ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

خودرو

اولین تست فنی کیا اسپورتیج 2016 در تهران؛ ضعیف، گران و پرحاشیه

خودرو های کره‌ ای چند سالی است که توانسته‌ اند سهم عمده‌ ای از معاملات بازار را به‌خود اختصاص دهند، از طرفی بخش به‌ سزایی از این خودرو ها را کراس‌ اورهای کوچک و شهری ...

تیم خودرو
نوشته شده توسط تیم خودرو | ۲۱ مرداد ۱۳۹۵ | ۲۱:۰۰

خودرو های کره‌ ای چند سالی است که توانسته‌ اند سهم عمده‌ ای از معاملات بازار را به‌خود اختصاص دهند، از طرفی بخش به‌ سزایی از این خودرو ها را کراس‌ اورهای کوچک و شهری تشکیل می‌دهند.

کیا اسپورتیج یکی از همین کراس‌ اورهایی است که توانست پس از ورود به ایران، با وجود شرایط سخت و پرتلاطم جایگاه قابل قبولی برای خود بدست آورد و از همین‌ رو می‌ توان گفت اسپورتیج یکی از کراس‌اورهای خوش اقبال در بازار است.

SPORTAGE-2

کمپانی کیا اخیرا از نسل چهارم این خودرو پرفروش رونمایی و آن را به بازار جهانی عرضه کرد که با این‌ کار نه‌ تنها همه را شگفت‌ زده کرد، بلکه از سوی برخی از کارشناسان نیز مورد انتقاد قرار گرفت.

کیا پس از شکست سورنتو درمقابل هیوندای سانتافه، تصمیم گرفت تا گوی رقابت را از هم‌ وطن خود برباید تا این‌ بار جوایز گوناگون به این خودروساز کره‌ای برسد.

به‌ همین خاطر شاهد تغییرات اساسی در طراحی محصولات جدید این برند هستیم. پس از توافقات هسته‌ای و برجام انتظار می‌رفت که پای محصولات جدید به کشور باز شود که تاکنون شاهد ورود برخی از محصولات هیوندای و کیا بودیم.

SPORT-4

کیا اسپورتیج 2016 نیز یکی از همین خودروهایی است که درحال حاضر جای خالی‌اش در بازار حس می‌شود. اما طبق سنت دیرینه و هرساله، این مناطق آزاد تجاری هستند که در همان روزهای نخست عرضه خودرو اقدام به وارد کردن آن‌ ها می‌کنند.

از همین رو تعداد قابل توجهی از این خودروی تازه متولد شده کمپانی کیا به مناطقی چون، انزلی، ارس، اروند و کیش وارد شده است.

در روز های ابتدایی حضور اسپورتیج نسل جدید با توجه به چهره‌ متفاوت و جدیدش استقبال نسبتا خوبی از آن شد که تا حدودی برخلاف انتظار بود.

با این وجود هنوز خبری از حضور رسمی این کراس‌اور محبوب به صورت رسمی در بازار داخلی کشور نیست و همین موضوع موجب شده تا رقیب جدی‌ اش یعنی هیوندای توسان تاحدودی از آن پیشی بگیرد، زیرا تعدا زیادی از آن وارد کشور شده و تا چندی دیگر مجوز دریافت پلاک ملی برای آن صادر می‌ شود.

SPORT-10

چندی پیش اولین دستگاه کیا اسپورتیج نسل جدید به‌ صورت گذرموقت وارد تهران شد و توجه همگان را به‌خود جلب کرد.

این خودرو از منطقه آزاد انزلی به‌صورت موقت مرخصی گرفته و چند روزی خارج از محدوده مشخص شده منطقه آزاد با پلاک گذرموقت تردد می‌کند. از همین‌ رو ما نیز برای نخستین تست فنی کیا اسپورتیج 2016 در کشور، با مالک محترم این خودرو صحبت کردیم تا با این خودروی زیبا اما کمی نامتعارف از نزدیک ملاقاتی داشته باشیم.

2016-kia-sportage-platinum-jw-03

چهره‌ ای مدرن و عجیب 

طراحی خارجی خودرو اولین چیزی است که توجه مخاطبان را به‌ سوی خود جلب می‌کند. اسپورتیج فیس‌لیفت باوجود پیروی از طراحی نسل پیشین خود در بخش‌هایی از بدنه، دچار تغییرات اساسی شده که از یک سو زیبایی منحصر‌ به‌ فردی را برای آن به‌ا رمغان آورده و از سوی دیگر ظاهری نامتعارف را برای این کراس‌ اور ایجاد کرده است.

زبان طراحی به‌کار رفته در اسپورتیج 2016 به‌گونه‌ ای است که می‌توان رگه‌هایی از پیشرفت و نوآوری را در آن دید.

SPORT-5

یکی از معایب طراحی نسل جدید، خارج شدن چهره اسپورتیج از حالت جدی نسل قبل خود است که می‌تواند به‌عنوان شادابی و جوان‌پسندی نسل جدید هم تلقی شود.

پیتر شرایر، مدیر طراحی کیا، توانسته با استفاده از جلوپنجره پوزه ببری و چراغ‌های مثلثی بالای آن، ظاهری عجیب را در ذهن بیننده تداعی کند که از این لحاظ فاصله بسیاری با نسل پیشین خود دارد.

همچنین نمای جلوی خودرو به لطف همان چراغ‌های مثلثی شباهت زیادی به پورشه ماکان دارد. سپر برجسته، گلگیرهای پلاستیکی و خطوط حجیمی که روی بدنه نقش بسته‌، توانسته‌اند چهره‌ای تهاجمی‌تر و اسپرت‌ تر نسبت به نسل پیشین به اسپرتیج بدهند.

SPORT-7

در نمای جانبی شباهت‌های زیادی را می‌توان نسبت به نسل سوم یافت و تا حدودی با طراحی نسبتا آشنایی رو‌به‌رو هستیم. اما زمانی که به قسمت عقب خودرو می‌رسیم همانند جلوی آن با طرحی نوین و کاملا جدید مواجه می‌شویم که تمامی اجزا را با هماهنگی خاصی در دل خود جای داده است.

چراغ‌ های یکپارچه که روی در صندوق تعبیه شده‌اند یکی از نکاتی است که اسپورتیج 2016 را از سایر کراس‌اور‌های هم‌رده متمایز می‌کند. لازم به‌ ذکر است که خودروی مورد بررسی از نظر امکانات رفاهی در سطح نسبتا خوبی قرار دارد، یا به عبارت دیگر از نمونه‌های نیمه فول به‌ شمار می‌رود.

KIA SPORT-15

از آن‌جایی که مدل جدید را می‌توان با نسخه اسپرت GT Line نیز خریداری کرد، می توان تمامی این امکانات را یکجا داشت و از یک کراس‌اور با خصلت‌ های اسپرت‌ تر همچنین با پیشرانه‌ ای توربو لذت سواری و رانندگی را برد، اما ظاهرا مدل توربو قرار نیست فعلا در کشورمان شماره گذاری شود.

2016-mazda-cx5-v-hyundai-tucson-v-kia-sportage-comparison-102

کابین با کیفیت و متحول شده

همان‌طور که ظاهر اسپورتیج 2016 دست‌خوش تغییرات عمده شده، داخل کابین نیز از یک طراحی راننده‌ محور پیروی می‌ کند و از ادوات و متریال با کیفیت‌ تری نسبت به نسل پیشین بهره می‌ برد.

طراحی فضای داخل کابین نسبت به گذشته مدرن‌ تر انجام شده است. فن‌آوری‌های جدیدی نیز برای بهبود آسایش و ایمنی و استفاده از تجهیزات مدرن، پیش‌بینی شده‌ اند.

KIA SPORT-13

مهم ترین نکته اجرایی در داخل کابین که به دسترسی بهتر راننده به کلید‌های کنسول و سیستم سرگرمی منجر شده، طراحی کنسول مرکزی با زاویه‌ای 10 درجه‌ای متمایل به سمت راننده است.

