ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

آیفون جدید اپل بسیار گران است؛ اما آیا شما باید آن را بخرید؟

نه، لازم نیست حتما آیفون جدیدی که اپل پاییز امسال معرفی می کند را بخرید. شما تقریبا متقاعد شده اید که آن را بخرید، چون فوق العاده به نظر می رسد. هیچ حاشیه نمایشگری ندارد، ...

محسن وفانژاد
نوشته شده توسط محسن وفانژاد | ۲۰ مرداد ۱۳۹۶ | ۲۲:۰۰

نه، لازم نیست حتما آیفون جدیدی که اپل پاییز امسال معرفی می کند را بخرید. شما تقریبا متقاعد شده اید که آن را بخرید، چون فوق العاده به نظر می رسد. هیچ حاشیه نمایشگری ندارد، دوربین های آن معرکه اند، قابلیت تشخیص چهره قدرتمندی دارد و می توان آن را به صورت بی سیم شارژ کرد.

اما همه این ها بدان معنی نیست که باید یکی از این آیفون های جدید بخرید. مطمئنا اپل در کنار آن، دو تلفن همراه خوب دیگر نیز معرفی می کند که ورژن های آپدیت شده آیفون 7 و آیفون 7 پلاس هستند. بنابراین می توانید یکی از آن ها را بخرید یا حتی اصلا موبایل فعلیتان را نگه دارید.

یک کاری که شما نباید انجام دهید، وحشت کردن از قیمت بالای آن است. پرچمدار بعدی اپل احتمالا قیمتی در حدود ۱۲۰۰ دلار خواهد داشت و از این جهت قیمت آن ممکن است شما را به وحشت اندازد که قیمت پایه آیفون های پرچمدار اپل معمولا از ۶۵۰ دلار آغاز می شود. یکی از دلایل داشتن آیفون این است که خیلی ها می گویند اشخاص مشهور همگی آیفون دارند اما وقتی بحث ۱۲ تا صد دلاری مطرح باشد، آیفون به رویای بسیاری از مردم تبدیل می شود.

احتمالا هیچ کدام از شما به فلسفه وجودی آیفون جدید که قرار است لوکس بودن این برند را همچنان حفظ کند کاری ندارید. اما اگر شما نمی توانید یا نمی خواهید این مقدار پول صرف خرید یک موبایل کنید، خوشحال باشید که بسیاری می توانند و می کنند. این قیمت دیوانه وار برای یک موبایل به اپل این توانایی را می دهد تا یک فناوری نادر و فوق العاده گران قیمت را در ۱۰۰ میلیون تلفن همراه ۶۵۰ دلاری قرار دهد.

و این یعنی کوپرتینویی ها می توانند دوباره خلاق شوند و وقتی که اپل یک کاری کند، همه دنباله رو او خواهند شد. خیلی زودتر از آنچه که فکرش را کنید، همه ویژگی های موجود در تلفن همراهی که نمی توانستید بخرید، حالا در اسمارتفون هایی هست که شما توان خریدش را دارید.

آناتومی یک آیفون

خب چرا یک قیمت فوق العاده بالا؟ ساده است: تولید آیفون بعدی گران قیمت تر خواهد بود. از نمایشگر شروع کنیم. تقریبا می توان گفت گران قیمت ترین بخش از هر موبایل. اپل برای ساخت آیفون 7 حدودا ۲۲۰ دلار هزینه صرف قطعات می کند و فقط ۴۳ دلار آن خرج نمایشگر می شود.

آن نمایشگر بدون حاشیه بزرگ OLED احتمالا یک قطعه گران قیمت است که سامسونگ تولید کرده. به گفته سیل چاو، مدیر عامل شرکت تورینگ روباتیکز، این نمایشگر تقریبا ۶۰ درصد گران قیمت تر از نمایشگر آیفون ۷ خواهد بود. تورینگ روباتیکز نیز در حال ساخت موبایلی با نمایشگری مشابه است. حالا سنسورهای تشخیص چهره، شارژ وایرلس، دوربین ها و... را اضافه کنید تا متوجه شوید چرا باید حدودا ۱۲۰۰ دلار بابت یک موبایل پرداخت.

