ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

نرم افزار و اپلیکیشن

آیا بازی های موبایل می توانند یک تجربه کنسولی به بازیکن ها هدیه بدهند؟ [قسمت پایانی]

بیایید بدون مقدمه چینی اضافی سوالی که در تیتر مطرح کردیم را جواب بدهیم؛ هم نه و هم بله. نه از این نگاه که ذات تلفن های هوشمند کاملا با پلتفرم های خانگی متفاوت بوده ...

محمد کریمی
نوشته شده توسط محمد کریمی | ۳۱ مرداد ۱۳۹۶ | ۱۹:۰۰

بیایید بدون مقدمه چینی اضافی سوالی که در تیتر مطرح کردیم را جواب بدهیم؛ هم نه و هم بله. نه از این نگاه که ذات تلفن های هوشمند کاملا با پلتفرم های خانگی متفاوت بوده و اصولا داشتن یک تجربه کاملا مشابه از کنسول ها روی موبایل منطقی نیست و بله به این خاطر که هستند توسعه دهندگانی که توانسته اند اپلیکیشن های «شبه» کنسولی بسازند.

یعنی عناوینی که ضمن توجه به قابلیت های اسمارت فون ها و پتانسیل های آن، کیفیت خود را با به بازی های پلتفرم های خانگی نزدیک کرده و به آن ها شباهت هایی دارند. احتمالا هنگامی که حرف از کیفیت به میان می آید، ذهن خیلی ها سمت گرافیک زیبا و موسیقی های جذاب یا گیم پلی الهام گرفته از عناوین معروف برود.

اشتباه هم نیست ولی این المان ها تنها یک طرف قضیه هستند و نکته به مراتب مهم، همگام سازی گیم پلی با قابلیت های لمسی تلفن های هوشمند است. بازیکن ها همچنان با دید یک سرگرمی ساده به بازی های موبایل نگاه می کنند چون تعداد زیادی از بازی های مشابه عناوین کنسولی کنترل مناسبی ندارند.

یکی از بزرگترین چالش سازندگان برای ساخت اینگونه اپلیکیشن ها، صفحه لمسی اسمارت فون ها بوده و بعد از اینکه گیم لافت برای نخستین بار توانست به آن غلبه کند، توسعه دهندگان کمی موفق شدند راه فرانسوی ها را ادامه بدهند و یک تجربه شبه کنسولی برای دارندگان این دیوایس های دستی به ارمغان بیاورند.

با مطلب پیش رو تصمیم گرفتیم روی همین عناوین دست بگذاریم. یعنی بازی های اصطلاحا هاردکوری که نه تنها شباهت های گوناگونی با معروف ترین بازی های پلتفرم های خانگی دارند بلکه با کنترل مناسب، گیم پلی جذاب و گرافیک زیبا می توانند ساعت ها شما را سرگرم کنند.

و همین بالانس مناسب بین «الهام از عناوین معروف» و توجه به «پتانسیل های اسمارت فون ها» باعث شده تا آن ها به محبوبیت برسند. بیش از این حرف هایمان را طولانی نمی کنیم؛ این شما و این عناوینی که می توانند جذابیت بازی های کنسولی را به شکلی متفاوت به تلفن های هوشمند بیاورند. قسمت نخست را می توانید از اینجا مطالعه کنید.

The Room Three

برای اینکه بدانید وقتی از بالانس مناسبِ بین الهام از بازی های معروف و توجه به قابلیت های تلفن های هوشمند حرف می زنیم منظورمان دقیقا چیست، The Room Three را انجام دهید. مجموعه The Room که شباهت های گوناگونی با بازی معروف و انقلابی The Myst دارد توانسته با پازل های هوشمندانه، گرافیک جذاب، موسیقی شنیدنی و البته داستان گیرایش یکی از ماجراجویانه ترین تجربه های معمایی را به بازیکن ها هدیه بدهد. The Room Three دو سال پیش انتشار یافت و احتمالا قسمت بعد این سری با نام The Room: Old Sins سال آینده عرضه شود.

لینک دانلود نسخه iOS - لینک دانلود نسخه اندروید

Vainglory و Honor of Kings

بازی های MOBA محبوبیت زیادی بین بازیکن های پی سی دارند. اما برخلاف کنسول ها که به خاطر کنترلرهایشان دارای عنوان نام داری از این سبک نیستند، در موبایل برای هر سلیقه ای که بخواهید می توانید یک بازی جذاب و متفاوت پیدا کنید. ولی چون مطلب را به بازی های هاردکور محور محدود کردیم، بنابراین روی بازی هایی دست گذاشته ایم که بیشترین شباهت را به معروف ترین های این سبک داشته اند.