همان‌طور که گفتیم خودروی مورد بررسی نمونه نیمه‌ فول بوده که در کابین این موضوع بیش از پیش مشهود است. تفاوت‌ کابین با نمونه فول آپشن و GT Line را می‌توان در ادوات به‌کار رفته روی داشبورد دانست.

SPORT-8

صندلی‌ ها از جنس چرم بوده که از کیفیت خوبی برخوردار است، همچنین صندلی‌ ها به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که بدن را به‌خوبی در برگرفته و آسایش را برای سرنشینان به‌ارمغان آورده است.

داشبورد نسبت به نسل قبلی دارای کیفیت بهتری است که درهمان لحظه نخست می‌توان متوجه آن شد. در نمونه‌های فول‌آپشن بخشی از کنسول به رنگ مشکی پیانویی است که در کنار سایر بخش‌ها جذابیت چشم‌گیری را پدید آورده است که البته در این خودرو نیز تودوزی و داشبورد به رنگ‌های کرم و مشکی مزین شده‌اند.

اما خودروی مدنظر به دلیل نداشتن امکانات رفاهی اضافی نظیر سیستم‌صوتی حرفه‌ای، سردکن صندلی و سیستم تهویه هوای اتوماتیک دوگانه دارای کنسولی ساده‌تر از نسخه فول آپشن GT Line بوده که کار کردن با آن به مراتب ساده‌تر است.

SPORT-3

مهم‌ترین نکته اجرایی در داخل کابین که به دسترسی بهتر راننده به کلید‌های کنسول و سیستم سرگرمی منجر شده، طراحی کنسول مرکزی با زاویه‌ای 10 درجه‌ای متمایل به سمت راننده است.

KIA SPORT-12

کیا اسپورتیج 2016 در نمونه‌های پایه داری 6 کیسه هوای ایمنی، سیستم مدیریت پایداری خودرو (VSM)، کنترل پایداری الکترونیکی خودرو (ESC)، سیستم فرمان هیدرولیک، سیستم هشدار و توقف خودکار در صورت احتمال تصادف، سیستم هشدار خروج از خطوط جاده، سیستم نور بالای اتوماتیک، سیستم هشدار نقاط کور، سیستم نظارت راداری 70 متری، سیستم هشدار تراکم ترافیک و مهم‌تر از همه، 5 ستاره ایمنی دریافتی از اتحادیه اروپا سود می‌ برد.

KIA SPORT-10

همچنین علاوه‌بر این‌ ها خودروی موردنظر دارای سنسور پارک، شیب‌ سنج و دکمه تنظیم حالت رانندگی بوده. سقف پانوراما یکی دیگر از مواردی است که علاوه بر زیبایی به هرچه لوکس‌ تر نشان دادن این کراس‌ اور کره‌ ای کمک می‌ کند.

SPORT-1

مشخصات فنی کیا اسپرتیج QL

همانطور که می دانید گروه کیا و هیوندای از پلت فرم یکسانی برای محصولات خود استفاده می کند و پلت فرم هیوندای توسان جدید هم کاملا با اسپورتیج 2016 (کد فنی QL) یکسان است. این پلت فرم با چندین نوع پیشرانه دیزلی و بنزینی ارائه می‌ شود که می‌تواند تمامی سلایق را در بازار اروپا ، آمریکا و آسیا پوشش دهد.

پیشرانه 1.6 لیتری با توانایی تولید 136 اسب‌بخار یکی از گزینه‌های اقتصادی است که البته نمی‌تواند مشتریان جوان را راضی کند

به همین منظور یک نمونه 1.6 لیتری توربوشارژ نیز برای نسخه GT Line درنظر گرفته شده که می‌تواند 176 اسب‌بخار نیرو تولید کند. موتور دیزلی 1.7 CRDi دیگر گزینه‌ ای است که با قدرت 115 اسب‌ بخار برای بازار اروپا درنظر گرفته شده است. اما پیشرانه بزرگ‌تری که برای این کراس‌ اور درنظر گرفته شده، یک موتور 2.4 لیتری با قدرت خروجی 184 اسب‌بخار است.

SPORT-9

اسپورتیج ۲۰۱۶ در حالت استاندارد دارای سیستم انتقال قدرت FWD (دیفرانسیل جلو) خواهد بود، در حالی که مشتریان در ازای پرداخت هزینه مازاد می‌توانند از سیستم AWD (چهارچرخ متحرک) بهره ببرند.

انتخاب گیربکس خودرو محدود به نمونه های شش سرعته دستی، شش سرعته اتوماتیک و هفت سرعته دوبل کلاچ است.

SPORTAGE-1

براساس شواهد و قرائن ظاهرا مدل های اسپرتیج در نظر گرفته شده برای بازار داخلی کشورمان مجهز به موتور 2.0 لیتری مشترک با کیا سراتو خواهند بود و از این رو می توان گفت که نسل جدید اسپرتیج نسبت به نسل قبلی 0.4 لیتر کاهش حجم پیشرانه و با تنها 158 اسب بخار قدرت، کاهش حدود 17 اسب بخاری قدرت را نسبت به نمونه های نسل قبل موجود در ایران تجربه کرده است.

KIA SPORTAGE-1

البته می توان حدس زد که با در نظر گرفتن استفاده از گیربکس پیشرفته تر، تغییر چندان آزار دهنده ای در توانایی هایی حرکتی و شتاب گیری مدل 2.0 لیتری نسبت به نمونه 2.4 لیتری نسل قبل اتفاق نیافتاده باشد، اما انتظار مشتریان ایرانی عرضه مدل 2.4 لیتری 184 اسب بخاری یا مدل توربو 2.0 لیتری با قدرت قابل توجه 240 اسب بخار است و طبیعتا مشخصات موتور 2.0 فاقد توربو لیتری نمی تواند این انتظار را برآورده کند.

با توجه به روند دائمی پیشرفت فنی خودروهای جدید در سرتاسر جای تاسف دارد که این روند در ایران برعکس طی می شود.

تجربه رانندگی با کیا اسپرتیج جدید

با توجه به اینکه خودروی مورد تست از آپشن کی‌لس بهره نمی‌برد با قرار دادن کلید در سوئیچ پیشرانه را استارت می‌زنیم. با قرار دادن اهرم دنده در وضعیت درایو خودرو آماده به حرکت می‌ شود. در اولین ثانیه ها، شروع نه‌ چندان هیجان‌ انگیزی را با اسپورتیج تجربه خواهید کرد که همانند نسل قبلی با فشردن پدال گاز تا انتها شرایط کمی بهتر می شود.

KIA SPORT-11

به لطف افزایش مقاومت پیچشی شاسی، هندلینگ و فرمان‌پذیری خودرو نسبت به گذشته ارتقا یافته، به‌گونه‌ای که این اطمینان را به شما می‌دهد تا در پیچ با حداکثر سرعت به مسیر خود ادامه دهید.

SPORT-2

در مجموع سواری نرم و قابل قبولی را با اسپورتیج نیوفیس تجربه می‌کنید و انتظارات شما را تا حدودی می‌تواند برآورده کند. عملکرد جعبه دنده را می‌توان خوب ارزیابی کرد اما هنگام عکس‌العمل‌های ناگهانی، ممکن است با تعویض دنده کند‌تری همراه شوید که شما را کمی نا امید می کند.

KIA SPORT-14

همچنین در معکوس‌های ناگهانی و سریع جعبه‌دنده ضربه‌ای را به کابین وارد می‌کند که از چنین خودرویی انتظار نمی‌رود. اما با این‌حال بازهم در کل سواری لذت‌بخش‌تری را نسبت به نسل سوم ارائه می‌دهد.

با وجود اینکه هنوز پای این محصول کیا به کشور باز نشده، اما می‌توان انتظار داشت که همانند نسل‌های پیشین استقبال خوبی از آن شود.

نکته تامل برانگیز در کنار کاهش قدرت و چهره نه چندان عامه پسند این مدل، افزایش قیمت نسل تازه کیا اسپرتیج و هیوندای توسان در بازار ایران است که می تواند به عدم محبوبیت این دو مدل در بازار کشورمان منجر شود.

البته این افزایش قیمت از سوی کمپانی های مادر اعمال نشده است بلکه بازرگانان و شرکت های به ظاهر نمایندگی داخلی طبق رسمی خود خواسته، در زمان ارائه هر نسل تازه افزایش قیمتی را نسبت به مدل های پیشین در نظر می گیرند که شامل حال نسل تازه توسان و اسپرتیج نیز خواهد شد.

SPORT-6

همان‌طور که هم‌اکنون این خودرو در مناطق آزاد کشور به یکی از تازه‌واردهای پرفروش تبدیل شده است. در پایان از اسد میرزازاده مالک محترم، جهت در اختیار قرار دادن خودرو به منظور تهیه گزارش کمال قدردانی را داریم.

[این مطلب توسط نویسنده مهمان، آرمین محسنی به رشته تحریر در آمده است.]

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (15 مورد)
  • Erfan mg
    Erfan mg | ۲۲ مرداد ۱۳۹۵

    طراحی جدیدش زشته قبلیش قشنگ تر بود

  • shayan Sadabadi
    shayan Sadabadi | ۲۲ مرداد ۱۳۹۵

    خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل... عنوان مقاله باید مصداق این مثل باشه یعنی من خواننده باید با خواندن عنوان مقاله بتونم جمع بندی کنم و بدونم مسیر مطلب به کدام سمت میرود، چند وقت پیش توی همین سایت خوندم که طی بررسی های انجام شده توی آمریکا (آمریکا سخت ترین استاندارهای خودرویی در جهان را دارد) اسپورتیج توی کلاس خودش از بهترینها بوده و میدونم فروش جهانی خوبی هم داشته، اما حالا با یدونه مقاله روبرو شدم که ((ضعیف،گران،پرحاشیه))!!!!!؟؟؟؟ چی شد؟ این اون ماشین نیست؟ اینجا ایرانه؟ یعنی ما استاندارهایی فراتر از جهان داریم؟ ماشین های مورد تایید اروپا و آمریکا با اون همه قدمت و فناوری اینجا مورد قبول نیست؟ نکنه ممنوعیت حجم خودرو در ایران برداشته شده و الان ماشینهای با حجم ۷و۸و۱۵ لیتر توی خط تولید داریم و توی گمرک در حال ترخیصه؟ نکنه مثل خواب چند ده ساله بودم و دیگه خودروهای چینی با چند برابر قیمت تو ایران مونتاژ نمیشه... اما وقتی مقاله رو خوندم دیدم کاملا برعکس عنوان هست، ((طراحی زیباتر از نسل قبل،هندلینگ بهتر،کیفیت اتاق بالاتر،حجم موتور کمتر اما گیربکس بهتر و غیره... البته قیمت بالاست اونم فعلا که البته تجار بر اساس رسم معمول این قیمت۶ای غیر واقعی رو دادن...)) مجله شما مجله خوبیست و من خواننده توقع دقت بیشتری از مجله وزین دیجیاتو دارم ( من روزانه بیشتر از ۱ ساعت برای مطالب شما وقت میزارم و تقریبا اکثر اونها رو میخونم) لطفا عناوین را دقیقتر انتخاب کنید تا خواننده دچار سردرگمی نشه

    • سپهر زنگنه
      سپهر زنگنه | ۲۲ مرداد ۱۳۹۵

      نسبت به نسل قبلی در ایران، ضعیف تر، گران تر و پر حاشیه تر شده...

  • saeed
    saeed | ۲۲ مرداد ۱۳۹۵

    اقا این سیستم نور بالای اتوماتیک چیه؟

  • radi
    radi | ۲۱ مرداد ۱۳۹۵

    مسلماً به پای زیبای ایرانی نمیرسه ? ?

نمایش سایر نظرات و دیدگاه‌ها
مطالب پیشنهادی