ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

خودرو

بررسی دیجیاتو؛ مزراتی گرن توریزمو MC Stradale کوپه آتشین ایتالیایی در خیابان های تهران

در کشاکش شدیدترین تحریم های خارجی علیه کشور ما و در پی آن، قطع ارتباط شرکت های خودروسازی مادر با تولیدکنندگان داخلی و بهای رو به افزایش ارزهای رایج جهانی، واردکنندگان خودروهای لوکسی در ایران ...

پویا بهرامی
نوشته شده توسط پویا بهرامی | ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۵ | ۲۱:۰۰

در کشاکش شدیدترین تحریم های خارجی علیه کشور ما و در پی آن، قطع ارتباط شرکت های خودروسازی مادر با تولیدکنندگان داخلی و بهای رو به افزایش ارزهای رایج جهانی، واردکنندگان خودروهای لوکسی در ایران پا گرفته اند که در تاریخ واردات خودرو به کشور ما بی سابقه و بدون مانند بوده است.

در شرایطی که هر روز خبرهای گوناگونی مبنی بر ناتوانی دو خودروساز بزرگ دولتی شنیده می شد. شنیدن واردات خودروهای لوکس اروپایی آن هم توسط نمایندگی رسمی این خودروسازها به قدری تعجب برانگیز بود که در رسانه های خارجی هم سروصدا به پا کرد. به گونه ای که پس از مدتی ایران به بزرگ ترین بازار خودروهای شرکت پورشه در منطقه خاورمیانه، بدل شد.

DSC_7105

یکی از شرکت هایی که در دوران تحریم پایش به بازار ایران باز شد شرکت مازراتی (با تلفظ صحیح مزراتی) ایتالیا بود. گرچه پس از چندین سال و با تصویب قانون ممنوعیت واردات خودروی های بالای 2500 cc، شرکت آرتاتک به عنوان نماینده رسمی مازراتی  دیگر توانایی عرضه خودروهای مازراتی در بازار ایران را ندارد.

DSC_7110

اما بر آن شدیم تا به یکی از گران ترین محصولات شرکت مازراتی که در زمان شدید ترین تحریم ها پایش به کشور ما باز شده بپردازیم و شرایط حضور اسپرت ترین خودرویی که توانسته به شکل رسمی پلاک ملی دریافت کند را در کشورمان بسنجیم.

مازراتی GranTurismo MC؛ یک فراری چهارنفره

اگر بخواهیم شرح حالی از این خودرو را بازگو کنیم. می توان گفت که گرن توریزمو در سال 2007 میلادی به عنوان یک کوپه، موتور جلو چهارنفره معرفی شد و به دلیل اشتراکاتی که با شرکت خواهر خود یعنی فراری دارد، می توان آن را یک فراری 4 نفره نام گذاری کرد.

گرچه محصولات شرکت مازراتی کاملا با هدف متفاوتی نسبت به محصولات شرکت فراری دارند و امروزه حتی شاهد معرفی مازراتی شاسی بلند هم هستیم.

DSC_7111

در واقع محصولات این شرکت با تاکید بر لوکس بودن و طراحی خاص ایتالیایی ها در بازار عرضه می شوند و در بخش عملکرد فنی به پای محصولات شرکت فراری نمی رسند.

به دلیل این که هر دوی این ها جزیی از زیر مجموعه شرکت فیات به حساب می آیند، طبیعی است که در بخش های فنی اشتراکاتی داشته باشند.

DSC_7118

طراحی داخل اتاق با طراحی روز فاصله زیادی دارد. اما در بخش طراحی ظاهری، این کوپه همچنان نسبت به خودروهای همسن وسالش طراحی گیرا و چشم نوازی را ارائه می کند اما در جزییات قافیه را به رقیبان به روز شده ای خود می بازد.

هنرمندان شرکت پینین فارینا به عنوان طراح این خودرو با خلق محصولی که مشخصات طراحی ایتالیای را به شکل مستقیم در مقابل چشمان ما قرار می دهد و خود را از باقی رقبا جدا می کند، این مازراتی را طراحی کرده اند. جلو پنجره کشیده بیضی شکل که در وسط به آرم مازراتی منقش شده، اوج تاکید طراحان را به اصالت و قدمت این برند نشان می دهد.

DSC_7116

کاپوت بلند بالا و گلگیر های حجیم شده در بخش عقبی، صندوق عقب نسبتا کشیده و اسپویلر کوچکی که به سبک باقی خودروهای اسپرت ایتالیای بر روی کاپوت صندوق قرار گرفته از مهم ترین مشخصه های طراحی مازراتی گرن توریزمو است. اما مسئله ای که این بررسی ما را نسبت به بررسی های گذشته کمی متفاوت می کند این است که گرن توریزمو حاضر در تست ما از مدل های MC Stradale است که نسخه اسپرت تر از سایر مزراتی های موجود در کشور محسوب می شود.

DSC_7120

مازراتی این مدل را به گونه ای تجهیز و آماده کرده است که می توان آن را یک خودروی نیمه مسابقه ای با مجوز حضور در خیابان های عادی نامید. همانطور که مشخص است برچسب های خاصی هم بر روی بدنه و سقف خودرو چسبانده شده است که نشان گر متفاوت بودن این کوپه اسپرت با مدل های معمولی است.

DSC_7129

مازراتی با حذف صندلی های عقب که به نوعی معرف این خودرو در کلاس کوپه های 2+2 است آن را تبدیل به یک نمونه دو نفره کرده است که این امر با هدف کاهش وزن صورت پذیرفته. صندلی های جلو هم با نمونه های نیمه مسابقه ای تعویض شده اند و کمربند چهاراتصاله آن از دیگر تفاوت های این خودرو با دیگر خودورهای عادی است.

استفاده از فیبرکربن در جای جای اتاق و استفاده از چرم قرمز رنگ و چرم آلکانترا تاکید دیگری بر اسپرت بودن این خودرو است. استفاده از یک ساعت آنالوگ در بالای کنسول همچنان نشان دهنده سطح لوکس گرایی محصولات شرکت مازراتی است.

DSC_7122

اما در دیگر بخش های اتاق مازراتی توانایی رقابت با خودروهای روز جهانی را ندارد، گرچه در ایران هم خودروی پلاک شده ای برای عرض اندام در مقابل این مازراتی نمی توان یافت و با فاکتور کردن فراری 458 ایتالیا پلاک ملی، مرسدس بنز SLS AMG BLACK SERIES و لامبورگینی آونتادور با پلاک منطقه آزاد ارس می توان این مزراتی را اسپرت ترین خودروی پلاک شده ایران نامید.

DSC_7146

مازراتی گرن توریزمو MC Stradale در بخش قوای محرکه از موتوری که به صورت مشترک توسط فراری و مازراتی توسعه داده شده است بهره می برد. این موتور 8 سیلندر تنفس طبیعی که سیلندر های آن به صورت V در کنار هم قرار گرفته اند، حجمی معادل 4.7 لیتر دارد و قدرت 454 اسب بخار را در حداکثر دور 7000 rpm تولید و گشتاور 520 نیوتن متری را در دور 4750 rpm روانه چرخ های عقب می کند.

DSC_7150

در این خودرو از یک جعبه دنده خودکار 6 سرعته استفاده شده که ساخت شرکت ZF آلمان است. این جعبه دنده در عرض 60 میلی ثانیه دنده ها را تعویض می کند و مازراتی با کاهش ضرایب دنده ها سعی در شتاب گیری هرچه بیشتر این مدل نسبت به نمونه های عادی داشته است به گونه ای که استراداله در عرض 4.6 ثانیه از صفر به 100 کیلومتر بر ساعت می رسد.

DSC_7152

مازراتی توانسته است تا وزن را در حدود 110 کیلوگرم نسبت به مدل اصلی کاهش دهد و حال این سوپر کوپه 1770 کیلوگرم وزن دارد. در بخش فنی گرن توریزمو را می توان صاحب تکنولوژی سال 2010 فراری و مازراتی خواند، حالا اما همه مدل های این شرکت مجهز به موتورهای کم حجم تر توربو شده اند و حتی خود فراری هم دیگر خودرویی مجهز به موتور V-8 تنفس طبیعی عرضه نمی کند، بنابراین برای دوستداران دو آتشه سرعت و هیجان، حس و حال گاز خوردن این پیشرانه بسیار دلنشین تر از موتورهای توربو جدید است.

DSC_7149

مازراتی همچنان برای این مدل سفارش تولید می گیرد و می توان آن را آخرین نسل از سوپرکوپه های ایتالیای مجهز به موتور V-8 تنفس طبیعی دانست.

حس و حال تجربه رانندگی با مازراتی گرن توریزمو استراداله می تواند بسیار متفاوت و حتی ماجراجویانه باشد. زیرا این خودرو به گونه ای تجهیز شده است که بیشترین کاربردش را در پیست های اتومبیل رانی به نمایش می گذارد.

DSC_7117

تقسیم وزن 48 به 52، سیستم تعلیق دو جناغی جلو و مولتی لینک عقب که نسبت به مدل عادی تا 10 mm کاهش ارتفاع را تجربه کرده اند، استفاده از ترمزهای کربن سرامیکی شرکت برمبو و چرخ های بزرگ 20 اینچی که از لاستیک های شرکت پیرلی بهره می برند و در همین حد بگوییم که هر کدام از این لاستیک ها در حدود 570 دلار قیمت دارند.

DSC_7132

وقتی که بر روی صندلی این مازراتی می نشینید وارد دنیای کاملا متفاوتی نسبت به هر خودروی موجود دیگر در شهر خواهید شد. این مازراتی همچنان از کلید به صورت دستی برای استارت بهره می برد و خبری از دکمه استارت در آن نیست. کمربند 4 اتصاله آن هم به گونه ای شما را در بر می گیرد که تنها دست و گردنتان به صورت آزادانه توانایی حرکت دارد.

DSC_7125

با روشن شدن موتور متوجه حجم صدای تولیدی آن می شوید که به راحتی وارد اتاق می شود و در همین حالت درجا هم آدرنالین بدنتان را بالا می برد. تصمیم گرفتیم تا از پدال های پشت فرمان که سمت راستی برای سبک کردن دنده ها و سمت چپی برای سنگین کردن دنده ها است استفاده کنیم.

DSC_7127

سواری این مازراتی کاملا خشک است و باید به صورت دائم از خیابان های پر دست انداز دوری کنید. میزان گردش فرمان هم می تواند برای شما دردسر ساز شود و سنگینی فرمان در سرعت های پایین بیشتر حس می شود. برای این که پدال گاز را حتی در حالت رانندگی معمولی تخته کنید، قطعا به فضای مستقیم 1000 متری نیازمند هستید.

DSC_7124

استراداله از همان دورهای پایین میزان قدرت و کشش را به رخ راننده می کشد و برای اجتناب از وقوع تصادفی سنگین نیازمند سبک کردن دنده بلافاصله پس از فشردن پدال گاز هستید. استراداله خودروی معقولی برای تردد در خیابان های شهر نیست و اگر کمی بیش از حد با پدال گاز بر سر پیچ ها بازی کنید محور عقب تمایل زیادی به سر خوردن دارد.

DSC_7121

اگر بخواهیم اسم مناسبی برای این خودرو انتخاب کنیم آن را باید یک سوپرکوپه نیمه مسابقه ای نام گذاری کنیم زیرا عکس العمل این خودرو به همه فاکتورهای اصلی رانندگی آنقدر سریع است که جز فراری 458 قرمز رنگی که با مجوز های خاص پلاک شد، رقیب دیگری در سطح شهر برای خود نمی بیند و احتمالا می تواند بر روی پیست مسابقه، بسیاری خودروهای قدرتمند تر از خود را نیز شکست دهد.

DSC_7119

صدای معرکه اگزوز های این مازراتی به راحتی شیشه ها را به لرزه در می آورد، به همین دلیل سواری با این خودرو را برای افرادی که دچار مشکلات قلبی هستند، توصیه نمی کنیم. قیمت پایه این خودرو 143.850 دلار در بازارهای جهانی است و با توجه به تعداد بسیار اندکی که از این مدل وارد کشورمان شده است قیمت آن به راحتی از مرز یک میلیارد فراتر می رود.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (12 مورد)
  • shakeri6267@gmail.com
    shakeri6267@gmail.com | ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۵

    کاش فرقه بینه sx,se,tl,te,el,xl
    همچنین فرق بینه اطاقه x100 با اطاق معمولی رو هم میگفتید .

  • مسعود
    مسعود | ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۵

    متاسفانه دیجیاتو برای این که کمیت رو افزایش بده ، شدیدا کمیت رو فراموش کرده .
    ورود پیدا کردن به بخش هایی به جز حوزه فناوری نیازمند اطلاعات دقیق تر ، بیشتر و حداقل هایی هست.
    لطفا سعی کنید توی بررسی هاتون از یک سری قوانین پیروی کنید تا هم شناسنامه ی سایت شما بشه ، هم از این همه هرج و مرج جلوگیری بشه.
    مثلا سعی کنید یه فضای مشخص برای بررسی خودرو داشته باشید ، حتی یه فضای محدود مثل پارکینگ ، اما با طراحی و نور مناسب و ...
    توی بررسی تلفن های هوشمند حداقل از سه پایه استفاده کنید ، از چیز های ثابتی عکس بگیرید ، تمام آیتم هایی که میتونه دوربین رو به چالش بکشه بهره ببرید و ...
    اگه قرار باشه سطح بررسی هاتون رو با رقیب ها بررسی کنم ، قطعا باید گفت که چندین پله عقب تر هستید.
    توی زمان نارنجی ، شیوایی مطالب ، ادبیات و زبان این قدر پخته و کامل بود که یادمه خودم نوشتم : « از این به بعد باید متن های نارنجی رو توی مدارس ما تدریس کنند ! »

    • سپهر زنگنه
      سپهر زنگنه | ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۵

      سلام، با تشکر از انتقاد و پیشنهاد شما ، متاسفانه با توجه به شرایط بازار خودرو و صنعت خودرو، رسانه های عموما ناچار به استفاده از خودروهای شخصی برای انجام تست و بررسی می شوند و از این رو امکان بردن خودرو به پارکینگ خاصی یا پیست وجود ندارد، به خصوص که تنها پیست موجود در تهران هم متعلق به فدراسیون است و استفاده غیر ورزشی از این محل امکان پذیر نیست، به هرحال کیفیت بالا از اولویت های ماست و مطالب تا حد امکان از نظر کیفی پالایش می شوند.

      • مسعود
        مسعود | ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۵

        تشکر از پاسخ گویی تون آقای زنگنه
        البته قبول دارم محدودیت هایی هست ، امکانات خیلی کمه و ... ، اما ساخت یه محیط ساده آن چنان سخت به نظر نمی رسه . منظور بنده این بود که دیجیاتو مکانی رو تعبیه کنه که تمام بررسی های خودرو اونجا انجام بشه . ( البته بررسی هایی که قرار نیست خودرو حرکت کنه و فقط توضیحاتی در مورد اون داده میشه. ) مثلا از یه پارکینگ داخل خونه استفاده بشه ، دیوار ها و سقف رو با پوشش مناسب پوشیده بشه و یه دونه آرم دیجیاتو باشه ، نور کافی مصنوعی تولید بشه ، در نهایت دکور جوری باشه که آدم احساس کنه ماشین مورد بررسی در یه استودیو ی حرفه ای در حال بررسیه ! البته به نظر میرسه این کار برای دیجیاتو سخت نباشه. ( همونطور که تونستید ماشین بالا رو بررسی کنید ، همه ی این کار ها رو هم می تونید به راحتی انجام بدهید. ) از طرفی یک سری حداقل ها و قوانین رو برای بررسی ها در نظر بگیرید. مثلا اگه قرار هست نویسنده ی مهمان در مورد خودرو بررسی بنویسه ، هم باید در مکان مذکور عکس برداری بشه ، هم باید از قسمت های مشخصی (مثل سقف ، رینگ ، کاپوت ، چراغ جلو ، چراغ عقب ، دستگیره ی در و ...) عکس گرفته بشه ، هم باید در مورد کلیت های مشخصی ( مثل قدرت موتور ، تاریخچه ی خودرو ، قیمت جهانی و تقریبی داخل ، رقیب ها و ... ) صحبت بشه ، هم باید فلان کار رو انجام بشه ، هم ...
        این طوری بررسی های کامل و حرفه ای انجام می شه و مخاطب هم که دنبال یه مورد خاص از یه محصول می گرده ، می دونه که اگه دیجیاتو رو دنبال کنه حتما به اون مورد اشاره شده.
        در ضمن تمام چیز هایی که بالا گفتم فقط مثال بود و توی مثال هم مناقشه ای نیست !

  • مهدی
    مهدی | ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۵

    من برم پراید سوار شم

  • Aliba
    Aliba | ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۵

    بخش خودرو بر خلاف بخش های دیگه مرتبا پس رفت می کنه. عکس ها بسیار بی کیفیته. حتی به نظر میاد با موبایل گرفته شده باشه. در نهایت فقط یک ویدیو از صدای اگزوز واقعاً تو ذوق می زنه. در حالیکه انتظار می رفت یک ویدیوی بررسی (حتی سریع و جزئی) باشه. حتی اگر این ویدیوی صدای اگزوز نبود، مقاله حرفه ای تر به نظر می آمد.

  • dorani
    dorani | ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۵

    نننههه...باریکلللا

نمایش سایر نظرات و دیدگاه‌ها
مطالب پیشنهادی