ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

نقد و بررسی‌

بررسی هوآوی میت 10؛ غول کُشی به کمک ژرمن‌ها

پاییز برای علاقه مندان به دنیای تکنولوژی فصل هیجان انگیزی است، به خصوص آنهایی که طرفدار موبایل های بزرگ یا همان فبلت ها هستند. اواخر تابستان و اوایل پاییز، شرکت های پر آوازه موج دوم ...

حمید مقدسی
نوشته شده توسط حمید مقدسی | ۱ آبان ۱۳۹۶ | ۲۲:۰۰

پاییز برای علاقه مندان به دنیای تکنولوژی فصل هیجان انگیزی است، به خصوص آنهایی که طرفدار موبایل های بزرگ یا همان فبلت ها هستند. اواخر تابستان و اوایل پاییز، شرکت های پر آوازه موج دوم پرچمداران خود را به بازار می فرستند تا بیشترین سهم ممکن را از بازار پرسود هفته های پایانی سال میلادی نصیب خود سازند.

پس از ال جی V30 (که معلوم نیست چرا هنوز وارد بازار نشده)، سامسونگ گلکسی نوت 8 (بررسی دیجیاتو)، آیفون 8 پلاس و گوگل پیکسل 2 اکس ال، حالا نوبت به شرکت هوآوی رسیده تا با معرفی خانواده میت 10 نگاه ها را به خود خیره سازد.

هوآوی بنا به دلایل مختلف ارتباط خوبی با ژرمن ها دارد و همچون همیشه در کنار نام میت، اسم دو شرکت بزرگ و معتبر آلمانی یعنی لایکا و پورشه دیزاین هم به چشم می خورد که به ترتیب در طراحی دوربین و نسخه لوکس این فبلت پرچمدار نقش داشته اند.

با این حال میت 10 علاوه بر دوربین دوگانه حرفه ای، چندین ویژگی برجسته دیگر هم دارد که در بین آنها می توان به طراحی چشم نواز، نمایشگر QHD با حاشیه اندک، چیپست کایرین 970 با پردازنده اختصاصی هوش مصنوعی و رابط کاربری جدید EMUI 8.0 اشاره کرد.

اگرچه هوآوی میت 10 روی کاغذ مشخصات بسیار هیجان انگیزی دارد، اما آیا در عمل هماوردی شایسته برای رقبای سرسختش خواهد بود؟ برای پاسخ به این سؤال با بررسی دیجیاتو همراه باشید.

طراحی

امسال به یک باره تب شیشه و فلز بالا گرفته و موبایل های پرچمدار زیادی با فریم فلزی در میان دو صفحه شیشه ای روانه بازار شده اند که البته موضوع بدی هم نیست؛ بدنه شیشه ای امواج ارتباطی را بهتر از خود عبور می دهد، با نور بازی می کند و جلوه ای لوکس به دستگاه می بخشد.

با این حال سه ویژگی اصلی شیشه یعنی شکنندگی، خش پذیری و لغزندگی، لذت بردن از ظاهر زیبای میت 10 را با ترس همراه می کند و چاره ای ندارید جز اینکه دست به دامان قاب های محافظ شوید. خوشبختانه هوآوی یک کاور ژله ای ساده و زیبا را درون جعبه این فبلت قرار داده است.

هوآوی میت 10 ظاهری زیبا و کیفیت ساخت مطلوبی دارد. نمایشگر «فول ویو» (FullView) که برای نخستین بار در محصولات این شرکت به کار رفته، از چپ و راست تا لبه بدنه کشیده و شده و حاشیه بالا و پایین آن بسیار ناچیز است، به طوری که نسبت نمایشگر به بدنه در میت 10 به حدود 81.6 درصد می رسد، یعنی به مراتب بهتر از آیفون 8 پلاس با 67.4 درصد، تقریباً هم اندازه ال جی V30 با 81.2 درصد، و اندکی کمتر از سامسونگ گلکسی اس 8 پلاس با 84 درصد.

هوآوی می گوید در بدنه میت 10 از مواد جدید و پیشرفته ای استفاده کرده و مثلاً شیشه پشت دستگاه را تا 700 درجه حرارت داده تا به مقاومت و شفافیت کافی برسد. با این حال، سطح شیشه بسیار صیقلی شده و برخلاف شیشه پشت آیفون 8 (بررسی دیجیاتو) کاملاً با اصطکاک بیگانه است، بنابراین پیشنهاد می کنیم موبایل را روی سطوح شیبدار و لغزنده قرار ندهید.

از طرفی به نظر می رسد شیشه پشتی میت 10 لایه محافظ خاصی ندارد، چون در همین مدت کوتاه و استفاده توأم با احتیاط ما، خش های ریزی در قسمت پایینی آن ایجاد شده، جایی که به خاطر برآمدگی جزئی لنز دوربین در بالا، بیشترین تماس را با سطح دارد.

همانند پرچمدار قبلی هوآوی یعنی P10 (بررسی دیجیاتو) در میت 10 هم شاهد حسگر لمسی زیر نمایشگر هستیم که وظایف حسگر اثر انگشت، کلید هوم و کلیدهای ناوبری را به تنهایی بر عهده دارد. لبه بالایی دستگاه میزبان جک 3.5 میلیمتری هدفون و فرستنده فروسرخ (IR) است و دکمه های کنترل صدا و پاور هم سمت راست بدنه قرار گرفته اند. دوربین دوگانه میت 10 با چیدمان عمودی در پشت دستگاه قرار گرفته و نواری افقی با بافت متفاوت در این بخش، تمایز ظاهری خوبی را با دیگر محصولات بازار ایجاد می کند.

خمیدگی لبه ها و حاشیه اندک نمایشگر باعث شده تا میت 10 در دستان شما کمی کوچک تر از ابعاد اصلی اش به نظر برسد و اگر از صیقلی بودن بدنه دستگاه صرف نظر کنیم، ارگونومی بسیار خوبی دارد. از جمله ایرادات جزئی در ساخت میت 10 می توان به فاصله بین پنل شیشه ای پشت دستگاه و فریم فلزی آن، به خصوص در لبه ها اشاره کرد که محل خوبی برای جمع شدن گرد و غبار و جِرم است.

متأسفانه میت 10 برخلاف برادران حرفه ای و لوکس خودش، مقاومت چندانی در برابر آب و گرد و غبار ندارد و با دریافت گواهی IP53 فقط پاشش جزئی قطرات آب را تاب می آورد. طبق این استاندارد، نفوذ گرد و غبار نمی تواند موبایل را از کار بیندازد اما احتمالاً غوطه ور شدن در آب نتیجه خوبی را در پی نخواهد داشت.

نمایشگر

هوآوی در میت 10 از نمایشگر 5.9 اینچی IPS با نسبت تصویر 16:9 و رزولوشن QHD معادل 1440×2560 پیکسل استفاده کرده که تراکم فوق العاده 500 پیکسل در هر اینچ را به ارمغان می آورد.

در بحث تصمیمات عجیب هوآوی همین بس که سال گذشته مدل پایه میت 9 نمایشگر تمام اچ دی داشت و مدل های پرو و پورشه دیزاین به پنل QHD مجهز شده بودند، اما امسال داستان برعکس شده و میت 10 از نظر رزولوشن و تراکم پیکسلی، بهتر از مدل های گران قیمت تر است.

یکی از نقاط برتری میت 10 حداکثر روشنایی نمایشگر آن است که به گفته هوآوی به 730 نیت می رسد و با این حساب، یکی از بهترین نمونه ها در بین فبلت های موجود به شمار می رود.

این موضوع در حین کار کردن با دستگاه هم کاملاً مشخص است و حتی زیر تابش مستقیم نور آفتاب، مشکلی برای مشاهده محتوای نمایشگر میت 10 نخواهید داشت. البته برای دستیابی به حداکثر روشنایی باید آن را روی حالت خودکار تنظیم کنید.

هوآوی برای دستیابی به این سطح از روشنایی از پنل های RGBW استفاده کرده که علاوه بر سه ساب-پیکسل قرمز، سبز و آبی، به یک ساب پیکسل سفید هم مجهز شده. این ساختار نمایشگر باعث می شود تا مقدار بیشتری از نور بک لایت به چشم بیننده برسد و با مصرف انرژی یکسان، شاهد رنگ سفید درخشان تری باشیم. هوآوی می گوید پنل RGBW مورد استفاده در میت 10 در مقایسه با پنل های معادل RGB تا 14 درصد کاهش مصرف انرژی را به همراه دارد.

خوشبختانه هوآوی گزینه های مختلفی را برای تنظیم نحوه نمایش تصویر در اختیار شما قرار داده. حالت Normal برای افرادیست که به رنگ های طبیعی علاقه دارند و حالت Vivid مخصوص آنهاییست که اشباع رنگ را می پسندند. علاوه بر این می توانید دمای رنگ نمایشگر را نیز به دلخواه خود تنظیم نمایید تا به وضعیتی که دوست دارید برسید.

رزولوشن نمایشگر میت 10 در حالت پیش فرض روی حالت تمام اچ دی تنظیم شده که در صورت نیاز می توانید از منوی نمایشگر، آن را به HD یا QHD تغییر دهید. البته حالتی هم وجود دارد که به صورت هوشمند و بسته به نوع کاربری، رزولوشن را تغییر می دهد.

صفحه نمایش به کار رفته در فبلت پرچمدار هوآوی از استاندارد HDR 10 نیز پشتیبانی می کند و اگر به چنین محتوایی دسترسی دارید، می توانید از گستره دینامیکی فوق العاده آن لذت ببرید.

نرم افزار

بعد از سونی اکسپریا XZ1 (بررسی دیجیاتو)، میت 10 دومین موبایلی است که با اندروید 8.0 اوریو به دست ما می رسد و رابط کاربری جدید هوآوی یعنی EMUI 8.0 روی آن نصب شده.

اینکه چرا هوآوی از EMUI 5.1 مستقیماً به EMUI 8.0 پریده هنوز مشخص نیست، اما این افزایش سه شماره ای را نباید به منزله تحول چشمگیر و اساسی در تجربه کاربری قلمداد کرد، هرچند شرکت سازنده می گوید عملکرد این نسخه از EMUI در مقایسه با نسل قبلی 12 درصد بهتر شده. در همان ابتدای کار شاهد عرضه آپدیت 222 مگابایتی بودیم که طبق اعلام سازنده، عملکرد دوربین و پایداری سیستم را افزایش می دهد.

صفحه هوم میت 10 تفاوت چندانی نکرده و اگر تجمع اپلیکیشن ها در صفحه اصلی را نمی پسندید، در بخش تنظیمات می توانید «منوی اپلیکیشن ها» را فعال کنید. حالت ساده و مینیمال با آیکن های بزرگ نیز همچنان در EMUI 8.0 دیده می شود.

نوار نوتیفیکیشن ها تمام امکانات مورد نیاز را در خود جای داده و صفحه هوم را می توانید با انواع افکت ها و ویجت ها سفارشی کنید. صفحه قفل مجموعه ای متنوع از تصاویر را در اختیار دارد که آنها را به صورت تصادفی به نمایش می گذارد.

در کنار چندین تِم و تصویر پس زمینه پیش فرض، هوآوی مجموعه ای کامل را برای دانلود در اختیارتان می گذارد که البته به احتمال زیاد، شما هم هیچکدام را نمی پسندید و یا علیرغم میل باطنی با همین وضعیت کنار می آیید، یا دست به دامن لانچرهای ثالث می شوید.

همان طور که گفتیم، حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر می تواند وظایف دکمه های هوم و ناوبری را نیز انجام دهد. با لمس طولانی این دکمه به صفحه هوم می روید، با یک بار ضربه روی آن یک مرحله به عقب باز می گردید و با سوایپ به راست یا چپ، وارد صفحه مالتی تسکینگ می شوید.

البته در صورت تمایل می توانید از طریق منوی تنظیمات، دکمه های ناوبری مجازی را روی صفحه فعال کرده یا از داک ناوبری مخصوص هوآوی که به صورت شناور روی صفحه ظاهر می شود، استفاده نمایید.

کنترل موبایل هوآوی میت 10 از طریق فرمان های صوتی نیز ممکن است. برای این کار کافیست به منوی دستیار هوشمند (Smart Assistance) و بخش کنترل صوتی (Voice Control) رفته و گزینه های مورد نیاز خود را فعال نمایید. البته شناساندن عبارت فعالسازی به میت 10 کار آسانی نیست.

حالت دسکتاپ

یکی از قابلیت های جدید و پیشرفته هوآوی میت 10 امکان اتصال موبایل به نمایشگر و استفاده از آن به شکل دسکتاپ است، یعنی همان کاری که سامسونگ از طریق وسیله جانبی DeX استیشن (بررسی دیجیاتو) در اختیار کاربران قرار می دهد.

البته هوآوی گام را فراتر نهاده و به هیچ سخت افزار اضافه ای نیاز ندارد؛ کافیست موبایل را از طریق یک تبدیل USB-C به HDMI به مانیتور وصل کنید تا بدون هیچ تأخیر از اپلیکیشن های منتخب روی دسکتاپ استفاده نمایید.

مرور وب، تماشای گالری عکس ها و ویدیوها، یادداشت برداری و استفاده از برخی اپلیکیشن های ثالث به راحتی از طریق حالت دسکتاپ میت 10 میسر است و می توانید از خود موبایل به عنوان تاچ پد یا کیبورد مجازی استفاده نمایید.

ما به طور همزمان اپلیکیشن های مختلف، چندین صفحه وب و پخش ویدیوی 4K HDR را در این حالت تست کردیم و همه چیز بسیار خوب و روان اجرا شد.

اگرچه استفاده از حالت دسکتاپ میت 10 بسیار ساده تر از کهکشانی های سامسونگ و دکس استیشن است، اما باید توجه داشت که در اینجا امکانات اضافه ای از قبیل پورت شبکه، درگاه های USB اضافه و شارژ همزمان وجود ندارد، مگر اینکه از هاب های USB-C گران قیمت استفاده کنید.

دوربین

پیش از این نمونه تصاویر ثبت شده با دوربین هوآوی میت 10 را به طور کامل بررسی کردیم و همان طور که دیدید، با یکی از بهترین موبایل های بازار در حوزه تصویربرداری طرف هستیم، موضوعی که شنبه همین هفته توسط DxOMark هم تأیید شد.

دوربین دوگانه میت 10 که با همکاری شرکت آلمانی لایکا ساخته شده، یک حسگر 12 مگاپیکسلی RGB و یک حسگر 20 مگاپیکسلی مونوکروم دارد. گشودگی دیافراگم در هردو دوربین به f/1.6 می رسد که فعلاً بیشترین رقم در دنیای موبایل محسوب می شود (در کنار ال جی V30).

گشودگی بیشتر دیافراگم، نور بیشتری را به حسگر می رساند و پردازشگر تصویر می تواند بدون نیاز به افزایش حساسیت و ایجاد نویز، عکس های خوبی را در محیط کم نور به ثبت برساند. برای توضیح بیشتر این موضوع می توانید به مقاله نقش گشودگی دیافراگم در کیفیت تصویر موبایل مراجعه کنید.

رابط کاربری دوربین به دور از هرگونه پیچیدگی طراحی شده و فضای زیادی را برای کادربندی در اختیار شما قرار می دهد. با سوایپ به سمت راست به حالت های مختلف تصویربرداری و با سوایپ به سمت چپ هم به تنظیمات دست پیدا می کنید.

یکی از قابلیت های جالب هوآوی میت 10 در بخش دوربین که به لطف واحد پردازش عصبی (NPU) در چیپست کایرین 970 میسر شده، توانایی شناسایی صحنه های مختلف و تنظیم خودکار رنگ، کنتراست، روشنایی، نوردهی و دیگر ویژگی های تصویر است تا بهترین عکس ممکن را به ثبت برساند.

هوآوی میت 10 می تواند سوژه های متنوعی مانند گل، آسمان آبی، گیاه، منظره در شب، غذا، طلوع و غروب، متن، ساحل، برف، پرتره و حتی حیوانات خانگی را هم تشخیص دهد. البته اینکه چرا دو حالت مجزا برای عکاسی از سگ و گربه در نظر گرفته شده هنوز مشخص نیست.

علاوه بر حالت هوشمند، گزینه های مختلفی هم در اختیار شما قرار گرفته. مثلاً با استفاده از حالت «پانورامای سه بعدی» می توانید تصویری شبیه اسکن سه بعدی از یک شیء ثابت تهیه کنید و با حرکت دادن موبایل، آن را از زوایای مختلف تماشا نمایید. چند حالت مختلف ثبت نور در شب و افکت های ویژه نیز از جمله امکانات دیگر میت 10 به شمار می روند.

در ادامه چند نمونه عکس ثبت شده توسط میت 10 پس از غروب را می بینید که با وجود افزایش جذب نور، در برخی قسمت ها افکت آبرنگی به وجود آمده و جزئیات از بین رفته اند:

زوم دو برابری بدون افت کیفیت، یکی دیگر از ویژگی های میت 10 است که نمونه آن را در زیر می بینید:

image

حالت پرتره در میت 10 به لطف پردازنده هوش مصنوعی کایرین 970 کمی هوشمندتر از قبل شده، اما باز هم بدون نقص نیست:

image

اگر قصد دارید عمق میدان مصنوعی را روی اشیاء دیگری به جز چهره انسان اعمال کنید، گزینه تغییر دیافراگم در اختیار شما قرار دارد که بین f/0.95 تا f/16 قابل تغییر است:

image

البته مغز متفکر میت 10 در صحنه های شلوغ دچار کم کاری یا بیش فعالی می شود که در هر دو صورت نتیجه مطلوبی ندارد:

در زمان ثبت تصویر می توانید رنگ ها را در حالت استاندارد یا اشباع به ثبت برسانید که تفاوت بین این دو حالت را در زیر می بینید:

image

در ادامه می توانید دیگر تصاویر ثبت شده با میت 10 را مشاهده کنید.

هوآوی میت 10 قادر است ویدیوهایی با حداکثر رزولوشن 4K را ضبط کند، اما لرزشگیر اپتیکال آن فقط تا رزولوشن 1080p و نرخ 30 فریم بر ثانیه را پشتیبانی می کند. برای بررسی عملکرد لرزشگیر دوربین میت 10به ویدیوی زیر توجه کنید:

همان طور که می بینید لرزشگیر اپتیکال میت 10 عملکرد نسبتاً خوبی دارد، هرچند نمی تواند تکان های شدید را کنترل نماید. توجه داشته باشید که این قابلیت (Stabilizer) به صورت پیش فرض غیر فعال است و باید از منوی تنظیمات (سوایپ به چپ) آن را فعال نمایید.

گفتنیست میت 10 در حالت اسلوموشن می تواند ویدیوهای 1080p را با نرخ 120 و ویدیوهای 720p را با نرخ 240 فریم بر ثانیه ضبط نماید.

سخت افزار

هوآوی امسال هیاهوی تبلیغاتی و رسانه ای گسترده ای را در مورد چیپست کایرین 970 به راه انداخت و از مدت ها قبل، قابلیت های هوش مصنوعی آن را به رخ رقبا می کشید، تا جایی که این چیپ مجتمع را عامل برتری خود در برابر اپل و سامسونگ نامید.

کایرین 970 تغییرات قابل توجهی را نسبت به کایرین 960 که در میت 9 و پی 10 به کار رفته بود، به خود دیده است که از میان آنها می توان به فناوری 10 نانومتری (در مقابل 16 نانومتری)، پردازنده گرافیکی 12 هسته ای (در مقابل 8 هسته ای) و واحد پردازش عصبی (NPU) اشاره کرد. در جدول زیر این تغییرات را می بینید:

به گفته شرکت سازنده، واحد پردازش عصبی (NPU) موجود در کایرین 970، عملیات هوش مصنوعی و یادگیری عمیق را تا 50 برابر بهینه تر و 25 برابر سریع تر از هسته های پردازشی معمولی انجام می دهد. برای تست عملکرد این چیپست جدید به سراغ بنچمارک های معتبر می رویم.

نتایج بنچمارک

در تصویر زیر نتایج به دست آمده توسط میت 10 را در بنچمارک های تخصصی آنتوتو و گیک بنچ مشاهده می کنید:

همان طور که می بینید هوآوی میت 10 در تست آنتوتو به امتیاز 174 هزار رسیده که اگرچه اختلاف زیادی با آیفون 8 دارد، اما هم تراز با گلکسی نوت 8 (نسخه اگزینوس: 174 هزار امتیاز) قرار می گیرد و اندکی بهتر از اکسپریا XZ1 (اسنپدراگون 835: 167 هزار امتیاز) عمل می کند.

در تست گیگ بنچ در حالت های تک هسته ای، چند هسته ای و رندر اسکریپت به ترتیب امتیازهای 1891، 6701 و 8228 به دست آمده است که باز هم چیپست کایرین 970 را در ردیف اگزینوس 8895 و اندکی بالاتر از اسنپدراگون 835 قرار می دهد.

نتایج تست میت 10 با اپلیکیشن PCMark و مقایسه آن با رقبا را در تصویر زیر مشاهده می کنید:

همان طور که می بینید میت 10 با کسب امتیاز 7015 در بین موبایل های مجهز به اندروید اوریو در جایگاه نخست قرار می گیرد و در اندروید نوقا هم اختلاف خوبی با رقبای اصلی اش یعنی اچ تی سی U11، نوکیا 8، وان پلاس 5 و گلکسی اس 8 پلاس دارد (اکسپریا XZ1 در این تست به امتیاز 6518 رسید).

نتایج تست پردازشگر گرافیکی Mali-G72 MP12 موجود در چیپست کایرین 970 را در تصاویر زیر می بینید:

همان طور که مشاهده می کنید، GPU به کار رفته در هوآوی میت 10 نسبت به نسل های قبلی بسیار بهتر عمل می کند، اما هنوز تا رسیدن به پرچمداران بازار از جمله اسنپدراگون 835 و اگزینوس 8895 راه زیادی در پیش دارد.

واحد پردازش عصبی

همان طور که گفتیم یکی از ویژگی های برجسته میت 10، پردازنده اختصاصی هوش مصنوعی به نام «واحد پردازش عصبی» (NPU) است که بر مبنای پلتفرم رایانش موبایل اختصاصی این کمپانی یعنی HiAi توسعه یافته و 25 برابر عملکرد بهتر را در ازای 50 برابر مصرف انرژی کمتر (در حین اجرای عملیات AI) نوید می دهد.

به گفته هوآوی واحد پردازش عصبی در شرایط مختلفی به کار می آید، از جمله افزایش سرعت اجرای اپلیکیشن ها با شناسایی نیازهای کاربر و جلوگیری از کند شدن درازمدت دستگاه، تشخیص خودکار صحنه ها در هنگام تصویربرداری، بهینه سازی مصرف باتری، یا تشخیص اشیاء و متن.

به عنوان مثال کافیست اپلیکیشن مترجمی که به صورت پیش فرض روی میت 10 نصب شده را به سمت متن مورد نظر بگیرید تا ترجمه آن را برایتان به نمایش درآورد. البته فبلت هوآوی عملیات شناسایی متن را با دقت و سرعت بالا انجام می دهد، اما ترجمه آن که بر عهده مایکروسافت قرار دارد چندان مطلوب نیست.

