ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

گوگل I/O 2017؛ از کنفرانس توسعه دهندگان غول جستجو چه انتظاراتی داریم؟

گوگل در طول سال رویدادهای متعددی را برگزار می کند که I/O با اختلاف فراوان، مهم ترین آنها به شمار می رود. در این کنفرانس سه روزه شاهد برنامه های متعددی از جمله چندین نطق اصلی، ...

حمید مقدسی
نوشته شده توسط حمید مقدسی | ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۶ | ۲۲:۰۰

گوگل در طول سال رویدادهای متعددی را برگزار می کند که I/O با اختلاف فراوان، مهم ترین آنها به شمار می رود. در این کنفرانس سه روزه شاهد برنامه های متعددی از جمله چندین نطق اصلی، ورکشاپ هایی برای توسعه دهندگان، و معرفی محصولات جدید هستیم. در چنین مراسمی بود که برای نخستین بار با پروژه جکارد (Jacquard)، گوگل هوم و دِی دریم آشنا شدیم.

کنفرانس Google I/O 2017 ساعت 21:30 چهارشنبه شب آغاز می شود

امسال هم گوگل با دست پر روی صحنه می آید. کنفرانس رأس ساعت 21:30 فردا شب به وقت تهران آغاز می گردد و ما هم مثل همیشه مراسم را به صورت زنده پوشش می دهیم، ضمن اینکه اخبار مربوط به آن را نیز در اسرع وقت برایتان منتشر می سازیم. در ادامه آنچه از کنفرانس Google I/O امسال انتظار می رود را از نظر خواهید گذراند.

اندروید O

گوگل همیشه پیش نمایشی از نسخه آتی سیستم عامل اندروید را در I/O به نمایش می گذارد و امسال هم از این قاعده مستثنی نیست. چند هفته قبل نسخه پیش نمایش اندروید O به عنوان جانشین اندروید 7.1.2 نوقا در اختیار توسعه دهندگان قرار گرفت که البته نقایص و ایراداتی را نیز به همراه داشت. در مراسم فردا احتمالاً نسخه پایدارتری از این پیش نمایش را می بینیم.

شاید فردا با نام اصلی اندروید O آشنا شویم

اندروید O قابلیت های جدیدی را در پی دارد، از جمله سیستم جدید نوتیفیکیشن، مدیریت بهتر مصرف باتری، بلوتوث با کیفیت، و توانایی های صوتی پیشرفته. پیش بینی می شود نسخه جدیدی از پیش نمایش اندروید O برای دیوایس های منتخب خانواده نکسوس و پیکسل عرضه شود. همچنین با احتمال ضعیف تر، شاید نام اصلی این نسخه از اندروید را نیز بفهمیم.

فیوشا

آیا پرده از اسرار سیستم عامل فیوشا فرو می افتد؟

فیوشا (Fuschia) چیست؟ اکنون فقط می دانیم با سیستم عامل جدید و اسرارآمیزی روبرو هستیم، اما امیدواریم گوگل در I/O کمی در این زمینه روشنگری کند. فیوشا که به آرمادیلو (Armadillo) نیز معروف است، کمی با دیگر سیستم عامل های گوگل تفاوت دارد، چون بر پایه لینوکس توسعه نیافته و از کرنلی به نام مجنتا (Magenta) بهره می گیرد.

گوگل می گوید این کرنل برای موبایل ها و کامپیوترهای شخصی مدرن برنامه ریزی شده، اما هنوز نمی دانیم آیا این سیستم عامل می خواهد جایگزین اندروید شود یا خیر. I/O می تواند به این سؤال پاسخ دهد.

آندرومدا و کروم او اس

گوگل در کنفرانس I/O سال گذشته اعلام کرد اپلیکیشن های اندرویدی به کروم بوک ها نیز راه می یابند تا یکپارچگی بیشتری بین این دو سیستم به وجود آید. شاید امسال بالاخره شاهد این اتحاد باشیم.

اندرومدا: نام رمز گوگل برای ترکیب اندروید و کروم او اس

اواخر سال میلادی گذشته خبردار شدیم که دو شرکت مطرح تولیدکننده سخت افزار، محصولاتی را با سیستم عامل اندرومدا (Andromeda) در دست تولید دارند (اندرومدا نام رمز برای ترکیب دو سیستم عامل اندروید و کروم او اس است). شایعات اخیر هم حکایت از آن دارند که احتمالاً تبلتی از هوآوی و کروم بوک جدید گوگل، خبرهای اصلی را در این زمینه به خود اختصاص دهند.

گوگل هوم

اسپیکر هوشمند گوگل به نام Home فروش خوبی را در بازار تجربه می کند و کارشناسان معتقدند تا میانه سال جاری میلادی بیش از 1 میلیون دستگاه از آن در اختیار مصرف کنندگان قرار می گیرد؛ بنابراین تعجبی ندارد اگر این غول تکنولوژی به دنبال معرفی جانشینی بهتر برایش باشد.

نسل دوم اسپیکر هوشمند گوگل هوم در راه است

شایعات حکایت از آن دارند که گوگل می خواهد قابلیت شبکه بندی مِش (Mesh) وای-فای را به هوم اضافه کند، یعنی در واقع ترکیبی از گوگل وای-فای و گوگل هوم را شاهد خواهیم بود که رقابت را در حوزه اسپیکرهای هوشمند به سطح تازه ای می رساند.

آمازون با «اکو شو» جنب و جوش زیادی را در این بازار به راه انداخته و و اپل هم با دستیار هوشمند خانگی مجهز به سیری می خواهد بازیگر جدید این عرصه باشد؛ بنابراین می توان انتظار داشت گوگل نسل جدید اسپیکر هوشمندش را در I/O 2017 معرفی نماید، هرچند با عرضه جهانی آن فاصله زیادی خواهیم داشت.

دستیار گوگل

دستیار مجازی گوگل موسوم به اسیستنت که اکنون در مجموعه موبایل های اندرویدی، گوگل هوم، اندروید تی وی و اندروید وِر حضور دارد، سال گذشته در I/O 2016 معرفی شد. البته اسیستنت در زمان معرفی فقط قادر بود یادآورها را زمان بندی کند، یا برنامه پخش فیلم های مختلف در اطراف را به شما نشان دهد، و چندین کار ساده دیگر. خوشبختانه این دستیار دیجیتالی طی مدت کوتاه حضورش پیشرفت قابل توجهی داشته.

انتظار تغییرات اساسی در اسیستنت را نداریم

گوگل به تازگی قابلیت های جالبی را به اسیستنت افزوده، مثلاً گوگل هوم می تواند تا صدای شش کاربر مختلف را تشخیص دهد، یا می تواند دستور غذایی مورد نیاز شما را پیدا کرده و در آشپزی همراهتان باشد؛ این دستیار در موبایل پیکسل هم می تواند دیوایس های هوشمند خانگی را تحت کنترل بگیرد. هرچند تحول اساسی در گوگل اسیستنت را انتظار نداریم، اما سازگاری این دستیار هوشمند با ابزارهای دیگر می تواند از نکات خوشحال کننده کنفرانس I/O امسال باشد.

واقعیت مجازی

پاییز سال گذشته گوگل پلتفرم Daydream را برای رقابت با Gear VR سامسونگ معرفی کرد، اما دیگر خبری از آن نشد. این پلتفرم که شامل هدست View و کنترلرهای حرکتی است، در برخی موبایل های اندرویدی از جمله پیکسل، زد تی ای اکسون 7، ایسوس ذن فون 3 دولوکس، و لنوو موتو زی و موتو زی فورس پشتیبانی می شود.

نطق ویژه گوگل در مورد واقعیت مجازی و واقعیت افزوده، پنجشنبه اجرا می شود

گوگل نطق ویژه ای را برای واقعیت افزوده و واقعیت مجازی در روز دوم کنفرانس یعنی هجدهم مارس (پنجشنبه 28 اردیبهشت) تدارک دیده و احتمالاً خبرهای متعددی را در مورد پلتفرم Daydream خواهیم شنید. سال گذشته غول جستجو اعلام کرد نوعی هدست واقعیت مجازی مستقل را در دست توسعه دارد که اگرچه قدرتش کمتر از رقباست، اما می تواند تجربه ای روان از VR را در اختیار کاربر بگذارد؛ به همین دلیل شاید پنجشنبه محصول سخت افزاری جدیدی را از گوگل در این حوزه شاهد باشیم.

