ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

کسب و کار

مشکلات، شکست ها و چالش های مدیران عرصه تکنولوژی در سال ۲۰۱۹

روزهای پایانی هر سال معمولا فرصت مناسبی است برای بررسی دستاوردها و شاید شکست های یک سال گذشته و برنامه ریزی برای دستیابی به اهداف جدید. صنعت تکنولوژی در یک سال گذشته دستخوش تحولات فراوانی ...

Maryam Mousavi
نوشته شده توسط Maryam Mousavi | ۲۲ آذر ۱۳۹۸ | ۲۲:۰۰

روزهای پایانی هر سال معمولا فرصت مناسبی است برای بررسی دستاوردها و شاید شکست های یک سال گذشته و برنامه ریزی برای دستیابی به اهداف جدید.

صنعت تکنولوژی در یک سال گذشته دستخوش تحولات فراوانی شد و موفقیت های بسیاری را در این عرصه شاهد بودیم. اما در این سال شکست ها هم کم نبودند و چه بسا در شرکت هایی رخ دادند که مدیرانشان مرتبا به خاطر دستاوردهای بزرگشان ستایش می شوند. در ادامه این مطلب نگاهی خواهیم داشت به بزرگ ترین شکست ها، مشکلات و چالش های تعدادی از مدیران مطرح عرصه تکنولوژی دنیا در سال ۲۰۱۹.

مارک زاکربرگ

مارک زاکربرگ

در سال ۲۰۱۹ مدیرعامل فیسبوک یکی از سخت ترین سال های فعالیت خود را پشت سر گذاشت. البته ثروت او در این بازه نسبت به قبل بیشتر شد اما شهرت و اعتبار او ضربه های شدیدی خورد. رسوایی های متعددی که از بابت حفظ حریم خصوصی و امنیت دیتای کاربران رخ داد و گام های اشتباهی که این مدیر جوان برداشت قطعا پیامدهای نامطلوبی را برای او و شرکت تحت مدیریتش در پی داشت و مرتفع ساختن مشکلات ناشی از این گام های اشتباه بخش اعظمی از زمان او را به خود اختصاص داد.

همین اواخر کنگره آمریکا او را به خاطر نقض حقوق شهروندی کاربران فیسبوک استنطاق کرد و کمیسیون تجارت دولت مرکزی آمریکا نیز به خاطر نقض حریم خصوصی در فیسبوک و به طور مشخص رسوایی کمبریج آنالیتیکا این پلتفرم اجتماعی را ۵ میلیارد دلار جریمه کرد. اندکی بعد نیز زاکربرگ در یک کنفرانس خبری از افزوده شدن قابلیتی تحت عنوان «پاکسازی تاریخچه» به فیسبوک خبر داد که به گفته او می توانست سابقه کلیه فعالیت های کاربر در این شبکه اجتماعی را پاک کند اما مشخص شد که زاکربرگ چندان هم صادق نیست و تمام اطلاعات مد نظر کاربران را پاکسازی نمی کند.

یکی دیگر از اتفاقات بد امسال برای فیسبوک مطرح شدن پیشنهاد تجزیه این شبکه اجتماعی از جانب Chris Hughes هم بنیانگذار آن بود یا زمانی که پروژه رمزارز لیبرا از سوی بسیاری حامیان آن از جمله مسترکارت و ویزا کنار گذاشته شد و حتی چندی پیش نیز وزرای اقتصاد اتحادیه اروپا خبر دادند که تا قبل از تدوین قوانین مورد نیاز و خطر سنجی های لازم امکان فعالیت این رمزارز در قاره سبز وجود ندارد.

تیم کوک

تیم کوک

یکی از مسائلی که امسال مشکلاتی را برای تیم کوک به وجود آورد حریم خصوصی بود. تیم کوک البته مرتبا در رابطه با اهمیت حفظ حریم خصوصی کاربران اپل صحبت کرده است با این حال محصول اصلی این شرکت یعنی آیفون امسال با مشکلات و چالش های امنیتی متعددی روبرو شد.

باگ فیس تایم را می توان یکی از بدترین مشکلات ایجاد شده برای آیفون دانست تا جایی که این شرکت را مجبور به عذرخواهی از کاربرانش کرد. همانطور که در خبرها خواندید به لطف این باگ، هکرها صرفا با کمک یک ترفند ساده میتوانستند کنترل میکروفن و در برخی موارد دوربین گوشی مورد نظر خود را از راه دور در دست بگیرند و وجود این باگ در محصول شرکتی مانند اپل ابدا قابل قبول نبود.

