ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

آیا مگاپیکسل به هنگام خرید دوربین عکاسی اهمیت دارد؟

شرکت های تکنولوژی دوست دارند به هنگام تبلیغات مجموعه ای از تعریف و تمجیدهای فانتزی را تحویل مشتری دهند؛ تولید کنندگان دوربین عکاسی نیز به هیچ عنوان از این قاعده مستثنی نیستند. هماطنور که می ...

سامان میرزا
نوشته شده توسط سامان میرزا | ۱۵ تیر ۱۳۹۶ | ۲۰:۰۰

شرکت های تکنولوژی دوست دارند به هنگام تبلیغات مجموعه ای از تعریف و تمجیدهای فانتزی را تحویل مشتری دهند؛ تولید کنندگان دوربین عکاسی نیز به هیچ عنوان از این قاعده مستثنی نیستند. هماطنور که می دانید مگاپیکسل برای خیلی ها یکی از ملاک های خرید دوربین است. اینجا هستیم تا با مفهموم این کلمه و اهمیت آن بیشتر آشنا شویم.

مگاپیکسل چیست؟

در سنسور هر دوربین دیجیتالی تعدادی فتوسایت (تصویر کوچک) قرار دارد. هر کدام از این فتوسایت ها نیز سنسوری برای یک پیکسل واحد است. فتوسایت به هنگام برخورد نور با آن تعیین می کند که چه رنگی باید در عکس نمایان شود.

در رابطه با همین موضوع بدیهی است که برای ثبت یک عکس با وضوح بالا باید تعداد بالایی از این فتوسایت ها در سنسور دوربین شما وجود داشته باشد.

به طور کلی 1 میلیون فتوسایت به شما 1 میلیون پیکسل و یا 1 مگاپیکسل در تصویر نهایی می دهد. این بدان معنی است که یک عکس 20 مگاپیکسلی با دوربینی دارای یک سنسور با 20 میلیون فتوسایت گرفته شده است.

مگاپیکسل و اندازه سنسور

سنسور دوربین های دیجیتال دارای اندازه های مختلف هستند. بد نیست بدانید که سنسورهای تعبیه شده در دوربین تلفن های هوشمند شما از سنسورهای کراپ دوربین های عکاسی کوچکتر است. در همین رابطه سنسورهای کراپ نیز از سنسورهای فول فریم تعبیه شده در دوربین های DSLR کوچکتر هستند.

مقایسه اندازه های مختلف سنسور. آبی به سنسور یک تلفن هوشمند، سبز به سنسور کراپ یک دوربین عکاسی و قرمز به سنسور فول فریم یک دوربین عکاسی اشاره دارد.

با این حال تمام این دوربین ها نیز می توانند به یک سنسور 12 مگاپیکسلی مجهز باشند، اما اندازه فتوسایت ها در سنسور جزو تفاوت بنیادی آن ها به شمار می رود.

در دوربین تلفن های هوشمند این اندازه در مقایسه با دوربین های عکاسی بسیار کوچکتر است. همین موضوع به ظاهر ساده تأثیر به سزایی در کیفیت نهایی عکس خواهد داشت.

مزایا و معایب مگاپیکسل های بزرگ

اندازه فتوسایت ها در کیفیت تصویر و عملکرد در نور کم اهمیت بسیار فراوانی دارد. این تکنولوژی با آن که راه زیادی را طی چند سال اخیر طی کرده و هم اکنون می توان فتوسایت های بیشتری را در یک لنز جای داد، دارای مزایا و معایب مختص به خود نیز هست.

اندازه فتوسایت ها در مقایسه با دوربین های عکاسی بسیار کوچکتر است.

هرچه مگاپیکسل سنسور بیشتر باشد، به همان نسبت تصاویر بزرگ تری ایجاد خواهد شد. این ویژگی برای عکاسان مد و استودیو که به کوچکترین جزئیات سوژه خود همچون مژه ها نیز نیاز دارند، بسیار مفید است.

همچنین سنسورهایی با رزولوشن بالا امکان چاپ عکس های بزرگ تر را فراهم می کنند. با این حال همانطور که اپل در تبلیغات خود نشان داده است کاربران با استفاده از تصاویر ثبت شده توسط سنسورهای 12 مگاپیکسلی تلفن های هوشمند این شرکت قادر هستند یک بیلبورد خلاقانه چاپ نمایند.

با این حال استفاده از دوربین های عکاسی که سنسور آن از تعداد زیادی فتوسایت با اندازه های مناسب تشکیل شده است هم می تواند فریبنده باشد. اگز از سوژه خود بسیار دور هستید، سنسور دوربین های عکاسی انعطاف بیشتری در هنگام کار به شما می دهند.