پروژه جکارد و ATAP

گوگل علاوه بر کسب و کارهای اصلی و معروفش، بخشی هم به نام «فناوری ها و پروژه های پیشرفته» یا همان ATAP دارد که مسیرهای نو را در پیش می گیرند. پروژه جکارد (Jacquard) یکی از جذاب ترین فعالیت های ATAP محسوب می شود که منسوجات را به پلتفرم لمسی بدل می سازد.

منتظر پروژه های جالب ATAP در کنفرانس امسال باشید

در واقع با استفاده از این پروژه می توان لباس ها را به ابزارهای هوشمند پوشیدنی تبدیل کرد که به لمس پاسخ می دهند. گوگل همکاری خود را با شرکت معروف Levi برای تولید این نوع لباس ها آغاز کرده که می توانند کاربردهای بسیار متنوع و جذابی را به صورت مستقل یا در تعامل با تلفن همراه ارائه کنند.

پروژه سولی (Soli) هم یکی دیگر از برنامه های ATAP است که با استفاده از یک رادار کوچک، قابلیت تشخیص گسچرهای حرکتی را به لباس های هوشمند، اسمارت واچ و دیگر دستگاه ها می افزاید. احتمال می رود امسال در I/O 2017 شاهد اطلاعات بیشتری در این زمینه و دیگر برنامه های هیجان انگیز ATAP باشیم.

اندروید وِر

تقریباً سه سال از عرضه سیستم عامل ابزارهای هوشمند گوگل موسوم به اندروید وِر (Android Wear) می گذرد. از آن زمان بسیاری از تولیدکنندگان مطرح ساعت به استفاده از این OS روی آورده و اکنون در بازار می توان محصولات متعددی را از برندهای ال جی، فسیل، تگ هویر، نیکسون، پلار، مایکل کورس، نیو بالانس، هوآوی و غیره یافت.

اوایل سال جاری میلادی گوگل نسخه دوم این سیستم عامل را منتشر ساخت، بنابراین به نظر نمی رسد تغییرات بنیادینی را در آن شاهد باشیم، اما به هر حال گوگل است و میلیون ها بیننده I/O از سرتاسر جهان که با اشتیاق به این مراسم چشم دوخته اند و نمی خواهند دست خالی برگردند.

Allo و Duo

گوگل سال گذشته در جریان کنفرانس I/O از این دو اپلیکیشن پیام رسان رونمایی کرد و طی ماه های بعد نیز با به روز رسانی مداوم، قابلیت های جدیدی را به آنها اضافه کرد. بنابراین به نظر می رسد فردا خبرهای بیشتری را در مورد این دو اپ بشنویم، به خصوص نسخه تحت وب Allo که چندی پیش اسکرین شات هایی را از آن دیدیم.

کروم کست و اندروید تی وی

بخشی از رویداد I/O امسال به احتمال زیاد به کروم کست (Chromecast) اختصاص خواهد یافت، همان دانگل ویژه گوگل که با اتصال به درگاه HDMI می تواند تلویزیون شما را به یک گیرنده تصویر هوشمند بدل سازد.

گوگل احتمالاً شرکای جدید سخت افزاری را برای کروم کست معرفی می کند

پاییز سال گذشته گوگل از کروم کست اولترا با پشتیبانی از رزولوشن 4K رونمایی کرد که توانایی دریافت و پخش محتوای UHD و HDR را دارد. این کمپانی در همکاری با دیگر سازندگان لوازم صوتی و تصویری، پلتفرم Cast را در محصولات مختلف ویزیو، سونی، ال جی، فیلیپس، بنگ اند اولافسن و غیره تعبیه کرده. بنابراین اعلام شرکای جدید سخت افزاری در I/O 2017 دور از انتظار نیست.

اندروید تی وی به اندازه اندروید وِر مورد توجه گوگل قرار نگرفته و حقیقت این است که واقعاً نمی دانیم در مورد آن چه انتظاری داشته باشیم، اما یکپارچگی این سیستم عامل با دستیار اسیستنت گوگل می تواند خبر خوبی به شمار آید.

پروژه لون

گوگل با پروژه لون (Loon) می خواهد اینترنت را به مناطق دور افتاده و توسعه نیافته جهان برساند و برای این کار از بالون های مخصوص مجهز به فرستنده و گیرنده اینترنتی استفاده می کند. مهندسین غول جستجو تا به امروز موفقیت های قابل توجهی را کسب کرده و توانسته اند بالون ها را به مدت 190 روز در هوا معلق نگه دارند.

به همین دلیل شاید بخشی از رویداد توسعه دهندگان گوگل در سال جاری به دستاوردهای کنونی و برنامه های آتی پروژه لون اختصاص یابد.

اندروید اتو

اندروید اتو (Auto) که پلتفرم اینفوتینمنت گوگل برای وسایل نقلیه محسوب می شود، چند ماه قبل به نسخه دوم ارتقاء پیدا کرد و قابلیت های جدیدی از جمله پشتیبانی از فرامین صوتی بدون دخالت دست، افزایش و بهبود اپلیکیشن ها، ارزیابی بلادرنگ و لحظه ای ترافیک، و هشدار وضعیت آب و هوا را به دست آورد.

آیا خودروسازان بیشتری به پلتفرم اندروید اتو روی می آورند؟ گوگل پاسخ می دهد

سال گذشته هیوندای پلتفرم اندروید اتو را برای سیستم بلولینک (Blue Link) خود خریداری کرد که به واسطه آن کاربران می توانند از گوگل اسیستنت برای استارت زدن خودرو، قفل کردن درب ها و چندین قابلیت سودمند دیگر بهره گیرند. کیا موتورز هم به تازگی از این پلتفرم برای خودروهای جدیدش استفاده کرده. انتظار می رود در I/O امسال تعداد مدل ها و برندهای خودروی مجهز به اندروید اتو به مراتب بیشتر شوند.

پروژه تانگو و واقعیت افزوده

کنفرانس I/O 2017 گوگل خبرهای زیادی را در مورد پروژه تانگو (Tango) به عنوان پلتفرم یکپارچه واقعیت افزوده در بر خواهد داشت. این تکنولوژی با ترکیب هوشمندانه نرم افزار و سخت افزار، از حسگرهای ویژه برای ردیابی اشیاء، شناسایی دیوارها و تشخیص سطوح مختلف در فضایی سه بعدی بهره می گیرد.

گوگل باید نظر مساعد تولید کنندگان سخت افزار را به پتانسیل پروژه تانگو جلب کند

در حال حاضر اپلیکیشن ها و بازی های ابتدایی اما جالبی برای پلتفرم تانگو وجود دارند؛ به عنوان مثال می توان کاراکترهای مجازی را روی میز به جست و خیز وا داشت، روی پنجره های واقعی محیط پرده کشید، یا دومینوها را با ترکیب اشیاء واقعی اطراف چید. با این حال شرکای سخت افزاری هنوز اقبال مناسبی به فناوری واقعیت افزوده گوگل نشان نداده اند؛ نخستین موبایل مجهز به تانگو یعنی Phab 2 Pro از لنوو چند ماه قبل به صورت رسمی عرضه شد، و تاریخ ورود ZenFone AR Tango ایسوس به بازار هم هنوز مشخص نیست. امیدواریم گوگل در مراسم امسال بتواند انگیزه کافی را برای فعالیت در این حوزه در شرکت های تولید کننده سخت افزار به وجود آورد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (4 مورد)
  • Aliran72
    Aliran72 | ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۶

    خبر خوب دیگه این هست که اگر توجه کرده باشید گوگل برای ip های ایران هم از این به بعد به مناسبت های هر روز طرحش رو عوض می کنه

  • Mahdi Behkar
    Mahdi Behkar | ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۶

    امیدوارم تو این کنفرانس شاهد آندرومدا باشیم

    • high end
      high end | ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۶

      بله این میتونه باعث رقابت جدی تر کروم و اندوید با وینوز و ویندوز اس بشه

  • high end
    high end | ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۶

    پس چرا هیچ کس برای چتنین مطالب پر باری نظر نمیذاره همه تو موضوعات پوچ نظر پوچ میذارن .از نویسنده ی خوب و زحمت کش کمال تشکر را دارم.

مطالب پیشنهادی