ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

سکوی پرتاب
تکنولوژی

سکوی پرتاب: داوری نهایی ۲۰ استارتاپ برای انتخاب اولین دور سرمایه‌گذاری «۱۰۰ استارت‌آپ»

مجموعه «۱۰۰ استارتاپ» که برای کمک به اکوسیستم استارتاپی کشور شروع به فعالیت کرده با برگزاری اولین رویداد فصلی «سکوی پرتاب» و با گردآوری حدود ۲۰ داور اصلی این مجموعه، قصد دارد تا تیم‌های منتخب ...

آرش پارساپور
نوشته شده توسط آرش پارساپور | ۱۵ آذر ۱۳۹۸ | ۱۶:۲۱

مجموعه «۱۰۰ استارتاپ» که برای کمک به اکوسیستم استارتاپی کشور شروع به فعالیت کرده با برگزاری اولین رویداد فصلی «سکوی پرتاب» و با گردآوری حدود ۲۰ داور اصلی این مجموعه، قصد دارد تا تیم‌های منتخب خود را مشخص نماید.

به گزارش دیجیاتو، مجموعه ۱۰۰ استارتاپ قرار است روز شنبه ۱۶ آذر، داورانی از فعالین شاخص زیست بوم کارآفرینی را گرد هم آورد تا درباره سرمایه‌گذاری روی استارتاپ‌های راه‌یافته به داوری نهایی فصلی تصمیم بگیرند. قرار است منتخبین پس از پایان این رویداد، فرایند راستی آزمایی و عقد قرارداد را طی کنند و فرآیند جذب سرمایه آنها به سرعت آغاز شود.

استارتاپ‌هایی که در اولین رویداد «سکوی پرتاب» داوری می‌شوند از میان ۱۴۰ درخواستی انتخاب شده‌اند که در دوماه گذشته پس از رویداد اعلام موجودیت «۱۰۰ استارتاپ» به دبیرخانه این مجموعه ارسال شده‌اند و چندین مرتبه بررسی روی آنها انجام شده است. این درخواست‌ها پس از اعتبارسنجی و سپس داوری غیرحضوری اولیه به مرحله داوری نهایی راه یافته‌اند. از ۲۰ استارتاپ حاضر در داوری نهایی، ۸ استارتاپ خدماتی و ۱۲ استارتاپ محصول محور هستند.

سکوی پرتاب

داوری نهایی این استارتاپ‌ها در حوزه کسب‌وکار توسط حمزه قطبی نژاد، محمد عظیمی، مهدی مظاهری و…، در حوزه محصول توسط مریم قدیری، محمدحسین حمیدی، ایمان عقیلیان، محمدحسین نیری و چند تن دیگر خواهد بود و در حوزه مالی نیز داوری توسط جواد احمدپور، سیدسعید موسوی و ناصر غانم‌زاده و درباره کیفیت گروه بنیان‌گذار توسط حامد ساجدی، حمیدرضا علوی، رضا کلانتری‌نژاد و چند فرد دیگر انجام می‌شود.

«نوید نظری» مدیر اجرایی «۱۰۰ استارت‌آپ»، درباره رویداد سکوی پرتاپ اظهار دارد که این رویداد نقطه عطفی برای مجموعه ۱۰۰ استارتاپ خواهد بود: «مجموعه ما بیش از همه رسالت خود را در ایجاد اشتیاق در زیست‌بوم کارآفرینی و کمک به آغاز رشد استارتاپ‌های بذری می‌بیند. با انجام اولین سرمایه‌گذاری‌ها دوماه پس از اعلام موجودیت رسمی، جدیت و انگیزه خود برای سرمایه‌گذاری و کمک به زیست‌بوم کارآفرینی را اثبات می‌کنیم».

نظری درباره کیفیت استارتاپ‌های سرمایه‌پذیر ادامه می‌دهد:

«شرایط اقتصادی چندسال گذشته و تبعات آن در کنار خلاهای آموزشی و رسانه‌ای، تولد استارتاپ‌های با کیفیت از نظر ایده، اعضا و توانمندی را کاهش داده است. به همین دلیل نگرانیم تعداد استارتاپ‌های سرمایه‌پذیر مناسب به سرعت کم شوند. البته برگزاری رویداد سکوی پرتاب با اثبات جدیت ما در سرمایه‌گذاری اعتمادبخش گروه‌هایی خواهد بود که هنوز برای جذب سرمایه درخواست نکرده‌اند. با این حال برنامه‌ریزی و فعالیت اجرایی برای حرکت سریع به سمت آموزش و کمک به تیم‌سازی را شروع کرده‌ایم».

گفتنیست تصمیم‌گیری درباره چگونگی تقسیم منافع استارتاپ با سرمایه‌گذار چالش همیشگی استارتاپ‌ها خصوصا استارتاپ‌های مراحل بذری است که در ابهام بیشتری به سر می‌برند. «۱۰۰ استارت‌آپ» برای حفظ چابکی و سرعت فرایند سرمایه‌گذاری تفاهم با کارآفرینان را از طریق دو مدل قرارداد Convertible Note و RBF پیگیری می‌کند. در این مدل قراردادها، تصمیم‌گیری درباره سهم سرمایه‌گذار به آینده‌ای موکول می‌شود که با سرمایه‌گذاری مراحل بعدی یا رسیدن استارتاپ به درآمدزایی، امکان ارزش‌گذاری واقع‌بینانه فراهم باشد. به این شکل اختلاف‌نظر در تفاهم کاهش پیدا کرده و رسیدن به توافق در دوره نیاز کسب‌وکار به سرمایه، ساده‌تر و سریع‌تر می‌شود.

در رویداد «سکوی پرتاب» علاوه بر انجام فرایند داوری و اعلام سرمایه‌گذاری‌ها، کارگاهی برای آشنایی با این مدل قراردادها نیز برگزار می‌شود تا کارآفرینان قبل از عقد قرارداد سرمایه‌گذاری آشنایی کافی با چگونگی این مدل قراردادها آن داشته باشند و ابهامات خود را قبل از عقد قرارداد رفع کنند. حضور در این کارگاه علاوه بر استارتاپ‌های حاضر در داوری، برای دیگر فعالین زیست‌بوم کارآفرینی نیز فراهم است و علاقه‌مندان می‌توانند از صفحه ایوند این کارگاه برای حضور ثبت‌نام کنند.

«۱۰۰ استارت‌آپ» مجموعه سرمایه‌گذاری و شتابدهی توزیع‌شده مرحله بذری و پیش‌بذری است که تلاش می‌کند در استارتاپ‌های این مراحل و دیگر تیم‌های نیازمند «سرمایه گذار» فعل سرمایه‌گذاری را به مرحله عملیاتی برساند. تصمیم‌گیری درباره این سرمایه‌گذاری‌ها در یک فرایند کوتاه و سریع از اعتبارسنجی، داوری غیرحضوری و سپس داوری نهایی توسط فعالین زیست‌بوم کارآفرینی انجام می‌شود. استارتاپ‌های پذیرفته شده علاوه بر اختصاص منابع سرمایه، به یک راهبر ارشد با تجربه فعالیت در صنعت هر استارتاپ مرتبط می‌شوند تا به عنوان فردی آشناتر به صنعت و توانمندتر در کسب‌وکار، واسط ارتباط کسب‌وکار با سرمایه‌گذار باشد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی