دو سال پیش رئیس جمهور آمریکا با غیرمنصفانه خواندن توافق اقلیمی پاریس، اعلام کرد که از آن خارج می شود. روز دوشنبه این هفته دولت ترامپ خبر داد که این فرایند یکساله رسما آغاز شده و مایک پمپئو وزیر کشور آمریکا نیز در بیانیه ای خبر داد که بنابر مفاد این توافق، ایالات متحده آمریکا اعلان رسمی خود برای کناره گیری از توافق اقلیمی پاریس را تسلیم سازمان ملل متحد کرده است.

وقتی دونالد ترامپ از برنامه های خود برای کناره گیری از این توافق بین المللی خبر داد (پیمانی که توسط ۲۰۰ کشور دنیا برای کاهش تصاعدات کربنی از سال ۲۰۲۰ امضا شد) ایلان ماسک، باب ایگر (مدیرعامل والت دیزنی) و دیگر بزرگان صنایع آمریکا را بر آن داشت تا از شوراهای اختصاصی ترامپ کناره گیری کنند و این واکنش شدید در ادامه به شرکت های اپل، گوگل و فیسبوک و همچنین دولت های محلی کشیده شد.

توافق پاریس
امروز ما فرایند رسمی خروج از توافق پاریس را آغاز کرده ایم. آمریکا به عنوان یکی از رهبران جهان به سوابق خود در کاهش تصاعدات کربنی، تقویت انعطاف پذیری، رشد اقتصادی و تامین انرژی برای شهروندانش افتخار می کند. الگوی مورد استفاده ما واقع گرایانه و عملگرایانه است.

طبق گفته منتقدین ترک توافق اقلیمی پاریس توسط دولت ترامپ نه تنها حفاظت از محیط زیست را با مشکل روبرو می کند که مانع از رهبری آمریکا در طرح های زیست محیطی می شود و نقش این کشور در مذاکرات ۲۰۲۰ در رابطه با کاهش آلودگی ها را کمرنگ می کند.

البته در نظر داشته باشید که کناره گیری از این توافق دست کم یک سال زمان می برد و این اتفاق درست یک روز بعد از انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا رخ خواهد داد. طبق گزارش NBC News اگر فرد دیگری به عنوان رئیس جمهور آمریکا انتخاب شود آنگاه احتمالا ظرف ۳۰ روز مجددا به این توافق ملحق میشود.