ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

نکاتی کاربردی از عکاس حرفه ای ناسا برای ثبت تصویری ماندگار از ابرماه امشب

همان طور که اطلاع یافتید امشب بزرگ ترین ابرماه چند دهه گذشته به وقوع می پیوندد، رخدادی که شاید فقط یک بار در زندگی هر فردی تکرار شود. به همین دلیل بسیاری از عکاسان مبتدی و ...

حمید مقدسی
نوشته شده توسط حمید مقدسی | ۲۴ آبان ۱۳۹۵ | ۱۴:۰۰

همان طور که اطلاع یافتید امشب بزرگ ترین ابرماه چند دهه گذشته به وقوع می پیوندد، رخدادی که شاید فقط یک بار در زندگی هر فردی تکرار شود. به همین دلیل بسیاری از عکاسان مبتدی و حرفه ای قصد دارند با تجهیزات مختلف، تصویری از این واقعه شگفت انگیز را به ثبت برسانند.

جالب است بدانید امروز دوشنبه 24 آبان، ساعت 14:53 به وقت تهران، ماه به نزدیک ترین فاصله خود با زمین می رسد که به آن نقطه فرود یا حضیض می گویند. دو ساعت و نیم بعد یعنی ساعت 17:23 به وقت تهران، ماه کامل می شود. البته لازم نیست خیلی به این زمان دقیق توجه کنید.

hcbtsw1utcb4jpqfozki

به گفته ناسا، ماه در شب های یکشنبه و دوشنبه به اندازه کافی بزرگ و درخشان هست، بنابراین بهتر است از این فرصت استفاده کرده و با کمی خلاقیت، لحظه ای به یاد ماندنی را ثبت نمایید.

آژانس فضایی در همین رابطه نکاتی را از زبان «بیل اینگالس» عکاس باسابقه در مورد ثبت تصویر ابرماه منتشر ساخته که در ادامه آنها را مرور می کنیم.

1- عکاسی از ماه را با اشیاء زمینی یا انسان ها همراه کنید

moonsilhouettes

هیچگاه مرتکب این اشتباه نشوید که مستقیم از خود ماه عکس بگیرید، در حالی که هیچ مرجعی برای مقایسه در اختیار بیننده قرار نمی گیرد. من این کار را کرده ام، و باور کنید هر کسی می تواند چنین عکسی بگیرد. در عوض، خلاقیت بیشتری را به کار بندید. تلاش کنید اشیائی زمینی را در کادر جای دهید. مثلاً سازه های معروف محلی یا هر چیزی که عکس شما را به محل خاصی مرتبط می سازد.

2- به دنبال مکان مناسب بگردید

من از گوگل مپس و دیگر اپلیکیشن ها، و حتی قطب نما استفاده می کنم تا بتوانم بهترین زاویه را در بهترین زمان ممکن برای تصویربرداری به دست آورم.

capepallisersupermoon_0

احتمالاً لازم باشد کمی پیاده روی کنید تا از آلودگی نوری محیط به دور باشید. همچنین حتماً برای ورود به ملک های شخصی از صاحب آنها کسب اجازه کنید.

3- با هر ابزاری که دارید عکس بگیرید

«اینگالس» زمانی را به یاد می آورد که به قصد عکاسی از دنباله دار لولین در سال 2009، به پارک ملی شنندوا در ایالت ویرجینیا رفت، اما به سرعت این پرسش به ذهنش آمد: «من وسایلی ابتدایی دارم، اما این همه عکاس حرفه ای با تلسکوپ های بزرگ آمده اند. چه کار باید بکنم تا متفاوت باشم؟»

lulin-comet

به همین دلیل تصمیم گرفت از میان شاخه های درخت که نور قرمز چراغ پیشانی اش روی آنها افتاده بود، تصویری ثبت کند. جالب اینکه همین عکس توانست جایزه بهترین ثبت فضایی سال 2009 از نشنال جئوگرافیک را به خود اختصاص دهد:

4- اگر فقط یک موبایل برای عکاسی دارید، مشکلی نیست

tr-moon-jupiter-mars-aug-3-2013-wires_s

تجهیزات فقط بخشی از ماجراست. اگر به من یک موبایل برای عکاسی بدهند، قطعاً کار سختی در پیش دارم. اما به هر حال تمام تلاشم را می کنم. با تلفن همراه نمی توانید ماه غول آسایی را در کادر بگنجانید، پس بهتر است تصویری گسترده تر را تجسم کنید که پیش زمینه هایی جالب را در خود داشته باشد. پیشنهاد می شود منطقه ای شهری که روشنایی کافی دارد را انتخاب نمایید.

5- عکاسی با دوربین های حرفه ای

189be76df8c3ef8ded2627bc03a25cd5

«اینگالس» می گوید برای عکاسی از ماه، وایت بالانس را روی حالت دیلایت (Daylight) قرار دهید، زیرا ماه در واقع نور خورشید را بازتاب می دهد. همچنین اگر از لنزهای سوپر تله استفاده می کنید، باید این نکته را در نظر بگیرید که ماه شیئی متحرک است. بنابراین بین میزان اکسپوژر و سرعت شاتر، توازن کافی برقرار سازید.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی