ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

سرقت ۱۰ میلیون دلاری هکر‌های روسی از شبکه‌ی دستگاه‌های خودپرداز

تاثیرات منفی هک شدن سیستم‌های بانکی بسیار عمیق‌تر از آن چیزی است که فکرش را بکنید و حتی به دزدی پول نقد از دستگاه‌های خودپرداز هم رسیده است. اخیراً محققان گزارشات جالبی از گروه هکر MoneyTaker ...

امین قیاسی
نوشته شده توسط امین قیاسی | ۲۱ آذر ۱۳۹۶ | ۱۴:۱۵

تاثیرات منفی هک شدن سیستم‌های بانکی بسیار عمیق‌تر از آن چیزی است که فکرش را بکنید و حتی به دزدی پول نقد از دستگاه‌های خودپرداز هم رسیده است. اخیراً محققان گزارشات جالبی از گروه هکر MoneyTaker منتشر کرده‌اند که در آن مشخص شده این گروه در ۱۸ ماه گذشته توانسته است نزدیک به ۱۰ میلیون دلار از بانک‌های آمریکایی و روسی سرقت کند.

گروه MoneyTaker طی حمله‌هایی‌ که به ۱۵ بانک آمریکایی و ۳ بانک روسی داشت، از سیستم‌های انتقال بین بانکی سؤاستفاده می‌کردند. این هکر‌ها پس از ربودن دستور پرداخت‌های مالی، این وجوه را از دستگاه‌های خود پرداز تخلیه می‌کردند.

بهار سال ۹۵ اولین حمله‌ی گروه MoneyTaker به بزرگترین سیستم انتقال پیام دستگاه‌های خود پرداز آمریکا، شبکه‌ی Star صورت گرفت. تاکنون این گروه به شبکه‌های زیرساخت مالی مهم روسیه دستبرد زده و همچنین اسناد مهم بسیاری از سیستم انتقال داده‌ی OceanSystems (که توسط ۲۰۰ بانک آمریکایی مورد استفاده قرار می‌گیرد) را تصاحب کرده است.

در حالیکه هنوز مشخص نیست گروه یاد شده توسط چه کسانی حمایت می‌شود اما آنها هکر‌های زیرکی هستند چرا که اخبار و جزئیات فعالیت این گروه، پس از گذشت یک سال به دست رسانه‌ها رسیده‌است. احتمالا تاکنون آنها روش‌ها و ابزار خود جهت رمز‌گشایی برنامه‌ تغییر داده و حتی ردپای دیجیتالی خود را نیز پاک کرده‌اند.

کارکشته بودن این گروه از این مطلب مشخص می‌شود که تا به‌حال گواهینامه‌های امنیتی بسیاری از دولت فدرال آمریکا، بانک مرکزی آمریکا، شرکت مایکروسافت و یاهو دزدیده‌اند.

البته در این حمله‌ها و نفوذ‌های MoneyTaker به هیچ وجه پولی از کاربران دزدیده نمی‌شد چرا که آنها بیشتر روی تصاحب انتقال بین بانکی تمرکز داشتند تا خالی کردن حساب‌های شخصی.

به هر حال این خبر، پیچیدگی بالای مبحث هک بانکی مدرن و همچینین آسیب پذیری بانک‌ها در برابر چنین نفوذ‌هایی را نشان می‌دهد. این درحالیست که با پیشرفت تکنولوژی هکر‌ها اخیراً آسانتر می‌توانند اعتبار و اطلاعات بدزدند لذا کار بانک‌ها برای جلوگیری از چنین حمله‌هایی بسیار سخت‌تر از قبل شده است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (3 مورد)
  • roholakamaei
    roholakamaei | ۲۲ آذر ۱۳۹۶

    تو ایران که این کارا لازم نیست دزدی علنیه بابا هرکی گردن کلفت تر باشه اختلاس کردنشم آسونتره?

  • ‌شکور حسین
    ‌شکور حسین | ۲۲ آذر ۱۳۹۶

    آورین آورین

  • Mr. Robot
    Mr. Robot | ۲۱ آذر ۱۳۹۶

    یا مستر روبات اوفتادم بویژه دارک آرمی

مطالب پیشنهادی