با استفاده از این دستگاه ها می توانید بدون افت کیفیت روی سوژه خود زوم کنید و تصاویر با کیفیتی به ثبت برسانید. جنبه منفی این قضیه آن است که با وجود فتوسایت های کوچکتر عملکرد ضعیف تری در نور کم خواهید داشت.

باید بدایند که سنسور دوربین های عکاسی انعطاف بیشتری در هنگام کار به کاربر می دهند.

در ادامه باید گفت که از آن جایی که اندازه سنسور تغییر نمی کند، یک دوربین 20 مگاپیکسلی و یک دوربین 50 مگاپیکسلی با مقدار نور یکسانی کار خواهند کرد.

در رابطه با همین موضوع فتوسایت های موجود در سنسور 20 مگاپیکسلی قادر هستند نزدیک به دو برابر بیشتر از فتوسایت های موجود در سنسور 50 مگاپیکسلی نور ارسالی را دریافت کنند.

علاوه بر این تصاویر بزرگتر دارای حجم بیشتری نیز هستند. یک تصویر 20 مگاپیکسلی که با یک دوربین DSLR به ثبت رسیده حجمی نزدیک به 25 مگابایت دارد. این در حالی است که حجم یک تصویر 50 مگاپیکسلی به 60 مگابایت نیز می رسد.

این بدان معناست که برای ذخیره سازی این نوع تصاویر به فضای بیشتری نیاز خواهید داشت و ویرایش آن ها توسط رایانه نیز قدرت پردازش بیشتری لازم دارد.

آیا مگاپیکسل مهم است؟

در حال حاضر دوربین های مدرن دارای مگاپیکسل کافی برای کارهایی که می خواهید با آن ها انجام دهید هستند. در این نقطه فکر می کنیم عوامل دیگر در انتخاب شما نقش مؤثرتری داشته باشند.

به نظر می رسد که سنسورهای 12 مگاپیکسلی در چند سال اخیر به یک استاندارد برای تلفن های هوشمند بدل شده باشند. 3 تلفن هوشمند آیفون 7، پیکسل گوگل و گلکسی اس 8 مجهز به سنسوری با این اندازه هستند.

با استفاده از این سنسور می توانید تصاویر بزرگ به ثبت برسانید و عملکرد مناسبی در نور کم داشته باشید. در ادامه تلفن های ارزان تر مجهز به سنسورهایی با رزولوشن پایین تر و فتوسایت های بزرگتر متأسفانه در نور کم عملکرد بهتری از خود نشان نمی دهند.

در ادامه دوربین های DSLR مجهز به سنسورهای کراپ 20 مگاپیکسلی به اندازه کافی در انجام وظایف خود و ثبت تصاویر زیبا و پر جزئیات خوب هستند.

کانن و نیکون از جمله کمپانی هایی به شمار می روند که دوربین های مجهز به سنسورهای 18 تا 24 مگاپیکسل را ارائه می دهند. در رابطه با همین موضوع اندازه مناسب فتوسایت ها در این دوربین ها سبب می شود تا همچنان عملکرد در نور کم خوب به نظر برسد.

در مقابل دوربین های DSLR فول فریم دارای سنسورهای بسیار بزرگ تری هستند و به این ترتیب می توانند از مگاپیکسل بیشتری (همچون سنسورهای 50 مگاپیکسلی) پشتیبانی کنند.

دوربین های فول فریم گزینه مناسب تری برای عکاسی تخصصی در استودیو ها به شمار می روند. کانن و نیکون با ارائه مدل های 30 مگاپیکسلی به بازار تعادل مناسبی را بین حجم تصویر و عملکرد تحت شرایط نوری ضعیف به وجود آورده اند.

در حال حاضر خرید محصولی که دارای مگاپیکسل بیشتر باشد اصلاً منطقی به نظر نمی رسد. برای انتخاب یک دوربین مناسب سعی کنید دنبال عوامل تأثیر گذار در کیفیت نهایی تصویر باشید. نظر شما در این رابطه چیست؟ تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (9 مورد)
  • mehdi.na
    mehdi.na | ۱۶ تیر ۱۳۹۶

    متاسفانه نویسنده اصلا نتونست توضیح واضحی بده.در ضمن اگه میگه دیگه بالاتر از سی مگاپیکسل به درد نمیخوره بهتره یه نگاهی به دوربینهای هاسلبلد بندازه.
    هر چه اندازه سنسور بزرگتر باشه و از فتوسل های اندازه مناسب استفاده گرد هم نویز و هم تداخل طیف کمتری خواهیم داشت

نمایش سایر نظرات و دیدگاه‌ها
مطالب پیشنهادی