ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

چگونه در تهران محله ای مناسب را برای زندگی انتخاب کنیم؟

بر اساس گزارش‌ مرکز آمار ایران، در بین سال‌ های ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۰ در کل کشور حدود ۵ میلیون نفر در داخل کشور ما مهاجرت کرده اند. مهاجرپذیرترین استان کشور هم مطابق انتظار، تهران بوده که در ...

امیر مستکین
نوشته شده توسط امیر مستکین | ۲۳ اسفند ۱۳۹۵ | ۱۹:۳۰

بر اساس گزارش‌ مرکز آمار ایران، در بین سال‌ های ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۰ در کل کشور حدود ۵ میلیون نفر در داخل کشور ما مهاجرت کرده اند. مهاجرپذیرترین استان کشور هم مطابق انتظار، تهران بوده که در بازه زمانی مورد بحث پذیرای جمعیتی حدود یک میلیون نفر شده است. به کلامی ساده تر، در یک مقطع زمانی ۵ ساله، رشد مهاجرت به تهران ۲۵ درصد افزایش داشته و تمرکز سیاسی، اداری و اقتصادی در تهران موجب گشته تا از ۱۰ سال گذشته تا کنون، جمعیت بیشتری برای سکونت به پایتخت مهاجرت کنند.

در چنین شرایطی، یافتن و فراهم کردن مسکن مناسب، اولین و مهم ترین چالشی است که فرد یا خانواده مهاجر با آن مواجه می شود. سردرگمی و ناآشنایی خانواده های مهاجری که به پایتخت می آیند، ابتدا برای خود این افراد معضل بوده و پس از آن باعث بی نظمی های شهری نه چندان مدیریت شده ای می گردد که در سال های اخیر ساکنین تهران شاهد آن بوده اند.

گزارش مرکز آمار ایران به زمانی اشاره می کند که تکنولوژی و وسایل ارتباط جمعی به شکل کنونی در دسترس شهروندان قرار نداشت. اکنون سرعت اینترنت در مقایسه با آن سال ها افزایش چشمگیری داشته و سرویس های جالب توجهی نیز روی کار آمده اند که باعث می شوند افرادی که قصد مهاجرت دارند، بتوانند به شکلی بسیار ساده تر مقصد و محله مورد نظرشان را با توجه به بودجه و اهداف خود در پایتخت یافته و از سردرگمی و جا به جایی های مکرر برای یافتن محله مناسب، رها شوند.

در حال حاضر کمتر سرویسی می تواند اطلاعات تمام محله های تهران را به شکلی پویا و دسته بندی شده، و از همه مهم تر کاملاً یکجا در اختیار افراد قرار دهد. در این بین آلونک در قالب وب سایت و اپلیکیشن، سرویسی را ارائه می دهد که کاربر می تواند با تمام محله های تهران،‌ تاریخچه آنها، دسترسی هایشان و امکانات رفاهی مانند مراکز خرید،‌ پمپ بنزین و... آشنا شود و سپس به تحلیل قیمت منطقه مورد نظرش در بازه زمانی دو سال اخیر تا کنون پرداخته و ببیند که آیا اکنون زمان مناسبی برای خرید مسکن است یا اجاره آن.

تصور کنید که خانواده ای (مهاجر یا ساکن تهران) بخواهد با بودجه ای ۱۰۰ میلیون تومانی یک واحد مسکونی برای خود رهن کند. در این شرایط، در بسیاری از محله های تهران می توان اقدام به رهن منزل کرد ولی با متراژهای مختلف. در واقع با ۱۰۰ میلیون تومان شاید در بخشی از شهر بتواند رهن واحدی ۱۵۰ متری را به ارمغان بیاورد ولی در قسمت دیگری از تهران، حتی نتوان با آن واحدی ۵۰ متری رهن کرد. در نتیجه سرویس های آنلاینی نظیر آلونک یا موارد مشابه آن، می توانند نیاز شهروندان به پرس و جوهایی که معمولاً پاسخی کاملاً دقیق را نیز به همراه ندارند، رفع کنند.

با استفاده از سرویس مورد بحث، کاربر می تواند مشاهده کند که برای مثال در منطقه «امیر آباد»، قادر به رهن کامل خانه ای با حدود قیمتی ۱۰۰ میلیون تومان است. جدا از اینکه در اپلیکیشن آلونک می توان قیمت کنونی و میانگین قیمت در ماه های اخیر را نیز برای تصمیم گیری دقیق تر جهت خرید مشاهده کرد:

اما نکته اینجاست که تهران دریایی است که اگر با آن آشنایی نداشته باشید، انجام کوچک ترین کارها به سختی و کندی پیش می رود. در گذشته زمانی که یک خانواده به تهران مهاجرت می کرد، چند ماه نخست بسیار سختی را پشت سر می گذاشت اما اکنون امکاناتی مهیا شده تا آشنایی با منطقه، یا به طور کلی تصمیم گیری اولیه برای انتخاب منطقه سکونت را ساده تر سازد. برای مثال گوگل مپس می تواند به شما در یافتن برخی موارد مانند پمپ بنزین، مدرسه یا حتی سوپرمارکت یاری رساند اما در هر حال سرویسی غیر بومی است که نمی توان همیشه به اطلاعات موجود در آن استناد کرد.

مشاهده اطلاعات کلی در کنار قیمت می تواند سبب شود تا شخصی که قصد خرید یا رهن و اجازه مسکن در تهران دارد، قادر به تصمیم گیری بهتری باشد. آلونک همه محله های تهران را دسته بندی کرده، پیشینه آنها را ذکر نموده و تمام دسترسی های آنها را نیز ذکر کرده در حالی که در مورد بافت آن و نوع مردمی که در محله ها زندگی می کنند نیز توضیحاتی ارائه شده است.

برای مثال در خصوص بافت شهری محله امیر آباد در آلونک نوشته شده: «امیر آباد محله ای فرهنگی نشین است که بیشترین ساکنان آن را دانشجویان و استادان و ساکنان قدیمی این محله تشکیل می دهند. به ندرت وارد فاز گسترده نوسازی شده و بافت قدیمی خود را حفظ کرده است. امیر آباد مرز میان غرب تهران با نقاط مرکزی شهر است.»

سپس به مرزبندی محله اشاره شده که نشان می دهد محله امیر آباد، از چهار طرف به کدام قسمت های شهر تهران می رسد. در مورد ایستگاه تاکسی و اتوبوس توضیح داده می شود و ایستگاه های نزدیک مترو مورد اشاره قرار گرفته اند در حالی که ذکر گشته این محله در محدوده زوج و فرد قرار گرفته و سپس به مکان جایگاه پمپ بنزین آن نیز اشاره شده است.

در سرویس آلونک حتی به مراکز خرید، فضای سبز، مساجد و مراکز درمانی هر محله نیز اشاره می شود. برای نمونه نوشته شده که مرکز خرید اصلی امیر آباد، مرکز خرید «لاله» است در حالی که بیمارستان قلب تهران، بیمارستان دکتر شریعتی و کلینیک تخصصی دندان پزشکی ۶۰۰ ارتش به عنوان مراکز درمانی این محله یاد شده اند. آلونک تعداد مدارس ابتدایی و متوسطه درون هر منطقه را نیز مشخص کرده است.

طبیعتاً اگر در سال های گذشته شخصی قصد مهاجرت به تهران را داشت، مجبور بود تمام نیازها و مشکلات خود را به شیوه ای سنتی برطرف کند و البته در این راه سختی های زیادی را نیز متحمل شود. اما امروز بسترهای آنلاینی به وجود آمده اند که باعث می گردند که خرید یا رهن و اجازه مسکن به شکلی ساده تر پیش برده شود.

در بین این سرویس ها، آلونک جدا از یاری رساندن به کاربر برای تهیه مسکن، به وی در انتخاب محله نیز کمک شایان ذکری می کند که خود یکی از مهم ترین انتخاب های پیش روی یک مهاجر به تهران است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (16 مورد)
  • Ehsan
    Ehsan | ۲۴ اسفند ۱۳۹۵

    این که همش ریپورتاژ آگهی بود هیچ راهنمایی توش نداشت

  • reza_zarchi
    reza_zarchi | ۲۴ اسفند ۱۳۹۵

    این که رپرتاژ آگهی بود ?

  • فرید
    فرید | ۲۴ اسفند ۱۳۹۵

    بنویسید آگهی

  • Persian Geek
    Persian Geek | ۲۴ اسفند ۱۳۹۵

    رپورتاژ آگهی رو یادتون رفت بزنین تو تیتر!

نمایش سایر نظرات و دیدگاه‌ها
مطالب پیشنهادی