ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

آزمایش خون
علمی

با آزمایش خون از احتمال مرگ خود در دهه آینده باخبر شوید

طی یک پژوهش جدید این موضوع مطرح شده که چطور می‌توان مرگ یک انسان را به راحتی تخمین زد. در این آزمایش ۱۴ بیومارکر موجود در خون مورد بررسی قرار گرفته است. به همین سبب ...

رسول خردمندی
نوشته شده توسط رسول خردمندی | ۳۰ مرداد ۱۳۹۸ | ۱۹:۳۰

طی یک پژوهش جدید این موضوع مطرح شده که چطور می‌توان مرگ یک انسان را به راحتی تخمین زد. در این آزمایش ۱۴ بیومارکر موجود در خون مورد بررسی قرار گرفته است. به همین سبب می‌توان ریسک فاکتورهای مهمی را در افراد سنجید. با اینکه نتایج این پژوهش رضایتبخش بوده اما دانشمندان راه زیادی در پیش دارند تا از این شگرد در یک مقیاس کلان استفاده کنند.

بیومارکرهای زیستی تنها به مرگ و میر ارتباط ندارد و این نشانه‌های زیستی از وضعیت کلی سلامت بدن مثل متابولیسم اسید‌های چرب، التهاب و گلیکولیزیس خبر می‌دهند. جالب است بدانید که بالغ بر ۴۴ هزار نفر از هر سنی در این تست شرکت داشته‌اند. دانشمندان نیز اعتقاد دارند امتیاز پیش‌بینی در هر فردی به شدت دقیق است.

تشخیص آلزایمر

در هر صورت پژوهشگران باور دارند می‌توان از این تکنیک برای آزمایش داروهای جدید نیز استفاده کرد. چرا که داروهای مختلف می‌توانند روی بیومارکرهای خونی تاثیر مثبت یا منفی داشته باشند. با این حال امکان دارد وجود متغیرهای مداخله‌گر، از دقت پیش‌بینی مرگ بکاهد.

از طرفی دیگر می‌توان شیوه‌های درمانی متنوعی برای یک بیمار در نظر گرفت. به خصوص متخصصینی که با سرطان سر و کار دارند. حداقل پزشک می‌تواند حدس بزند آیا رویکردی که در پیش گرفته برای بیمار مناسب است یا خیر.

البته باید خاطر نشان کرد که این اولین باری نیست که یک تیم تحقیقاتی به واسطه طرح یک ایده، مرگ احتمالی انسان را تخمین می‌زند. تیم محققین دانشگاه یِیل در سال گذشته آزمایش مشابهی راه‌اندازی کردند که بر پایه ۹ بیومارکر پیش رفت.

شاید افزایش روزافزون سیستم‌های هوش مصنوعی بتواند بستر را برای پیش‌بینی دقیق و بدون نقص مرگ فراهم کند. آیا شما نیز همین طور فکر می‌کنید؟

یافته‌های این پژوهش بحث‌برانگیز در ژورنال Nature Communications به انتشار رسید.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • opda511
    opda511 | ۳۰ مرداد ۱۳۹۸

    هم جنبه مثبت و پیشگیری داره و هم می تونه ادم را زودتر بکشه چون اگه مثلا به یکی بگیم دوسال دیگه سرطان میگیری و میمیری فک نکنم تا دو هفته بیشتر زنده بمونه چون از ترس دق میکنه و میمیره

مطالب پیشنهادی