ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

نقد و بررسی‌

بررسی دیجیاتو: گوشی میان رده هواوی Y9 2019

گوشی های سری Y هواوی همیشه از پرفروش ترین محصولات میان رده بازار محسوب می شوند و شرکت چینی هم هر سال تنوع بیشتری به این خانواده می بخشد تا بتواند سهم بزرگ تری از ...

حمید مقدسی
نوشته شده توسط حمید مقدسی | ۱۹ اسفند ۱۳۹۷ | ۲۲:۰۰

گوشی های سری Y هواوی همیشه از پرفروش ترین محصولات میان رده بازار محسوب می شوند و شرکت چینی هم هر سال تنوع بیشتری به این خانواده می بخشد تا بتواند سهم بزرگ تری از کیک بازار جهانی موبایل را به خودش اختصاص دهد؛ کیکی که هر سال کمی کوچک تر از قبل می شود. در این مطلب می خواهیم یکی از اعضای جدید این خانواده یعنی هواوی Y9 2019 را بررسی کنیم.

سازندگان تلفن همراه گاهی اوقات به تبعیت از خودروسازان، کمی از زمان جلو می زنند. مثلاً همین گوشی هواوی Y9 2019 اکتبر سال 2018 یعنی اوایل مهر ماه معرفی شده است و بعد از آن شاهد معرفی چهار عضو دیگر از این خانواده بودیم. با این حال هواوی Y9 2019 تنها عضو سری Y است که از چیپست جدید و قدرتمند Kirin 710 بهره می برد، در حالی که دیگر اعضای این سری به چیپست های اقتصادی مدیاتک و اسنپدراگون مجهز شده اند. همین کافیست تا این گوشی یک سر و گردن بالاتر از هم خانواده هایش قرار بگیرد. مشخصات اصلی این محصول را در ادامه مرور می کنیم:

  • بدنه پلاستیکی
  • وزن 173 گرم
  • نمایشگر 6.5 اینچی تمام اچ دی از نوع IPS LCD
  • چیپست 12 نانومتری و 8 هسته ای Kirin 710
  • 4 گیگابایت حافظه رم
  • 64 گیگابایت حافظه داخلی
  • دوربین اصلی 13 مگاپیکسلی f/1.8
  • دوربین سلفی 16 مگاپیکسلی f/2.0
  • سیستم عامل اندروید 8.1
  • باتری 4000 میلی آمپر ساعتی
  • قیمت زمان عرضه 220 یورو

ویژگی های سخت افزاری هواوی Y9 2019 با توجه به قیمتش بسیار مطلوب به نظر می رسد و نسبت به نسل قبلی هم تفاوت های محسوسی داشته است، اما آیا در بازار شلوغ میان رده ها حرفی برای گفتن دارد؟ در ادامه با بررسی کامل این گوشی همراه ما باشید.

طراحی و کیفیت ساخت

هواوی Y9 2019 از ترند طراحی سال 2018 پیروی می کند که با بدنه براق، کاهش حاشیه اطراف نمایشگر و البته بریدگی بالای صفحه شناخته می شود. از نمای روبرو شاهد یک صفحه 6.5 اینچی خیلی عریض (یا خیلی دراز) با نسبت تصویر 19.5:9 هستیم که تقریباً تمام سطح جلوی گوشی را به خودش اختصاص داده است. البته صفحه آنقدرها هم بدون حاشیه نیست، به خصوص در چپ و راست که می توانست کمتر از این باشد. به هر حال هواوی توانسته نسبت نمایشگر به بدنه را در این گوشی به حدود 83 درصد برساند که رقم مطلوبیست و به همین دلیل می توانید یک گوشی با صفحه 6.5 اینچی را به راحتی در دست بگیرید.

پشت دستگاه شاهد پوشش پلاستیکی براق هستیم، آنقدر براق که به شیشه می ماند و هواوی اسمش را طراحی قوس سه بعدی (3D Arc Design) گذاشته تا امتیاز این مرحله را از دست ندهد. پلاستیک براق از دور خیلی زیبا به نظر می رسد، به خصوص با سه رنگ جذاب هواوی Y9 2019 یعنی مشکی نیمه شب، بنفش شفقی و آبی یاقوتی، یعنی همین رنگی که به دست ما رسیده و بیشتر به سبز می زند تا آبی. با این حال در برخورد نزدیک بسیار راحت تر از آن چیزی که فکر می کنید خش می افتد، درست مثل تجربه ای که با ال جی Q6 داشتیم. بنابراین بهتر است از همان ابتدا گوشی را داخل قاب محافظ سیلیکونی همراهش قرار دهید و بگذارید همانجا بماند.

فریم دستگاه هم از جنس پلی کربنات با روکش براق ساخته شده و در مقایسه با قاب پشتی، مقاومت بیشتری در برابر خط و خش دارد. وزن دستگاه (173 گرم) با توجه به ابعادش بسیار مناسب است و بدنه هم آنچنان لغزنده نیست. به همین دلیل از لحاظ ارگونومی می توان نمره قبولی را به این گوشی داد.

در مجموع به نظر می رسد سازندگان موبایل در حال حاضر دوام و ماندگاری را فدای زیبایی می کنند. بدنه یکپارچه آلومینیومی همیشه انتخاب بهتریست، به خصوص برای گوشی های میان رده. هواوی Y9 2019 یک گوشی زیبا، جذاب و نازک نارنجی است که با کوچک ترین اشاره ای خش می افتد و در برابر آب و گرد و غبار هم مقاومتی ندارد. درگاه میکرو USB روی لبه پایینی هم که ... بگذریم.

نمایشگر

هواوی Y9 2019 از یک نمایشگر 6.5 اینچی IPS LCD با رزولوشن فول اچ دی پلاس (2340×1080 پیکسل) بهره می برد. این پنل با تراکم حدود 400 پیکسل در هر اینچ تصاویری شفاف را به نمایش در می آورد و رنگ ها هم زنده و جذاب هستند. مانند تمام پنل های IPS شاهد کنتراست خوب و زاویه دید عالی هستیم اما حداکثر روشنایی نمایشگر کمی پایین تر از حد انتظار است. به همین دلیل در محیط های پرنور برای مشاهده محتوای صفحه کمی با مشکل روبرو خواهید شد.

هواوی دو حالت را برای نمایش تصویر در نظر گرفته است: حالت Vivid با اشباع بیشتر رنگ ها، همه چیز را چشم نواز تر به نمایش در می آورد و گزینه بهتری برای استفاده روزمره محسوب می شود، به خصوص اینکه در حالت نرمال رنگ سفید را از دست می دهید. در هر دو حالت امکان تغییر دمای رنگ را هم خواهید داشت.

نمایشگر بزرگ تا حدودی از مزاحمت ناچ بالای صفحه می کاهد، به خصوص اینکه اکثر برنامه ها با آن سازگارند و تا زیر ناچ اجرا می شوند. در واقع فقط در گالری و هنگام تماشای عکس، بریدگی بالای نمایشگر بخشی از تصویر را می پوشاند. تازه می توانید از منوی تنظیمات نمایشگر، تمام فضای بالای صفحه را با یک نوار سیاه عریض، پنهان کرده و خیال کنید که اصلاً ناچی وجود ندارد.

یکی از مشکلات هواوی Y9 2019 سایه های متعدد اطراف نمایشگر است، به خصوص روی لبه پایینی، اطراف ناچ و لبه های گرد صفحه که بیشتر به چشم می آید و تا حدودی آزارتان می دهد. این مسئله را قبلاً در آنر ویو 20 (بررسی دیجیاتو) هم دیده بودیم اما اینجا خیلی محسوس تر است و یک ضعف اساسی در فرایند طراحی و ساخت محسوب می شود. امیدواریم هواوی بتواند راهکاری برای رفع این معضل پیدا کند.

