ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

در آستانه رونمایی از گلکسی نوت 7؛ نگاهی به تاریخچه فبلت سامسونگ از آغاز تا امروز

اگر نگاهی به شرکت های تولید کننده موبایل بیاندازید تایید خواهید کرد که هرکدام برای خود یک برند یا خانواده تثبیت شده ی تلفن هوشمند دارند. نام هایی نظیر آیفون اپل، One از اچ تی ...

Maryam Mousavi
نوشته شده توسط Maryam Mousavi | ۲۶ تیر ۱۳۹۵ | ۲۲:۰۰

اگر نگاهی به شرکت های تولید کننده موبایل بیاندازید تایید خواهید کرد که هرکدام برای خود یک برند یا خانواده تثبیت شده ی تلفن هوشمند دارند. نام هایی نظیر آیفون اپل، One از اچ تی سی، دروید موتورولا و در نهایت گلکسی اس سامسونگ همگی مثال هایی بارز هستند که بلافاصله با خواندن این جمله به ذهن خیلی ها خطور می کنند.

اما اگر بخواهیم در این گروه انگشت شمار، محصولی را ذکر کنیم که برای رسیدن به مقصود و هدف خود توانسته ترند بازار و گرایش کاربران را به سمت و سوی دلخواهش هدایت کند، آنگاه تنها یک نام به ذهن می آید. محصولی که از آن سخن می گوییم چیزی نیست جز گلکسی نوت سامسونگ؛ همان اسمارت فونی که تصویر یک تلفن هوشمند بزرگ و عظیم و الجثه را در ذهن ما جاودانه کرد و در وهله نخست به خاطر ابعادش مورد توجه قرار گرفت.

تا قبل از سال 2011 میلادی که این فبلت از راه برسد، شرکت ها غالبا تلاش داشتند تا آنجا که امکان دارد از ابعاد و حجم موبایل های تولیدی شان بکاهند و آنها را تا حد ممکن جمع جمع و جور بسازند.

بنابراین وقتی سامسونگ موبایل تازه اش را با ایده سنت شکن خود معرفی کرد، نتنها کل صنعت را تحت تاثیر خود قرار داد بلکه واژه ای جدید را برای این گروه از محصولات ابداع نمود. بله، فبلت عبارتی بود که برای خطاب نمودن این دستگاه ها مورد استفاده قرار گرفت؛ منظور در واقع تلفنی (Phone) بود که ابعادش مابین تبلت های هفت اینچی و اسمارت فون های دارای نمایشگر 4.3 اینچ بود.

سری گلکسی نوت سامسونگ به همگان ثابت کردند که موبایل های بزرگ، تجارتی بزرگ هستند.

خوشبختانه بخت با سامسونگ یار بود و توانست جمعیت کثیری از کاربران را با خود همراه نماید و هر سال که می گذشت، جدیدترین نسخه از گلکسی نوت با استقبال بیشتر کاربران مواجه می شد. در واقع این خانواده از موبایل های سامسونگ به همگان ثابت کردند که دستگاه های بزرگ، تجارتی بزرگ هستند و این عین واقعیت بود.

اما این دستگاه علاوه بر اینکه ما را با ابعاد بزرگ برای تلفن های همراه آشنا کرد، ایده استفاده از قلم یا استایلوس را هم بار دیگر بر سر زبان ها انداخت و اگر بخواهیم بهتر بگوییم با همراه شدن نوت و استایلوس، استفاده از این ابزار در کنار تلفن های هوشمند بار دیگر محبوبیت پیدا کرد.

اگر خاطرتان باشد، این ترند در دوران ویندوز موبایل به اوج خود رسید و عاقبت با اثبات کارایی نمایشگرهای خازنی و اطمینان پذیری بالایشان به عنوان یکی از شیوه های تعاملی تاچ، استایلوس نیز از کانون توجه خارج شد و به دوران انقراضش نزدیک گردید. لذا سامسونگ با معرفی دوباره این ابزار (که S Pen نام داشت) به کاربران، قابلیت هایشان را هم از هرجهت بهبود داد.

همه اینها ثابت می کردند که کاربران و البته شرکت های تولید کننده موبایل باید قدرت گلکسی نوت را به رسمیت بشناسند و حالا هم که در انبوهی از شایعات و خبرهای تایید نشده در مورد نسخه آتی این فبلت به سر می بریم تردیدی نیست که امکانات نوت 7 در سطحی اغواکننده خواهند بود و قطعا این موبایل به معیاری برای سنجش قابلیت های دستگاه هایی بدل خواهد شد که در نیمه دوم سال 2016 از راه می رسند.

