ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

زحل
علمی

کشف ترکیبات اورگانیک در یکی از اقمار زحل

ناسا از کشف ترکیبات اورگانیک جدیدی روی قمر Enceladus سیاره زحل خبر داده است. این کشف با تکیه بر دیتایی رخ داده که در طول ماموریت Cassini ناسا به دست آمده و حکایت از آن دارد که ...

Maryam Mousavi
نوشته شده توسط Maryam Mousavi | ۱۱ مهر ۱۳۹۸ | ۱۲:۰۰

ناسا از کشف ترکیبات اورگانیک جدیدی روی قمر Enceladus سیاره زحل خبر داده است. این کشف با تکیه بر دیتایی رخ داده که در طول ماموریت Cassini ناسا به دست آمده و حکایت از آن دارد که اقیانوس عمیق موجود روی Enceladus احتمالا حاوی سنگ بنای حیات است. البته این بدان معنا نیست که دانشمندان در این قمر حیات را پیدا کرده اند اما می توان آن را دستاوردی بسیار بزرگ در بررسی اجرام آسمانی توسط ناسا قلمداد کرد.

Enceladus نوعی قمر یخی با سطح سفید و برفی مانند است که با پیچک های آبی رنگ و ماری شکل پوشیده شده. این قمر ششمین ماه بزرگ زحل نیز محسوب می شود و تنها یک دهم ابعاد Titan را دارد که بزرگ ترین قمر این سیاره است. لایه ای از یخ شفاف که سطح این قمر را پوشانده آن را به شدت آینه ای کرده و اقیانوسی که در زیر سطح آن قرار گرفته است را پوشانده.

حیات روی زحل

طبق اطلاعاتی که ناسا در کنار تصویر بالا منتشر کرده Enceladus هسته ای مملو از آب دارد که باعث ایجاد منافذی در اعماق اقیانوس آن شده است. این منافذ به قدری قدرتمند هستند که می توانند مواد یخی را به شکل دانه های ریز یا بخار آب به فضا پرتاب کنند. کاوشگر Cassini نیز ترکیبات حیات را در داخل همین دانه های یخی پیدا کرده است.

طبق اعلام ناسا ترکیبات کشف شده حاوی مقادیری از نیتروژن و اکسیژن بوده اند؛ همان ترکیبی که وقتی روی زمین وجود داشته باشد باعث شکل گیری سنگ بنای حیات یا همان آمینو اسیدها می شود. احتمال دارد که این ترکیبات به ایجاد واکنش هایی در اقیانوس Enceladus و در نهایت تولید آمینو اسید منجر شوند اما این فرض تنها در صورتی ممکن است که شرایط برای این واکنش ها فراهم باشد.

به غیر از این موضوع دانشمندان هنوز نمی دانند که آیا آمینو اسیدها برای توسعه حیات روی سیارات و قمرهای دیگر ضروری هستند یا خیر اما این کشف میتواند قطعه دیگری از پازل حیات فرازمینی باشد. ماموریت Cassini در اواخر سال ۲۰۱۷ به پایان رسید با این حال دیتای به دست آمده از آن همچنان به کشفیات تازه ای در رابطه با این جرم یخی منجر می شود.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی