ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

تلسکوپ فضایی کپلر دو سیاره جدید قابل زیست را شناسایی کرد

تلسکوپ فضایی ناسا با نام Kepler که در ماه آوریل همه را نگران کرد، پس از بازگشت به شرایط عملیاتی به مأموریت خود در جستجوی حیات فرازمینی ادامه می دهد. در این مأموریت، ستاره های ...

حمید مقدسی
نوشته شده توسط حمید مقدسی | ۳۱ تیر ۱۳۹۵ | ۰۱:۰۰

تلسکوپ فضایی ناسا با نام Kepler که در ماه آوریل همه را نگران کرد، پس از بازگشت به شرایط عملیاتی به مأموریت خود در جستجوی حیات فرازمینی ادامه می دهد. در این مأموریت، ستاره های دیگری رصد می شوند که سیاره هایی به اندازه زمین در مدارشان داشته باشند.

این رصدگر فضا به تازگی چهار اگزوپلنت (فراسیاره) جدید واقع در خوشه ای حول یک ستاره کشف کرده، که ظاهراً دوتای آنها قادرند شرایط زندگی ارگانیسم های زنده را فراهم سازند.

تمامی این چهار سیاره بین 20 تا 50 درصد بزرگ تر از زمین هستند، ضمن اینکه سطح آنها صخره ای بوده و حول یک ستاره کوتوله سرخ با نام K2-72 می چرخند. لازم است بدانید این ستاره حدود 181 سال نوری با زمین فاصله داشته و در صورت فلکی دلو (Aquaris) قرار دارد.

این دو اگزوپلنت که K2-72c و K2-72e نام گرفته اند، در مدار «زیست پذیر» از خورشیدشان می چرخند، یعنی فاصله آنها از ستاره فوق به اندازه ای است که آب می تواند به صورت مایع و در حالت طبیعی روی سطح آنها شکل بگیرد. این یافته در بطن گزارش ماه ژانویه ناسا مبنی بر یافتن 104 سیاره نویدبخش حیات قرار داشت که البته تاکنون منتشر نشده بود.

در حالی که کپلر هنوز به رصد اگزوپلنت ها از طریق سنجش درخشندگی ستاره ها و کاهش روشنایی آنها بر اثر عبور احتمالی سیاره‌ ها از مقابلشان ادامه می دهد، مأموریت K2 با ایجاد تغییرات در Kepler می تواند ستاره های کم فروغ تر مانند کوتوله های سرخ را نیز شناسایی کند.

در همین راستا رئیس مطالعات K2 «ایان کراسفیلد» در پست منتشر شده در بلاگ ناسا نوشت:

می توان عملیات فوق را این گونه تشبیه کرد: کپلر مطالعات جمعیت شناسی و کلی را انجام می دهد، اما مأموریت K2 به ستاره های درخشان تر و نزدیک تری اختصاص دارد که سیاره های مختلفی را در مدار خود دارند. در این مأموریت، می توان تعداد ستاره های سرخ و کوچک قابل شناسایی را تا 20 برابر افزایش داد، در نتیجه تعداد سیاره هایی که بالقوه زیست پذیرند و برای تحقیقات بیشتر انتخاب می شوند نیز اضافه خواهد شد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • mahdi kh
    mahdi kh | ۳۱ تیر ۱۳۹۵

    چ جالب??

مطالب پیشنهادی