ابتدا Vainglory که خیلی از دارندگان تلفن های هوشمند با آن آشنا هستند. با وجود اینکه استارت این سبک روی موبایل با Heroes of Order & Chaos از گیم لافت خورده شد ولی MOBA محبوبیت عمده خود بین دارندگان دیوایس های دستی را مدیون Vainglory است. Super Evil Megacorp با توجه به قابلیت های اسمارت فون ها و نگاه درست به المان های سبک MOBA توانست تجربه ای را به وجود بیاورد که ضمن سادگی همچنان پیچیدگی های لازم را داشت.

Vainglory یکی از بهینه ترین عناوین با صفحه های لمسی بوده و سازنده هم با آپدیت های مختلف سعی کرده عنوانش را بهبود بخشد اما با این وجود شاید مهمترین علت موفقیت بازی را بتوانیم همین ترکیب «المان های ساده» با «پیچیدگی ها» بنامیم. اما اگر می خواهید عنوانی به مراتب شبیه تر به بازی های MOBA رایانه های شخصی را انجام دهید، پیشنهاد ما Honor of Kings که بعضی بازیکن ها به اسم Strike of Kings آن را می شناسند است.

نکته مثبت Honor of Kings اینجاست که با وجود پیچیدگی های بیشترش نسبت به Vainglory بازیکن را گیج نکرده و از طرفی مبارزات هم کوتاه هستند. Honor of Kings که توسط توسط شرکت Tencent، ناشر بازی معروف League of Legeneds و مالک استودیوی سوپرسل، منتشر شده هم اکنون نزدیک به 70 میلیون کاربر دارد و گزارشات نشان می دهند بازی توانسته بیش از 1 میلیارد دلار درآمدزایی کند.

لینک دانلود نسخه iOS - لینک دانلود نسخه اندروید [Vainglory]

لینک دانلود نسخه iOS - لینک دانلود نسخه اندروید [Honor of Kings]

Hearthstone: Heroes of Warcraft

معمولا در یک دوره از صنعت بازی های ویدیویی، توسعه دهندگان به الهام از سبک خاصی روی می آورند تا سعی کنند عنوانی متفاوت بسازند. روزگاری این قرعه به نام سبک نقش آفرینی افتاده بود، بعدها Open World جایگزین شد و حالا به نوبت به بازی های کارتی [به خصوص برای اپلیکیشن های اسمارت فون ها] رسیده است. اما این اتفاق را بیش از Clash Royale مدیون موفقیت های فراوان Hearthstone هستیم.

بلیزارد کاری کرد که حتی شرکت های معروف به فکر ساخت عناوین مشابه بیافتند. همانند بقیه بازی های این سبک، در Hearthstone هم باید با کارت های خود به جنگ با دشمنان رفته و آن ها را شکست دهید. بد نیست بدانید اخیرا بسته الحاقی جدیدی با نام Knights of the Frozen Throne برای بازی منتشر شده که نه تنها لیچ کینگ معروف را وارد گود رقابت ها می کند بلکه اکنون با 135 کارت جدید می توانید رقابت کنید.

لینک دانلود نسخه iOS - لینک دانلود نسخه اندروید

Infinity Blade III

اینفینیتی بلید از اولین بازی هایی بود که بحث مقایسه اپلیکیشن های موبایل با عناوین کنسولی را به راه انداخت. عنوانی که با موفقیت هایش نقش مهمی را هم روی افزایش محبوبیت iOS و نمایش قدرت آیفون ایفا نمود. با وجود اینکه از عرضه قسمت سوم اینفینیتی بلید نزدیک به چهار سال می گذرد ولی بازی همچنان یکی از بنچمارک های گرافیکی آی دوایس ها به حساب می آید.

همانند نسخه های پیشین، اینفینیتی بلید 3 عنوانی نقش آفرینی بوده و در اینجا نقش شخصیت هایی با نام Siris و Isa را دارید. اما بر خلاف بازی های مشابه کنسول ها که در آن آزادانه می توانید کاراکتر داستان را جا به جا کنید و دشمنان را شکست دهید، مکانیزم مبارزات سری اینفینیتی بلید بر پایه Swipe و Tap بنا شده است. یعنی شخصیت اصلی ثابت بوده و با کشیدن انگشت تان می توانید به او ضربه بزنید.

برای دفاع یا جا خالی دادن هم کافیست روی صفحه لمسی کلیک کنید. هر سه قسمت اینفینیتی بلید از بهترین های iOS هستند و با وجود اینکه به علت کمبود استراتژی های لازم در بخش مبارزات بازی گاهی اوقات خسته کننده می شود ولی همچنان می توانید یک تجربه فراموش نشدنی با آن ها به خود هدیه بدهید. شاید جالب باشد که بدانید قسمت نخست طی 5 ماه و توسط یک تیم 12 نفره ساخته شده بود.

لینک دانلود نسخه iOS

Horn

Horn از آن دسته شاهکارهایی است که متاسفانه خیلی زود دست به فراموشی سپرده شد و شاید مهمترین علتش را هم بتوانیم پشتیبانی کوتاه توسعه دهنده از ساخته دوست داشتنی خودش بنامیم. با این وجود، Horn با گرافیک استثنایی خودش و گیم پلی جالبی که دارد می تواند جای خالی اینفینیتی بلید روی دیوایس های اندرویدی را پر کند. استودیوی Phosphor Games شاید برای محیط و شخصیت های داستان از بازی های معروف زلدا و فیبل الهام گرفته باشد ولی مبارزات شباهت زیادی با اپلیکیشن اینفینیتی بلید دارند.

لینک دانلود نسخه iOS - لینک دانلود نسخه اندروید

Shadowgun: Deadzone و 3 N.O.V.A

می دانید بخش جالب ماجرا کجاست؟ معمولا با پیشرفت تکنولوژی باید منتظر بازی هایی با گرافیک بهتر و گیم پلی به مراتب مشابه به عناوین کنسولی باشیم اما برای تلفن های هوشمند این قضیه کاملا برعکس است. هر چه قدر به قدیم باز گردید عناوین هاردکور بیشتر می شوند. شاید ذات اسمارت فون ها با بازی های ساده گره خورده ولی این دیوایس ها نیازمند بازی هایی با کیفیت بالا و مشابه ساخته های کنسولی هم هستند.

در سال های قبل این بالانس رعایت می شد ولی متاسفانه اکنون شاهد توازنی نیستیم. دو عدد از بازی های قدیمی که موفق شدند یک تجربه جذاب از بازی های پلتفرم های خانگی را به بازیکن ها هدیه بدهند Shadowgun: Deadzone و N.O.V.A هستند. ساخته استودیوی Madfinger Games با الهام از عنوان معروف گیرز آو وار و بخش چند نفره جذاب خود برای مدت های طولانی بازیکن ها را سرگرم کرد.

از آن طرف هم گیم لافت با 3 N.O.V.A که بی شباهت به هیلو نیست، یک شوتر سرگرم کننده دیگر را به جمع عناوین تیراندازی تلفن های هوشمند اضافه کرد. اگر خواهان یک تجربه سوم شخص از بازی های اکشن و با گرافیک بالا هستید Shadowgun: Deadzone از بهترین گزینه های مارکت ها است. در غیر این صورت می توانید 3 N.O.V.A را که همچنان توسط فرانسوی ها آپدیت می شود تجربه کنید.

لینک دانلود نسخه iOS - لینک دانلود نسخه اندروید - نسخه ویندوز فون [N.O.V.A 3]

لینک دانلود نسخه iOS - لینک دانلود نسخه اندروید [Shadowgun]

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (6 مورد)
  • hadi moradi
    hadi moradi | ۱ شهریور ۱۳۹۶

    لطفا نویسنده جواب بدن: ip ایران در بازی honor of kings (realm of valor بَن‌ه مثل اینکه؟

    • محمد کریمی
      محمد کریمی | ۱ شهریور ۱۳۹۶

      سلام هادی جان، بله متاسفانه بازی برای آی پی ایران بن شده.

  • sahand shabanloei
    sahand shabanloei | ۳۱ مرداد ۱۳۹۶

    جواب این سوال ؛ اره میتونن ،البته الان نه ... ولی بعد ۱۰ حتماً ⁦⁦:-D⁩

  • MasoudZ
    MasoudZ | ۳۱ مرداد ۱۳۹۶

    بسیار ممنون از اقای کریمی عزیز که به بخش گیمینگ موبایل اهمیت میدن, این بخش علی رغم پتانسیل بالایی که داره ولی کمتر بهش اهمیت داده میشه ولی خداروشکر افرادی مثل اقای کریمی هستن که در این بخش فعالیت میکنن????البته بازیای زیادی برای موبایل وجود داره که گرافیک بسیار بالا و حجم بالایی دارن که بهشون اشاره نکردین امیدوارم بعدا به این بازیا هم اشاره کنین بازم متشکرم???

    • محمد کریمی
      محمد کریمی | ۱ شهریور ۱۳۹۶

      سلام مسعود جان، ممنون از لطفت. درسته، بازی های بیشتری هم بودن که حجم و گرافیک بالایی داشته باشن اما چون ملاکمون تنها گرافیک نبود و نمی خواستیم لیست طولانی بشه، سعی کردیم تقریبا برای هر سبک نماینده هایی معرفی کنیم. موفق باشید.

  • loganlegend
    loganlegend | ۳۱ مرداد ۱۳۹۶

    سخت های افزارهای موبایل این یکی دوسال خیلی قوی شدن و شرکت های بازیساز فقط به فکر جیب خودشون هستن و کلش رویال میسازن و از این دسته بی مصرف ها که حیف در دقیقه وقت بزاری پاشون خخ

مطالب پیشنهادی