ما تغییرات قیمت تلفن های همراه را در سال های اخیر تجربه کرده ایم، تغییراتی ملموس. پنج سال پیش، بیش از نصف خریداران تلفن های هوشمند مبلغی بین ۲۰۰ تا ۶۰۰ دلار هزینه می کردند. بنا به گفته تحقیقات IDC، همه خریداران حالا یا تلفن های فوق العاده ارزان یا فوق العاده گران می خرند.

هیچ کس پولی از فروش تلفن های ارزان قیمت به دست نمی آورد پس در سوی دیگر بازار رقابت بسیار داغ است. با توجه به نقش بسیار مهم تلفن ها در زندگی روزمره ما، مردم ویژگی های بیشتر و بهتری در تمام لحظات زندگیشان داشته باشند و بابت آن پول زیادی را هم می پردازند.

این ها موبایل ها معمولا بیشتر هم دوام می آورند. اگر شما از آن دسته افرادی نباشید که یک یا دو سال یک بار تلفنشان را عوض می کنند، بنابراین می توانید موقع خرید، هزینه بیشتری کنید. کارل پای، موسس و مدیرعامل شرکت وان پلاس می گوید با ارائه هر محصول جدید، تقاضا هم بیشتر شده و مردم درک کرده اند که محصول خوب، هزینه بر است. موبایل های وان پلاس هر کدام نسبت به قبلی گران تر و البته محبوب تر بوده اند.

البته، این احتمال هم وجود دارد که اپل به خاطر پایین آوردن تقاضا می خواهد موبایلش را با این قیمت ارائه کند. هیچ کس دوست ندارد ماه ها برای تحویل یک اسمارتفون جدید منتظر بماند. طبق گزارش ها، گویا میزان تولید آیفون جدید به قدری نیست که اپل بتواند نیاز همه بازار را در ماه های ابتدایی تحت پوشش قرار دهد.

فناوری های جدید همیشه با مشکلات زنجیره تامین دست و پنجه نرم می کنند. معمولا زمان زیادی طول می کشد تا یک شرکت بتواند همه قطعات را دور هم جمع کرده و محصول کامل را در ابعاد چند ده میلیون واحد به بازار ارائه دهد. جیسون کیت، آرشیتکت اصلی آیپد و مدیر فعلی شرکت اسنشال می گوید: «یا شرکتی که مشغول ساخت قطعات است، نمی تواند قطعات را به سرعت بسازد و در اختیار اپل قرار دهد یا آن ها نمی خواهند توسط اپل بلعیده شوند.»

اگر اپل یک موبایل با چنین قیمتی بفروشد، مدیران شرکت کوپرتینویی می توانند دسته بندی جدیدی برای اسمارتفونی ویژه ایجاد کنند. عجیب است که چرا همین حالا بازاری برای آن وجود ندارد. مثل این است که تویوتا کمری بهترین خودروی بازار باشد. اکثرا مردم نمی توانند که یک ماشین درجه یک و گران قیمت بخرند اما چنین محصولاتی هستند که نوآوری را هدایت می کنند. حتی اپل هم همینگونه پیش می رود: آیفون های بزرگ تر و گران قیمت تر، آن هایی هستند که دوربین دوگانه دارند و مک بوک پروی گران قیمت تر با تاچ بار عرضه می شود ولی مک بوک های ساده نه.

اپل تنها شرکتی نخواهد شد که با چنین قیمتی یک موبایل ارائه می دهد. کوپرتینو پیش از این استاندارد لازم برای قیمت اسمارتفون ها را مشخص کرده بود و شرکت های بسیاری اعتراف کرده اند تنها راه ارائه محصولی با کیفیت مشابه که خریداران تصور کنند به اندازه محصول اپل ارزشمند است، قیمت گذاری مشابه برای آن است.

سیل چاو می گوید: «اگر اپل بگوید که تلفن های همراه قرار است ۱۲۰۰ دلار قیمت داشته باشند، بنابراین قیمت ها ۱۲۰۰ دلار خواهند شد. برای ما، این خبر خوبی است چون می توانیم روی موج مشابهی حرکت کنیم.» و با این دیدگاه،‌ رقبای اپل هم قادر خواهند شد تا فناوری، تکنیک و قابلیت های جدید را بدون آنکه لازم باشد قیمتی بالا برای آن تعیین کنند ارائه دهند.

همین حالا می توان متوجه شد که برداشته شدن سقف قیمت ۶۵۰ دلاری چقدر تاثیر گذار بوده است. موبایل جدید تورینگ با نام Appassionato و یا هیدروژن وان شرکت Red قابلیت هایی دارند که هیچ موبایلی با برچسب ۶۵۰ دلاری نمی توانست آن ها را داشته باشد. نمایشگر هولوگرافیک، حالت ماژولار واقعی، سرویس های خدمت رسانی و بدنه تیتانیومی قابلیت هایی هستند که با پرداخت ۱۶۰۰ دلار به دست می آیند.

گلکسی اس 8 و اس 8 پلاس همین حالا هم از آیفون ها گران تر هستند و خیلی ها حاضرند ۸۶۹ یا ۹۶۹ دلار بپردازند تا گوگل پیکسل ایکس ال و آیفون 8 پلاس با آخرین امکاناتش را بخرند. همین رویه ادامه پیدا کند در آینده می توان موبایل هایی خرید که واقعیت افزوده یا مجازی را در حد خوبی ارائه می کنند یا دوربینی دارند که مثل آیمکس فیلمبرداری می کند. چون با این قیمت ها، بالاخره تولیدکنندگان جسارت ساخت را پیدا خواهند کرد و در نسل های بعد می توانند با قیمت پایین تری آن را ادر اختیار همه قرار دهند.

همه این ویژگی هایی که در موردش صحبت کردیم و می کنیم اما شایعه هستند و تایید نشده اند. اما باور کنید که این دسته بندی جدید در حال خیزش است و در سال های آینده شاهد موبایل های بیشتری با قیمت های ترسناک هزار و چند صد دلاری خواهیم بود که فکر خریدنش هم برای بسیاری از ما خنده دار است.

با این حال منطقی است که پیشرفت تکنولوژی موبایل ها از این طریق امکان پذیر می شود و دنیای موبایل را از رخوت کنونی اش بیرون می آورد. شاید در آینده شما تلفن همراه لوکسی به دست بگیرید، لوکس تر از آیفون های عادی که عمده مردم توان خریدش را دارند و شاید ۱۲۰۰ دلاری امروز، سال آینده حکم تلفن های ۶۵۰ دلاری امروز را داشته باشد و قیمت ها حتی از این هم فراتر روند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (43 مورد)
  • Shahriar
    Shahriar | ۲۱ مرداد ۱۳۹۶

    1200 دلار پول یه مکه تقریبا ، من حتی اگر بخوام زمانی به یه همچین موبایلی پول بدم (که البته نمیدونم چرا باید 1200 دلار بی زبون رو خرج گوشی کنم!) ازش انتظارات یه مک رو دارم، یعنی سخت افزار قدرتمند و اجرای اپ دکستاپ مثل مک

  • az
    az | ۲۱ مرداد ۱۳۹۶

    چرا باید یک اشغال خرید ؟ :)

    • CCR
      CCR | ۲۱ مرداد ۱۳۹۶

      شما میتونی نخری کسی مجبورت نکرده ......

  • | ۲۱ مرداد ۱۳۹۶

    انصافاً این یک ترجمهٔ بسیار وحشتناک و غیرروان می‌نمود است ?

    • afro
      afro | ۲۱ مرداد ۱۳۹۶


      تورو خدا این چیه نوشتی ؟؟! اقا پابلیش نکنید خب مگر مجبوری وقتی این کیفیت ترجمه هست نویسنده بنده خدا رو هم تحت فشار بذارید !
      و این یعنی کوپرتینویی ها می توانند دوباره خلاق شوند و وقتی که اپل یک کاری کند، همه دنباله رو او خواهند شد. خیلی زودتر از آنچه که فکرش را کنید، همه ویژگی های موجود در تلفن همراهی که نمی توانستید بخرید، حالا در اسمارتفون هایی هست که شما توان خریدش را دارید.

  • M o h s e n
    M o h s e n | ۲۱ مرداد ۱۳۹۶

    با این که خودم طرفدارِ اپل بوده و هستم ولی مقاله هه یه جورایی مریضه انگار!؛ چون نگرش و هدف جناب Pierce خیلی محکم و قابل اتکا به نظر نمیرسه برای همینه که نمیشه با نوشته ارتباط برقرار کرد و اون رو مقاله مفیدی دونست چون اساسا متنش هم تو حاشیه ست!

نمایش سایر نظرات و دیدگاه‌ها
مطالب پیشنهادی