اما تا زمانی که نسخه جدید از این پرچمدار معرفی گردد، تصمیم گرفتیم فرصت را مغتنم بشماریم و نگاهی داشته باشیم به تاریخچه این فبلت. به این ترتیب در خواهیم یافت که هر نسخه از گلکسی نوت کدام تغییر را با خود همراه داشته است.

گلکسی نوت اولیه: دستگاهی که تحول آفرین شد

A-history-of-Samsungs-Galaxy-Note-series-4

تا پیش از عرضه این فبلت در سال 2011 میلادی، موبایل های بهره مند از نمایشگرهای 4.3 اینچ، در نظر کاربران بیش از اندازه بزرگ و برای استفاده روزمره نامناسب بودند. بنابراین وقتی گلکسی نوت سامسونگ از راه رسید، بسیاری را شگفت زده کرد. آن محصول اما مشخصاتی داشت که می توانست با سایر پرچمداران دورانش رقابت کند و یکی از وجوه برتری اش هم همان نمایشگر 5.3 اینچی آن بود. در عین حال که گلکسی نوت محصولات رقیب سامسونگ را به چالش می کشید تلاش داشت که مورد توجه توده های عظیم کاربران قرار گیرد؛ در واقع این کهکشانی نیامده بود که صرفا مطلوب جمعیت اندکی از کاربران شود.

در هر حال، گلکسی نوت دستگاهی بود که به شیوه ای کاملا متفاوت نزد کاربران محبوب شد. این محصول به جای آنکه رقبایش را از میدان به در کند، بیشتر به واسطه تحولی که در مکالمات تلفنی کاربران ایجاد کرده بود مورد توجه قرار داشت. هر کسی که این فبلت را در اختیار داشت و با آن مکالمه تلفنی برقرار می کرد ناخودآگاه مورد توجه قرار می گرفت و علت آن جلب توجه هم چیزی نبود جز ابعاد بزرگ دستگاه. کافی بود گلکسی نوت خود را روی میز می گذاشتید یا آن را از داخل جیب تان در می آورید تا اطرافیان از شما در مورد نامش سوال کنند.

نکته دیگر در مورد این فبلت آن است که توانست استایلوس را از زندگی نباتی اش نجات دهد و جانی دوباره به آن بدهد. البته کارایی آن قلم در قیاس با آنچه همراه با نسخه های کنونی گلکسی نوت ارائه می شود شاید در کمترین حد ممکن بوده است اما S Pen نسبت به درجات مختلف فشار حساس بود و از این جهت توانست که خود را از سایر محصولات موجود در بازار متمایز نماید. بنابراین علاوه بر اینکه نحوه کاربرد آن با سایر محصولات مشابه ویژه نوت برداری فرق داشت، به واسطه حساسیتی که نسبت به فشار از خود نشان می داد، به لحاظ عملکرد و قابلیت در سطح بالایی قرار داشت.

گلکسی نوت 2؛ بزرگ تر و بهتر

galaxy-note-2-n7100-2901

سامسونگ که با عرضه نسخه اولیه از گلکسی نوت بازار را دستخوش تحولی عظیم کرده بود، قصد داشت در نسخه دوم آن دستگاه تغییری کاملا محسوس را برای کاربرانش به ارمغان آورد و در این مسیر هرآنچه از دستش بر می آمد انجام داد تا آن را بهتر از قبل نماید و باید بگوییم که تا حدود زیادی در این امر موفق بود.

گلکسی نوت 2 نمایشگری AMOLED با ابعاد 5.5 اینچ را در خود جای داده بود و از امکاناتی نظیر باتری بزرگ تر، پردازنده سریع تر، رم دوبرابری و کارکردهای بیشتر حول محوریت قلم بهره می برد.

به لحاظ زیبایی شناسی باید بگوییم که دستگاه بسیاری از خصوصیات مدل گلکسی اس 3 را به ارث برده بود و همین امر حتی موجب شده بود که در مقایسه های صورت گرفته میان این دو دستگاه بسیار گلکسی نوت 2 را صرفا نسخه ای بزرگ تر از گلکسی اس 3 می دانستند. دستگاه همان زبان طراحی پلاستیکی [مشخصه همیشگی موبایل های سامسونگ] را داشت با این همه ضخامت آن در قیاس با نسخه قبلی اش کمتر شده بود که این امر با در نظر داشتن نمایشگر بزرگ ترش (5.5 اینچ) اهمیت زیادی می یافت.

نکته دیگری که باید به آن اشاره شود این است که نوت 2 بیش از آنکه تحول بیافریند، تکامل یافته بود و کلیه پیش نیازها برای ثبت کردن نام خود به عنوان نسخه جایگزین را همراه داشت. در کنار بسیاری خصوصیات و امکانات دستگاه می توان به بهبود تجربه کاربری قلم آن اشاره نمود. بهبود ارگونومیکی نوت 2 و همچنین کاهش زمان تاخیر در پاسخ دهی نمایشگر آن به فرامین و البته افزوده شدن کارکردی به نام Air View (که در اصل حرکات نشانگر ماوس را در آن تقلید می کرد) از دیگر تغییرات محسوس اعمال شده در این فبلت بودند. برای مثال چنانچه در زمان مشاهده Inbox خود اس پن را روی نمایشگر حرکت می دادید می توانستید پنجره پیش نمایش کوچکی از آن را ببینید یا حتی به جزئیات مربوط به قرارهای کاری تان در تقویم یا پیش نمایش عکس ها در گالری دسترسی پیدا کنید.

در نوت 2 تقریبا هر چیزی بهبود پیدا کرده بود و به همین خاطر به سختی می شد ایرادی در آن پیدا کرد. نسخه تازه از فبلت سامسونگ عملکرد قابل قبول و مطلوبی را در مقایسه با رقبای وقت خود نشان می داد، اما به طور کلی،  تنها جایگزینی برای نسخه قبلی اش بود و اصلا هر موبایلی که به عنوان جایگزینی برای نسخه قبلی اش ارائه می گردد باید نسبت به آن بهبود پیدا کند.

گلکسی نوت 3: در پی پیشرفت

A-history-of-Samsungs-Galaxy-Note-series-5

گلکسی نوت 3 در پاییز سال 2013 همراه با بهبودهای قابل توجه سخت افزاری از راه رسید تا حس تغییر کلی و همه جانبه را در کاربران ایجاد نماید. درست مانند گذشته قابلیت ها و امکانات دستگاه نسبت به نسخه قبلی اش ارتقاء پیدا کرده بود تا نوت 3 به رقیبی تنومند در بازار اسمارت فون بدل شود.

ابعاد نمایشگر این فبلت به 5.7 اینچ رسیده بود و شاسی آن نیز همزمان باریک تر و سبک تر شده بود. رزلوشن نمایشگر موبایل هم بهبود یافته و به رقم 1080p رسیده بود [اتفاقی که برای نخستین بار در آن سری رخ می داد]. دوربین نوت 3 حالا 13 مگاپیکسلی بود که نسبت به دوربین اصلی هشت مگاپیکسلی نسخه قبلی بهبودی قابل توجه محسوب می شد. در واقع، در این فبلت هیچ چیز مانند قبل نبود و حتی حسگر مادون قرمز آن هم که برای نخستین بار به پکیج گلکسی نوت اضافه می شد در نوع خود اولین بود.

در راس همه این موارد طراحی دستگاه بود که سامسونگ اهتمام ویژه ای به آن داشت. البته شباهت هایی میان زبان طراحی این موبایل و گلکسی اس 4 به چشم می خورد اما به طور کلی اگر بخواهیم بگوییم طراحی آن پیچیدگی بیشتری داشت و پیشرفته تر بود.

البته جنس بدنه این موبایل همچنان مانند سابق از پلاستیک بود هرچند برای متمایز شدنش از نسخه قبلی با نوعی چرم مصنوعی پوشش داده شده بود که تا لبه های پشتی بدنه کشیده می شد.

همین پوسته چرمی باعث شده بود که شکل و شمایل کلی نوت 3 نسبت به نسخه های قبلی اش به میزان چشمگیری بهبود پیدا کند و به نوعی خود را از موبایل های پلاستیکی مرسوم که از سامسونگ سراغ داشتیم متمایز نماید.

پورت  microUSB 3.0 که امکان شارژ و انتقال سریع تر داده ها را فراهم می نمود هم از دیگر امکاناتی بود که برای نخستین بار به خانواده نوت می آمد و در کنار آن چندین امکان تازه هم برای اس پن در نظر گرفته شده بود؛ نمای تازه Air Command برای اس پن که در واقع توانایی تشخیص خارج شدن قلم از جایگاهش یا دور بودن آن از موبایل را به نوت 3 می بخشید. در مورد نرم افزار این فبلت هم باید بگوییم که در حوزه امکانات اداری امکاناتش بهبود پیدا کرده بودند؛ مالتی ویندو یکی از قابلیت های تازه ای بود که امکان مالتی تسکینگ کنار هم را برای کاربران فراهم می کرد.

گلکسی نوت 4: موبایلی بسیار قدرتمند در دوران خود

A-history-of-Samsungs-Galaxy-Note-series-3

با از راه رسیدن سال 2014، تردیدی در مورد سلطه و برتری سامسونگ بر بازار اسمارت فون وجود نداشت. استراتژی این شرکت در نیمه نخست سال بیشتر روی نسخه جدید گلکسی  اس و در نیمه دوم سال حول خانواده نوت تمرکز داشت.

قبل از معرفی گلکسی نوت، این شرکت با ارائه یک زبان طراحی تازه همراه با موبایل گلکسی آلفا موج تبلیغاتی گسترده ای را به راه انداخته بود؛ گلکسی آلفا دستگاهی با طراحی اعلا بود و این همان مشخصه ای است که موبایل های تولیدی غول فناوری کره ای از آن بی بهره بودند.

آنها در واقع تصمیم گرفته بودند فرمول ابداعی شان برای موفقیت را روی آلفا پیاده سازی نمایند و در  ادامه آن را به نوت 4 نیز اضافه کرده بودند؛ نتیجه کار موبایلی با عظمت بود که فریمی از جنس فلز داشت.

جدای از مقوله طراحی اما، نوت 4 دستگاهی بود که هم از نظر مشخصات فنی و هم امکانات و قابلیت ها سرآمد به حساب می آمد. در واقع آن دستگاه یکی از معدود اسمارت فون هایی بود که نمایشگرش رزلوشن Quad-HD داشت تا از هر لحاظ جلوتر از رقبای خود حرکت کند. حتی یک حسگر اثرانگشت هم در داخل دکمه هوم این موبایل تعبیه شده بود که قابلیتی نادر در میان تلفن های هوشمند هم رده اش به شمار می رفت. به هر ویژگی یا قابلیت دیگری در این فبلت هم که نگاه می کردید متوجه می شدید دستگاه عملکردی نجومی را از خود به نمایش می گذاشت و برخی حتی مدعی بودند که نوت 4 بهترین عضو از خانواده خود بوده است.

گلکسی نوت اج؛ تجربه ای از خمیدگی

samsung-galaxy-note-edge-unboxing-3-of-19

سامسونگ در کنار نوت 4، نسخه دیگری از این فبلت را نیز معرفی کرد که به لحاظ مشخصات فنی با آن برابری می کرد منتها یک ویژگی متمایز و جالب داشت و آن چیزی نبود جز یک نمایش خمیده. دستگاهی که از آن صحبت می کنیم گلکسی نوت اج خوانده می شد و در آن زمان بسیاری باور داشتند که نمایشگر خاص آن صرفا با هدف جلب توجه ارائه شده و به زودی نیز از یادها می رود. اما حالا اگر نگاهی به امکانات و ویژگی هایی بیاندازید که به واسطه لبه های خمیده نمایشگر اج برایمان به ارمغان آورده شد می توان آن را تحولی عملی و سودمند خواند.

اما لبه های خمیده نمایشگر فبلت اج علاوه بر نشان دادناعلان ها، وقتی اپلیکیشنی هم روی دستگاه باز می شدند قابلیت های دیگری را از خود به نمایش می گذاشتند. برای نمونه اپلیکیشن دوربین حاوی برخی دکمه ها برای کوچک تر کردن کادر با استفاده از منظره یاب بود. در کنار این مساله، دستگاه عملکردی مشابه به نوت 4 داشت هرچند که قیمت تعیین شده برایش کمی بالاتر بود.

گلکسی نوت 5؛ تبلور برتری

samsung-galaxy-note-5-review-aa-11-of-32-1000x563

در سال 2015، سامسونگ رویکردی تازه را در زبان طراحی محصولاتش اتخاذ کرده بود و بعد از استقبال خوبی کاربران از طراحی اعلای مدل گلکسی اس ۶، بسیاری بدون کمترین تردید، به خرید نوت 5 راغب شدند که در پاییز سال 2015 از راه رسید.

در نسل پنجم این فبلت تغییرات متعددی اعمال شده بود که شاید بارزترینشان همان ظاهر متفاوت و خوش ساخت دستگاه بود و البته حسی که در زمان دست گرفتن نوت 5 با بدنه ساخته شده از شیشه و فلزش در کاربر ایجاد می شد.

همین ترکیب فوق العاده از نسخه جدید فبلت پرطرفدار سامسونگ محصولی ساخت که در گذشته نمونه اش را ندیده بودیم. دستگاه به لحاظ بصری تقریبا شبیه به گلکسی اس ۶ به نظر می آمد اما واضح بود که سامسونگ در زمان تولیدش به انتقادات کاربران در زمان دست گرفتن گلکسی اس ۶ گوش داده است و به همین خاطر لبه های دستگاه را اندکی به سمت پشت گرد کرده بود تا بدنه ظاهری ارگونومیک تر پیدا کند.

نوت 5 را می توان نمونه ای از چاقوهای خوش ساخت سوئیسی دانست که امکانات و قابلیت های تازه ای نظیر حسگر جدید و کاربردی تر اثرانگشت، پایشگر ضربان قلب و همچنین قلم بهبود یافته را در خود داشت. نکته دیگر اینکه سری نوت 5 برای نخستین بار از امکان شارژ بیسیم پشتیبانی می کرد که این علاوه بر قابلیت «شارژ سریعش» بود.

اما در مورد S Pen هم باید بگوییم که حاوی مکانیزم اتو اجکت یا خروج خودکار از جایگاه بود و حتی بهتر از آن، قابلیت تازه دیگری هم برای آن قلم در نظر گرفته شده بود که به کاربران امکان می داد بی درنگ و بدون معطلی بعد از خارج کردن قلم از جایگاهش عمل یادداشت برداری را انجام دهند.

اگر بخواهیم نظرمان را در مورد کلیت این فبلت مطرح کنیم باید بگوییم که بیشتر به واسطه طراحی و بدنه اعلایش مد نظر قرار دارد اما عملکرد کلی دستگاه نیز در تمامی حوزه های مورد انتظار فوق العاده است. عمر باتری این موبایل طولانی بود و دوربینش عکس های فوق العاده ای می گرفت و نرم افزار و قلم دستگاه نیز در کنار هم پکیجی فوق العاده را برای انجام امور کاری فراهم می نمود.

گام بعدی؛ گلکسی نوت 7

A-history-of-Samsungs-Galaxy-Note-series-2-1000x563

حالا نوبت به معرفی نسخه ششم از گلکسی نوت می رسد که قرار شده در تاریخ دوازدهم مرداد ماه رونمایی شود و طبق پوستری که اخیرا توسط شرکت سازنده منتشر گردیده دستگاه گلکسی نوت 7 نام دارد.

بله، خود سامسونگ دو روز پیش اعلام کرد که نسل آتی از فبلت نوت آن شماره شش را یدک نمی کشد و در مقابل نوت 7 خوانده می شود تا همخوانی بهتری با خانواده گلکسی اس داشته باشد.

چه انتظارتی از این نسل داریم؟

با در نظر داشتن شایعات و خبرهایی که تا به الان در مورد این فبلت به بیرون درز کرده، احتمال آنکه دستگاه از اسکنر عنبیه چشم، نمایشگر Quad HD با دو لبه خمیده، قلم به روز شده  و بسیاری امکانات تازه دیگر بهره بگیرد بالاست. حال صحت و درستی این مطالب مساله ای است که صرفا با گذشت زمان و رونمایی رسمی از محصول مشخص خواهد شد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (5 مورد)
  • مسعود زاهدیان
    مسعود زاهدیان | ۲۷ تیر ۱۳۹۵

    مقاله بسیار جامع و کاملی بود,خیلی وقت بود دنبال همچین مقاله ای میگشتم,ممنون از زحماتتون خانم موسوی,خسته نباشید

  • سیب کوچولو
    سیب کوچولو | ۲۶ تیر ۱۳۹۵

    شایعه . ساعت صفحه نمایش خمیده همانند اس 6 اج هم احتمالاش هست رونمایی بشه

  • 252525
    252525 | ۲۶ تیر ۱۳۹۵

    توروخداااااااااا مدل سادشو بسازید اخه مدل اج که اگه بیوفته زمین بشکنه فنا رفته ال سیدیش بالا 700

  • Rivekan
    Rivekan | ۲۶ تیر ۱۳۹۵

    عاشق سری نوت هستم و به اعتقادم بهترین و پیشروترین گوشی های اندرویدی هستند و لایق احترام تمامی دوستداران تکنولوژی،
    توی متن دو جا به جای اس6 به شکل اشتباه نوشتید اس7 در حالی که اس 7 تاثیری روی طراحی نوت 5 نداشت.
    در اخر انتظاری که از نوت 7 داشتم و گویا باید در نوت 8 منتظر اون باشم بدنه تمام فلزی هست!

    • سید محمد حسینی
      سید محمد حسینی | ۲۷ تیر ۱۳۹۵

      شاید بعد شیشه بره سراغ فلز اما من بعید میدونم فلز هم معایب خودشو داره مثلا اگه خش افتاد روش چکار میخوای بکنی؟؟

مطالب پیشنهادی