از دیگر مشکلات تیم کوک می توان به ناتوانی وی در قبال ترامپ و سیاست هایش، سرسپردگی او به دولت چین و حذف اپلیکیشن گزارش موقعیت پلیس از اپ استور (که معترضان هنگ کنگی از آن استفاده می کردند) اشاره کرد. این اواخر نیز ترامپ ترامپ به حذف دکمه هوم از آیفون خرده گرفت و در حالی که کوک در جلسه حضور داشت از این اقدام اپل انتقاد کرد که این حرف ها جنجال زیادی را به پا کردند.

جف بزوس

جف بزوس

ماجرای انتشار پیامک های خصوصی جف بزوس به مجری خبری، لارن سانچز که به گفته بسیاری فرایند جدایی او از مکنزی را تسریع کرد و همچنین تهدید شدنش به انتشار تصاویر برهنه و خصوصی اش توسط یکی از نشریات آمریکایی از جمله مهم ترین اتفاقات امسال برای بزوس بودند.

جف بزوس مدیرعامل آمازون شاید حالا دومین فرد ثروتمند دنیا باشد و از این لحاظ به جز بیل گیتس رقیبی برایش پیدا نشود اما حتی این ثروت هنگفت هم نتوانست از بروز شکست عاطفی سنگین او و طلاقش از مکنزی جلوگیری کند.

اما از مبحث مسائل خصوصی که بگذریم در سالی که گذشت شرکت آمازون تلاش زیادی را به خرج داد تا تکنولوژی تشخیص چهره خود را به دولت آمریکا بفروشد و به همین خاطر نیز از سوی بسیاری گروه های حقوق بشری مورد انتقال قرار گرفت. البته در آمازون نیز درست مانند اپل و فیسبوک حفظ حریم خصوصی از جمله مشکلات اصلی و اساسی در سال جاری میلادی بود.

ایلان ماسک

ایلان ماسک

شکست ها و ناکامی های ایلان ماسک در سال ۲۰۱۹ برای یک شرکت بیش از اندازه زیاد بودند و خوشبختانه ماسک هم بیشتر از یک شرکت را مدیریت می کند.

مدیرعامل تسلا (و البته چند شرکت دیگر) اخیرا مجبور شد با محدودیت های مهندسی در ساخت سایبرتراک کنار بیاید و حادثه شکسته شدن شیشه ضد ضربه آن را هضم کند. توییت های دردسر آفرین او را نیز نباید فراموش کرد؛ در سالی که گذشت ماسک به خاطر استفاده از عبارت Pedo guy در مورد غواصی که جان کودکان گرفتار در غاری واقع در تایلند را نجات داد به دادگاه احضار شد و البته از آنجایی که این عبارت معانی متعددی میتواند داشته باشد از این اتهام تبرئه شد.

چند ماه قبل از این اتفاق نیز ماسک در اقدامی عجیب برای یادبود یک گوریل به نام Harambe یک ترانه رپ خواند و در ساوند کلاود منتشر کرد. هارامبه یک گوریل غربی پشت خاکستری هفده ساله بود که در باغ وحش شهر سینسیناتی در ایالت اوهایو زندگی می کرد. خرداد 1395 کودکی سه-چهار ساله داخل محوطه نگهداری گوریل افتاد و نگهبان باغ وحش هم از ترس جان کودک، تصمیم گرفت هارامبه را به ضرب گلوله از پای درآورد.

در اقدامی دیگر ماسک حساب کاربری خود در توییتر را پاک کرد و مجددا بعد از سه روز در این شبکه فعال شد. ۱۵ آبان ماه امسال بود که ایلان ماسک در توییتی به کاربران خود اعلام کرد که «از کاربرد‌های مثبت توییتر مطمئن نیست». وی همچنان در ادامه توییت خود نوشته بود «ردیت پلتفرم خوبی به نظر می‌رسد». اما چندی پس از آن در توییتی دیگر از آفلاین شدنش خبر داد.

البته شکست ها، مشکلات و چالش هایی که مدیران عرصه تکنولوژی در سال ۲۰۱۹ پشت سر گذاشتند به مراتب بیشتر از این موارد است و قطعا در سال پیش رو نیز شاهد اتفاقات باورنکردنی دیگری خواهیم بود.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی