ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

گرافین ماده مناسبی برای سد راه پشه‌ها و جلوگیری از گزیده شدن توسط آن‌هاست

گرافین ابر ماده بسیار انعطاف‌پذیری که برای ساخت سلول‌های خورشیدی مورد استفاده قرار می‌گیرد،  دفع کننده خوب پشه‌ها هم هست. تیمی از محققان دانشگاه براون دریافتند که پوشاک تولید شده از گرافین، نه تنها مانع ...

زینب عابدی راد
نوشته شده توسط زینب عابدی راد | ۶ شهریور ۱۳۹۸ | ۱۷:۰۰

گرافین ابر ماده بسیار انعطاف‌پذیری که برای ساخت سلول‌های خورشیدی مورد استفاده قرار می‌گیرد،  دفع کننده خوب پشه‌ها هم هست. تیمی از محققان دانشگاه براون دریافتند که پوشاک تولید شده از گرافین، نه تنها مانع فیزیکی خوبی برای سد راه پشه‌هاست بلکه می‌تواند در رفتار آن‌ها نیز تغییر ایجاد کرده و مانعی در مقابل گزش پشه ها باشد.

در این مطالعه همچنین آمده که گرافین سیگنال‌های شیمیایی را که پشه‌ها با آن به سمت موجودات زنده جذب می‌شوند را بلاک می‌کند. «سینتیا کاستیلو» دانشجوی مقطع دکترای دانشگاه براون در این باره گفته:

بعد از استفاده از گرافین پشه‌ها اصلا روی پوست فرود نیامدند و انگار هیچ رغبتی هم به این کار نداشتند. ما فکر می‌کردیم که می‌توان از گرافین به خاطر  به عنوان سد فیزیکی در مقابل گزش پشه ها استفاده کرد اما وقتی نتایج این تحقیقات را دیدیم، با خودمان گفتیم شاید این ماده به عنوان یک سد شیمیایی هم عمل می‌کند و در واقع پشه‌ها متوجه حضور موجود زنده نمی‌شوند.

گزش پشه

در این تحقیق، پژوهشگران بازوی افراد شرکت‌کننده را با غشایی از گرافین اکساید که روی آن را لایه‌ای از پارچه کتانی فرا گرفته بود پوشاندند. برای مقایسه بازوی تعدادی از داوطلبان هم فقط با پارچه کتانی پوشانده شد و پشه‌ها حتی یکبار هم گروهی که روی بازویشان لایه گرافین قرار گرفته بود را نگزیدند.

البته گرافین اکساید در معرض رطوبت اثر خود را به مقدار قابل توجهی از دست می‌دهد و متاسفانه پشه‌ها در محیط‌های مرطوب بیشتر حضور دارند. دانشمندان متوجه شدند که پشه‌ها می‌توانند با سوراخ کردن لایه گرافین اکساید مرطوب به آن نفوذ کنند. اما وقتی از گرافین با محتوای اکسیژنی کمتری (rGO) استفاده کردند به این نتیجه رسیدند که ماده مذکور به عنوان سدی در مقابل پشه‌ها در هر دو محیط خشک و مرطوب عمل می‌کند.

با این حال یکی از مشکلات rGO، عدم انتقال هوا از طریق آن است که باعث جلوگیری از نتفس پوست می‌شود. بنابراین این ماده نمی‌تواند در تولید لباس‌های کمپینگ و گردشگری مورد استفاده قرار بگیرد. دانشمندان به دنبال راهی هستند تا گرافین را در شرایط مرطوب  هم پایدار و قوی نگه دارند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی