ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

قاچاق تسلیحات نظامی
تکنولوژی

تلاش نافرجام فرد چینی برای قاچاق تسلیحات نظامی آمریکا

رقابت نظامی میان چین و آمریکا به حدی جدی دنبال می‌شود که هیچ کدام از این دو کشور قدرت‌مند به یکدیگر رحم نمی‌کنند. جدیدترین مورد این کشمکش‌‌های نظامی و اقتصادی هم مربوط به شهروند چینی ...

کورش چایچی
نوشته شده توسط کورش چایچی | ۲۹ مهر ۱۳۹۸ | ۱۴:۰۰

رقابت نظامی میان چین و آمریکا به حدی جدی دنبال می‌شود که هیچ کدام از این دو کشور قدرت‌مند به یکدیگر رحم نمی‌کنند. جدیدترین مورد این کشمکش‌‌های نظامی و اقتصادی هم مربوط به شهروند چینی می‌شود که پس از ۲ سال به دلیل قاچاق تسلیحات نظامی آمریکایی دستگیر شده است.

تاو لی (Tao Li) چهل ساله بین دسامبر ۲۰۱۶ و ژانویه ۲۰۱۸ تلاش‌هایی برای خرید تقویت‌کننده‌های مقاوم به اشعه و همچنین مدار‌های نظارتی ازطرفین آمریکایی خود انجام داده است. این تجهیزات توان تحمل میزان بالایی از تشعشعات و حرارت را دارند و به همین دلیل برای اهداف نظامی و فضایی مناسب تلقی می‌شوند. در نتیجه به دلیل کاربرد‌های خاص این دستگاه‌ها، دولت آمریکا برای صادرات آن‌ها به جایی خارج از خاک این کشور، مجوز‌هایی را در نظر گرفته است.

با این حال به دلیل مصارف نظامی این دستگاه‌ها، دولت آمریکا تمام درخواست‌های چین برای گرفتن مجوز صادرات این دستگاه‌ها را رد می‌کند و در نتیجه آقای لی هم نتوانسته چنین مجوز‌هایی را از دولت امریکا اخذ کند. به همین دلیل آقای لی که آن زمان در چین زندگی می‌کرد، حاضر بود برای صادرات این دستگاه‌ها، هزینه خطر (Risk Fee) را هم پرداخت کند.

قاچاق تسلیحات نظامی

دلیل پرداخت این هزینه اضافی، خطر‌های موجود در رابطه با قاچاق تسلیحات نظامی بدون مجوز از مرز‌های آمریکا عنوان شده است و آقای لی از طریق بانکی در چین، این پول را به شرکای آمریکایی خود پرداخت کرده بود. وی زمانی گیر افتاد که پلیس امنیت آمریکا با جا زدن خود به عنوان یکی از این شرکای آمریکایی، توانست او را در حین ملاقات با دیگر تامین کننده آمریکایی در فرودگاه لس آنجلس دستگیر کند.

پس از بررسی جرایم آقای لی، وی به ۴۰ ماه زندان و ۳ سال آزادی مشروط محکوم شد. یکی از ماموران سازمان امنیت آمریکا در این رابطه می‌گوید:

یکی از اولویت‌های این سازمان جلوگیری از سوءاستفاده از محصولات نظامی آمریکا است و ما با تلاش هر چه تمام‌تر برای این کار تلاش خواهیم کرد.

البته دولت چین در این رابطه اظهار نظری نکرده است و باید دید که پایان این داستان چگونه رقم خواهد خورد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (3 مورد)
  • jalal
    jalal | ۲۹ مهر ۱۳۹۸

    یعنی میشه یه بار این کامپیوتر رو روشن کنیم و خبری از دزدی این چینیهای کمونیست کثیف نشنویم ؟

  • Py LordVaderX
    Py LordVaderX | ۲۹ مهر ۱۳۹۸

    امیدوارم شرق زیبا بر شیطان بزرگ غلبه کند و امثال صحنه های فرار امریکایی ها از سوریه را در سایر کشور ها هم ببینیم

    ??❤️????❤️????

  • آریا
    آریا | ۲۹ مهر ۱۳۹۸

    چینی های دزد. متقلب .انگل.
    امریکا باید قوانین رو سخت تر کنه. باید از کوکا کولا و پپسی یاد بگیرن که چطور فرومولشون رو یک قرنه محرمانه نگه داشتن

مطالب پیشنهادی