رابط کاربری

گوشی های مدل 2019 معمولاً با اندروید 9 به دست کاربر نهایی می رسند، یعنی حداقل انتظار داریم اینگونه باشند، ولی هواوی Y9 2019 زمانی معرفی شد که EMUI 9 هنوز آماده نبود. به همین دلیل این گوشی با اندروید 8.1 و EMUI 8.2 عرضه شده و هنوز معلوم نیست که به اندروید 9 آپدیت خواهد شد یا خیر.

با این حال EMUI 8.2 هم به اندازه کافی امکانات و قابلیت دارد که شما را راضی نگه دارد، به خصوص اگر کاربر قدیمی هواوی باشید. برخلاف همیشه، تم ها و تصاویر پس زمینه این گوشی چنگی به دل نمی زنند و بهتر است خودتان دست به کار شوید. از طرفی حدود 10 بازی و اپلیکیشن اضافه هم به شکل پیش فرض روی هواوی Y9 2019 نصب شده اند که باید حذف گردند.

برای گشت و گذار در EMUI 8.2 چند راه دارید که به نظر من بهترین گزینه در میان آنها، ژست های حرکتی است. در این حالت دکمه های ناوبری حذف می شوند و جای خودشان را به سوایپ از لبه ها می دهند. با سوایپ از لبه راست یا چپ به داخل یک گام به عقب بر می گردید، با سوایپ از لبه پایینی به صفحه هوم می روید. سوایپ از لبه پایینی و نگه داشتن آن به مرور برنامه های باز شده می انجامد و نهایتاً سوایپ از گوشه های لبه پایینی به داخل هم دستیار گوگل را فرا می خواند.

قابلیت جالب دیگر هواوی Y9 2019 که البته شاید زیاد در ایران کاربرد نداشته باشد HiTouch نام دارد. با این قابلیت و البته اپلیکیشن Amazon Assistant که باید جداگانه نصب شود، کافیست عکس یک محصول را با دو انگشت خود لمس کنید تا از طریق فناوری تشخیص تصویر، محصولات مرتبط با آن در فروشگاه آمازون برای خرید به شما پیشنهاد داده شوند.

هواوی استور مخصوص خودش یعنی App Gallery را هم در این گوشی قرار داده که همان ابتدا با اعلام اینکه «برای کشور شما در دسترس نیست» خیالتان را راحت می کند و البته با وجود گوگل پلی استور، بود و نبودش تفاوت چندانی هم ایجاد نخواهد کرد. برای مدیریت کامل گوشی مانند حذف فایل های اضافه، آزادسازی رم، بررسی وضعیت باتری و اسکن برنامه ها هم مثل همیشه می توانید از برنامه Phone Manager استفاده کنید.

سخت افزار و کارآیی

همان طور که گفتیم هواوی Y9 2019 تنها گوشی سری Y است که با چیپست Kirin 710 عرضه می شود، چیپستی که بالاخره جای Kirin 659 را در میان رده های هواوی گرفته و البته برای ما هم تازگی دارد. این چیپست 12 نانومتری از چهار هسته قدرتمند A73 و چهار هسته کم مصرف A53 بهره می برد و پردازشگر گرافیکی Mali-G51 MP4 را به همراه دارد. بنابراین عملکرد بسیار بهتری از آن انتظار می رود.

برای درک بهتر عملکرد سخت افزاری هواوی Y9 2019 به سراغ بنچمارک های همیشگی یعنی آنتوتو، گیکبنچ، پی سی مارک و تری دی مارک می رویم که نتایج به دست آمده را در تصویر زیر می بینید:

نتایج فوق بسیار دلگرم کننده هستند، به ویژه در مقایسه با گوشی های مجهز به Kirin 659 که قبلاً تعداد زیادی از آنها را بررسی کرده ایم. به عنوان مثال امتیاز آنتوتو از حدود 88 هزار در Kirin 659 به حدود 140 هزار رسیده که افزایش 60 درصدی را نشان می دهد. در نتایج گیکبنچ و پی سی مارک هم اوضاع به همین شکل است و شاهد افزایش 40 تا 60 درصدی هستیم.

کارآیی گرافیکی هم به مراتب بهبود یافته است و حالا می توانید آسفالت 9 را با بالاترین تنظیمات گرافیکی (High Quality) و بدون هیچگونه افت فریم بازی کنید. افزایش کارآیی دستگاه در عملکرد روان رابط کاربری و اجرای برنامه ها هم کاملاً مشهود است و دیگر خبری از تأخیر و لگ های گاه و بیگاه نیست. در واقع چیپست Kirin 710 را می توان رقیب سرسختی برای چیپ های میان رده اگزینوس و حتی اسنپدراگون دانست.

هواوی Y9 2019 در زمینه قابلیت های ارتباطی هم تمام نیازهای شما را برآورده می کند؛ از LTE Cat12 با حداکثر سرعت دانلود 600 مگابیت بر ثانیه در شبکه موبایل گرفته تا پشتیبانی از وای فای دوبانده و استاندارد 802.11ac. این گوشی همچنین با 64 یا 128 گیگابایت حافظه داخلی وارد بازار می شود که از طریق درگاه اختصاصی کارت حافظه، می توانید حداکثر 400 گیگابایت دیگر را به آن اضافه کنید. تنها نکته عجیب این است که متأسفانه هواوی از درگاه میکرو USB در این گوشی استفاده کرده تا حس و حال یک گوشی مدرن را از شما بگیرد.

کیفیت صدا

از هواوی Y9 2019 به عنوان یک گوشی اقتصادی انتظار نمی رود که سیستم پخش صدای استریو داشته باشد و شرکت سازنده هم علاقه ای به سورپرایز کردن شما ندارد. تنها اسپیکر این گوشی روی لبه پایینی قرار گرفته و صدای قابل قبولی دارد اما به خاطر صدای تیز و اعوجاج زیاد در ولوم های بالا، برای گوش دادن به موسیقی یا تماشای فیلم باید حتماً از هدفون استفاده کنید. هدفون داخل جعبه دستگاه هم بودنش از نبودنش بهتر است ولی کار زیادی از دستش بر نمی آید. در حالت ایده آل، استفاده از هدفون حرفه ای و فناوری hsiten هواوی نتیجه بسیار خوبی را حاصل خواهد کرد.

در منوی تنظیمات صدای hsiten می توانید چهار حالت پخش صدا و نوع هدفون را انتخاب کنید. انتخاب نوع هدفون تأثیر محسوسی روی تجربه شنیداری دارد. اگر حوصله تنظیمات بیشتر را ندارید، به همان گزینه Auto بسنده کنید که به شکل خودکار و بر اساس محتوای در حال پخش، بهترین حالت ممکن را برایتان انتخاب می کند. حالت 3D Audio برای موسیقی چندان پیشنهاد نمی شود و به نظر من حالت Natural بهترین گزینه است، چون ترکیب صدای متوازن تری را نسبت به دیگر موارد ارائه می دهد.

دوربین

هواوی Y9 2019 چهار دوربین دارد ولی از آنجا که دو دوربین فقط در نقش مکمل ظاهر می شوند، شما همان دو دوربین اصلی و سلفی را در اختیار خواهید داشت. مشخصات دوربین های این گوشی را در ادامه می بینید:

  • دوربین اصلی: سنسور 13 مگاپیکسلی با ضریب اف 1.8 و فوکوس خودکار PDAF
  • دوربین سلفی: سنسور 16 مگاپیکسلی با ضریب اف 2.0

هر دو دوربین فوق با سنسورهای عمق سنج 2 مگاپیکسلی (f/2.4) همراه شده اند تا در ثبت تصاویر پرتره یا کاربردهای واقعیت افزوده به کمک دوربین اصلی بیایند. رابط کاربری دوربین همانند اکثر گوشی های کنونی به شکل ساده طراحی شده. حالت های اصلی عکاسی در نوار پایین و تنظیمات مربوط به آنها در نوار بالا قرار گرفته اند. گزینه More شما را به صفحه دیگری هدایت می کند تا به گزینه های تنظیمات دستی (Pro)، واقعیت افزوده (AR Lens) و مانند اینها برسید.

از درج عبارت AI Camera پشت بدنه می توان فهمید که دوربین هواوی Y9 2019 همانند اکثر محصولات اخیر این شرکت به هوش مصنوعی مجهز شده. به گفته سازنده، دوربین اصلی این گوشی می تواند 500 صحنه متمایز در 22 دسته بندی مختلف را شناسایی کرده و تنظیمات مرتبط به آن را اعمال نماید. مثلاً اگر آسمان بخش زیادی از کادر شما را بپوشاند، رنگ آبی تقویت می شود تا حس بهتری به آسمان دودآلود تهران پیدا کنید. البته بنا به دلایل نامشخص با فعال کردن AI رزولوشن دوربین اصلی از 13 به 12 مگاپیکسل کاهش می یابد، که حالا چیز مهمی هم نیست.

کیفیت عکس های هواوی Y9 2019 در نور کافی بسیار خوب است. هوش مصنوعی در اکثر شرایط، رنگ و لعاب بیشتری را به تصویر می بخشد و نیاز شما را به ویرایش ثانویه از بین می برد. جزئیات تصاویر قابل قبول هستند و حتی می توانید مقداری بزرگ نمایی را برای اصلاح کادر اصلی انجام دهید. کیفیت دوربین اصلی این گوشی در شب، با وجود ضریب اف خوب، چندان چنگی به دل نمی زند و با رنگ های بی روح، کنتراست پایین، فقدان جزئیات و خروجی آبرنگی روبرو هستیم. در ادامه دو نمونه عکس در نور کافی و نور کم را می بینید.

البته مشکل عکاسی شبانه در تمام گوشی های اقتصادی و اکثر میان رده ها وجود دارد. بنابراین با توجه به رده قیمتی هواوی Y9 2019 می توان از این موضوع گذشت. کیفیت پرتره ها با دوربین های اصلی و سلفی و به لطف دوربین های ثانویه عمق سنج، بسیار مطلوب است و سوژه به خوبی از پس زمینه جدا می شود. در ادامه کارآیی حالت پرتره با دوربین های اصلی و سلفی این گوشی را می بینید.

در ادامه می توانید تصاویر بیشتری که در شرایط مختلف نوری با استفاده از دوربین اصلی هواوی Y9 2019 گرفته شده را مشاهده کنید. در تمام عکس های زیر حالت AI فعال بوده و تنظیمات به شکل خودکار انجام شده اند.

در مجموع کیفیت دوربین اصلی و سلفی هواوی Y9 2019 در نور کافی بسیار خوب است و عکس های جذابی را تحویل شما می دهد. در نور کم شاهد افزایش نویز و کاهش کنتراست هستیم و با کاهش بیشتر نور، افت کیفیت قابل توجهی در تصاویر دیده می شود. دوربین اصلی اندکی در فوکوس روی سوژه های نزدیک مشکل دارد و باید چند بار عملیات فوکوس را تکرار کنید. تشخیص چهره درون کادر با سرعت و دقت بالایی انجام می شود و پرتره ها هم کیفیت خوبی دارند. این سطح از کارآیی در یک گوشی اقتصادی بسیار رضایتبخش است.

باتری و شارژ

هواوی Y9 2019 همانند نسل قبل به باتری 4000 میلی آمپر ساعتی مجهز شده که بسته به نحوه استفاده، می توانید حداقل 1 و حداکثر 1.5 روز روی شارژدهی آن حساب کنید. تست باتری با اپلیکیشن پی سی مارک به رقم مطلوب 10:44 ساعت رسید که البته با توجه به حجم باتری، انتظار بیشتری از آن داشتیم. با این حال خیالتان راحت باشد که تقریباً در هیچ حالتی، شارژ باتری این گوشی در یک روز به پایان نمی رسد.

همراه این گوشی یک شارژر 10 واتی عرضه می شود که طی حدود 2 ساعت می تواند باتری را به طور کامل پر کند. البته توان شارژ می توانست بهتر از این ها باشد، ضمن اینکه فناوری شارژ سریع هم یکی دیگر از انتظارات گوشی های مدل 2019 است که در این گوشی دیده نمی شود.

جمع بندی

هواوی Y9 2019 را می توان یکی از بهترین میان رده های کنونی بازار دانست که از نظر قدرت پردازش در سطحی بالاتر از گوشی های اقتصادی جای می گیرد و با قیمت مناسبی که دارد، میان رده های دیگر را به راحتی به چالش می کشد. این گوشی به تازگی به شکل رسمی وارد بازار کشورمان هم شده اند تا دیگر با مشکلات گارانتی و رجیستری درگیر نشوید.

نقطه قوت اصلی این گوشی را باید سخت افزار قدرتمند آن بدانیم که در سطحی بالاتر از دیگر اعضای خانواده و دیگر گوشی های اقتصادی جای می گیرد. بحث طراحی کمی سلیقه ای است و نمی توان نظر قطعی در مورد آن صادر کرد، اما گوشی هواوی Y9 2019 به خصوص در رنگ های آبی و شفقی واقعاً چشم نواز است. حالا این زیبایی به بهای کاهش مقاومت گوشی تمام شده و دستگاه به راحتی خش می افتد.

با این حال اگر به دنبال یک گوشی قدرتمند با قیمت مناسب برای استفاده روزمره، تماشای فیلم و همچنین عکاسی هستید، هواوی Y9 2019 می تواند گزینه مطلوبی برایتان باشد. در ادامه نقاط قوت و ضعف این گوشی را مرور می کنیم.

نقاط قوت گوشی هواوی Y9 2019
  • طراحی زیبا در رنگ های چشم نواز
  • نمایشگر بزرگ و با کیفیت
  • سخت افزار بسیار قدرتمند
  • حسگر اثر انگشت سریع و دقیق
  • عملکرد خوب دوربین های اصلی و سلفی در نور کافی
  • عکاسی هوشمند
  • شارژدهی مناسب باتری
نقاط ضعف گوشی هواوی Y9 2019
  • خش پذیری بیش از حد بدنه
  • سایه های متعدد اطراف نمایشگر
  • عملکرد نسبتاً ضعیف دوربین ها در شب
  • روشنایی پایین نمایشگر
  • فقدان درگاه USB-C
  • اندروید قدیمی
دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (18 مورد)
  • اهورا
    اهورا | ۲۱ اسفند ۱۳۹۷

    ممنون از بررسی

    • اهورا
      اهورا | ۲۱ اسفند ۱۳۹۷

      الان میان رده های خیلی بیشتر به کارمون میاد . ضمن اینکه اطلاعات دقیق و درستی هم تو سایتهای ایرانی نیست و متاسفانه غالبا تعصبی نظر میدن

  • آریا
    آریا | ۲۰ اسفند ۱۳۹۷

    چرا نوکیا رو برسی نمیکنین؟

  • eimanarenji
    eimanarenji | ۲۰ اسفند ۱۳۹۷

    ویز از روی کافه بازار و مایکت به دستور قضایی خذف شد

  • Nima41148
    Nima41148 | ۲۰ اسفند ۱۳۹۷

    سلام این گوشی رده قیمتی نزدیکی به آنر ۱۰ لایت و آنر ۸ ایکس داره اما این دو گوشی بهتر از وای ۹ ۲۰۱۹ هستن چرا که دوربین اصلی و سلفی بهتر،پشتیبانی بیشتر،صفحه نمایشی بهتر و کیفیت ساخت بیشتری رو در کنار رده قیمتی یکسان یا کمتر ارائه میدهند

  • آریا
    آریا | ۲۰ اسفند ۱۳۹۷

    با این قیمت نوکیا 6.1 پلاس خیلی بهتره.

نمایش سایر نظرات و دیدگاه‌ها
مطالب پیشنهادی