ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

خودرو

غرش سئات لئون در بازار هاچ بک های اسپرت؛ سریع، لذت بخش و ناشناخته

شاید در برخی تعاریف، شرکت هایی مانند سئات و اشکودا به عنوان شاخه های اقتصادی و نسبتا ارزان قیمت فولکس واگن معرفی شوند، اما باید گفت که چنین شرکت هایی علیرغم عرضه محصولات خود با ...

پویا بهرامی
نوشته شده توسط پویا بهرامی | ۱۴ آبان ۱۳۹۵ | ۲۱:۱۲

شاید در برخی تعاریف، شرکت هایی مانند سئات و اشکودا به عنوان شاخه های اقتصادی و نسبتا ارزان قیمت فولکس واگن معرفی شوند، اما باید گفت که چنین شرکت هایی علیرغم عرضه محصولات خود با قیمتی مناسب تر از فولکس واگن، به هیچ عنوان در رده شرکت های اقتصادی ای مانند داچیا (عرضه کننده محصولات ارزان رنو) یا داتسون (شاخه ارزان نیسان) قرار نمی گیرند.

در روزهای اخیر شرکتی به نام کیهان موتور آرین تبلیغات و عرضه خودروهای سئات در کشورمان را آغاز کرده است و در روز گذشته فرصتی دست داد تا برای نخستین بار رانندگی با مدل قدرتمند لئون را در پیست آزادی تجربه کنیم.

DSC_0766

این شرکت برای شروع مدل محبوب خود یعنی لئون را وارد بازار ما خواهد کرد. از مشخصات این خودور که قرار است در دو نسخه 1.4 لیتری و 1.8 لیتری وارد بازار شود می توان به قدرت 150 اسب بخاری موتور کوچکتر و قدرت 180 اسب بخاری موتور بزرگ تر اشاره کرد.

SEP-130

بدین ترتیب شتاب صفر تا صد سئات لئون نیز به ترتیب 8 و 7.2 ثانیه اعلام شده است که مربوط به مدل های 1.4 لیتری و 1.8 لیتری این اسپانیایی اسپرت می شوند.

SEP-129

جالب تر آنکه شرکت کیهان موتور به جهت تفکیک این دو مدل از یکدیگر، نمونه 1.4 لیتری را مجهز به موتور فولکس واگن و مدل 1.8 لیتری را مجهز به موتور آئودی معرفی کرده است اما در واقع تمامی تکنولوژی های فنی بین زیر مجموعه های گروه معظم فولکس واگن به اشتراک گذاشته می شود و در بازار های بین المللی چنین دسته بندی ای وجود ندارد.

DSC_0765

هر دو این موتورها که مجهز به توربوشارژر هستند و به همین دلیل گشتاور 250 نیوتن متری (مشترک بین هر دو خودرو) را در طیف وسیعی از دور موتور ارائه می دهند، اما تفاوت مدل 1.8 لیتری این است که چنین گشتاوری را از دور 1250 RPM در اختیار راننده قرار می دهد که 250 دور کمتر نمونه 1.4 لیتری است و به همین دلیل نیز تاخیر کمتری در پدال گاز و فول بوست شدن مدل 1.8 لیتری احساس می شود.

2-w600-h600

برای هر دو مدل جعبه دنده 7 سرعته DSG فولکس واگن و سیستم انتقال نیرو به چرخ های جلو در نظر گرفته شده است. از رقبای فعلی این خودرو در بازار خودرویی کشورمان می توان به آلفارومئو جولیتا و در آینده نه چندان دور DS 3 اشاره کرد.

DSC_0751

اما نکته اصلی در رابطه با رانندگی سئات لئون نه در کاتالوگ های فنی و مشخصات عملکردی روی کاغذ، بلکه در هنگام مواجه با اولین پیچ در پیست آزادی مشخص می شود.

DSC_0843

پایداری خودرو به شکل کم نظیری بالاست و به لطف مجموعه سیستم تعلیق مولتی لینک چرخ های عقب و سامانه ESP هوشمندی که به هیچ شکل از مدار خارج نمی شود، می توانید پیچ ها را با بیشترین سرعت ممکن و در اوج هیجان و لذت طی کنید.

DSC_0833

البته در صورت فشار بیش از حد کمی تمایل به کم فرمانی در خودرو دیده می شود که مشابه بسیاری از هاچ بک های دیفرانسیل جلو دیگر است، اما با به کار گیری شیوه های رانندگی حرفه ای نظیر انتقال وزن بر روی چرخ های جلو با ترمزگیری متناوب، می توانید از این حالت پیشگیری کنید.

DSC_0826

گیربکس، ترمز ها، بالانس وزنی و دقت فرمان در سطح بسیار مطلوب و لذت بخشی قرار دارند و به خصوص در حالت اسپرت، لئون آنچنان لذت بخش ظاهر می شود که تمایلی به پیاده شدن از آن نخواهید داشت.

DSC_0725

فارغ از این مسئله در کیفیت کلی خودرو هیچ تفاوت عمده ای با محصولات شاخص فولکس واگن و آئودی دیده نمی شود. شاید کابین در نگاه اول و در عکس ها چندان جذاب به چشم نیاید اما کیفیت متریال داخلی کابین، صندلی ها و داشبورد از بهترین های قابل تصور در این رده قیمتی است و سخت گیر ترین افراد را هم راضی می کند.

DSC_0781

البته سئات لئون خودرو بزرگی نیست و در فضای عقب باید خود را برای مواجه با محدودیت های یک هاچ بک نسبتا جمع و جور آماده کنید، اما فضای کافی برای چهار سرنشین وجود دارد و بر اساس جداول و کاتالوگ های منتشر شده توسط کیهان موتور، سطح تجهیزات رفاهی خودرو نیز بسیار کامل است.

DSC_0823

امکانات و تجهیزاتی نظیر 9 کیسه هوا، رادارهای متعدد کمک به رانندگی سانروف پانارومیک، سیستم استارت استاپ برای صرفه جویی در مصرف سوخت و... نشان می دهد که سئات لئون حداقل در نسخه قدرتمند و گران قیمت تر 1.8 لیتری با دست پُر وارد بازار ایران شده است.

DSC_0827

DSC_0808

در واقع می توان گفت که جز مشکل همیشگی و دائمی کیفیت سوخت که ممکن است برای موتورهای توربو آزاردهنده باشد و مسائل مربوط به پشتیبانی فنی و خدمات پس از فروش، نقطه ضعف خاصی در مورد سئات لئون 1.8 لیتری مطرح نیست.

DSC_0805

هرچند طراحی ظاهری ساده در نمای پشتی ممکن است در مقایسه با رقیب خوش استایلی چون آلفارومئو جولیتا چندان جذاب نباشد، اما در عوض طبق آزمایشات ما لئون در زمینه قابلیت های فنی و شتاب به راحتی حریف ایتالیایی خود را به خاک و خون می کشد.

DSC_0857

از این رو باید منتظر ماند و دید که در عمل شرکت کیهان موتور تا چه حد می تواند برند نه چندان شناخته شده سئات را در بازار مطرح کند و خود را به عنوان شرکتی برای تامین خودروهای اسپرت در بازار جا بیاندازد، اما آنچه واضح است اینکه سئات لئون می تواند به خوبی نقش هاچ بک داغ را برای قشر جوان و مرفه جامعه بازی کند و یک سر و گردن از رقبا لذت بخش تر ظاهر شود.

DSC_0730

قیمت گذاری مدل 2017 سئات لئون که قرار است با مهلت 120 روز کاری به مشتریان تحویل داده شود، نسبتا مناسب به نظر می رسد. قیمت نمونه  1.8 لیتری لئون 145 میلیون تومان و نمونه 1.4 لیتری با قیمت 125 میلیون تومان تعیین شده است و این درحالیست که آلفارومئو جولیتا به عنوان نزدیک ترین رقیب در حدود 170 میلیون قیمت دارد و نسخه ارزان تر (1.4 لیتری) سئات لئون نیز به راحتی می تواند مشتریان کیا سراتو کوپ را به سوی خود جلب کند.

SEP-128

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (16 مورد)
  • pezhman
    pezhman | ۱۵ آبان ۱۳۹۵

    خیلی گرونه با قیمت این خودرو میشه ماشین های بهتر دیگه ای با امکانات بیشتری خرید

  • محمد الیاسی
    محمد الیاسی | ۱۵ آبان ۱۳۹۵

    رفتم سایت شرکت وسطش اینو موشته:شرکت کیهان موتور آرین اولین و تنها نماینده سئات (تنها نماینده سیات) و نماینده هوندا (خودرو سئات و خودرو هوندا) در ایران افتخار نمایندگی سئات (نمایندگی سیات) و نمایندگی هوندا و خدمات پس از فروش سئات و هوندا (خدمات پس از فروش سیات و هوندا) را با بهترین سرویس به عزیزان و مشتریان خود را دارد.
    فازشون چیه کلا؟??

  • moein
    moein | ۱۴ آبان ۱۳۹۵

    خوبه ماشینای ارزونشه

نمایش سایر نظرات و دیدگاه‌ها
مطالب پیشنهادی