ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

بستن اجباری برنامه ها
نرم افزار و اپلیکیشن

بستن اجباری برنامه ها به تلفن هوشمندتان آسیب می‌زند

بستن اجباری برنامه ها یکی از عادت‌های غلطی است که عموما همه به طور مداوم آن را تکرار می‌کنیم. اتفاقی که می‌تواند به تلفن هوشمند آسیب بزند. زدن یک دکمه و تماشای همه‌ی برنامه‌های در ...

مانی میرجوادی
نوشته شده توسط مانی میرجوادی | ۲۳ خرداد ۱۳۹۷ | ۱۹:۰۰

بستن اجباری برنامه ها یکی از عادت‌های غلطی است که عموما همه به طور مداوم آن را تکرار می‌کنیم. اتفاقی که می‌تواند به تلفن هوشمند آسیب بزند.

زدن یک دکمه و تماشای همه‌ی برنامه‌های در حال اجرا و سپس بستن تک تک آن‌ها نه تنها به نظرمان مفید می‌آید، بلکه از آن لذت هم می‌بریم. ولی جالب است بدانید که این موضوع به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.

تقریبا همه‌ی افراد پس از پایان کارشان با یک نرم افزار، آن را با زدن یک یا چند دکمه و سپس کشیدنش به سمتی متوقف می‌کنند. این موضوع علاوه بر اینکه هیچ کمکی به بالا رفتن سرعت دستگاه نمی‌کند، بلکه باعث ضعیف شدن کارایی و آسیب دیدن باطری دستگاه هم می‌شود.

این موضوع بر اساس هشدار‌های متعددی است که توسط شرکت‌ها مطرح شده. این هشدار‌ها نه تنها از طرف اپل و اندروید، بلکه توسط بسیاری از متخصصان شرکت‌های بزرگ تولید تلفن‌های هوشمند هم وجود داشته است.

بستن اجباری برنامه‌ ها باعث می‌شود تا برنامه‌ی مورد نظر در صورت لزوم مجددا از اول اجرا شود. این موضوع باعث می‌شود بخشی از حافظه که توسط برنامه اشغال شده، مجددا خالی شود. با توجه به این توضیح منطقی به نظر می‌رسد که وقتی از یک برنامه استفاده نمی‌کنید، آن‌ را ببندید تا فضای بیشتری برای کار‌های دیگر با تلفن هوشمند خود داشته باشید.

بستن اجباری برنامه ها

اما هم تلفن‌های اندرویدی و هم آیفون‌ها این موضوع را در نظر دارند و از حافظه‌ی رم به صورت بهینه استفاده می‌کنند. اگر برنامه‌ای بیش از حافظه‌ای که در دسترس است بخواهد از رم استفاده کند یا اگر بخواهد به سرویس‌هایی دسترسی داشته باشد که توسط دیگر برنامه‌های در حال اجرا مورد استفاده قرار گرفته است؛ نسخه‌های جدید سیستم عامل‌های اندروید و iOS حافظه‌ی مورد نیاز را از برنامه‌های پس زمینه گرفته و آن را به برنامه‌ی مورد نظر اختصاص می‌دهند.

علاوه بر این، این برنامه‌ها از منابع خیلی زیادی استفاده نمی‌کنند. در هر دو سیستم عامل، برنامه‌هایی که باز شده‌اند ولی در حال اجرا نیستند به حالت خواب می‌روند. کاری که شما با آن‌ها انجام می‌دهید ذخیره می‌شود و همچنان به بخش‌های خاصی از تلفن هوشمند دسترسی دارند. اما تا حد زیادی از حافظه‌ی کمتری استفاده می‌کنند. البته تا زمانی که مجددا آن‌ها را اجرا نکنید.

با انجام شدن اتفاقات گفته شده، تلفن هوشمند همچنین می‌تواند به صورت بهینه تری از باتری استفاده کند و کارایی خود را حفظ کند. با بیکار نگه داشتن برنامه‌ها در پس زمینه و سپس باز کردن مجدد آن‌ها هر زمان که می‌خواهید دیگر برنامه‌ها بعد از هربار اجرا شدن مجددا اعمال پرهزینه‌ی خود را از ابتدا انجام نخواهند داد، موضوعی که بر خلاف تصور عموم باعث حفظ عمر باطری و کارایی آن می‌شود.

به همین دلیل است که متخصصین به طور مداوم به مردم توصیه می‌کنند که بستن اجباری برنامه ها در تلفن‌های هوشمند عادت خوبی نیست. همچنین این موضوع با توجه به طراحی‌های جدید تلفن‌های هوشمند بیشتر به چشم می‌خورد.

آخرین هشدار و تاییدیه‌ راجع به این موضوع را می‌توانیم در طراحی اپل در آخرین تلفن هوشمند خود یعنی آیفون ایکس ببینیم. حالا به طور زیرکانه‌ای کشیدن برنامه‌های در حال اجرا به یک سمت و بستن آن‌ها سخت تر از گذشته شده. موضوعی که باعث می‌شود مردم کمتر به این کار عادت کنند و از آن لذت ببرند.

بستن اجباری برنامه ها

تلفن آیفون ایکس دکمه‌ی Home را ندارد و شرکت آمریکایی اپل مجبور به ابداع رفتار جدیدی برای بستن اجباری برنامه ها شد. بنابراین به جای زدن دکمه‌ی Home، کاربران باید صفحه را از پایین به بالا بکشند و انگشت را روی صفحه نگه دارند تا برنامه‌های مختلفی که در پس زمینه باز هستند را ببینند. سپس با نگه داشتن روی هرکدام از صفحات، دایره‌‌ی قرمز رنگ حاوی x روی آن‌ها نشان داده می‌شود که با زدن هرکدام از آن‌ها برنامه‌ی مورد نظر بسته می‌شود.

به طور کلی این رویکرد جدید در بستن اجباری برنامه ها شاید کمتر از چند ثانیه طول بکشد اما نسبت به رویکرد قدیمی تلفن‌های هوشمند بیشتر طول می‌کشد، اتفاقی که گمان می‌کنیم عمدا ایجاد شده است.

البته نباید فراموش کنیم که بدون شک دلایل قانع کننده‌ی زیادی برای بستن اجباری برنامه ها وجود دارد. به همین دلیل هم هست که اندروید و iOS هنوز این ویژگی را در اختیار کاربران قرار می‌دهند. به عنوان مثال وقتی یک برنامه دچار مشکل شده و هنگ کرده، یا به نحوی کار می‌کند که مورد قبول نیست. این‌ها زمان‌هایی است بستن برنامه‌ها قانع کننده به نظر می‌رسد.

البته بعضی از نرم افزار‌ها ویژگی‌های گفته شده را دور می‌زنند و با استفاده از کلک‌های برنامه نویسی حتی وقتی که در پس زمینه هستند؛ استفاده‌ی قابل توجهی از باتری دارند. به طور مثال می‌توانیم از بین این نرم افزار‌ها، به اپلیکیشن فیسبوک اشاره کنیم.

این نرم افزار‌ها را می‌توانید در تنظیمات تلفن هوشمند خود مشاهده کنید و میزان استفاده‌ی هر نرم افزار از باتری را ببینید. اگر در بین نرم افزار‌ها یکی از آن‌ها تا حد زیادی از باتری استفاده می‌کرد شاید بهتر باشد آن را به صورت اجباری متوقف کنید.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (12 مورد)
  • عرفان محرمی
    عرفان محرمی | ۲۴ خرداد ۱۳۹۷

    چه مطلب گنگ و مبهمی، نگارنده چقدر بی دقت جملات رو بکار گرفته. و موضوع از لحاظ فنی هم مشکل دارد

  • Name
    Name | ۲۴ خرداد ۱۳۹۷

    من که با گرینفای همیشه میبندم
    با خوندن این مقاله
    فک کنم برنامه هایی که زیاد استفاده میکنیم نباید توی لیست گذاشت الان میرم تلگرام و دیجیاتو رو درمیارم ?

  • Saeed Mohammadi
    Saeed Mohammadi | ۲۴ خرداد ۱۳۹۷

    الکی میگه

  • ww_ea
    ww_ea | ۲۳ خرداد ۱۳۹۷

    اصلا درست نیست مقاله
    اولا که برنامه با برنامه فرق داره. بله...احتیاجی به بستن ماشین حساب و settings و این چیزا نیست ولی همه برنامه ها هم مثل اینها بی ازار نیستن
    بعضی برنامه ها رو به هیچ وجه نمیشه نبست. منظورمم از بستن حذف کردن از بخش recents نیست، بلکه منظورم force stop هست چون حتی حذف کردن از بخش recents هیچ دردی رو واسشون دوا نمی کنه
    مثال، برنامه facebook یا airdroid یا تو پس زمینه مو مونن و تمام کاراتو زیر نظر دارن، خودشون با اجازه خودشون به اینترنت وصب میشن، تبلیغ دانلود می کنن و اتز حجمت می برن تا با اولین بار باز شدن سریع تبلیغ رو نشونت بدن، سریعا باطری رو خالی می کنن و فرکاتنس کاری cpu رو بالا می برن...doze گوشی هم زیاد کمکی نمی کنه چون به محض روشن شدن صفحه بازم فعال می شن
    از این دست برنامه ها خیلی زیاده. خود من گوشی پرچم دار دارم و از نظر رم و قدرت /cpu مشکلی ندارم ولی واقعا وقتی با greenify برنامه ها رو force close می کنم گوشیم خیلی روون تره و لگ کمتری داره. یه چوری مثل گوشی نو می میشه. وقتی force close میشه انگار اصلا نصب نیست و مثل گوشی نو میشه

  • HyperHope
    HyperHope | ۲۳ خرداد ۱۳۹۷

    والا من که با برنامه greenify همه برنامه ها رو هابرنیت میکنم خیلیم راضیم و به نظرم این مقاله درست نیست.

نمایش سایر نظرات و دیدگاه‌ها
مطالب پیشنهادی