ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

آیا نوشیدن چای و قهوه توسط زنان باردار بر اندازه کودک تأثیر می‌گذارد؟

زنان باردار از جمله گروه های آسیب پذیری هستند که در زمینه مصرف مواد غذایی و داروها همواره محدودیت های مختلفی دارند. یکی از این محدودیت ها، میزان کافئین دریافتی در طول روز بوده که ...

محسن خوشنود
نوشته شده توسط محسن خوشنود | ۴ آذر ۱۳۹۷ | ۱۳:۰۰

زنان باردار از جمله گروه های آسیب پذیری هستند که در زمینه مصرف مواد غذایی و داروها همواره محدودیت های مختلفی دارند. یکی از این محدودیت ها، میزان کافئین دریافتی در طول روز بوده که بر اساس استاندارد سازمان ملی سلامت آمریکا، 200 میلی گرم در روز (دو لیوان قهوه آماده یا سه فنجان چای) تعیین شده است.

حالا محققان دانشگاه دوبلین طی پژوهش های خود متوجه تأثیر منفی مصرف چای و قهوه بر جریان خون مادر به نوزاد شده اند که در نهایت، منجر به رشد ناکافی جنین خواهد شد.

مصرف چای و قهوه بر جریان خون مادر به نوزاد تأثیر منفی دارد

بر اساس نتایج تحقیقات انجام شده روی 941 زن باردار توسط تیمی به رهبری دکتر لینگ وی چن در ایرلند، به ازای دریافت هر 100 میلی گرم کافئین روزانه توسط مادر، وزن نوزاد در هنگام تولد 72 گرم کاهش می یابد. کافئین مصرفی همچنین بر کاهش قد و ابعاد سر کودک نیز مؤثر بوده و می تواند تولد زودهنگام را در پی داشته باشد.

جالب اینجاست که حتی مصرف کافئین کمتر از حد  تعیین شده توسط سازمان ملی سلامت آمریکا نیز تأثیرات قابل توجهی روی سلامت نوزاد داشته و به همین خاطر پژوهشگران به زنان باردار توصیه می کنند تا حد امکان، مصرف کافئین را کاهش داده و اگر ممکن است خوراکی ها و نوشیدنی های حاوی این ماده را از رژیم غذایی خود حذف کنند.

زنان باردار

یکی از دلایل توصیه به حذف چای و قهوه از رژیم غذایی زنان باردار، عدم آگاهی از میزان کافئین دقیق موجود در این نوشیدنی هاست؛ چرا که به گفته سازمان ملی خدمات آمریکا، یک فنجان چای سیاه ممکن است بسته به نوع چای و مدت زمان آماده شدن، بین 23 تا 110 میلی گرم کافئین داشته باشد.

زنان باردار تا حد امکان باید مصرف کافئین را کاهش دهند

لازم به اشاره است که سازمان بهداشت جهانی مقدار کافئین مصرفی روزانه را برای زنان باردار 300 میلی گرم تعیین کرده که بیشتر از میزان توصیه شده توسط سازمان ملی سلامت آمریکاست؛ هرچند به گفته محققان از نظر علمی نمی توان گفت مثلاً 299 میلی گرم در روز مقدار مناسبی است اما نباید به 301 میلی گرم افزایش یابد. در نتیجه بهتر است زنان باردار تا حد ممکن از مصرف کافئین خود بکاهند.

گفتنی است تحقیق دیگری که در سال 2008 و در سان فرانسیسکو انجام شد، نشان دهنده افزایش دو برابری احتمال سقط خودبه‌خودی جنین در صورت مصرف روزانه 200 میلی گرم کافئین بود.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی