ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

درخشش بی‌سابقه سیاه چاله کهکشان راه شیری اخترشناسان را شگفت زده کرد

سیاه چاله مرکزی کهکشان راه شیری با درخشش غیرعادی خود دانشمندان و اخترشناسان را شگفت زده کرد. در مرکز کهکشان راه شیری سیاه چاله ای به نام کمان ای-استار (*Sagittarius A) قرار گرفته که حجمی ...

پیمان حسنی
نوشته شده توسط پیمان حسنی | ۲۲ مرداد ۱۳۹۸ | ۱۶:۳۰

سیاه چاله مرکزی کهکشان راه شیری با درخشش غیرعادی خود دانشمندان و اخترشناسان را شگفت زده کرد.

در مرکز کهکشان راه شیری سیاه چاله ای به نام کمان ای-استار (*Sagittarius A) قرار گرفته که حجمی معادل ۴ میلیون برابر خورشید دارد. تیمی از دانشمندان به مدت دو دهه در حال مطالعه این سیاه چاله بوده است. این تیم اردیبهشت ماه متوجه درخشش غیرعادی این سیاه چاله شد.

«توان دو» (Tuan Do) نویسنده ارشد پژوهش و یکی از اعضای تیم مطالعه سیاه چاله از دانشگاه کالیفرنیا، لس آنجلس می گوید:

«ما تغییرات سیاه چاله را که به طور بلادرنگ رخ می دادند، مشاهده کردیم. معمولاً چنین چیزی را در دنیای اخترفیزیک نمی بینید.»

تیم مذکور به کمک دوربین فروسرخ تلسکوپ های رصدخانه کِک (W. M. Keck Observatory) به مدت 4 شب مرکز کهکشان راه شیری را رصد کردند. در تاریخ 13 مه (23 اردیبهشت) و در مدت زمان 2 ساعت میزان تابش امواج فرو سرخ از این سیاه چاله 75 برابر بیشتر از میزان عادی ثبت شد.

این سیاه چاله در تاریخ 20 آوریل (31 اردیبهشت) نیز در چند شب روشن و خاموش شد. در تصویر زیر مدت زمان درخشش 2 ساعته سیاه چاله را که سرعت آن افزایش یافته می بینید:

همانطور که می دانید خارج از سیاه چاله منطقه ای به نام افق رویداد شکل می گیرد. در این منطقه نیروی جاذبه آنقدر قوی است که با خم کردن فضای اطراف، حتی نور نیز به دام می افتد این روشنایی غیرعادی احتمالا به دلیل واکنش بین ستاره و گازهای مجاور سیاه چاله رخ داده است.

تیم مذکور اعتقاد دارد ستاره اس2 با ایجاد تغییر در الگوی وارد شدن گازها به درون سیاه چاله، مسئول این درخشش بوده است. همچنین امکان دارد عبور ابر گازی مرموز G2 از مجاورت سیاه چاله این درخشش را ایجاد کرده باشد. اخترشناسان امیدوارند با مشاهدات بیشتر عامل این درخشش را شناسایی کنند.

لازم به ذکر است تیم دیگری در رصد خانه جنوبی اروپا (European Southern Observatory) به کمک تلسکوپ های VLT سیاه چاله کهکشان راه شیری و ستاره اس2 را مطالعه می کنند. «دو» امیدوار است این تیم نیز درخشش غیرعادی سیاه چاله را ثبت کرده باشد.

طبق پژوهشی که توسط تیم مطالعه سیاه چاله کهکشان راه شیری منتشر شده، آنها به دنبال فهمیدن میزان فعالیت غیرعادی سیاه چاله و مدت زمان آن هستند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی