ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

هک مغزی دارپا دستکاری مغزی
تکنولوژی

دارپا به دنبال کشف راهی برای هک مغز انسان جهت کمک به یادگیری سریع تر است

اگر مغز ما مجموعه ای از چیپ ها و مدارات بود، می شد با بازآرایی این اجزا به عملکردهای بهتری دست یافت. این تئوری پایه و اساس پروژه جدیدی است که «دارپا» (DARPA) آغاز کرده ...

محمد مافی‌ها
نوشته شده توسط محمد مافی‌ها | ۷ اردیبهشت ۱۳۹۶ | ۱۸:۱۵

اگر مغز ما مجموعه ای از چیپ ها و مدارات بود، می شد با بازآرایی این اجزا به عملکردهای بهتری دست یافت. این تئوری پایه و اساس پروژه جدیدی است که «دارپا» (DARPA) آغاز کرده تا از طریق هک مغز انسان بتواند کارایی و عملکرد آن را بهبود ببخشد.

به طور قطع خروجی کار دارپا یک آپدیت اساسی برای مغز انسان به حساب می آید و می تواند آن را به ابزاری بسیار کارآمدتر و البته خطرناک تر بدل نماید

هسته اصلی این پروژ فعال سازی قابلیت پنهانی در مغز انسان است که به آن «شکل پذیری سیناپتیکی» (synaptic plasticity) گفته می شود. تحقیقات جدید نشان می دهند که تحریک نوع خاصی از «عصب های پیرامونی» -همان اعصابی که وظیفه انتقال سیگنال ها از مغز به نخاع و از آنجا به سایر اندام ها را بر عهده دارند- می تواند فرایند یادگیری را در انسان تسریع نماید. این امر توسط آزادسازی یک ماده شیمیایی ویژه میسر خواهد شد. ماده ای که می تواند اتصالات درون مغز را بازآرایی نماید.

دارپا به طور همزمان کار بر روی هشت روش مختلف جهت ایجاد تغییر در اعصاب مورد اشاره از طریق تحریکات الکتریکی را به منظور افزایش کارایی مغز آغاز کرده است. هدف نهایی آن است که با شناسایی عمیق عملکرد اعصاب پیرامونی و نحوه ارتباط آنها و با استفاده از ابزارهای خاص در این مکانیزم ها دخالت کرد.

گرچه انجام چنین پروژه ای می تواند افق تازه ای را پیش روی سیستم های آموزشی بگشاید، اما نباید فراموش کرد که دارپا در درجه اول یک موسسه تحقیقاتی در زمینه تولید و توسعه تکنولوژی های نظامی است، بنابراین بیشتر محتمل است که نخستین خروجی تحقیق مذکور سربازانی باشند که می توانند در کمتر یک ماه به نیروهایی کاملاً زبده تبدیل شوند.

تمرکز اصلی تیم تحقیقاتی دارپا روی افزایش قابلیت های یادگیری شنیداری انسان و قدرت تکلم او به عنوان دو ابزار اصلی برای یادگیری است. ضمن این که در مراحل بعد کار روی قوه ادراکی و اعصاب تصمیم ساز آغاز خواهد شد.

در حال حاضر محصولات متعددی در بازار وجود دارند که مدعی افزایش کارایی مغزی انسان هستند، اما به طور قطع خروجی کار دارپا یک آپدیت اساسی برای مغز انسان به حساب می آید و می تواند آن را به ابزاری بسیار کارآمدتر و البته خطرناک تر بدل نماید.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (2 مورد)
  • δγι λ⇝ (عـــــلـــــــی)
    δγι λ⇝ (عـــــلـــــــی) | ۷ اردیبهشت ۱۳۹۶

    دارپا تا الان رو اکثر چیزایی که کار کرده موفق بوده و کلی علمو رو به جلو برده، ولی... نهایتا چیزی از این تحقیقات عاید ما انسان های عادی نمیشه! فقط با یه دنیای نا امن‌تر مواجه میشیم که سیاستمدارای احمق، باهوش‌تر میشن و به هر قیمتی شده منافع خودشونو حفظ میکنن!!

    • mamadi
      mamadi | ۷ اردیبهشت ۱۳۹۶

      تا بود همین بود... تموم مسائل باطنی و ذهنی در خدمت سیاستن. از قرون وسطا تا الان... چه علم چه چیزای دیگه

مطالب پیشنهادی