ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

بررسی انیمه Dragon Ball Super Broly
ویجیاتو - بازی

بررسی انیمه Dragon Ball Super Broly؛ توپ اژدهای خشمگین

چند انیمه در طول تاریخ وجود دارد که توانسته‌اند فراتر از مرزهای ژاپن رفته و خود را تبدیل به یک برند جهانی کنند. برخی از این عناوین بیش از بیست سی سال عمر دارند و ...

آرش پارساپور
نوشته شده توسط آرش پارساپور | ۱ اسفند ۱۳۹۷ | ۲۰:۳۰

چند انیمه در طول تاریخ وجود دارد که توانسته‌اند فراتر از مرزهای ژاپن رفته و خود را تبدیل به یک برند جهانی کنند. برخی از این عناوین بیش از بیست سی سال عمر دارند و سالیان سال است که طرفداران خود را دارند و با اینکه در طول سیر دور و دراز خود، فراز و نشیب‌هایی داشتند اما همواره در صدر محبوب‌ترین‌ها قرار گرفته‌اند. انیمه Dragon Ball‌ یکی از این موارد است که با عمری بیشتر از سی سال (مانگای این سری در سال ۱۹۸۴ منتشر شد و پخش انیمه آن نیز در سال ۱۹۸۶ آغاز شد.) توانسته تبدیل به یک برند جهانی و قدرتمند شود.

فرنچایز دراگن بال تاکنون تبدیل به چند سری انیمه‌ای طولانی شده که آخرین آنها Super Dragon Ball Heroes نام دارد، تنها سری از این مجموعه که به جای پخش تلویزیونی به صورت اینترنتی منتشر می‌شود و ماجراهای آن پس از حوادث سریال قبلی یعنی Dragon Ball Super جریان دارد. سری Dragon Ball Super قدم بزرگی برای احیای این انیمه به شمار می‌رود که در حد فاصل سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۸ میلادی در قالب ۱۳۱ قسمت (۸ فصل) پخش شد.

بررسی انیمه Dragon Ball Super Broly

بعد از پخش این سری و محبوبیت فوق‌العاده آن چه در داخل ژاپن و چه در بازار جهانی، سازندگان تصمیم گرفتند که یک انیمه سینمایی پیرو ماجراهای سریال بسازند و انیمه Dragon Ball Super Broly حاصل این تصمیم است؛ اثری که شانس اکران در سینماهای جهان را نیز داشته و در کمال شگفتی توانسته عملکرد خوبی در گیشه داشته باشد و در قبال بودجه‌ای ۸ میلیون دلاری به فروشی نزدیک به ۱۰۵ میلیون دلار دست یابد. تاتسویا ناگامین (که سابقه حضور در مقام کارگردانی اپیزودهایی از سری dRAGON ball Super را نیز در کارنامه خود دارد) ادای دین فوق‌العاده‌ای به گذشته این سری کرده و داستانی قدیمی و محبوب از این سری را از نو بازخوانی کرده است.

  • کارگردان: تاتسویا ناگامین
  • استودیو تهیه کننده: Toei Company، فاکس قرن بیستم
  • صداپیشگان: ماساکو نوزاوا، ریو هوریکاوا، بین شیمادا
  • بودجه: ۸ میلیون دلار

بررسی انیمه Dragon Ball Super Broly

شاید بد نباشد قبل از نگاهی به انیمه Dragon Ball Super Broly به کل این سری یک نگاه سرسری و کوتاه داشته باشیم. سری دراگن بال با انیمه Dragon Ball (بدون هیچ پسوند و پیشوندی) در سال ۱۹۸۶ کار خود را در تلویزیون آغاز کرد و بعد از پخش ۱۵۳ قسمت به کار خود در سال ۱۹۸۹ پایان داد. بعد از پخش این سری و موفقیت و پولسازی آن، سازندگان تصمیم گرفتند که یک سریال جدید در دنیایی که خلق کردند و بسازند ماحصل کار سریال فوق‌العاده محبوب و به یادماندنی Dragon Ball Z شد که همچنان از نظر بسیاری از کارشناسان و طرفداران دوآتیشه این سری، بهترین آن محسوب می‌شود.

بررسی انیمه Dragon Ball Super Broly

Dragon Ball Z درست پس از پایان سری قبلی و در همان سال ۱۹۸۹ پخش شد و هفت سال متوالی به کار خود در تلویزیون ادامه داد. این انیمه طولانی‌ترین (و بازهم تاکید می‌شود که بهترین و محبوب‌ترین) این سری به حساب می‌آید و توانست در قالب ۲۹۱ قسمت فصل جدیدی را داستان این سری باز کند. سازندگان پس از پایان یافتن سری Z به دنبال ساخت یک سریال جدید با نام Dragon Ball GT رفتند، سریالی که تنها در ۶۴ قسمت و در حد فاصل سال‌های ۱۹۹۶ تا ۱۹۹۷ پخش شد و باعث افت این برند شد.

Dragon Ball GT به هیچ وجه با دو سری قبلی خود قابل مقایسه نبود و تغییرات داستانی زیادی که در شخصیت‌ها رخ داده بود و ریسک‌های سازندگان به مذاق کمتر کسی خوش آمد و این سریال را تبدیل به گلوله‌ای خودکشی برای سری دراگن بال کرد. شهرت انیمه رو به افول رفت و تا مدتها خبر درست حسابی از کاراکترهای دراگن بال نبود تا اینکه استودیو بازیسازی Bandai دست به کار شد و با ساخت بازی‌های خلاقانه و متنوع از دو سری اولیه دراگن بال، توانست بار دیگر محبوبیت آن را به جای قبلی بازگرداند.

بررسی انیمه Dragon Ball Super Broly

سازندگان انیمه بعد از موفقیت بازی‌ها و روال شدن نام این سری و پاک شدن لکه ننگ سری GT در اقدامی هوشمندانه به بازسازی سری نخست دراگن بال تحت نام Dragon Ball Z Kai پرداختند. دراگن بال کای دقیقا در همان قالب ۱۵۳ قسمت سری قبلی در آستانه ۲۵ سالگی این سری پخش شد و با بازگو کردن داستان سری اول در کیفیتی بالاتر، هم طرفداران نسل قدیم را دوباره به میدان هواداران بازگرداند و هم توانست در بین نسل‌های جدید، طرفداران حرفه‌ای و دوآتیشه جدیدی پیدا کند. سری Kai‌پی‌ریزی شد برای ادامه این سری که با نام Dragon Ball Super پخش شد و توانست در حد فاصل سالهای ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۸ در قالب ۱۳۱ قسمت، داستان اصلی را به درستی ادامه داد و خاطره GT را برای همیشه از ذهن طرفداران پاک کند.

بررسی انیمه Dragon Ball Super Broly

ناگفته نماند در طول بیش از سی سال پخش این سری، بازی‌های ویدئویی بی‌شماری از دراگن بال ساخته و عرضه می‌شد و در کنار آنها عناوین سینمایی متعددی نیز خلق شد. تاکنون بیست انیمه سینمایی از دراگن بال ساخته شده و اکثر آنها توانستند در زمان خود با بخت و اقبال خوبی روبرو شوند. (همانطور که احتمالا حدس زده‌اید سری GT هیچ عنوان سینمایی در اختیار ندارد) در بین آثار سینمایی Dragon Ball یک چهارگانه وجود دارد که نام یک شخصیت منفی مهیب را یدک می‌کشد: Broly. این کاراکتر در این چهارگانه سینمایی (ساخته شد در سال‌های ۱۹۹۳ و ۱۹۹۴) توانست به محبوبیت فوق‌العاده‌ای دست پیدا کند و دستمایه ساخت چهار اثر سینمایی بشود.

بررسی انیمه Dragon Ball Super Broly

محبوبیت بالای Broly با وجود حضور کوتاهش در تاریخ این انیمه باعث شد که سازندگان سری جدید دوباره یاد او بیفتند. در حقیقت حالا که داستان Dragon Ball دوباره روی دور افتاده و توانسته تمام موارد خوب گذشته در آن احیا شود و خلاقیت‌های جدید سازندگان نیز به آن اضافه شود، حضور یکی از به یادماندنی‌ترین کاراکترها در سری جدید دور از ذهن نبود. برولی فردی بسیار قدرتمند است و تاریخچه‌ جالبی را در داستان خود دارد.

طبیعتا داستان کل سری دراگن بال از حوصله این مطلب خارج است و ذکر این خلاصه بسیار کوتاه تا حدی کافیست: داستان راجع به پسری هست با دم میمون که با یک عدد شاتل فضایی وارد منطقه‌ای در کشور چین می‌شود و از قضا نزدیک یک مدرسه هنرهای رزمی فرود می‌آید. اسمش را به خاطر دم مبارکش گوکو می‌گذارند (این نام به یک میمون افسانه‌ای در اساطیر ژاپن تعلق دارد، مثل رخش که نام یک اسب افسانه‌ای در اساطیر کشور ماست.) و بعدها مشخص می‌شود که نام اصلی‌اش در سیاره‌ای که در آن زاده شده کاکاروت است.  او در این مدرسه تمام راز و رمزها و جادوهای هنرهای رزمی را یاد می‌گیرد و در ده سالگی به وسیله دختری به اسم بلما از راز هفت گوی اژدها باخبر می‌شود. هفت گوییی که با به دست آوردن آنها می‌توان اژدهایی افسانه‌ای را احضار کرد و یک آرزو از آنها خواست.

بررسی انیمه Dragon Ball Super Broly

بعدها مشخص می‌شود که گوکو در سیاره‌ای به نام وجیتا به دنیا آمده که به دست شخصی به نام فریزا نابود شده است. او از نژاد سایان‌ها بوده، افرادی جنگجو که در برابر ارتش فریزا شکست خوردند و پدر گوکو برای نجات جان پسرش او را به زمین فرستاد.(احتمالا یاد سوپرمن افتادید، درست است؟ اشتباه نیست چرا که خالق اصلی این سری خودش گفته که از داستان سوپرمن هم در خلق دنیایش الهام گرفته است.)

انیمه Dragon Ball Super Broly از گذشته‌های دور این سری شروع می‌شود، یعنی دقیقا از جایی که سیاره وجیتا با حضور پدر گوکو و پادشاه آن، کینگ وجیتا روزگاری را سپری می‌کند تا اینکه فریزای پدر و پسر به آن وارد می‌شوند. داستان تا فرستادن گوکو به زمین و نبرد پدران قهرمانان این سری در برابر فریزا پیش می‌رود و سپس در یک جهش عظیم و سریع به زمان بعد از وقایع سریال Dragon Ball Super می‌رسد. جایی که گوکو و وجیتا (دوست همیشگی او که البته رابطه‌شان چندان هم صمیمی نیست) در سیاره زمین در کنار خدای تخریب (گربه‌ای بنفش رنگ) و دیگر دوستانشان زندگی می‌کنند.

بررسی انیمه Dragon Ball Super Broly

ماجراهای سریال تمام شده و اگر آن را ندیدید کافیست بدانید که بنا به دلایل مختلف، دشمن شماره یک گوکو و وجیتا یعنی فریزا (که به نوعی قاتل پدران آنها نیز محسوب می‌شود) مجبور به همکاری با آنها شد تا دنیا را نجات دهد. فریزا بعد از این لطفی که در حق دشمنان دیرینه خود کرد کشته شد اما به دست گوکو و با استفاده از هفت توپ اژدها دوباره به زندگی بازگشت و حالا در کهکشان و پیش ارتش خود دوباره حکمرانی می‌کند. فریزا هیچ وقت گوکو و وجیتا را نبخشیده و می‌خواهد هر طوری که شده بار دیگر آنها را بکشد.

از آنسو ما برولی و پدرش را داریم، دو سایان که در زمان حمله فریزا به سیاره وجیتا (یعنی سالیان سال پیش، قبل از ماجراهای سری نخست) از سیاره طرد شدند و به سیاره‌ای به نام ومپا گریختند. پدر برولی که قدرت و انرژی زیادی در پسرش می‌بیند، تصمیم می‌گیرد که او را در همین سیاره ناکجاآباد تمرین دهد و به آینده‌ای فکر می‌کند که انتقامش را از تمامی سایان‌ها بگیرد. یادتان نرود که او نمی‌داند که سیاره زادگاهش توسط فریزا نابود شده است.

بررسی انیمه Dragon Ball Super Broly

داستان انیمه Dragon Ball Super Broly به رویارویی فریزا و این دو پدر و پسر می‌پردازد که از گذشته خبر ندارند و تصمیم می‌گیرند با خدمت در ارتش فریزا انتقام خود را از پسران سایان‌ها بگیرند. برولی فردی است که انرژی و قدرت بسیار زیادی دارد و هیچ دستگاهی‌ نمی‌تواند میزان قدرت او را بسنجد و رویایی او با دو قهرمان همیشگی این سری تبدیل به نبردی جانانه می‌شود.

بررسی انیمه Dragon Ball Super Broly

انیمه Dragon Ball همیشه از منظر اکشن و تخیل حرف اول و آخر را زده است و بسیاری از فیلم‌ها و سریال‌ها و کارتون‌های ژاپنی و هالیوودی از آن الهام گرفته‌اند. قدرت تخیل در مبارزات در این سری در حد خارج از تصور است و تخیل در آن موج می‌زند. کافیست تصور کنید که یکی از حرکات رزمی قهرمانان این سری منجر به پرتاب اشعه‌ای از مابین دستانش می‌شود که اگر به فرد مبارز روبروش نخورد و به آسمان برسد، می‌تواند یک سیاره از وسط به دو نیم تبدیل کند! آدرنالین و اکشن در انیمه Dragon Ball شاخصه اصلی و عنصر جدانشدنی آن است و جدیدترین انیمه سینمایی این اثر نیز این قاعدع مستنثی نیست.

بررسی انیمه Dragon Ball Super Broly

  • بد نیست بدانید که نژاد سایان‌ها در طول سری دراگن بال چندین Level در زمان مبارزه دارند. یکی فرم کلاسیکشان است و دیگری فرم سوپر سایان که منجر به طلایی شدن موها و قدرت بیشتر در بدن مبارز می‌شود. در سری Dragon Ball Super دو مرحله دیگر هم رونمایی شد که قرمز و آبی نام دارند.
  • بررسی انیمه Dragon Ball Super Broly
  • برولی در فرم کلاسیک و اولیه خود قدرتی مافوق تصور دارد و می‌تواند جلوی سوپرسایان‌ها ایستادگی کند،‌چه مانده که بخواهد تبدیل هم بشود!

Dragon Ball Super Broly نزدیک به صد دقیقه است و با قاطعیت می‌توان گفت که نزدیک به ۸۰ دقیقه آن به نبرد بین کاراکترها ختم می‌شود. از همین ۸۰ دقیقه هم بیش از یک ساعت صرفا به نبرد اصلی و پایانی سری برمی‌گردد که بین وجیتا، گوکو و برولی صورت می‌گیرد. سازندگان نبردی حماسی را خلق کردند که یکی از به یادماندنی‌ترین‌های این سری به شمار می‌آید و در این بین تغییرات ریز و درشتی هم به پیشینه داستان و شخصیت‌های آن اضافه کرده‌اند که خالی از لطف نیست. مثلا در Dragon Ball Super Broly شاهد حضور مادر گوکو هستیم که پیش از این در انیمه‌ها دیده نشده و یا اینکه رابطه پدر و پسری برولی با پدرش، کمی غنی‌تر از سری کلاسیک خود از آب در آمده است.

بررسی انیمه Dragon Ball Super Broly

برولی مانند سگ وحشی است که قدرت بی‌انتهایی دارد و توسط ریموت کنترلی که در دستان پدرش قرار دارد کنترل می‌شود. او مانند یک هالک است و زمانی که کنترل خشم خود را از دست دهد تبدیل به یک ماشین کشنده می‌شود که هیچ چیز و هیچ‌کس جلودارش نیست. مبارزه برولی با قهرمانان این سری نفس‌گیر و جذاب بوده و موسیقی که برای این انیمه به کار رفته نیز برخلاف موسیقی متن سریال که چنگی به دل نمی‌زد، هیجان‌انگیز است. تمام این‌ها به علاوه تصاویر مبارزه و استفاده از افکت‌های مختلف در طراحی مبارزات باعث شده که دیدن انیمه Dragon Ball Super Broly به یکی از هیجان انگیزترین لحظات بیننده‌اش تبدیل شود.

بررسی انیمه Dragon Ball Super Broly

در اینجا ما با مشت‌ها و حرکات رزمی و اکشن بسیار بسیار تخیلی و مبارزات سهمگین مبارزین روبرو هستیم؛ اساسا فلسفه و ماهیت انیمه Dragon Ball‌ در همین نکات نهفته است. داستان، یک داستان سرراست و ساده بوده که البته با دیدن سریال و دانستن پیشینه برخی کاراکترها به مراتب جذاب‌تر است اما برخلاف برخی انیمه‌های سینمایی، اصلا مسائل فلسفی و روانشناسی در آن وجود ندارد. طنز نهفته در کنار اکشن بی‌حد و حصر این انیمه سینمایی، آن را تبدیل به یک انیمه دوست داشتنی کرده که احتمالا شاهد دنباله‌هایی باشد (همانطور که سری قبلی سینمایی برولی هم به یک چهارگانه تبدیل شد) و نام برولی را بیشتر از اینها در سری جدید دراگن بال طنین بیندازد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی