ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

پیش بینی نحوه انتشار مالاریا توسط ماهواره های ناسا

با وجود اینکه پشه آنوفل، ناقل بیماری مالاریا، هوای گرم و هر گونه تجمع آب از جمله برکه ها و استخرها را می پسندد، یکی از مشکلات کنترل این پشه، پیش بینی نحوه انتشار آن ...

علی باقرزاده
نوشته شده توسط علی باقرزاده | ۲۷ شهریور ۱۳۹۶ | ۱۷:۰۰

با وجود اینکه پشه آنوفل، ناقل بیماری مالاریا، هوای گرم و هر گونه تجمع آب از جمله برکه ها و استخرها را می پسندد، یکی از مشکلات کنترل این پشه، پیش بینی نحوه انتشار آن است که حالا به کمک ماهواره های ناسا از جمله سری «لندست» (Landsat) و بررسی میزان رطوبت خاک می توان احتمال انتشار را پیش بینی نمود.

سیل و جنگ زدایی عوامل ایجاد مکان های مورد علاقه آنوفل

پشه آنوفل یکی از بزرگنرین تهدیدهای سلامتی انسان در مناطق گرمسیری از جمله آمازون است. اکنون محققان می دانند که سیل و جنگل زدایی می تواند منجر به ایجاد برکه ها و آب گرفتگی های مورد علاقه این پشه شود. همچنین بر اساس تحلیل های بسیار دقیق رفتار انسان ها در مناطق مرطوب، و نیز با استفاده از مدل سازی هایی که می تواند شیوع بیماری را پیش بینی کند، مشخص شده که امکان پیش بینی شیوع بیماری در هر خانوار را از 3 ماه قبل تر امکان پذیر است.

نقشه ماهواره ناسا رودخانه های پرو و مناطق اطرافشان را نشان می دهد. بارش ها و دیگر عوامل محیطی می توانند حجم آب رودخانه ها را تغییر دهند و موجب افزایش تکثیر پشه ها شوند.

مدل هایی که در روش جدید از طریق ماهواره ها به دست آمده اند، برای قابل استفاده بودن ابتدا باید پالایش و تحلیل شوند؛ ولی انتظار می رود در سال های آتی اطلاعات تحلیل شده مورد نیاز فراهم شود و در این صورت می توان امیدوار بود که علاوه بر کنترل انتشار پشه، بیماری نیز تحت کنترل قرار گیرد.

در حال حاضر کشورهایی از جمله پرو، پشه بند، اسپری و ابزارهای دیگر را برای جلوگیری از گزیدگی در حجم وسیع در میان شهروندان توزیع می کنند؛ ولی مقامات این کشورها هیچ اطلاعات مشخصی از مکان احتمالی شیوع بیماری ندارند. مدل سازی جدید ماهواره ای می تواند به تمرکز دقیق تر پزشکان در مناطق بیماری زا کمک نموده و از سوی دیگر به کاهش استفاده از منابع مالی و غیر مالی منجر شود.

ممکن است به مطالب زیر نیز علاقه مند باشید:

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی