشد بپردازد. آیا تغییر تیم مدیریتی بوده که این نقطه نظر تازه را به وجود آورده است؟

مک‌بوک پروی معرفی شده در سال ۲۰۱۶ به احتمالا فراون از چند سال پیشتر در دست توسعه بوده است. از سال ۲۰۱۶، تغییرات فراوانی در تیم مدیریتی اپل به وجود آمده است. در سال ۲۰۱۹ جانی آیو گفت که می‌خواهد بعد از ۳۰ سال فعالیت در اپل، بالاخره مسیرش را از مسیر اهالی کوپرتینو جدا کند. فیل شیلر هم اخیرا نقشی را در اپل برعهده گرفت که اساسا او را وارد دوران «نیمه بازنشستگی» می‌کند. و این‌ها تازه تغییراتی هستند که ما نیز از آن‌ها باخبر شده‌ایم. احتمال دارد تغییرات دیگری در تیم توسعه مک نیز به وجود آمده باشد که عمومی نشده‌اند.

یکی از مشکلات مربوط به تغییرات به وجود آمده در مک‌بوک پرو سال ۲۰۱۶ این بود که اپل بارها و بارها از این گفت که چرا مصرف‌کنندگان باید از کیبورد پروانه‌ای و تاچ بار «خوش‌شان بیاید». آن هم درحالی که شاهد بهبودهایی بسیار اندک در راستای تقویت تجربه نهایی کاربر بودیم. از سوی دیگر، چیزی که به بسیاری از افراد آن را در نظر نمی‌گیرند، فاصله زمانی میان آغاز پروسه توسعه یک محصول از سوی اپل و عرضه آن به بازار است. اپل در ماه آپریل ۲۰۱۷ وعده یک مک پرو جدید و یک نمایشگر اکسترنال را داد و هیچکدام از این دو تا پیش از ماه دسامبر سال ۲۰۱۹ از راه نرسیدند.

ممکن است به خاطر داشته باشید که آپریل ۲۰۱۷ همان زمانی بود که اپل چند ژورنالیست را به کوپرتینو دعوت کرد تا به صحبت راجع به آینده مک بپردازد. مدیران اپل مانند فیل شیلر، جان ترنوس و کرگ فدریچی در این جلسه شرکت کردند و ایده‌ای کلی از اینکه باید از سخت‌افزار مک «پرو» در آینده چه انتظاراتی داشت شکل گرفت. باور داریم که همان موقع بود که اپل فهمید باید تمرکزی مضاعف روی مک داشته باشد و بنابراین شروع به بازنگری روی تغییراتی کرد که یک سال پیش به وجود آورده بود.

تا زمانی که یک سریال نت‌فلیکسی در سال‌های دور از راه نرسد، هیچوقت نخواهیم دانست که اپل تا پیش از سال ۲۰۱۷ میلادی چه برنامه‌ای برای کامپیوترهای مک داشته است،‌ اما شواهد نشان می‌دهند که اپل در همان سال دکمه ریست را زده و شروعی تازه را تجربه کرده است.

جای خوشحالی دارد که اپل به بازخوردها گوش داده و تغییراتی تازه در مک‌بوک پرو به وجود آورده است. این پروسه زمانی آغاز شد که اپل بالاخره بی‌خیال کیبورد پروانه‌ای شد و امسال نیز قرار است رویه کنار گذاشتن تغییرات به وجود آمده در مک‌بوک پرو سال ۲۰۱۶ ادامه یابد. از سوی دیگر دوست داریم ببینیم اپل در سال ۲۰۲۱ با چه ادبیاتی به صحبت راجع به تغییرات تازه مانند حذف تاچ بار و بازگردانی درگاه کارت اس‌دی و MagSafe خواهد پرداخت.

تغییرات و قابلیت‌هایی که در مک‌بوک پرو سال ۲۰۱۶ به چشم خوردند، به عنوان «آینده مک» به ما معرفی شدند. حالا اپل در سال ۲۰۲۱ چطور قابلیت‌های «جدید» را معرفی خواهد کرد؟

آینده برای مک روشن‌تر از همیشه است

هدف از نگارش این مقاله، طرح این موضوع است که آینده برای مک، روشن‌تر از هر زمان دیگر به نظر می‌رسد. در شایعات می‌شنویم که باید منتظر یک مک‌بوک پرو جدید، یک آی‌مک بازطراحی شده، یک نمایشگر اکسترنال با برچسب قیمتی کمتر، سخت‌افزار مک پرو جدید و یک مک‌بوک ایر پریمیوم‌تر باشیم.

این را نیز نباید فراموش کنیم که اپل این تغییرات را درحالی به وجود می‌آورد که مشغول یک گذار بزرگ از نظر معماری پلتفرم نیز هست و با کنار گذاشتن پردازنده‌های اینتل، به سراغ اپل سیلیکون می‌رود. این چیپست جدید عمر باتری بهتر، پرفورمنس بهبودیافته و چیزهایی از این دست را برای تمام کاربران مک به ارمغان خواهد آورد. در واقع آینده لاین‌آپ مک آنقدر نویدبخش به نظر می‌رسد که باور کردن واقعی بودن تمام ماجرا دشوار است.

در سال‌های آتی،‌ زمانی که به تاریخچه مک و به صورت خاص برهه ۲۰۱۶ الی ۲۰۲۰ نگاه کنیم، انبوهی از سوالات مختلف به دلایل مختلف در ذهن‌مان شکل خواهد گرفت. بله، اپل لحظات خوب نیز داشت، مثلا مک پرو ماژولار یا آغاز مسیر گذار به اپل سیلیکون. اما انتظار داریم ۲۰۲۱ سالی باشد که مک دوباره به قله شکوه می‌رسد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی