ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

محققان برای اولین بار از کریستال فضا-زمان فیلمبرداری کردند [تماشا کنید]

محققان با استفاده از میکروسکوپ ایکس ری عبوری توانستند برای اولین بار از کریستال‌های فضا-زمان فیلمبرداری کنند. کریستال‌های زمان، ساختارهایی متناوب هستند که در زمان و فضا تکرار شده و از شبکه‌ای بسیار منظم از ...

پیمان حسنی
نوشته شده توسط پیمان حسنی | ۹ اسفند ۱۳۹۹ | ۱۷:۳۰

محققان با استفاده از میکروسکوپ ایکس ری عبوری توانستند برای اولین بار از کریستال‌های فضا-زمان فیلمبرداری کنند.

کریستال‌های زمان، ساختارهایی متناوب هستند که در زمان و فضا تکرار شده و از شبکه‌ای بسیار منظم از اتم‌ها تشکیل شده‌اند. کریستال‌های زمان علاوه بر اینکه یک ساختار شبکه‌ای اتمی تکرار شونده را تشکیل می‌دهند، با گذشت زمان به شکل متقارن رخ داده و پیوسته خود را به ساختار اولیه برمی‌گردانند.

حال محققان مؤسسه «ماکس پلانک» و آکادمی علوم لهستان موفق شدند برای اولین بار از کریستال‌های فضا-زمان تشکیل شده از نوعی شبه‌ذره به نام مگنون (Magnon) فیلمبرداری کنند.

مشاهده کریستال‌های زمان کاری بسیار دشوار بوده و محققان تاکنون تنها توانسته بودند این پدیده را در ساختارهای نانومتری و در دمای بسیار پایین مشاهده کنند. در تحقیق جدید اما دانشمندان موفق شدند کریستال‌های فضا-زمان بسیار بزرگتر در مقیاس میکرومتر را در دمای اتاق ببینند.

یکی از محققان ارشد این پژوهش می‌گوید: «ما الگوهای تکرار شونده مگنون‌ها در فضا و زمان را برداشتیم و مگنون‌های بیشتری فرستادیم تا اینکه در نهایت پراکنده شدند. ما نشان دادیم که کریستال زمان می‌تواند با دیگر شبه‌ذره‌ها تعامل کند. تاکنون هیچ‌کس نتوانسته بود این را مستقیماً در یک آزمایش نشان دهد، چه برسد به اینکه از آن فیلمبرداری کند.»

محققان برای ساخت این ویدیو، فرکانس‌های رادیویی را از نواری کوچک از ماده مغناطیسی در انتهای یک آنتن میکروسکوپی عبور دادند. میدان ماکروویو ناشی از این کار سبب شد تا میدان مغناطیسی ماده شروع به نوسان کند. این موج‌های مغناطیسی سپس الگوهای تکرار شونده‌ای ایجاد کردند که خود را علاوه بر فضا، در زمان نیز تکرار می‌کردند.

یکی دیگر از محققان می‌گوید: «برخلاف یک سیستم ایزوله، کریستال ما در دمای اتاق متراکم می‌شود و ذرات می‌توانند با آن تعامل کنند. علاوه بر این، اندازه‌اش به حدی رسیده که می‌تواند با این کریستال فضا-زمان مگنونی تعامل کند. این دستاورد می‌تواند کاربردهای گوناگونی داشته باشد.»

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • Rayanlap
    Rayanlap | ۹ اسفند ۱۳۹۹

    علم و دیگر هیچ

مطالب پیشنهادی