ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

حکیم عمر خیام
علمی

تغییر لوگوی گوگل به مناسب بزرگداشت حکیم عمر خیام

گوگل از چند سال قبل به مناسبت رویدادهای مهم نظیر سال نو یا بزرگداشت اشخاص سرشناس لوگوی خود را موقتا با یک تصویر دیگر جایگزین می کند که به عنوان دودل شناخته می شوند. این ...

یونس مرادی
نوشته شده توسط یونس مرادی | ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ | ۱۱:۰۰

گوگل از چند سال قبل به مناسبت رویدادهای مهم نظیر سال نو یا بزرگداشت اشخاص سرشناس لوگوی خود را موقتا با یک تصویر دیگر جایگزین می کند که به عنوان دودل شناخته می شوند. این کمپانی امروز به مناسبت ۹۷۱مین سالگرد تولد حکیم عمر خیام تصویری از وی را به عنوان لوگوی انتخاب کرده است.

دودل خیام در ایران نمایش داده نمی‌شود

دودل ها بسته به اهمیتشان در نقاط مختلفی نمایش داده می شوند و تصویر حکیم عمر خیام نیز در اغلب نقاط دنیا از جمله بخش هایی از آسیا، اروپا، هند، آمریکای شمالی و حتی آمریکای جنوبی به نمایش درمی آید. با این حال مشخص نیست چرا گوگل از به تصویر کشیدن آن در ایران به عنوان زادگاه خیام خودداری کرده و این در حالی است که حتی در شیلی و آرژانتین هم لوگوی خود را با تصویر وی جایگزین کرده است.

فارغ از حاشیه های همیشگی گوگل در رابطه با دودل های ایرانی، نمایش تصویر این بزرگان در صفحه اصلی پربازدیدترین سایت جهان در معرفی آنها به دنیا تاثیر به سزایی خواهد داشت. حکیم عمر خیام

حکیم عمر خیام که ۲۸ اردیبهشت هر سال به عنوان روز بزرگداشت وی نام گذاری شده، فیلسوف، شاعر، ریاضیدان و منجم برجسته ای بود. وی با نام کامل «امام غیاث الدین ابوالفتح عمر بن ابراهیم خیام نیشابوری» سال ۴۲۷ هجری در نیشابور به دنیا آمد و هرچند برخی او را شاگرد ابن سینا می دانند اما به باور بسیاری این امر بسیار بعید است.

خیام به لطف حافظه قوی نه تنها به دو زبان فارسی و عربی شعر می سرود، بلکه در ریاضیات، نجوم و طب هم مهارتی فوق العاده داشت تا جایی که حکام و بزرگان مداوای عزیزانشان را به دستان حاذق او می سپردند. رساله های وی در رابطه با معادلات درجه دوم و سوم، جبر و مشکلات هندسه اقلیدسی از مشهورترین آثارش به شمار می روند.

یکی دیگر از دستاوردهای این فیلسوف برجسته تدوین گاهشماری جلالی به عنوان دقیق ترین تقویم همسو با سال اعتدالی، در کنار بزرگان دیگری نظیر منصور خازنی و ابوحاتم مظفر اسفزاری است که با محاسبه زمان گردش زمین به دور خورشید تا چندین رقم اعشار صورت گرفت.

به گفته برخی تذکره نویسان حکیم عمر خیام علی‌رغم رباعیات عاشقانه جذاب هرگز ازدواج نکرد. این حکیم سرشناس که به گفته بیهقی «امام عصر خود» بود، در سال ۵۱۷ از دنیا رفت اما امروز و پس از گذشت نزدیک به ۹ قرن هنوز مقبره وی در نیشابور میزبان بازدیدکنندگان بسیاری است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (9 مورد)
  • molavy
    molavy | ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۸

    چقدر عرب پرست داریم، چرا طرفدار این عرب هستید که هیچ چیش به ایرانی های اصیل نمیخوره. ایران فقط قبل اسلام

    • آریا
      آریا | ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸

      اصلا شعر هاش رو خوندی ؟ که به خیام میگی عرب؟ حتما فکر میکنی مسلمون هم بوده ? ? ?

    • Armin Khani
      Armin Khani | ۱ خرداد ۱۳۹۸

      تو اصلا نمیدونی دارن در مورد کی صحبت میکنی! یه جا کامنت میذاری و از ظهور امام زمان حرف میزنی و اینجا هم میگی عرب پرست... رفیق چند چندی با خودت؟

نمایش سایر نظرات و دیدگاه‌ها
مطالب پیشنهادی