ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

یافتن شواهد وجود آب در سیارات منظومه تراپیست-1 توسط تلسکوپ هابل

یک تیم بین المللی از ستاره شناسان با استفاده از تلسکوپ فضایی هابل، و سنجش میزان نور فرابنفش منتشر شده از ستاره تراپیست-1 (یک ستاره کوتوله که 7 سیاره به دور آن می چرخند) در ...

محسن خوشنود
نوشته شده توسط محسن خوشنود | ۱۱ شهریور ۱۳۹۶ | ۱۷:۰۰

یک تیم بین المللی از ستاره شناسان با استفاده از تلسکوپ فضایی هابل، و سنجش میزان نور فرابنفش منتشر شده از ستاره تراپیست-1 (یک ستاره کوتوله که 7 سیاره به دور آن می چرخند) در فاصله 39 سال نوری، به این نتیجه رسیده که 5 سیاره دورتر از ستاره در منظومه تراپیست-1، احتمالاً در سطح خود مقدار زیادی آب دارند.

میزان اشعه فرابنفش از این جهت مهم است که امواج آن با برخورد به آب، مولکول ها را طی فرآیند نورکافت به اتم های هیدروژن و اکسیژن تجزیه کرده و موجب کاهش منابع آبی در سیارات می شود.

سیارات «e,f,g» منظومه تراپیست-1در محدوده حیات قرار دارند

تیم پژوهشی نیز با استفاده از داده های تلسکوپ هابل درباره نور فرابنفش تراپیست-1 و همچنین بهره گیری از سایر آمارها و تحقیقات علمی، نتیجه گرفتند که 6 سیاره نزدیک به ستاره تراپیست-1 تا کنون به اندازه 20 اقیانوس زمینی آب از دست داده اند. بر اساس پژوهش مذکور، 4 سیاره دورتر احتمالاً تنها به اندازه 3 اقیانوس آب از دست داده اند و دو سیاره نزدیک نیز تقریباً آبی در سطح خود ندارند.

بر اساس محاسبات، سیارات «e,f,g» در محدوده حیات قرار داشته و می توانند آب را به صورت مایع در اختیار داشته باشند؛ همین امر باعث شده منظومه تراپیست-1 از اهمیت بالایی نزد دانشمندان برخوردار باشد و به اعتقاد بسیاری از افراد، مقصد انسان به عنوان سکونتگاه بعدی در نظر گرفته شود.

البته طبق اظهارات محققان پروژه، مقدار آب موجود در سطح سیارات دوردست به عوامل دیگری مانند عمر منظومه و حجم آبی که از ابتدای شکل گیری در آن وجود داشته نیز بستگی خواهد داشت.

گفتنی است وجود آب مایع به تنهایی گواهی بر امکان شکل گیری یا حضور حیات در سیارات دیگر نیست و بنا بر تحقیقی که پیش از این انجام شده، رفتارهای ستاره تراپیست-1 و تشعشعات فرابنفش حاصل از آن، به احتمال زیاد اتمسفر سیارات را از بین برده و هنوز به یقین نمی توان گفت که در منظومه مذکور، امکان دوام حیات وجود دارد یا خیر.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (3 مورد)
  • Nima Mazaheri
    Nima Mazaheri | ۱۲ شهریور ۱۳۹۶

    قطعا با توجه به وسعت جهان (توصیه می کنم ویدئو شبیه سازی شده توسط ناسا رو که عظمت دنیا رو نشون میده حتما نگاه کنید) احتمال وجود نژاد های دیگه هست ولی هنوز ظاهرا نژاد دیگه ای رو ندیدیم، اما شاید در آینده ای نه چندان دور ... کسی چی میدونه

  • TeChNoLoGy
    TeChNoLoGy | ۱۲ شهریور ۱۳۹۶

    @گودرز
    فعلا که با این همه تلاش هنوز چیزی پیدا نکردن?

  • گودرز رجب پور
    گودرز رجب پور | ۱۲ شهریور ۱۳۹۶

    غیرممکن هست تو تو فضای بی نهایت که میلیاردها کهکشان وجود داره ما تنها باشیم هیچ عقل سلیمی قبول نمی کنه که فقط زمین قابل سکونت باشه

مطالب پیشنهادی