ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

ابررایانه
تکنولوژی

سریع‌ترین ابررایانه دنیا توسط AMD برای دولت آمریکا ساخته می‌شود

بنابر اعلام وزارت انرژی ایالات متحده، سریع‌ترین ابررایانه دنیا تا سال 2021 برای این کشور ساخته می‌شود. این ابر کامپیوتر که Frontier نام نهاده شده، طی همکاری مشترک AMD و شرکت Cray که یکی از ...

امین بیگ‌زاده
نوشته شده توسط امین بیگ‌زاده | ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ | ۲۳:۵۹

بنابر اعلام وزارت انرژی ایالات متحده، سریع‌ترین ابررایانه دنیا تا سال 2021 برای این کشور ساخته می‌شود. این ابر کامپیوتر که Frontier نام نهاده شده، طی همکاری مشترک AMD و شرکت Cray که یکی از زیرمجموعه‌های وزارت انرژی آمریکاست برای کتابخانه ملی شهر اوک ریج در ایالت تنسی به تولید می‌رسد؛ یک غول پردازشی که می‌تواند در هر ثانیه میزان 1.5 «اگزافلاپس» محاسبات پیچیده را به انجام برساند.

طبق اخبار منتشر شده، ابررایانه فرانتیر برای مقاصد مختلفی به خدمت گرفته می‌شود که از جمله آن‌ها می‌توان به محاسبات پیچیده هواشناسی و تحقیقات هسته‌ای اشاره کرد. به ادعای تیم سازنده، فرانتیر پس از ساخت به پیشرفته‌ترین مدل مثالی از «پردازش در مقیاس اگزا» تبدیل خواهد شد.

پردازش در مقیاس اگزا نسل بعدی توان پردازشی رایانه‌هاست که با واحد اگزافلاپس (یا کوئینتیلیون بر ثانیه) محاسبه می‌شود. کوئینتیلیون یک عدد نوزده رقمی است که از عدد 1 به همراه هجده 0 جلوی آن تشکیل شده است، عددی که حتی برای خواندن هم ساده نیست چه برسد به این که بخواهید توانایی‌های چنین قدرت پردازشی را برای خودتان هضم کنید.

ابررایانه

فقط برای آنکه بدانید این ابررایانه چقدر قدرتمند است، به گفتن این نکته بسنده می‌کنیم که اگر 160 مورد از سریع‌ترین ابررایانه‌های حال حاضر را با هم ترکیب کنید باز هم به گرد پای ابررایانه فرانتیر نمی‌رسند. به گفته AMD فرانتیر قادر به ذخیره حجم بسیار عظیمی از دیتاست و پهنای باندی دارد که «24 میلیون برابر» پهنای باند اینترنت خانگی معمولیست.

ابررایانه AMD می‌تواند «صد هزار» فیلم اچ دی را در یک ثانیه پردازش کند و با این آمار و ارقام عجیب، طبیعیست که ابعاد غول‌آسایی هم داشته باشد. به گفته سازندگان این ابررایانه فرانتیر 7300 متر مربع (تقریبا به اندازه دو زمین بسکتبال) فضا اشغال می‌کند که فقط 144 کیلومتر طول کابل‌هایش هستند.

جالب است بدانید که فرانتیر تنها ابررایانه با توان پردازشی در مقیاس اگزافلاپس نیست که در آمریکا به تولید می‌رسد. سال گذشته بود که وزارت انرژی آمریکا از آغاز به کار ساخت ابررایانه‌ای به نام Aurora خبر داد که برای خدمت‌رسانی به کتابخانه ملی ارگون در نظر گرفته شده و به احتمال زیاد نخستین ابررایانه در مقیاس اگزافلاپس است که در ایالات متحده آغاز به کار می‌کند.

گفتنی است که دولت چین هم نخستین ابررایانه در مقایس اگزافلاپس خود را در سال 2020 راه‌اندازی خواهد کرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • ErfanMTI
    ErfanMTI | ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸

    چه خوب
    ما لبتاب گیمینگ داریم با همونا یه کاریش میکنیم نهایتا

مطالب پیشنهادی