یکی از معدود تست هایی که عملکرد موبایل ها را در زمینه هوش مصنوعی و یادگیری عمیق می سنجد، تست «بینایی کامپیوتری» (Computer Vision) در اپلیکیشن PCMark است. در این تست، کارآیی دستگاه در بخش ادراک تصویر بر اساس الگوریتم های استاندارد زیر ارزیابی می شود:

  • تنسور فلو (TensorFlow) که یک کتابخانه اپن سورس در زمینه یادگیری ماشین است و توسط گوگل توسعه یافته. این تست از شبکه عصبی آموزش دیده برای تشخیص اجزای حاضر در عکس بهره می گیرد.
  • ZXing که مجموعه ای از تست ها برای تشخیص بارکد و کدهای QR است.
  • Tesseract که یک کتابخانه اپن سورس برای تشخیص متن (OCR) به شمار می رود.

نتیجه به دست آمده توسط میت 10 و مقایسه با رقبا را در تصویر زیر مشاهده می کنید:

همان طور که می بینید، واحد پردازش عصبی چیپست کایرین 970 اختلاف فاحشی را با رقبا و به خصوص پرچمداران مجهز به چیپست اسنپدراگون 835 به وجود آورده است. بنابراین می توان ادعای هوآوی مبنی بر قابلیت های برجسته میت 10 در حوزه هوش مصنوعی و یادگیری عمیق را باور کرد.

البته احتمالاً در آینده نزدیک و با قرار گرفتن API این واحد در اختیار توسعه دهندگان، اپلیکیشن های ثالثی برای استفاده بیشتر از این قابلیت ساخته شوند.

تجربه کاربری در شرایط واقعی

طبق نتایج بخش بنچمارک و با احتساب اعداد و ارقام به دست آمده، هوآوی میت 10 یکی از قدرتمند ترین سخت افزار های بازار موبایل را در اختیار دارد که از نظر قدرت پردازش CPU هم تراز با پرچمداران امسال، از نظر هوش مصنوعی بسیار بهتر از رقبا و از نظر قدرت پردازش گرافیکی کمی پایین تر از آنها قرار می گیرد.

این موضوع در کارکرد واقعی دستگاه هم مشخص است و به لطف این چیپست قدرتمند و چهار گیگابایت حافظه رَم، میت 10 فرامین کاربر و سنگین ترین اپلیکیشن ها را بدون تأخیر به اجرا در می آورد. ما 20 اپلیکیشن متداول و پر کاربرد را یکی پس از دیگری اجرا کرده و سپس آنها را دوباره از حافظه لود کردیم. همان طور که انتظار می رفت اجرای اولیه و لود ثانویه به راحتی میسر شد و می توان روی قابلیت های پردازش و مالتی تسکینگ میت 10 حساب ویژه ای باز کرد.

البته سرعت بالای عملکرد موبایل در هفته های آغازین، حتی در میان رده ها هم مشاهده می شود، اما هوآوی می گوید هوش مصنوعی به کار رفته در کایرین 970 می تواند با پیش بینی نیازهای کاربر، موبایل را تا مدت ها در شرایط بهینه نگه دارد و به مرور، کاهش چشمگیری در سرعت آن به وجود نخواهد آمد. البته صحت این ادعا فقط در درازمدت مشخص می شود و فعلاً نمی توان در مورد آن نظر داد.

ارتباطات

هوآوی میت 10 نخستین موبایل جهان است که با مودم LTE Cat. 18 وارد بازار می شود و می تواند سرعت باورنکردنی 1.2 گیگابیت بر ثانیه را در شبکه LTE به ارمغان بیاورد. البته دستیابی به حداکثر سرعت اسمی فقط در شرایط آزمایشگاهی ممکن است و در دنیای واقعی (به خصوص در کشورمان) بیشتر به رؤیا شبیه خواهد بود.

البته در مقابل این مودم LTE پیشرفته، چیپست کایرین 970 همچنان به بلوتوث 4.2 مجهز شده و خبری از بلوتوث 5.0 و قابلیت های سودمند آن نیست.

هوآوی میت 10 همچنین نخستین موبایل در جهان است که به صورت همزمان از دو سیم کارت 4G و فناوری VoLTE پشتیبانی می کند. این ویژگی برای افرادی که به دو سیم کارت مختلف نیاز دارند، بسیار خوشحال کننده خواهد بود.

البته اگر به فضای ذخیره سازی بیشتری نیاز داشته باشید، باید قید سیم کارت دوم را بزنید و درگاه دوم را به کارت حافظه مایکرو اس دی اختصاص دهید. این درگاه از کارت هایی با حداکثر ظرفیت 256 گیگابایت پشتیبانی می نماید.

درگاه یو اس بی تایپ C تعبیه شده در پایین دستگاه با استاندارد USB 3.1 سازگار است و برای انتقال داده، شارژ و انتقال تصویر در حالت دسکتاپ به کار می رود. هوآوی از قابلیت های انتقال جریان این درگاه پیشرفته برای پیاده سازی فناوری شارژ سریع اختصاصی خود به نام SuperCharge نهایت استفاده را برده است.

فضای ذخیره سازی

هوآوی میت 10 به 64 گیگابایت حافظه داخلی از نوع UFS 2.1 مجهز شده که از همان ابتدا حدود 14 گیگابایت آن به فرمور و اپلیکیشن های پیش فرض تعلق می گیرد و 50 گیگابایت در اختیار کاربر خواهد بود.

محصولات هوآوی همیشه از نظر عملکرد حافظه داخلی (حداقل در تست های استاندارد) یک سر و گردن بالاتر از رقبا بوده اند و این موضوع در نتایج تست PCMark به خوبی مشخص است:

همان طور که می بینید سرعت خواندن و نوشتن ترتیبی اطلاعات در حافظه داخلی هوآوی میت 10 به ترتیب به 570 و 200 مگابایت بر ثانیه می رسد که رقم بسیار خوبی به شمار می رود. این سرعت بالا در انتقال اطلاعات باعث می شود تا لود اپلیکیشن های سنگین مانند بازی های حرفه ای، اجرای ویدیوهای با کیفیت (4K HDR) یا ضبط ویدیوهای 4K بدون هیچ مشکلی انجام شود.

پخش صدا

هوآوی میت 10 به یک اسپیکر در لبه پایینی مجهز شده که قدرت و کیفیت بسیار خوبی دارد، ضمن اینکه بلندگوی مکالمه بالای دستگاه هم در زمان پخش محتوای صوتی به کمکش می آید و صدایی استریو و فراگیر پخش می کند.

کیفیت صدای اسپیکر داخلی میت 10 واقعاً راضی کننده است و یک سر و گردن بالاتر از کهکشانی های سامسونگ قرار می گیرد. ما در دیجیاتو این فبلت را با یکی دیگر از موبایل های قدرتمند در زمینه پخش صوت یعنی آیفون 7 پلاس مقایسه کردیم و دیدیم میت 10 صدای بلندتر و باس قوی تری را پخش می کند.

خوشبختانه میت 10 برخلاف مدل های پرو و پورشه دیزاین، جک هدفون هم دارد و به لطف سیستم پردازش صوتی اختصاصی، خروجی های-فای 32 بیتی 384 کیلوهرتزی را فراهم می سازد. بنابراین اگر هدفون Hi-Res در اختیار داشته باشید، بهترین خروجی صدای ممکن را تجربه خواهید کرد. البته هدفون تعبیه شده درون جعبه میت 10 که از نظر طراحی شباهت زیادی به هدفون های اپل دارد هم کیفیت صدای بسیار خوبی را عرضه می کند و اگر با نوع قرار گرفتن آن در گوش مشکلی نداشته باشید، به احتمال زیاد نیاز به خرید هدفون مجزا را احساس نخواهید کرد.

هوآوی در میت 10 از فناوری صوتی اختصاصی به نام Histen استفاده می کند که تا «رؤیای شیفتگان صدا» را به واقعیت بدل سازد. این تکنولوژی فقط در صورت استفاده از هدفون و از طریق منوی تنظیمات صدا فعال می شود.

با انتخاب نوع هدفون مورد استفاده از این منو، فناوری Histen می تواند صدایی سه بعدی و فراگیر را برای شما پخش کند. البته من شخصاً هیچکدام از سه حالت صدای سه بعدی (نزدیک، روبرو، فراگیر) را نمی پسندم اما فعال کردن Histen و انتخاب اکولایزر مناسب برای موسیقی در حال پخش، تجربه واقعاً لذت بخش تری را نسبت به حالت عادی ایجاد می کند.

باتری و شارژ

یکی از دلایل علاقه کاربران به فبلت ها، باتری پر ظرفیت آنهاست و هوآوی هم در میت 10 از باتری 4000 میلی آمپر ساعتی استفاده کرده است که رقم مناسبی محسوب می شود.

میت 10 در تست باتری PCMark با روشنایی 50 درصد و روشن بودن وای-فای هشت ساعت و نیم دوام آورد که نشان می دهد ظرفیت باتری این فبلت برای یک روز کامل استفاده سنگین کفایت می کند. البته برخلاف انتظار، کارکرد باتری در شرایط واقعی بسیار بهتر از نتیجه تست های استاندارد بود و میت 10 با استفاده معمول، به راحتی از اواسط روز دوم هم عبور می کند.

فناوری های هوشمند مدیریت مصرف انرژی در میت 10 نقش مهمی در افزایش شارژدهی باتری آن دارند و با ارزیابی مداوم، بهینه ترین حالت را برای اجرای برنامه ها شناسایی می کنند، ضمن اینکه با تنظیم رزولوشن نمایشگر روی حالت تمام اچ دی می توانید مدت زمان بیشتری را با یک بار شارژ از این دستگاه استفاده نمایید.

هوآوی همچنان به شارژ وایرلس اعتقادی ندارد و به جای آن فناوری شارژ سریع خودش را به نام SuperCharge عرضه می کند که واقعاً جای هیچگونه شکایتی را باقی نمی گذارد و می تواند در کمتر از نیم ساعت، نصف ظرفیت باتری را پر کند. نیازی هم نیست که برای شارژر سریع پول اضافه بدهید، چون هوآوی (برخلاف اپل) شارژر قدرتمندش را همراه خود موبایل عرضه می کند.

جمع بندی

هوآوی میت 10 موبایلی با کیفیت و زیبا محسوب می شود و از قوی ترین سخت افزار روز دنیا بهره می برد. حاشیه بسیار کم نمایشگر و پنل شیشه ای در پشت آن باعث شده تا حس و حال یک محصول لوکس به کاربر القا شود و در دست گرفتنش لذت بخش باشد.

در بحث قدرت سخت افزاری هم می دانیم که پرچمداران سال 2017 همگی به خوبی از عهده اجرای سنگین ترین وظایف بر می آیند و فعلاً راهی برای به چالش کشیدن آنها وجود ندارد. سؤال اصلی اینجاست که چرا باید در بین انبوه موبایل های قدرتمند و زیبای موجود در بازار به سراغ میت 10 برویم؟

پاسخ سؤال فوق در دو بخش هوش مصنوعی و دوربین خلاصه می شود. همان طور که گفتیم چیپست کایرین 970 هوآوی به واحد پردازش عصبی (NPU) مجهز شده که می تواند وظایف این حوزه را با سرعت بسیار بالا و مصرف بهینه انرژی انجام دهد و نتایج تست های ما هم این موضوع را تا حدودی تأیید کرد.

البته تجربه ملموس تر هوش مصنوعی و واحد پردازش عصبی در موبایل ها، مستلزم تلاش توسعه دهندگان و ساختن اپلیکیشن هاییست که بتوانند از NPU به نحو احسن استفاده کنند.

دوربین میت 10 را واقعاً باید یکی از برتری های آن به شمار آورد که توانست با کسب امتیاز 97 از DxOMark جایگاهی بالاتر از آیفون 8 یا گلکسی نوت 8 را تصاحب کند. هوآوی هوش مصنوعی را هم با قابلیت های دوربینش گره زده، به نوعی که دوربین به صورت هوشمند حالت های مختلف عکاسی را شناسایی می کند و تنظیمات متناسب با آن را اعمال می نماید. این هوشمندی در حالت ثبت تصاویر پرتره و ایجاد عمق میدان هم به وضوح دیده می شود، هرچند هنوز جای کار دارد تا به نتیجه بی نقص برسد.

البته فاکتور تعیین کننده قیمت را هم نباید نادیده گرفت. هوآوی همیشه محصولاتش را با قیمتی معقول در بازار کشورمان عرضه کرده و اگر چنین روندی برای میت 10 هم ادامه یابد، شرایط رقابتی سختی برای دیگر برندهای معتبر با قیمت های نجومی به وجود خواهد آمد.

بنابراین اگر طرفدار پر و پاقرص هوآوی هستید یا فبلتی خوش ساخت و قدرتمند با دوربین فوق العاده نیاز دارید، میت 10 را می توانید به فهرست خرید خود اضافه کنید.

در پایان نقاط قوت و ضعف هوآوی میت 10 را مرور می کنیم:

نقاط قوت هوآوی میت 10
  • طراحی زیبا
  • نمایشگر با کیفیت
  • سخت افزار قوی و به روز
  • واحد پردازش عصبی اختصاصی
  • دوربین دوگانه فوق العاده
  • اسپیکر قدرتمند
  • خروجی صدای های-فای 32 بیتی
نقاط ضعف هوآوی میت 10
  • لغزندگی و خش پذیری بدنه شیشه ای
  • مقاومت ضعیف در برابر آب و گرد و غبار
  • فقدان بلوتوث 5.0
  • فقدان شارژ وایرلس
دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (35 مورد)
  • Mostafa Dehghani
    Mostafa Dehghani | ۱۷ بهمن ۱۳۹۶

    دوست عزیز نویسنده لرزشگیر اپتیکال روی تمام رزولوشن ها کار میکنه و کلا مکانیکیه ، اونی که شما راجع بهش شنیدی لرزشگیر دیجیتال هست که توی رزولوشن ۴k فعال نیست

نمایش سایر نظرات و دیدگاه‌ها
مطالب پیشنهادی