ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

سفر به عمق ناشناخته‌ها؛ کاوشگر پارکر در اطراف خورشید چه می‌کند؟

یوجین پارکر، دانشمندی بود که اولین بار در مقاله خود از وجود ماده پرسرعت و میدان مغناطیسی پرده برداشت که از سطح خورشید ساطع می‌شد. این مقاله که در سال ۱۹۵۸ منتشر شد، دلیلی برای ...

کورش چایچی
نوشته شده توسط کورش چایچی | ۶ مهر ۱۳۹۸ | ۱۹:۳۰

یوجین پارکر، دانشمندی بود که اولین بار در مقاله خود از وجود ماده پرسرعت و میدان مغناطیسی پرده برداشت که از سطح خورشید ساطع می‌شد. این مقاله که در سال ۱۹۵۸ منتشر شد، دلیلی برای فرستادن کاوشگر خورشیدی پارکر به نزدیک این ستاره پر نور بود.

این ماده‌های پرسرعت و میدان مغناطیسی که از سطح خورشید منتشر می‌شوند، همان بادهای خورشیدی هستند که تاثیرات مخرب آن روی سیستم‌های GPS، شبکه برق و ماهواره‌ها ثابت شده است. بررسی و درک بهتر این باد‌ها باعث می‌شود تا ما روش‌های بهتری برای مقابله با اثرات منفی آن‌ها پیدا کرده و همچنین سرنخ‌هایی از چگونگی پیدایش حیات روی کره زمین را بررسی کنیم.

دانشمندان دهه‌ها روی این موضوع تحقیق کرده‌اند و به تازگی به کمک پیشرفت دانش ‌مهندسی حرارت، می‌توانند ماشینی را برای بررسی دقیق‌تر و نزدیک‌تر به فضا بفرستند. «کاوشگر خورشیدی پارکر» که نامش را از دانشمند معروف وام گرفته است، برای همین منظور به نزدیک خورشید فرستاده شده است.

کاوشگر خورشیدی پارکر

کاوشگر خورشیدی پارکر توانسته است تا ۲۴ میلیون کیلومتر به سطح خورشید نزدیک شود و رکورد قبلی که در اختیار کاوشگر آلمانی-آمریکایی هلیوس ۲ بود را بشکند. ابعاد این کاوشگر به اندازه یک ماشین کوچک بوده و پوسته کامپوزیت کربنی به ضخامت ۱۱.۴ سانتی‌متر از آن محافظت می‌کند. این پوسته با بازتاب انرژی خورشید، موفق به کاهش 45 برابری دمای کاوشگر پارکر می‌شود و در دمای ۱۳۷۷ درجه‌ای، دمای کلی مجموعه را به ۲۹.۵ درجه می‌رساند.

البته نکته‌ی حائز اهمیت، دمای اتمسفر خورشید به نام کرونا است. این دما حدود ۳۰۰ برابر از دمای سطح خورشید بیشتر است و دلیل این که کاوشگر خورشیدی پارکر در این منطقه پرواز می‌کند این است که کرونا محل تولد ذراتی با بیشترین انرژی خورشیدی است. کرونا همچنین محل تبدیل سرعت باد‌های خورشیدی از سرعت مادون صوت به سرعت مافوق صوت نیز است.

کاوشگر خورشیدی پارکر متشکل از ۴ تجهیز علمی به همراه ابزاری برای تحلیل میدان‌های مغناطیس، پلاسما، ذرات با انرژی بالا و همچنین ابزاری برای  عکاسی با کیفیت است. این کاوشگر قرار است با بررسی محیط یاد شده نه تنها درک ما از مرکز منظومه شمسی را دوباره شکل دهد، بلکه دید ما نسبت به کل ستاره‌های جهان هستی را تغییر دهد.

کاوشگر خورشیدی پارکر
عکسی از داخل اتمسفر خورشید

با وجود این که این کاوش، برنامه‌ای برای آینده است، کاوشگر پارکر موفق شده است تنها پس از دو ماه به نزدیک‌ترین فاصله‌ به خورشید برسد و رکورد قبلی را جابجا کند. همچنین کاوشگر پارکر توانسته اولین عکس‌های داخل اتمسفر خورشید را با زمین مخابره کند.

با این حال پس از سومین چرخش دور خورشید، کاوشگر پارکر توانسته ۳ پرواز نزدیک به سطح خورشید را داشته باشد. همچنین سرعت هر کدام از این پرواز‌ها به عدد خیره کننده ۳۴۲ هزار کیلومتر بر ساعت می‌رسد. قرار است کاوشگر پارکر پس از ۲۴ پرواز نزدیک به سطح خورشید که در سال ۲۰۲۴ اتفاق می‌افتد، تا فاصله بسیار نزدیک ۶.۱ میلیون کیلومتری به خورشید نزدیک شود.

با این اوصاف انتظار می‌رود تا سال‌ها بتوانیم به وسیله کاوشگر پارکر، دانش خود نسبت به سطح ماه را افزایش دهیم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی