ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

کسب و کار

چرا صحبت کردن با خود اولین نشانه موفقیت و کامیابی است؟

«یوگن گمبل» شخصی است که اکثر زمان خود را به حرفه دندانپزشکی در لندن مشغول بود اما او سه سال پیش به ناگهان تصمیم گرفت تا به یک کارآفرین تبدیل شود ولی در این مسیر ...

حسام الدین جعفری
نوشته شده توسط حسام الدین جعفری | ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۶ | ۱۵:۰۰

«یوگن گمبل» شخصی است که اکثر زمان خود را به حرفه دندانپزشکی در لندن مشغول بود اما او سه سال پیش به ناگهان تصمیم گرفت تا به یک کارآفرین تبدیل شود ولی در این مسیر می بایست با یک مشکل بزرگ رو به رو می شد: او در زمینه تجارت و کسب و کار تجربه ای نداشت و نمی توانست به خوبی عمل کند.

گفتنی است «گمبل» پس از شکستی که با آن مواجه شده بود، اعتماد به نفس خود را از دست داد و بنابراین تصمیم گرفت تا یک مربی کسب و کار را به استخدام خود درآورد؛ شخصی که با بیان یک پند عجیب اما ساده توانست زندگی «گمبل» را دگرگون کند.

گوش فرا دادن به صحبت های خود تأثیر مثبتی روی تقویت حافظه دارد

مربی «گمبل» به او گفته بود که با صدای بلند با خود حرف بزند، حرکتی که کمی عجیب و غیر منطقی به نظر می رسد اما او در این رابطه می گوید «من اعتقادی به کارآمد بودن آن نداشتم اما زمانی که امتحانش کردم متوجه شدم حس بسیار خوبی را به من منتقل می کند.»

شاید به نظر شما هم این موضوع کمی عجیب به نظر می رسد اما روز به روز مطالعات بیشتری در زمینه مورد بحث انجام می گیرد که نشان دهنده تأثیر مثبت صحبت کردن با خود روی تقویت حافظه، اعتماد به نفس، تمرکز و مسائل دیگر هستند.

«گری لوپیان» استاد روانشناسی دانشگاه ویسکانسین است که روی مبحث مورد اشاره تحقیقات فراوانی انجام داده و مقالاتی هم در مورد تأثیر گوش فرا دادن به صحبت های خود در تقویت حافظه منتشر کرده است. او آزمایشی را انجام داد و از تعدادی داوطلب خواست تا به اشیا به نمایش در آمده روی مانیتور نگاه کنند. برخی از آنها به هنگام مشاهده جسم، نام آن را بلند اعلام می کردند اما بقیه افراد نام ها را تنها در ذهن خود نگه می داشتند. نتیجه آزمایش این بود: کسانی که کلمات را با صدای بلند اعلام می کردند، قادر بودند تا سریع تر اجسام به نمایش در آمده روی مانیتورها را پیدا کنند.

صبحت کردن با خود حال شما را بهتر می کند

«ان ویلسون شیف» روانشناسی است که معمولاً مراجعه کنندگان را به صحبت کردن با خود تشویق می کرد، زیرا این کار نه تنها به تقویت حافظه منجر می شود بلکه حس بهتری را هم به فرد منتقل می کند. به عنوان مثال او به کسانی که ناراحت و عصبانی بودند پیشنهاد می کرد تا با صدای بلند مسائلی که آنها را آزرده خاطر کرده بازگو کنند و با این کار حس عصبانیتشان به کلی خاموش می شد.

او معتقد است «افراد نیاز دارند تا با شخصی گفتگو کنند که علاقه مند به شنیدن صحبت هایشان بوده و به خوبی آنها را بشناسد.» او می گوید که احتمالاً علاقه مندترین فرد به صحبت هایمان خودمان هستیم.

به منظور افزایش هرچه بیشتر تأثیر این روش، باید از کلمات صحیح استفاده کرد

همچنین مطالعه ای که «ایثان کراس» در سال 2014 در دانشگاه میشیگان انجام داد، نشان می دهد که صحبت کردن با خود می تواند به القای حسی بهتر کمک کرده و ذره ذره به بهبود اعتماد به نفس ما منجر شود.

علاوه بر آن «کراس» با کمک همکارانش ترتیب انجام آزمایشی را روی تعدادی داوطلب داده و در آن از افراد خواستند تا احساساتشان را با ذکر نام خود یا استفاده از ضمایر «تو» و یا «او» بیان کنند. نتایج نشان داد کسانی که از ضمایر سوم شخص و دوم شخص استفاده کردند، کنترل بهتری روی احساسات خود داشته و در نهایت حس بهتری را تجربه کردند.

او در نتیجه گیری خود عنوان کرد که صحبت با خود، آن هم با ضمیر سوم شخص نه تنها می تواند در شرایط استرس زا به افراد کمک کند تا به احساسات خود مسلط باشند بلکه آنها قادر خواهند بود تا تصمیمات عاقلانه تری هم بگیرند.

حافظه را هم تقویت می کند

از آنجایی که «گمبل» هنوز صحبت کردن با خود را شروع نکرده بود، این کار برایش کمی عجیب و غریب به نظر می رسید. اما مربی اش از او خواست تا جملاتی را با خود بازگو کند که به موفقیت او در کسب و کارش منجر شد.

«گمبل» پیش از آنکه به ملاقات با سرمایه داران ثروتمند برود، متن سخنرانی را روی یک کاغذ می نوشت و بارها و بارها آن را با صدای بلند می خواند. او با شنیدن صدای خود توانست افکارش را بهتر مدیریت کند و ایراداتش را برطرف کند. «گمبل» این کار با به پیانو زدن تشبیه کرده و گفت «زمانی که پیانو می نوازم، یک قطعه را آنقدر تمرین می کنم تا بتوانم نقاط ضعفم را برطرف کنم.»

«گمبل» با بهره مندی از این متد توانست ملاقات هایش با سرمایه داران را تأثیرگذارتر کند

از طرف دیگر مطمئناً صحبت کردن کودکان با خود توجه شما را در بسیاری مواقع جلب کرده و باید بدانید که این کار سهم بسزایی در فرآیند رشد کودکان دارد. نتایج مطالعه ای در سال 2008 نشان می دهد که کودکان پنج ساله ای که با صدای بلند با خود صحبت می کنند، در مهارت های حرکتی بهتر از بقیه کودکان عمل می کنند.

«گمبل» معتقد است که او حالا اعتماد به نفس بسیار بیشتری نسبت به قبل دارد. با وجود آنکه مسائل بسیاری در تبدیل موفقیت آمیز او از یک دندان پزشک به یک کارآفرین نقش داشته اند اما مسلماً در این مسیر تمرین صحبت کردن با خود سهم بسزایی داشته است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (3 مورد)
  • Milad
    Milad | ۲۲ فروردین ۱۳۹۸

    من الان 4 روز دارم این کار رو می کنم به شدت حالم مثبت شده و اعتماد به نفس رفته بالا ، اصلا انرژی گرفتم

  • Ali Ghaedi
    Ali Ghaedi | ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۶

    تصمیم گرفتم فردا ظبط ماشینمو نبرم به جاش تو ماشین با خودم حرف بزنم
    حس خوبیه

  • reza....
    reza.... | ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۶

    خدایی تاثیر داره امتحان کنید.

مطالب پیشنهادی